Şimdi Ara

CCTV SİSTEMLERİ HAKKINDAKİ TÜM SORULARINIZI CEVAPLIYORUM.... (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
31
Favori
72.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kingesporcafe K kullanıcısına yanıt
    Illaki ama profilinde 5 mesaj var hepsi de ayni, bunun icin mi uye oldunuz, yeni bir konu acip oradan bahsedebilursiniz, ama dedigim gibi konumda reklam istemiyorum, ben buradan marka bile onermiyorum, satis vs asla yapmiyorum, yapsam herkesin altina fiyat ve hizmet veririm ama amac bu degil ki, konu teknik destek amaci ile acilmistir.
    Kirdiysam affola, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Illaki ama profilinde 5 mesaj var hepsi de ayni, bunun icin mi uye oldunuz, yeni bir konu acip oradan bahsedebilursiniz, ama dedigim gibi konumda reklam istemiyorum, ben buradan marka bile onermiyorum, satis vs asla yapmiyorum, yapsam herkesin altina fiyat ve hizmet veririm ama amac bu degil ki, konu teknik destek amaci ile acilmistir.
    Kirdiysam affola, iyi forumlar.
    Hocam biz dükkanımıza kamera ve alarm sistemi yaptırmak için araştırma yapıyorduk. Donanımhaber forumuna eskiden üye değildim fakat buradaki tavsiyelere güvenerek Makrotek firmasını aradım. Aldığımız hizmetten de memnun kalınca üye olup diğer arkadaşlara tavsiye etmek istedim. Yanlış bişey yaptıysam kusura bakmayın.
  • Kirdiysam affola, dedigim gibi teknik bir konu, bi probleminiz olursa yazarsiniz, iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Kirdiysam affola, dedigim gibi teknik bir konu, bi probleminiz olursa yazarsiniz, iyi forumlar
    Estağfirullah hocam teşekkür ederim iyi günler dilerim.
  • Merhabalar sizden bir görüş olmak istiyorum yaklaşık 1,5 KM uzaklıktaki noktaya Hikvision Haikon DS-2DE4215IW-DE SPEED DOME kamera kurmak istiyorum. kablosuz cpe yöntemi kullanmak istiyorum, ancak bazı güvenlik firmaları bana bu noktada kamera kontrolünün olmayacağını bunun yerine normal kameranın daha sağlıklı olacağını söylediler, sizden ricam böyle bir sistem kursam çalışmasında sıkıntı olur mu? kullanacağım CPE ler uygun ve kullanışlı olacak bana bir öneriniz var mı, Teşekküler.
  • i.halil27 İ kullanıcısına yanıt
    Yönlendirmede sorun çekmezsiniz, sorunsuz izlersiniz kaliteli ve yönlü anten kullandığınızda.
    Burada dikkat etmeniz gereken kullandığınız yönlendiricinin trafik kapasitesi.
    Kontrol konusunda ise hiç bir zaman rs232/485 kadar hızlı olmaz, bu aynı networke bağlasanız bile geçerlidir.
    Fiber yapma imkanınız varsa öneririm, yok ise yönlendirici kullanabilirsiniz.
    Dediğim gibi yönlü olması, mesafesinin iyi olması ve trafiğinin yüksek olması önemli.
    Ayrıca alıcı verici arasında görüşe engel bir yapı var ise boşuna uğraşmayın.
    Aradan yüksek gerilim geçiyorsa, teğet bir şekilde baz istasyonu var ise işiniz çok zor.
    Önemli bir nokta ise failover destekli bir cihaz alıp, kameraya microsd takıp network kopmalarında görüntü kaybı yaşamamış olursunuz.Network geri geldiğinde karttaki kayıtlar otomatik kayıt cihazına yüklenir.
    Bütçen yeterli mi, değer mi bilmiyorum ama Ubiquiti ürünlerini kullanabilirsin.Sorunsuz çalışır ama dediğim gibi değer mi bilmiyorum.
    Ya da piyasadan ucuzundan 10km menzil yazan antenlerden alırsın işini görür :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 25 Nisan 2019; 10:14:27 >
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak orası dağ başı bir yer elektrik dışında bir şey yok fiber yapma durumum yok, tplink CPE510 cihazları var anten olarak onlardan düşünüyorum, HİKVİSİON PTZ kamera almayı düşünyorum arada baz istasyonu veya yüksek gerilim yok açık düz arazi cihazlar birbirini net görebilecek mesafede teşekkürler
  • i.halil27 İ kullanıcısına yanıt
    Burdan markayı yermek istemem ama tplink ürünlerinden verim alanı daha hiç görmedim.
    hatta bahsettiğiniz cihazın alt modelini daha önce kullanmıştım, arada max 50m olmasına ragmen ( camdan cama ) 3-4 diş sinyal alıyordum, varsın gerisini siz düşünün. Satarlarken 1.5km yazıyordu :)
  • Merhabalar, oncelikle yardimlariniz icin tesekkur ederim.

