Şimdi Ara

Casper laptopu kesinlikle almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki casper laptop şu aşağıdaki laptopa benzer özelliklerde, farkı ise ram 8 gb ve hdd ise 1 tb:

    http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vsm4210xa-core-i5-4210m-26ghz-6gb-500gb-hdd-156-2gb-w10-notebook.html#ozellikler

    Elimdeki laptopun tam modelini bilmiyorum, aradım ve bulamadım. Mediamarktan almıştım.

    Laptopu alalı birkaç ay oluyor sadece. Oyun oynamayı seven bireyim, onlarca oyun oynayan bir gamer olmasam da birkaç tane oyun oynarım, laptopu aldığımda left 4 dead 2, cs go gta 5 ve lol yükledim. GTA 5'i orta ayarlarda rahat 50 fps ile çalıştıran oyun zaten l4d2 ve cs go yu ve lolu su gibi akıcı bir şekilde oynattırıyordu fakat daha sonra sebebini benim de anlamadığım bir şekilde elimdeki laptop tökezlemeye ve beni çıldırtmaya başladı Bırakın gta 5'i left 4 dead 2'i ve lolü bile oynatamıyor. Oyunlar kasmaktan ve donmaktan oynanamayacak hale geldi. Yahu left 4 dead 2 8 senelik bir oyun ve evet ben oynayamıyorum, fps 15-20 lerde geziyor 8 gb ramlı ve i5 işlemcili sistemde az önce de oyundan attı ben de bu konuyu açmaya karar verdim, artık burama kadar geldi. 1990 tl para verdim, en düşük oyunları bile oynayamıyorum

    İnternette araştırdım ve tam sebebini de belirleyemedim. Sebebnini merak ediyorum, bu makine elimde mi kalacak







  • Dostum bence hemen cellallenmiş bir şekilde yaklaşma duruma, sana şöyle söyleyeyim ki 7 senelik casper laptopumda crysis 3 yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde kasmadan oynayabiliyorum ve daha nicesini, fan temizliğine, sürücülerine ve nvidianın ayarlarından oyunun hangi kartla açıldığına dikkat edebilirsin(Eğer zaten yaptıysan bunları dikkate alma klasik şeyler). fanda sıkıntı olmaması gerek birkaç aylık cihazda, fakat windows 10 sürücü güncellerken düzgün yükleyemeyebiliyor ve intel graphichs ile çakışabiliyor o durumda da nvidia yada amd ekran kartını kullanmanda sorun çıkıyor. Ben ekran kartı güncellemek için çok çile çektim en son biostan intel ekran kartını kapatıp amdnin son çıkan driverini yükleyerek en üst performansa ulaştım. Ama dediğim gibi büyük ihtimal win10 otomatik güncelleme yapmıştır arkada ve eski sürücü yüklemiştir (Ekran kartında başıma geldi.) Bu durumda ekran kartı sürücüsünü ve yazılımını tamamen kaldırıp nvidia sitesinden en güncel driverini yüklemeyi deneyebilirsin.(Tekrar diyorum denediysen gerek yok)

    Fakat benim görüşüm büyük ihtimalle donanımsal değil yazılımsal sorun olduğu yönünde, driver güncellemeyi dene ya da temiz kurulumla sistemini yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Sürücüleri yükledikten sonra da aynı sorun devam ederse yine yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

    Benim sistem linkte, ben de oyunlardan muzdariptim fakat yazılım konusunda gerekli işlemleri yaptıktan sonra canavar gibi oldu eminim sen de verim alabilirsin bu işlemlerden sonra:

    http://valid.x86.fr/vd9r9l




  • Sistemi baştan kurmanızı tavsiye ederim. Ortada donanımsal bir sorun yoksa, yazılımsal olarak sıfırlamanız yararınıza olabilir.
  • Klasik casper sorunları. Uyumsuz ve çakışan donanımlar, 5 sınıf plastik ve hammadde kullanımı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.