Şimdi Ara

Carrefour bizi kandırıyor hala domuz etli sucuk satıyor suçlu bu sefer net Carrefour (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
24.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana cok sacma geldi simdi ulkemizde domuz etinin kilosu 150tl ile 200tl civari boyle degerli bi eti niye daha ucuz bir urune karistirsinlar??? Birde madem stocklari cok eritmek istiyolar o zaman domuz etinin fiyatini 50-60tlye indirsinler bizde rahat rahat alip yiyelim.Hemde butun stocklari erir.

    Bence size sakat ve hastalikli hayvanlari yediriyolar
  • Sucuklara protein tozu koyarak 100 gram 16 gram protein zorunluğunu sağlamaya çalışıyorlarmış etten çalarak tabi.

    Üründe protein tozu kullanılıp, kullanılmadığı tespit edilmesi mümkün değil ya da çok ileri analiz gerekliymiş.

    Bu protein tozları domuz etinden elde edilmişse domuz eti çıkıyor analizde. Bu daha beter bir şey. Hem domuz ürünü yediriyorlar hem ondada hile yapıyorlar.

    İşlem görmüş etlerde dana etinden elde edilmiş protein tozu ilave ettiyseler analizde çıkmıyor, afiyet olsun bunu yapan firmalar illa vardır.

    İşlem görmüş et ürünleri zaten sağlığa zararlı ucuzda değiller tüketmeyin. Hile yapan firmanın başka ürünlerini ya da hala onların ürünlerini tezgahta satan marketlerden alışveriş yapmayın. Lokanta vs bu tür ürünlere dikkat edin o toplanan sucuklar başka yerlerde satabilirler.

    Ben A101 hala bir açıklama görmedim tereyağı ve pul biber için hala o ürünler tezgahta mı, gören var mı ?

    https://www.cnnturk.com/ekonomi/buyuk-oyun-sucuk-degil-toz-yediriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ntikor -- 17 Ekim 2019; 11:53:53 >




  • Okuyom ben ya!Alla alla ya!(Hacı Hüsrev Baskını)

    Hocam ben orta yağlı alıyorum.Az yağlı alıp denemiştim.Tavaya koyup pişirdiğim zaman kupkuru kalmıştı.Daha sonra orta yağlı kıyma ile denedim yine kuruyordu ama az yağlıya göre kıyaslanamazdı.Pişirirken zeytinyağını tavaya biraz fazla koyarak kurumasının önüne geçebiliyorum.Sonra yumurtayı üstüne kırıyorum oohhhh mis gibi.
  • Sucukta yapılan oyunlardan çıktığım için uzun süredir kendi sucuğumu kendim yapıyorum; yapımı da oldukça kolay.

    Yapacağınız en temel şey et ve baharatı karıştırıp buzdolabı poşetine sarıp buzluğa atmak. Yukarıda tavsiye verilmiş zaten ancak çok az bir yatırım maliyetiyle gerçekten güzel sucuk yapabilirsiniz.

    İlk başta almanız gerekenler;
    1) Mekanik kollu kıyma makinesi;
    En ucuz ve en küçük makineyi almanız yeterli, et çekme derdiniz yoksa çok para vermeyin. 75 liraya Ulus’ta satılıyor hala. Zaten makinenin aynasını çıkarıp sadece kıyma basmak için kullanacaksınız.

    2) Sucuk basma honisi
    Kıyma makinesinin numarasına göre alacaksınız, sucuğu bağırsana koymak için gerekli.

    Sucuk için gerekli ilk yatırım malzemeniz sadece bunlar. Hepi topu 100 lira civarına gelecek size.


    Sucuk için de 1 kg zevkinize göre ama mutlaka minimum %10 oranında yağlı et alacaksınız ve iki kere makinadan geçirip kıydıracaksınız. Hazır sucukların hepsi minimum %40 yağ içeriyor ancak %40 yağ bana çok geliyor. O yüzden ben kendi sucuğumda %15 maksimum %20 yağ kullanıyorum. Yağsız yaparsanız sucuk birleşmiyor ve dağılıyor o yüzden mutlaka yağ olmak zorunda.

    Baharatı ben önceleri hazır alıyordum ancak sonrasında kendim yapmaya başladım, internetten zevkinize göre detaylandırabilirsiniz. Ancak başta mevsim baharatın sucuk harcı var, çok da güzel oluyor, tavsiye ederim. Hata A101’lerde de vardı bir ara bir kilo için yapılmış 75 gr’lık paket.

    Baharatçıdan bağırsak alacaksınız. Bağırsağı sirkeli suda 10 saat bekletip dezenfekte edeceksiniz. Bir kg sucuk için 80 cm kadar bağırsak yetiyor.

    Sucuğu ve harcı geceden karıştırıp bir kapla buzdolabına koyun. Bir sonraki gün sabahında sucuğu çıkartıp bir iki saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından Makineyi masanıza sabitleyip ağzına Sucuk basma aparatını takın. Aparatı zeytinyağı veya sıvı herhangi bir yağ ile yaplayıp bağırsağı geçirip en uç kısmına düğüm atıyorsunuz. Kıyma makinesinin Üstünden harcı koyup dönderdikçe sucuğu bağırsağa basmış olacaksınız. Dikkat edin içerisinde hava bırakmamaya çalışın. Hazırladığınız sucukları iki üç gün direk güneş görmeyen havadar bir yerde bekletin. (Ben kapalı balkonda asıp kurutuyorum) ardından hafif suyunu çekince buzluğa atıp keyifle yiyebilirsiniz.

