Şimdi Ara

Carrefour bizi kandırıyor hala domuz etli sucuk satıyor suçlu bu sefer net Carrefour (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
24.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam baharatla vs.her şeyiyle yoğurduktan sonra buzdolabı poşetini açıyorum, içine 2-3 top şeklinde koyup üstüne bastırıyorum.Sonra poşetin ağzını bağlayıp atıyorum derin dondurucuya.Barsağa basanlar da var ama ben uğraşmamak ve pratik olması adına bu şekilde poşete doldurarak yapıyorum.Barsağa doldurup bekletme şansın varsa o daha lezzetli olur.Vakit ve müsait yer olmadığı için bu şekilde yapıyorum.
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Hocam video çok güzelmiş.Dayının tavsiyelerine uymak lazım

    Tabiki de kendi yağında pişmeli hocam.Ben zeytinyağı ne kadar ağır olursa olsun onunla yiyorum.Damaktan dolayı mıdır bilinmez ağır gelmiyor.

    Barsak için müsait yerim ve vaktim yok hocam.Onları doldurduktan sonra kurutmak gerekiyor.Isıl işlemi bir araştırmak lazım.O şekilde olursa bir dahakine barsağa basabilirim.Barsağa basılan sucuk daha lezzetli oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bridget1988

    bu tür sucuk veya işlenmiş ürünlerde koruyucu olarak nitrit var ve potansiyel kanserojendir.Domuz eti dünyanın en sağlıksız etidir ve sağlığa zararları kanıtlanmıştır.Arkadasın dediği gibi sucuk yemek istiyorsanız güvenilir bir kasaptan kıyma çektirip evde baharatlayın atın buzluga.
    Kanıtlanmış olan makaleleri görebilir miyim? Yeni Şafak gazete haberi falan olmasın da. Domuz etinden başka et bilmeyen kuzey avrupalilarin yaş ortalamasiyla bizimkinin arasındaki farka bi bakin isterseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    cevap yazmayacaktım ama neyse.Çok cahilsin be birader.Google denen bısey var.Aç kendin oku arastır bilgi sahibi ol.
  • 220 kontrolden geçiren Migros da işin içinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’de Domuz Eti Yemeyen Kalmış mıdır?

    Türkiye'de Domuz Eti

    Neden domuz?

    Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20’ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30’u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50’yi bulabiliyor. Yani 150 kg’lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana ya da koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye’deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor.

    Alıntı:http://www.gimdes.org/turkiyede-domuz-eti-yemeyen-kalmis-midir.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan66

    Daglarda ciftlik domuzu oldugunu sana kim soyledi?? ciftlik domuzu ile yaban domuzu birbirinden ap ayri tur.Birinin eti hindi etine benziyor beyaz diyerininki ayni dana eti gibi koyu kirmizi et.

    Daga cikip yaban domuzu avlamak bi kere yasak oncelikle lisansli bir avci olmalisin bu devirde herkes istedigini daga cikip alsaydi zaten marketler coktan batmis olurdu oyle kolay degil yani.

    Edit: bir cok ulke gezdim hic bir market yaban domuzu eti satmiyordu burda bir avci vursa bile devlet markette sattirmaz buyuk ihtimal sadece ciftligi sattirir oda buyuk marketlerde 150-200tl arasi bir fiyata satiliyor.istiyen marketleri gezip arastirabilir

    Alıntıları Göster
    senenin 12 ayı yaban domuzu avlamak serbesttir, kütahya domaniç avcılar derneği üyesi olarak küçük grup halinde (3-5 kişi) çıkarken her hangi bir izne tabi değil, sürek avı yapılacaksa 150-200 kişi kaymakamlıktan izin alınıyor.

    av sahasında yaralama olayı olmasın diye bir nev'i yasak bölge gibi köylere duyuru yapılıyor vurduğumuz yaban domuzlarını bursa'da ki oteller açık arttırma ile satın alıp, müşterilerine yediriyorlar.

    seyrantepe'de sanayi içinde köfteci pala vardı, şimdi kapanmış vurduğu hayvanları derneğe bağışlamaz kendi dükkanında millete yedirirdi.




  • Bakanlığa niye şikayet ediyorsunuz?
    Zaten domuz u kasaplık et statüsüne getiren akp. seçiyorsunuz akp yi, domuzu yiyincede böğürüyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen adamsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

    Hocam video çok güzelmiş.Dayının tavsiyelerine uymak lazım

    Tabiki de kendi yağında pişmeli hocam.Ben zeytinyağı ne kadar ağır olursa olsun onunla yiyorum.Damaktan dolayı mıdır bilinmez ağır gelmiyor.

    Barsak için müsait yerim ve vaktim yok hocam.Onları doldurduktan sonra kurutmak gerekiyor.Isıl işlemi bir araştırmak lazım.O şekilde olursa bir dahakine barsağa basabilirim.Barsağa basılan sucuk daha lezzetli oluyor.
    Benim et aldigim kasapta sucukta var kendi yapimi. Sizinde aldiginiz kasapta sucuk yapiyorsa bagirsagi onda bulabilir, isil islemi yada nasil kuruttuklarini sorabilirsiniz. Aslinda zamanim olsa bende yaparimda, ugrasamiyorum belli markalarin aliyorum, ozellikle burada koopertuf urunleri var gayet kaliteliler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlayamadığım şu ki: yıllarca hazır satın aldığınız reçellerde dahil olmak üzere birçok üründe domuz mamulü yediniz; kasaplardan aldığınız et ile birlikte at, eşek gibi bilumum hayvan etleri de yediniz ama farkında bile olmadınız da, şimdi mi veryansın ediyorsunuz! Gülüyorum gerçekten de sizlere.. bazı arkadaşlarında yazdığı gibi; kanatlı eti tüketmekten çok daha iyidir domuz eti tüketmek. Hele ki bir de yaban domuzu ise demeyin keyfine.

    Sizin için haram olan, başka milletler için değilse; başka milletler için haram olan da sizler için değilse bile durup düşünmekte mi gelmiyor elinizden!!
    Yıllarca kandırıldınız din din diye diye.. açın artık gözünüzü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et ve tavuk mamüllerinde Akdeniz Toros markasını tercih edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Bunun parti ile ne alakası var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra sucuğu evde yapacağım bu işin uzmanı olup sucuk işine gireceğim :)
  • Tarım bakanlığı onaylı yazmıyor. Dikkatimi çekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Ekonomi iyi olsa adamlar maliyeti düşürmek için domuz eti riskine girer mi? Markasını karalamak ister mi? Gurme gibi büyük firma?

    Demek ki adamlar batmamak için çırpınıyor. Peki ülke niye bu halde? Bu ülkeyi 20 yıldır kim yönetiyor? AKP.

    Bu yüzden AKP ile ilgisi var.
  • Valla ben salam, sucuk gibi ürünlerde Maret ve Pınar dışında tüketmiyorum. Hele hele zincir marketlerin kendi ürünlerine hiç güvenemedim.

    Bu arada Türkiye'de satışı var mı emin değilim ama Ege Türk Sucuk deneyebilirsiniz bulabilirseniz. Çok pahalıdır ama benim gibi ette yağ ve sinirden nefret eden varsa çok memnun kalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Doymuş Yağ“ olayını “Domuz Yağı“ olarak okumuş olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 17 Ekim 2019; 20:27:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.