Şimdi Ara

Çaresi yok mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wanttodie W kullanıcısına yanıt
    Bir iki sürme ile etki etmez muhtemelen. Bir ay boyunca aksatmadan her gün kullan demiş doktor.
  • Sağ elindeki nasırlar ile sağ kolundaki kas kütlesi azalmaya başladığı anda sivilcelerinin azaldığını ve izlerinin de usulca geçtiğini göreceksin kardeş.
  • Bende de ilaç sonrası izler kaldı üstünden geçen 3 senede de çok az iyileşme oldu ama umursamıyorum açıkçası. Istediğimi yeyip içiyorum yok sivilce yapar vs. umrumda değil. Belki ilerde lazer yaptırırım bilmiyorum ama bitkisel şeyler falan hikaye sivilcelerin kendisi için de bi sürü saçma sapan bitki sürdüm yüzüme, yok sabunmuş yok kremmiş vs. kullandım kimisi hiç etki etmedi kimisi 1 hafta fayda etti sonra etkisini kaybetti falan bu işin tek çözümü ilaç yani roaccutane, zoretanin ve muadilleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 9 Şubat 2019; 1:49:16 >
  • Zamanında sivilceden çok çekmiş biri olarak tavsiye vereyim. Şunu da belirteyim bazı zamanlar insan içine çıkmazdım yüzümde ki sivilcelerden, izlerden!
    Öncelikle beslenme, beslenme, beslenme! En önemlisi beslenme. Yağlı yiyecekler, asitli içecekler vs. tüketmemen gerekiyor. İkincisi cildini temiz tutacaksın.
    İzler için boşu boşuna vaktini ve paranı harcama, lazer tedavisi (ki deriyi soyuyorlar direk) hariç direkt gidip marketten, eczaneden, aktardan alabileceğin hiç bir şey yok! Hiç biri işe yaramaz izler için!
    Bir cildiye doktoruna gidiyorsun. Durumun eğer gerçekten kötüyse sana hap yazar ki bu ilacı kolay kolay yazmazlar. Karaciğere ters etkisi olabiliyor. Zaten ilacı almadan önce ve aldıktan sonra da 1er ay arayla kan tahlili veriyorsun karaciğere zararı olmuş mu diye. Aynı içerikli 2 tane ilaç var. Biri Zoretanin diğeri Roaccutane! Bu hapları aldığın zaman cildin inanılmaz derecede kuruyor öncelikle bunu söyleyeyim. İlk 1 aydan sonra filan yanında dudak nemlendirici taşımanı tavsiye ederim yoksa dudağını oynattığın an kanamaya başlıyor. Cilt kuruduğu için zaten yeni sivilce çıkmıyor. Belki oda en iyi ihtimalle 2-3 ayda bir yada iki tane ya çıkar ya çıkmaz! Fakat buda ilacı almaya başlamadan önce cildinde kalan pislikler, siyah noktalar vs. yüzünden. Zaten yavaş yavaş göreceksin ne sivilce kalır ne iz kalır. Ne kadar kullanacağın doktora bağlı fakat ortalama 7-8 ay kullanırsın. 8 ay sonra cildende sivilceden, izden eser kalmaz! Tabi dediğim gibi beslenme en önemli konu! Bunun dışında dediğim gibi belki sivilce için orda burda çare bulursun fakat sivilce izleri için lazer tedavisi ve bahsettiğim ilaçlar dışında hiç bir şey işe yaramıyor, yaramaz! İlaçmış, kremlermiş, bitki-meyve yağlarıymış, vs. vs. hiç biri izlerde işe yaramaz!

    Baya uzun yazdım ama zamanında bu sorundan çok çekmiş biri olarak yazayım belki faydam olur dedim.
    Not: Kesinlikle doktora gitmelisin! Kendi başına, çevreden- sağdan soldan duyduklarınla çözüm arama!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

