Şimdi Ara

Casio Pro Trek PRG 90T OPEN hatası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bende başlıktaki saat yaklaşık 2 buçuk yıldır var. 1 ay kadar önce pilini değiştirtmiştim. Şimdi üstte OPEN yazıyor ve hiçbir işlem yapmıyor. İçini açtım temizledim, pilini çıkardım taktım aynı. Bu hatanın arka kapaktan olabileceği söyleniyor ama emin değilim. 4 vidadan biri yalama olmuş sanırım. Bu işlerden anlayan biri çözüm önerisi sunabilir mi? Garantisi doldu ve şuan maddi olarak tamiri çok tutarsa karşılayamam. Saat çalışıyor ve zamanı gösteriyor ama ayarlatmıyor. Pusula, sıcaklık vs. modlarına da geçmiyor. Tarihi de göstermiyor. Onun yerine üst kısımda OPEN yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Şubat 2012; 15:39:04 >

• Kapagin altina yapistirilmis kucuk bir metal parca ve saatin uzerinde de bu metal parcaya denk gelecek bicimde iki kucuk yay olmasi gerekiyor, devre yaylar ve bu metal parca uzerinden tamamlandiginda saat kapagin yerinde oldugunu anliyor; pili degistiriken yaylari dusurmus yada bu metal parcayi yerinden oynatmis olmalisin, saat suan kapagi acik saniyor. Metal parca kayipsa yaylari birbirine temas ettirip kontrol et, ayni hata devam edecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 3 Şubat 2012; 19:22:40 >
  • Saati pilini taktırdığım saatçiye bıraktım az önce. Arka kapaktan olabileceğini söyledi. Yarın akşama gidip alacağım. Çok tutacaksa yapma dedim. Bakalım ne olacak. Nette benzer modellerle aynı sorunu yaşayan pek çok kişi var.

Örnek:

• quote:

Orijinalden alıntı: some_one

Kapagin altina yapistirilmis kucuk bir metal parca ve saatin uzerinde de bu metal parcaya denk gelecek bicimde iki kucuk yay olmasi gerekiyor; pili degistiriken yaylari dusurmus yada bu metal parcayi yerinden oynatmis olmalisin, saat suan kapagi acik saniyor.

Pili saatçi değişmişti. Bende pil yoktu ve 5 liraya takarım deyince işçilik almıyor diye kendim yapmadım. 1 ay sorunsuz çalıştı. Nette araştırırken az önce çözüm önerisi buldum (benimkiyle aynı saat) ve tam da dediğiniz gibi olmuş. Acaba yarın gidip geri alsammı. Çok basit bişeymiş eğer sebep oysa. toplam 3 yay var. 2 tanesi yan yana. Hepsi de duruyordu. Dediğim gibi zaten 1 aydır çalışıyordu. Dün birden verdi o hatayı.

http://kaliphonia.com/content/protrek/how-to-fix-casio-prg-90t-7v-titanium-protrek-series-op-en-error

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Şubat 2012; 19:25:51 >

• O zaman metal iletken plaka yerinden oynamistir yaylara denk gelmiyordur. Yalama oldugunu soyledigin vida tam kapagi sikistirmadigi icin de temassizlik olabilir. Geri alman gereken yer saatci ise onu ben bilemem.
  • Bugün saati aldım. Sağolsun saatçi para almadı. Tam da dediğimiz şey olmuş. Ancak şimdi de soldaki adjust tuşu çalışmıyor. Bu yüzden de saati ayarlayamıyorum. Pazartesi tekrar sökeceğim. Sanırım uğraşırken tırnaklarını eğdim.
  • Az önce saati söktüm ve adjust tuşunu da yaptım. Biraz eğmişim düğmenin bastığı plakayı. Uzak kalmış bastığı yere. Şuan sorun kalmadı. sadece vidalardan biri yalama oldğu için su almasından korkuyorum. Zaten ara ara buğu yapıyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.