Şimdi Ara

CASPER CORE İ7 2630QM -2.0GHZ-6GB DDR3-640GB-15.6'-DVDRW-1024MB GT540M-1.3CAM-BT-W7PRE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
9.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klarkkent

casper ile telefonda görüştüm az önce, bu seride problem olmadığı yönünde cevap vermekteler. çok şaşırtıcı değil tabi :)

bu adamlar bolca dava ile karşılaşmış, ya doğru söylüyolar ya da alışmışlar.

Doğru söylediklerini umalım :)

Uploaded with ImageShack.us

istediğiniz görüntü..

http://img109.imageshack.us/i/casperi76320qm.jpg/

Sn.klarkkent bu görüntüden anlamamız veya olması gereken gibi nedir acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: acz34

Dostlar bu ürünü eğer aldıysanız Intel'in chipset hatası ile ilgili açıklamasıdır ve bilgisayarınızda sorun olup olmadığına dair bir fikir veriyor altta verdiğim linktekileri yapıp bizide bilgilendirirseniz seviniriz.

Link:http://www.intel.com/tr_TR/consumer/products/processors/chipset.htm

verilen linkin alt tarafındaki soru-cevap kısmına bakıldığında bu cihazda kullanılan 2. nesil işlemcilerin bu problemden etkilenmediği görülmektedir...

S: 2'nci Nesil Intel® Core İşlemciler etkileniyor mu?

C: Bu sorun 2'nci Nesil Intel® Core İşlemcileri etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihzone89 -- 18 Mart 2011; 13:14:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

quote:

Dostlar bu ürünü eğer aldıysanız Intel'in chipset hatası ile ilgili açıklamasıdır ve bilgisayarınızda sorun olup olmadığına dair bir fikir veriyor altta verdiğim linktekileri yapıp bizide bilgilendirirseniz seviniriz.

verilen linkin alt tarafındaki soru-cevap kısmına bakıldığında bu cihazda kullanılan 2. nesil işlemcilerin bu problemden etkilenmediği görülmektedir...

Evet böyle bir durum söz konusu ama sorun zaten işlemcilerde değil, B2 sürümü 6 serisi chipsetlerde mevcut ve bu SATA portlarında mevcut. Casper'da görüştüğüm yekili kişi B2 sürüm chipsetlerden ellerine 500 adet geldiğini bunlarında sağlam SATA portlarını kullandıklarını şuan B3 yani hatası giderilmiş sürüm chipsetlerin ellerine geçip üretime geçtiklerini belirtti. Bende bu teyit edici bilgiye güvenerek casperstore.net'den bu modeli sipariş ettim umarım bir sıkıntı olmaz.

• peki ben elimdeki makinada b2 mi b3 mü kullanıldığını nerden anlayabilirim? bunu yazılımsal olarak görmemiz mümkün mü?

quote:

quote:

Evet böyle bir durum söz konusu ama sorun zaten işlemcilerde değil, B2 sürümü 6 serisi chipsetlerde mevcut ve bu SATA portlarında mevcut. Casper'da görüştüğüm yekili kişi B2 sürüm chipsetlerden ellerine 500 adet geldiğini bunlarında sağlam SATA portlarını kullandıklarını şuan B3 yani hatası giderilmiş sürüm chipsetlerin ellerine geçip üretime geçtiklerini belirtti. Bende bu teyit edici bilgiye güvenerek casperstore.net'den bu modeli sipariş ettim umarım bir sıkıntı olmaz.

elimdeki makinanın CPU-ID görüntüsü

http://img5.imageshack.us/i/casper72630qmcnvt2630a.jpg/

buna göre ve size B3 çipset kullandık diyen yetkilinin söyledikleri ile casperin icraatleri arasında bir fark var.

yanlışsam düzeltiverin arkadaşlar.

