Şimdi Ara

Cayma Hakkı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşları,

    Yarın bir internet firmasından MacBook Air alacağım. Az once siparişi tamamlarken sözleşmeyi okudum. Sözleşmede cayma hakkı ile ilgili şöyle bir açıklama var.

    MADDE 5- CAYMA HAKKI

    -------

    SİPARİŞ AŞAMASINDA ALICI İLE TELEFON ARACILIĞIYLA GÖRÜŞÜLÜP SES KAYDI TUTULUP MÜŞTERİDEN SON ONAY ALINMAKTADIR. BUNA RAĞMEN ALICI CAYMA HAKKINA SAHİPTİR.
    YALNIZ ÜRÜN KUTUSUNUN-AMBALAJININ KESİNLİKTE AÇILMAMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR. AYRICA ÜRÜN İADESİNDE KARGO MASRAFI ALICIYA AİTTİR.

    ALICI, sözleşme konusu ürürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde
    SATICI'ya faks, email veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 6. madde hükümleri çercevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya
    teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir.
    Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır.

    -------

    İlk paragrafta "ürünün kutusunun-ambalajının kesinlikle açılmamış olması gerekmektedir" yazıyor. Bu saçma değil mi? Ürünle ilgili beğenmediğin bir kusur varsa bunu açmadan bilemezsin. O yüzden
    bu işleri bilen arkadaşlara sormak istedim. Bu şekilde bir sözleşmeyi ben Kabul etmek zorunda mıyım? Her yerde bu şekilde midir?

    Teşekkürler.







  • hangi firmadan alacaksınız? n11 gittigidiyor sanalpazar vs ise büyük alışverişler önermiyorum oralardan. çok sorun çıkarıyorlar
  • Aldım artık. Teknolojipazar.com'dan. Hayırlısı. En azından ilgililer. Satış sonrası da önemli tabi. Aldığım ürün Bilkom garantili olduğu için çok sorun etmiyorum.

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.