Şimdi Ara

Çapraz fren sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çapraz fren sistemi hakkında bilgisi olanlardan bu sistemin çalışma mantığını ve faydalarını öğrenmek istiyorum.

Ayrıca ABS sistemi aratmayacağı gibi bişeyler duydum bu konudaki bilgi ve tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim Teşekkürler...

• ilk defa duydum çapraz fren olayını...

ancak abs fren sistemi frenin güçlü olmasından ziyade aracın arkasının fren esnasında sağ sola savrulup direksiyon hakimiyetinin kaybolmasını engeller....

abs li bir araç kısa mesafede duru diye birşey yoktur yani....çok kısa sürede çok sayıdı pompalama ile kontrollü durma sağlar....

fren ne kadar kuvvetli olursa olsun ağırlık dağılımı ve direksiyon hakimiyeti nedeniyle abs ye ihtiyaç olucaktır gibi bir mantık yürüttüm....
    ne kadar doğrudur bilmem
  • sanırım fern hortumundan birinde kaçak olursa diğer iisi çalışıyor.
    mesefa sol ön sağ arka;sağ ön sol arka.sol ön ile sağ arka tekere fren uygulanırsa araç fazla savrulmaz.ya da tam tersi tekerlere.yanılıyor olabilirim.
  • Ebd ile alakalı olabilir mi?
  • Ani frenlerde savrulmayı bir nebze önlüyor diye biliyorum.
  • Yukarıda da değinildiği aracın fren tesisatında ön ve arka tekerlekler çapraz olarak iki ayrı fren hattı üzerinde bulunuyor. Yani ön sol ve arka sağ fren ayrı, ön sağ ve arka sol fren ayrı bir sistem üzerinde... Amacı da fren sisteminde bir sorun olması durumunda çapraz iki tekerleğe fren kuvvetinin uygulanabilmesi ve aracın nispeten daha dengeli olarak durabilmesi...

ABS ile alakasız bir olay ve asla yerini tutamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem Arıkantürk -- 28 Temmuz 2008; 16:00:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren Diski ve Balatası Seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    FREN SİSTEMİ ARIZASI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.