• B3 yoksa B2 revizyon mu olduğunu nasıl anlarsınız bunu bilemiyorum belki seri numarısıyla Casper'a başvurursanız bilgilendirirler, Intel'in açıklamasındada sorun olduğuna inanıyorsanız satın aldığınız üreticiye başvurun deniyor ancak Casper'dan yetkili kişilerle görüştüğümde hepsi ağız birliği etmişcesine tasarım hatası giderilmiş chipset kullandıklarını güvenle kullanabileceğimizi aktardı bende bu sözlere güvenerek sipariş verdim. Eğer sonradan denilenin aksine hatalı chipset kullanıldığı anlaşılırsa üreticiye başvurmak gerekiyor.

quote:

quote:

quote:

elimdeki makinanın CPU-ID görüntüsü

http://img5.imageshack.us/i/casper72630qmcnvt2630a.jpg/

buna göre ve size B3 çipset kullandık diyen yetkilinin söyledikleri ile casperin icraatleri arasında bir fark var.

yanlışsam düzeltiverin arkadaşlar.

Evet arkadaşım senin ki B2 revizyon yada paylaştığın programdan o anlaşılıyor sana tavsiyem Casper'a durumu bildirip değişim talebinde bulunabilirsin. Intel'inde yaptığı açıklamaya bakarak değiştirmek zorundalar.

• bende 4 gün önce bu bilgisayarı aldım, cpuz aynı şekilde B2 rev. olduğunu söylemekte. gerçi tüm riskleri göze alarak aldım cihazı fakat, vatan yetkilisi bu bilgisayarların daha piyasaya çıkmadan ilgili rev değişikliğini söyledi, gerçi alırken inanmadım ama fiyatı çok cezbetti beni.
  • Arkadaşlar Intel en son açıklamasında birincil sabit disk sürücüsü ve optik sürücüye bağlı portlarda sorun olmadığını açıklamıştı.Her ne kadar sağlam olsada ilk açıklamasındaki sıçrayabilir ifadesi hale geçerliki halen hatalı ürünleri toplatabiliyor.Intel in destek birimine girdiğinizde orada halen bu konu üzerinde açıklama yaptıklarını ve halen hatalı çıkabilir mantığını güttüklerini görebilirsiniz.Bütün bu açıklamalardan sonra bazı firmalar tereddütsüz geri toplama ve yenisi ile değiştirme kararı alırken bazıları bunu gereksiz gördü.
    Casper gereksiz görenlerden.Sizin aldığınız ürünler tamamen sorunsuz çalışabilir.Ama hata çıkma olasılığıda var.Bunu göz önünde bulundurun.Eğer kayda değer bir performans kaybı yaşarsanız mutlaka Casper la bu konuyu görüşün.Karşılık göremezseniz Intel ile irtibata geçin.Çünkü intel bu konuda sorun çıkabileceğini düşünüyor.

Benim tavsiyem bu zamana kadar beklemişseniz b3 revizyonla gelecekleri alın.Zaten b3 revizyonla gelenler fiyat olarakda baya fark edecektir.Piyasada dolanan ucuz i7 2630 lar emin olun b2 sürümüdür.

• intelin bu konuda casper'a ne kadar bir yaptırımı olabilir peki? veya gercekten intel tuketicisinin arkasında durur mu? geçmişte yaşanmis bir örnek olay mevcut mu?

Orijinalden alıntı: trifly

intelin bu konuda casper'a ne kadar bir yaptırımı olabilir peki? veya gercekten intel tuketicisinin arkasında durur mu? geçmişte yaşanmis bir örnek olay mevcut mu?

İşin sonu mahkemede biter gibi geliyor bana.Çoğuda uğraşmaz.En iyisi b3 ü beklemek.Üretime geçmişlerdir.Satışa bile sunmuşlardır belki.
  • İşlemci ve Chipset'in üretici firması (Intel) üretimden kaynaklı bir hatanın olduğunu kabul etmiş, talep eden herkesin değişim hakkı bulunduğunu bildirmiştir. Bilgisayarı aldığımız üretici firmayla irtibata geçerek bu talebimizi bildirirsek ve Intel'in açıklamalarından haberdar olduğmuzu söylersek bir sıkıntı doğmayacağını ve gerekli işlemleri yapacaklarını düşünüyorum.

