Şimdi Ara

Çarpılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda Usb kulaklığım problem çıkarmaya başladı(bayaa pahalıdır kendisi, dahili ses kartı felan var), kulağıma hafif çat diye bir ses gelmesi ile kulaklığın aygıt yöneticisinden kaybolması bir oluyordu. Bazen de kulaklığın iç kısmı kulağımı hafif bir şekilde çarpıyordu. Kulaklığı başka bir bilgisayarda uzun süre denediğimde hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Kulaklığı kendi bilgisayarımda farklı usb girişlerine bağladım, usb ses kartını çıkarıp direkt jak ile bilgisayarın ses kartına bağladım problem çözülmedi. Sonrasında farkettim ki arada sırada kasaya dokunduğum zaman da hafif bir şekilde çarpılıyorum. Bir keresinde çarpılmamla beraber bilgisayar mavi ekran verip kapanmıştı.

    Anladığım kadarı ile topraklama ile ilgili bir sıkıntım var gibi görünüyor ama bilgisayar hep aynı prize takılıydı, ne prizde bir değişiklik yaptım ne de bilgisayar kasasında. Yerinden bile oynamadı.

    Acaba psu da mı bir sıkıntı var ya da anakart üzerinde bir şey kısa devre falan mı yapıyor?

    Problemin kaynağını en kolay bir şekilde nasıl bulabilirim?

    Bugün yarın elektrikçi çağırıp duvardaki prizin topraklamasına baktıracam ama büyük bir ihtimal ile bir problem çıkmayacak bence.

    Dediğim gibi şimdi kasayı açıp başka psu ile falan denemek çok vaktimi alacak, bir önerisi olan benimle paylaşırsa sevinirim.

    Teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 21 Eylül 2017; 19:9:16 >







  • uzatma kablosu ile başka prizde deneyebilirsin
    ayrıca aynı sigortayı kullanan buz dolabı, fırın, su ısıtıcısı, falan filan varsa o da sıkıntı yapabilir.
    benim bilgisayarımın olduğu eski odada aynı sigortayı kullanan çamaşır makinesi vardı. çalışırken usb girişlerinden elektrik çarpıyodu. o yüzden uzatma kablosu ile makineyi başka sigortaya bağlı olan prize takıyordum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.