    Sağ elindeki nasırlar ile sağ kolundaki kas kütlesi azalmaya başladığı anda sivilcelerinin azaldığını ve izlerinin de usulca geçtiğini göreceksin kardeş.
    Hocam tamamiyle milletin uydurması birşey bu! Zerre alakası yok konuyla. İsterse ömrü hayatında yapmamış olsun yine çıkar sivilce. İzde kalır.
  • arkadaşlar niye her sivilce konusuna roaccutane yazıp geçiyosunuz anlamıyorumki ben zaten o ilacı kullandım artık sivilcem yok diyorum en baştan beri sivilce izi diyorum hala roaccutane yazıyosunuz. roaccutane izlere hiçbir faydası yok sadece sivilceleri geçirir
  • aynen kardeşim ondan
  • hocam aralardaki yorumları okusaydınız keşke ama uzun yazı icin teşekkürler. ben zaten dediğiniz her şeyi yaptım roaccutane da kullandım sivilcem yok izlerinden bahsediyorum
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    sivilcem yok hocam izleri
  • kimsenin başına gelmesin dediğim ender şeylerden gerçekten çeken bilir bu illeti psikolojinizi bitiren,kalıcı zararlar veren özgüveninizi 0 layan illet bir şey
  • wanttodie W kullanıcısına yanıt
    Hoayda yanlış anlamışım.
  • wanttodie W kullanıcısına yanıt
    Hocam bence gizlemene ve çekinmene gerek yok zaten çaktırdın epey bazılarına biftek renginde sivilce-face yakışıyor onun da kendine göre bir kız çekim alanı var. Kız ve erkeklerde %20'lik bir çirkin face hobisi olan kitle var relax yani.
  • Zamanla geçer, ben de kırmızı izler var.
  • yok mudur senle aynı durumdaydım şunu yaptım geçti diyen
  • hocam erkeklerle bile çekinerek konuşuyorum ne kızı
  • wanttodie W kullanıcısına yanıt
    yaptırdım diyen de olur doktor müdahaleleri yani
  • wanttodie W kullanıcısına yanıt
    çok şeyler yaşamış çözüm için herşeyi araştıran biri olarak kısa ve net söylemem gerekirse bende o ilacı kullandim sonuc aldim ne yaparsam yapayım artik sivilce çıkmıyor.ancak yan etkisine kapıldım hayatım mahvoldu ve mutsuz sona doğru ilerliyorum.ancak sivilce için önerim şu.canan karatay ve emsalleri gibi doktorların tavsiyelerini dinle ve uygula.bağırsaklarında ki bozukluk neden oluyor genelde ve çözüme yemek alışkanlıklarını değiştirmekle ulaşıyorsun.sonrasında tabi ki cildini temiz tutman gerekli kimyasal yollardan değil doğal ya da doğala yakın şekillerde.sonra sabretmen gerek ve moralini bozmadan kendini toparlaman gerek.midemde uyguladigim ise yaramaz 8 ay kesintisiz mide ilaci tedavisinden sonra (dahasida var)ben bu disiplinle 3 haftalık diyet ile sorunsuz bir mideye sahip oldum ve sonuca vardım.sende bağırsak üzerine odaklanirsan her derdine derman olabilirsin.modern tıbbın yanlış yönlendirmelerine ve ilac sanayisine ayak uydurmadan.




  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    hocam sivilce bende de yok ilaçtan sonra kurtuldum ama izleri aynı duruyor onun için her şeyi denedim yok geçmiyor izler
  • Konuya göz attımda çoğu kişi sivilce için tavsiye vermiş, yaşamayan bilmiyor işte
    Eskiden çok kafaya takardım ama yaş ilerledikçe geçiyor. Yaşın kaç ?
    Yüzünü temiz tut, günde 2-3 kere sabunla maske kullan en basitinden garnier kızarıklık olmasın

    Kesin baby-face yaratacak bir çözüm var mı bilmiyorum ama basit bir sorun bu takma kafana örnek verelim:
    Hayatını yaşatmayacak, seni içini kapatacak bir engel değil bu
    Mesela Fatih Portakal bu adamda da var izler ama yüzü temiz

    Edit : Benim bildiğim bu olayın %100luk bir çözümü yok lazer ile %80-70 civarı bir düzeltme sağlanıyor, Fatih Portakal bunu yaptırdı diye hatırlıyorum duymuştum bir ara haberinde eski ve yeni fotoğrafları karşılaştırsak farkedilir.

    Konudaki arkadaş bunu kafaya takıp birileriyle iletişim kurarken karşındaki insanın kendi yüzü hakkında düşüncelerini düşündüğü için özgüvensizlik yaşıyor
    Böyle hayat devam etmez dostum takma kafana
    Çaresi yok mu



    Çaresi yok mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocko Willink -- 9 Şubat 2019; 18:42:15 >




  • sonunda direk roaccutane demeyen biri, yaşım 22, fatih portakaldakiler çukur hocam benimkiler kırmızı çöküntülü izler kırmızı kırmızı yanaklarım sürekli ve bu illet benim gençliğimi her şeyimi çaldı ağır şeyler yaşadım,5 sene boyunca psikolojimde kalıcı hasarlar bıraktı hocam nasıl takmiyim kafama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanttodie -- 9 Şubat 2019; 19:35:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.