Intel'in resmi açıklamasından

"S: Intel bu sorun hakkında ne yapıyor?

C: Intel sorunun nedenini belirledi ve aşağıdaki adımları atıyor:

* Kurulmuş ve müşterilere gönderilmiş sistemler için yapılması gereken işlemleri belirlemek için bu bileşeni kullanmış olan üreticilerle birlikte çalışıyoruz. Bu işlemleri önümüzdeki haftalarda ürünü satın aldığınız yerden veya sistem üreticinizden öğrenebilirsiniz. Intel son kullanıcılara sorunun belirlenmesi ve gerekiyorsa iade etmek için sistemi satın aldıkları yere başvurmalarını önermektedir.
    * Intel bu sorunun giderildiği bileşenleri üretmeye başladı ve yeni bileşenleri sistem üreticilerine olabildiğince çabuk göndermeye başlayacaktır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acz34 -- 19 Mart 2011; 9:10:08 >

• E sata portlarından birinde hata varsa 2 usb 1 e sata çıkışı yerine 3 tane usb çıkışı verilerek sorun çözülmüş olur mu? Bana gayet mantıklı göründü ve casper ın da yaptığı bu anladığım kadarıyla.

sizin de belirttiğiniz gibi düşünerek casper işin içinde yaptığı işçiliği bence amatör bir ruhla sonlandırıyor. oldu olacak cihaza nazar boncuğu da taksınlar.

intelin açıklamasını incelerseniz bu B2 revizyon çipsetli anakartlardaki sorun ilgili portlarda 2 yıl içinde nüksedecek ve ortaya çıkma olasılığı da yanlızca %5.
    bu portların dışında komşu portlara sıçrama olasılığı da %5 ten daha düşük. ama intel buna rağmen son kullanıcıya bu rev anakarta sahipse üreticiden ürünü değiştirmesini isteyin diyerek ısrarla duyuruya çıktı. bence intel söylüyorsa casperin söylemi teferruattır.

bu arada cihazı kullanan birisi olarak değişim talebi için casper a bir dilekçe faksladım. Gayet düzgünce ve kısaca rica eden bir üslupa konuyu bana ilerisini nasıl garanti edeceklerini de açıklamalarını isteyerek (sonuçta 2 sene garantisi sürse 3. sene bozulabilir, tahminimce bozulmazsa bu makina 3 sene sonra da aşşağı yukarı her işimi görecek işlemci ve configurasyona sahip...) beni ikna etmelerini istedim.

cihazı alacak arkadaşlar bence B2 değil B3 revizyon olduğunu görerek alsınlar. CPUID programında MAINBOARD sekmesinden bu durumu tespit edebilirler.
    ben cihazın bozuk olma riskini göze alarak cihazı aldım ve bu yönde henüz hiçbir bozulma yaşamadım. Sonuç olarak cihazı kullanmaya devam edip bir yandan da casperi bu değişimi yapmaya yasal yollardan zorlamayı düşünüyorum.

çok zorluk çıkarırlarsa biz de 16 yıllık bilgi işlemciyiz, kendi haklarımızı çok iyi biliyoruz. (casper , değerli firma, demedi deme bak yazdım buraya.)

aslında ben firma hakkında pozitif bir imaj edinmiştim ama dün casper teknik telefon hattındaki hatun daha sendi briç diyemezken beni kulaktan dolma bilgilerle bizleri aramayın diyerek azarladı. bu da buraya not olsun sevgili casper.

iyi günler arkadaşlar.

