Şimdi Ara

Casper Nirvana 15.6NB bios

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlarım Casper Nirvana 15.6NB İsimli laptopu kullanmaktayım lakin sıkıntılar çekiyorum bilgisayarımın parolasını unuttum erişemiyorum bios a girip usb veya cd yi başa alıcam lakin
    Casper Nirvana 15.6NB bios

    Resimdeki hata ile karşılaşmaktayım oldukça sinirimi bozuyor bilgisayar şuan ne format yiyebilicek durumda nede bios a erişilicek Casper sitesine girip form doldurup konuyu belirttim cevap bekliyorum lakin siz arkadaşlardan cevap gelirse erkenden mutlu olacağım

    Not: Laptopun altını açtım bios pili çıkarılacak durumda görünmüyordu araya sıkıştırılmış biçimdeydi başka taktik verirseniz sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bios şifresini girmen gerek. pili çıkarman şifreyi resetlemez.

    boot device priority'yi (usb veya cdyi başa almak) değiştirmek için bios'a girmene gerek yok. anakarta göre değişiyor ama genelde F2, F8 veya F12 ile direk istediğin cihazı tek seferlik boot device olarak seçebilirsin.
  • Hallettim kardeşim sağol yapamayanlar için benim gibi hata alanlar şöyle yapsın eğer elinizde laptop cd girişli hdd yuvası varsa başka laptopa takarak formatı ordan atabilirsiniz ben öyle yaptım post attığım hesabında şifresi doğru olmasına rağmen hata veriyor orda yazamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benim2121 -- 4 Ocak 2018; 16:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken konuşmamak lazımmış



    Pc hiç açılmıyor





    Casper Nirvana 15.6NB bios



    Hangisini seçersem seçiyim aynı sayfa çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harddiski seç burda direk ona bootlasın, windows açılır. hard diski düzgün taktığından emin ol. açılmayıp hata veriyorsa resmini çek koy. tekrar mesaj atınca haberdar et kısmına benim ismimi yaz bildirim gelsin bana
  • Hocam harddiski tek değil format usb si takıyorum onuda seçiyorum bu sayfada kalıyor ilerleme olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benim2121 -- 4 Ocak 2018; 16:57:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış şifre girdiğim için de bios system locked verdi casper kadar sorunlu bi sistem görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopta sıkıntı olma sebebi; taşınabilir aygıtlar oldukları için çalınma ve sistem içindeki kişisel bilgilerin kötü amaçla kullanılmaları ihtimaline karşı, üretici firmalar tarafından zorlaştırılmışlardır. Yani tek bir markanın iş güzarlığı veya sizi sıkıntıya sokması değil. Tamamen güvenlik amaçlı yapılmış evrensel bir durum diyebiliriz.

    Aklıma gelen 2 yöntem var. Umarım işinize yarar.

    Birinci seçenek için windows masaüstüne ulaşabiliyor olmanız gerekli.

    1 - CMOS De-Animator isimli programı bilgisayar masaüstünden çalıştırın. Bu indirme işleminden önce antivirüsü devre dışı bırakın. Sistem dizinlerine müdahele ettiği için antivirüs programı siler. Masaüstünde programı açtıktan sonra ; Bytes to operate with yazan kısımda 256byte Cmos seçili olacak. Action to perform yazan yerde ise Clear Cmos seçili olacak. Alt taraftaki Proceed yazan butonu tıkladığınızda sistem kendini yeniden başlatacak. Açılırken bir hata verecek ve biosa şifresiz bir giriş gerçekleştirecek. Tabi laptoplarda çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Umarım iş görür.

    2- Anakartınızın kitapçığını bulabilirseniz ya da netten bilgisine ulaşabilirseniz; CMOS belleğine güç veren jumperları söktüğünüzde güç kesileceği için CMOS belleği sıfırlanır. Böylece biosa ait tüm şifre ve girdiler sıfırlanır. Bu konuda bilginiz yoksa bilgi sahibi birinden ya da konuyu bilgisayarcıya anlatarak kolayca yaptırabilirsiniz. Her marka modelde bu parçalar farklı olduğu için sakın ezbere yapmayın-yaptırmayın. Özellikle anakartın kendi kitapçığından hangisi olduğunu net şekilde belirleyin ondan sonra bu işlemi yapın.

    İkinci işlemde hem bilgisarı ( özellikle anakartı ) hemde cmos jumperı tamamen güçten kesmeniz gerekiyor. Yani bilgisayarı kapatın güç kablosunu çıkartın. Pili çıkartın, daha sonra jumperı sökün. Bi süre bekleyin. 5 dakika kadar yeterli olur sanırım. Daha sonra bağlantıları yapıp biosa giriş yapmayı deneyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 5 Ocak 2018; 1:28:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.