    1 kg için Toplam maliyet:
    Sucukluk yağlı et 42 tl
    Baharat 4 tl
    Bağırsak 1.6 tl (2 tl/metre)

    Son derece sağlıklı ve içinden emin olduğunuz, hazır satılan en iyi ve pahalı sucuklara taş çıkaracak sucuğunuz ilk yatırım maliyetini aradan çıkarırsanız 47,6 tl/kg maliyetle hazır. Hata sucukluk kıymayı daha ucuza alma ihtimaliniz de olur. Şahsen ben bazen market kampanyalarından 32-38 tl bandına kıymalık diye satılan zaten yağlı olup benim istediğim şartlara uyan eti alıp yapıyorum çok iyi oluyor.


    Son yaptığımız parti:

    Carrefour bizi kandırıyor hala domuz etli sucuk satıyor suçlu bu sefer net Carrefour




  • Lezzet nedir yahu boyle markalara bir insan ne diye para verir. Sucuk dedigin de peynir zeytin yumurta gibi olmazsa olmaz degil, cimrilik yapip bilinmedik dandik markalardan almayacaksin,pahali gelirse hic almayacaksin. Zaten kalitelisi bile cok saglikli degil gidip bide dandigini aliyorsunuz.
  • Migros kaldırdı . Çoktan
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Kasap ne kadar güvenilir. Onlarca kasap hileli ürün satıyor. Bir kısmı zaten ifşa oldu. Soğuk zincir umurlarında değil. Bozuk eti satıyorlar. Hijyen ise hak getire. Bu devirde kime güveceğiz bilemiyorum.
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Hocam mahalle kasabınız yok mu?Bizim mahalle kasabımız var ve herkes oradan alışveriş yapıyor.Bazen et yetiştiremediği oluyor.Sağlam olmasa kimse gitmez, sonunda dayamayarak batar gider.

    Kaç yıldan beri kasabımızdan yiyorum şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Dediğiniz gibi kasaplarda da hile çok ama yapacak bir şey yok.Güvenilir bir yer bulmak gerekiyor.On kasaptan onunun da hileci olacağını zannetmiyorum.Ha gene yapıyorlardır ama aşırı değildir.
  • cengizhan66 kullanıcısına yanıt
    Nerde 150-200 tl ? çıkın ormana bir sürü var vurun. Eskiden gizli kameralarla haber yapılırken bir çok hotelin domuz eti alarak döner yaptığı haber olmuştu.
  • Benim bir tanıdığım var kayseride et işindeler sucuk vs yapıyorlar. Sucuk ve salam'da istenildiği gibi hile yapıldığını söylemişti, hatta öyle ki sucuğa bildiğimiz pet şişeyi atsan fark edilmiyor son işlemden sonra diyordu.
  • İnsanlar o sucukları %100 dana diye para veriyor. Domuz deve at eti isteyen arar bulur. Bu resmen sahtekarlık. Ben listede geçen bir markadan alışveriş yapmış olsaydım üşenmeden dava açardım.
  • Bakanlığın yayınladığı listede Lez-et diye geçmiyorsa Lez-et markalı üründe üreticisi aynı olsa bile domuz eti olmayabilir. Firmalar farklı isimle sattıkları ürünleri farklı standartlarda üretebiliyor.
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Binlerce firma her firmanın binlerce parti ürün çıkıyor. Lez-et markası belki hiç incelenmedi ya da incelendiğinde böyle bir şey yapılmadı bilemeyiz. Ama bildiğim şey eğer bir firmanın tek bir ürününde dahi bu sahtekarlık varsa bütün ürünleri benim gözümde aynıdır.

    Marka ismine bakılmadan o firmaya ait bütün ürünler boykot edilmelidir aynı zamanda satışını sağlayan marketlerde.
  • Yaz yolla cimere
  • Unicorn.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Kanatlı nedir ?
    kuş sinek ejderha vs :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    zAten alkol içen domuzu sıkıntı görmez. Ama ikisinide yapmayanlar var ona ne dicen.

    Amma domuz sever varmış be.

    Alıntıları Göster
    Turkiyede zina , alkol , kumar(iddaa dahil) , faiz bunlarin en az 1 ini yapiyor herkes o yüzden gec o isi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Müslüman domuz yiyemez yerse Müslüm olamaz. İnanç bilgin yoksa fikrinde olmasın tamam mi az ötede oyna hadi..

    Ben demedim onu konuyu açana sor. Domuz Eti bulunanlar listesi yayınlanmış bakanlık bu markanın üreticisi de bu listede acaba ondan demiş olmasın.

    Alıntıları Göster
    O zaman müslüman zina , alkol, uyusturucu , kumar (iddaa) oynarsada müslüman degildir yani ulkenin %75lik müslümanım diyen kısmının %74 ü müslüman değil. %1 müslüman var yani azinliktasiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenvaryabenTS

    Cumhuriyet marka sucuklar bimde satılıyor fiyatı da fena değil. Tadı gerçekten güzel. Pastırması da güzel. Yanlız böylesine tadı olan bir sucuğun diğer sucuklarla hemen hemen aynı fiyata satılması aklımda soru işareti bırakıyor. Cumhuriyet ile ilgili olumsuz bişey duyan bilen var mı? 40farklı marka denemişimdir. Hiç birine sucuk diyemem. Böyle saçma markalara para vermeyin. Kaliteli bildiğimiz markalar bile berbat sucuk yapıyor artık.
    cumhuriyet sucuklarını yapan afyon'da ki kasap eskiden çalıştığım bankanın ortaklarındandır, deve ve dana etinden yapar sucukları
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.