• quote:

selamlar,

sizin de belirttiğiniz gibi düşünerek casper işin içinde yaptığı işçiliği bence amatör bir ruhla sonlandırıyor. oldu olacak cihaza nazar boncuğu da taksınlar.

intelin açıklamasını incelerseniz bu B2 revizyon çipsetli anakartlardaki sorun ilgili portlarda 2 yıl içinde nüksedecek ve ortaya çıkma olasılığı da yanlızca %5.
    bu portların dışında komşu portlara sıçrama olasılığı da %5 ten daha düşük. ama intel buna rağmen son kullanıcıya bu rev anakarta sahipse üreticiden ürünü değiştirmesini isteyin diyerek ısrarla duyuruya çıktı. bence intel söylüyorsa casperin söylemi teferruattır.

bu arada cihazı kullanan birisi olarak değişim talebi için casper a bir dilekçe faksladım. Gayet düzgünce ve kısaca rica eden bir üslupa konuyu bana ilerisini nasıl garanti edeceklerini de açıklamalarını isteyerek (sonuçta 2 sene garantisi sürse 3. sene bozulabilir, tahminimce bozulmazsa bu makina 3 sene sonra da aşşağı yukarı her işimi görecek işlemci ve configurasyona sahip...) beni ikna etmelerini istedim.

cihazı alacak arkadaşlar bence B2 değil B3 revizyon olduğunu görerek alsınlar. CPUID programında MAINBOARD sekmesinden bu durumu tespit edebilirler.
    ben cihazın bozuk olma riskini göze alarak cihazı aldım ve bu yönde henüz hiçbir bozulma yaşamadım. Sonuç olarak cihazı kullanmaya devam edip bir yandan da casperi bu değişimi yapmaya yasal yollardan zorlamayı düşünüyorum.

çok zorluk çıkarırlarsa biz de 16 yıllık bilgi işlemciyiz, kendi haklarımızı çok iyi biliyoruz. (casper , değerli firma, demedi deme bak yazdım buraya.)

aslında ben firma hakkında pozitif bir imaj edinmiştim ama dün casper teknik telefon hattındaki hatun daha sendi briç diyemezken beni kulaktan dolma bilgilerle bizleri aramayın diyerek azarladı. bu da buraya not olsun sevgili casper.

iyi günler arkadaşlar.

Bu kutsal mücadelende sana başarılar umarım olumlu bir sonuç çıkar. Intel'in açıklaması oratadayken hala B2 revision chipsetlerle üretim yapmak ve piyasaya sürmek gerçekten akıl işi değil. Bende dün verdiğim siparişi iptal ederek başka bir modele yöneldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acz34 -- 19 Mart 2011; 18:10:38 >

• Yeni alacaklar için söylüyorum. Casperstore.net e sordum. Pek anlamayan bir bayanla konuştum ve B3 revizyon olduğunu iddaa etti. Bu pazartesi gelcek zaten o bilgisayarlar bize yani yeni dedi. Pek inandırıcı bulmadım çünkü dediğim gibi pek de anlamıyordu. En güzeli casper a sormak direk. Ama öyle sorunlu mu falan diye değil. B2 mi B3 mi diyeceğim. Çünkü bunlara kalsa hiç sorun yok her şey çok güzel
  • cihazı kullanan arkadaşlar, USB portlara bişey bağlarken çok zor takıp çıkarıyorum. sizde de böyle midir? nerdeyse kırıcaktım flash diskimi çıkarırken. yani genel bir tasarım hatası mı yoksa sadece benimki mi böyle acaba?

cihazı kullanan arkadaşlar, USB portlara bişey bağlarken çok zor takıp çıkarıyorum. sizde de böyle midir? nerdeyse kırıcaktım flash diskimi çıkarırken. yani genel bir tasarım hatası mı yoksa sadece benimki mi böyle acaba?

sayın ihzone aynı şekilde usb portlarının jakları biraz sıkı geçme olarak takılıyor. biraz dikkatli olucaz anlaşılan. gerek casperstore gerekse başka yerlerdeki satıcıların laflarının palavradan ibaret olduğunu görüyoruz. tam tersini görmek bu toplumda imkansız. zaten onlara güvenerek 1600-1700 tl mizi sokağa atacak kadar bilgisiz de değiliz. bende bu riski alarak cihazı aldım sorunsuz olarak kullanıyorum.

ikinci bir işletim sistemi kurarak trasnport pc olarak kullanacağım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.