    Benim soyle bir konuda fikrinize ihtiyacim var. Isyerimizde 16 kameraya kadar kullanabildigimiz bir dvr cihazi var. Ancak bu cihaz hd kameralarla uyumlu degil. Buna bagli 8 adet kameramiz var. Isyerimizi tasiyoruz ve hd kamera sistemine gecmek istiyoruz ancak butce de onemli oldugu icin imalat kisminda hd olmayan kameralari kullanip, dis mekan ve ofis kisimlarina da hd kamera almak istiyoruz. Bu ikisini birden calistiran bir dvr cihazi mi almak daha mantikli yoksa sistemi komple degistirmek mi? Eger cihaz almak daha mantikliysa onerdiginiz 16 kanal cihaz var midir? Tesekkurler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thedarkride T kullanıcısına yanıt
    Yeni hybrrid bir cihaz alabilirsiniz, böylece eski kameralarınız kullanırsınız. marka model onerisi yapmıyorum
  • Teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Cin maalarinda oluyor ama hic denemedim, ben genelde asustan

    Usb girisi olan router aliyorum ve web arayuzsuz vin il3 cozuyorum, su wifili cok kullanicili turkcell vinn ile de caliatirmistim, hic biri sorun yaratmadi, halen calisirlar, direk simkartli modem fiuatlari cok yuksek
    Merhaba,
    Öncelikle gerçekten faydalı bilgileri uzunca süredir bu formda paylaşan başta yönetici olmak üzere tüm paylaşımcılara teşekkür ederim.

    Telefon hattından uzakta olduğundan sabit internet bağlatamadığım bir köy evim var. Türkcell ile görüştüm. Kendilerinin satışını yaptıkları alcatel MW40V1-2ATRTR3 4.5G VINN modemle internet bağlantısı kurabileceğimi belirttiler. Cihazı satın aldım. Sadece WiFi çıkışı olduğundan bir wireless repeater ile kablolu bağlantıya çevirip DVR'a bağlantısını yaptım. Yeterli hızda cep telefonuma görüntü aktarabiliyordum. Kış başında şarjının bitmemesi için modemi elektriğe bağlı bırakıp kameraları açık bırakarak evi kapatıp ayrıldık.

    Bir süre sonra kameralara bağlantım kesildi. Ancak uzunca bir süre uzakta olduğundan internet erişiminin kesilme sebebini anlayamadım. Bu sene Mayıs ayı başında kısa süreliğine köy evine gidince Türkcell'den aldığım modemin kapalı olduğunu gördüm. Düğmesine dokununca çalışmaya başladı ve cep telefonumdan kameraları izlemem mümkün oldu.

    Dönüşte cihazı yanımda getirdim. Biraz araştırınca modemin 30 dakika kullanılmadığı zaman kendisini güç koruma moduna alarak uykuya geçtiğini öğrendim. Durumu Türkcell'e bildirdim, KVK'ya yönlendirdiler. Henüz garanti kapsamındaki cihazın bu özelliğinin devre dışı bırakılması için KVK'ya götürdüm. Birkaç gün inceleyip "Cihazın güç koruma modunun devre dışı bırakılma özelliğinin olmadığı" gerekçesiyle herhangi bir şey yapmadan iade ettiler. Görüşmelerimiz devam ediyor ama Türkcell tarafından aldatıldığımızla kaldık görünüyor.

    Benzer durumla forum üyelerinin karşılaşmamaları için yukarıda detaylı yazdım. Ayrıca forum yöneticisinden de VINN WiFi modem ile fiziki olarak ulaşılması zor olan bir yerdeki kamera sistemini internete bağlama konusunda tecrübesini bizimle paylaşmasını talep ediyorum.


    1. VINN WiFi modem ile yaşadığım bu sorunu teknik olarak aşmak mümkün mü?

    2. Fiziki olarak ulaşılması zor olan bir yerdeki sadece kablolu bağlantısı olan 4 kanallı 1080P kamera sistemini internete nasıl bağlayabilirim?

    3. Basit 3G modemi TP-Link TL-MR3020 Portatif 3G/4G Kablosuz N Router ile yeterli hızda bağlantı sağlamak mümkün mü? Modem ve Router'da Ayarları yaparken nelere dikkat etmem lazım.

    4. Yukardaki Router'e 4G bağlantı sağlayacak - ekonomik - bir modemi nasıl bulurum?

    Şimdiden teşekkürler.
  • ccDurak C kullanıcısına yanıt
    Mesajımda var, ben her zaman asus kullanıyorum modemlerde, tıkanma yaşamıyorlar, ama şu bir gerçek sizin sistemin yedekli olması gerekiyor.
    TPlink te kesinlikle sorun yaşayacağınızı düşünüyorum.
    Alırsın bir asus usb li modem, alırsın sonra bir 4.5g dongle ( web arayüzsüz, zte nin ürünleri bu konuda daha iyi ) sorunun çözülür, operatorler falan hikaye, hiç birinin birşeyden anladığı yok, anlayana da ulaştırmazlar, daha önce huawei ile yazışıp turkcell kaynak kodlarını almıştım, zerre alakadar değiller.
    Tavsiyem bu yöndedir.
    Ups koymayı unutmayın, ayrıca şebeke dalgalanmaları için bir adet parafudur ( c sınıfı ( bina elektrik girrişine )) da koymanız lehinizedir.
    Kolay gele
    Bu arada artık çoğu cihazda 4.5g dongle destekliyor usbsinden, uyumlu olduğu marka modellere bakıp hiç modem kullanmadan da çözebilirsiniz. ( hiç denemedim, uzun süredir böyle bir iş yapmıyorum )
  • Merhaba
    Ahd kamera sistemi aldık.Ip kamera almayarak başta hata yaptığımızın farkındayım.
    1) Kayıt cihazından kendi İnternet sitemize yada faklı bir site üzerine görüntüleri aktarıp kayıt cihazı çalınsa dahi istediğimiz zaman görüntülere ulaşabilir miyiz
    2)Ofis ile kamera sistemi farklı yerde. Ofiste 24 saat monitor den takip edebilirmiyiz.
    3) Ofisin bulunduğu yerde 4 kameralı yine ahd kurulu sistem var. Cctv cep telefonundan açınca 5 dk sonra uyarı vererek görüntüyü durduruyor. En kötü ihtimal ile yeni sistemi yine böyle kurup ofiste 24 saat Cctv benzeri bir uygulamada monitore aktararak kesintisiz izleyebilir miyiz
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihanel4446 -- 18 Haziran 2019; 23:16:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihanel4446 C kullanıcısına yanıt
    Ahd de başka bir yere kaydetmeniz zor ( uyumluluk, lisanslar, sunucular vs )
    Kayıt cihazınız çalınırsa geçmiş olsun.
    İzlemek için 1 adet uzakta pc bırakıp internetten izleyebilirsiniz.
    Bu da size ciddi bir trafik ve kota getirir.
    *5 dk sonra kapatma olayını anlayamadım.
  • CCTV guard diye bir programdan cep telefonundan canlı izliyorum. Ancak 5 dk sonra program kendisini kapatıyor. Bu kameraları cctv guard dışında kaliteli olarqk hangi programda izleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Ahd de başka bir yere kaydetmeniz zor ( uyumluluk, lisanslar, sunucular vs )
    Kayıt cihazınız çalınırsa geçmiş olsun.
    İzlemek için 1 adet uzakta pc bırakıp internetten izleyebilirsiniz.
    Bu da size ciddi bir trafik ve kota getirir.
    *5 dk sonra kapatma olayını anlayamadım.
    Hocam bunun görüntüsü nasıldır? Bilginiz var mı, tavsiye eder misiniz?
    https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/guvenlik-kamerasi-2-li-set-averdigi/aktuel.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

    Hocam bunun görüntüsü nasıldır? Bilginiz var mı, tavsiye eder misiniz?
    https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/guvenlik-kamerasi-2-li-set-averdigi/aktuel.aspx

    Alıntıları Göster
    Oldukça şık duruyor.
    Kamera görüntüsünden bahsettiğinizi düşünüyorum. Ancak linkte bim de satılan hava soğutucu açılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Ahd de başka bir yere kaydetmeniz zor ( uyumluluk, lisanslar, sunucular vs )
    Kayıt cihazınız çalınırsa geçmiş olsun.
    İzlemek için 1 adet uzakta pc bırakıp internetten izleyebilirsiniz.
    Bu da size ciddi bir trafik ve kota getirir.
    *5 dk sonra kapatma olayını anlayamadım.
    Zor mu imkansız mı. Zorda olsa nasıl bir yol izlemeliyim
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihanel4446 C kullanıcısına yanıt
    Senin için zor ve gereksiz, önce yazılım bulacaksın o kayıt cihazını destekleyen, sonra o yazılımı bir sunucuya kuracaksın, sonra kopmaması için sürekli internet vs vs ,
    bu ciddi bir iş.
    Uzak bir yere pc koyup içine programını kurarsın, cms programında lokal kaydet özelliği var ise en azından yazılım almak zorunda kalmazsın.
    Kayıt cihazının cms yazılımına bak derim.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.