Şimdi Ara

ÇAP KONUSUNDA SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim üni Kimya ve Biyoloji bölümleri her bölümden çap alabiliyormuş. Ben kimya yapmak istiyorum.

ben çapa özel bir program göremedim ama ben şimdi ÇAP ile kimya okursam gene 4 yıl mı okuyacağım nasıl olacak o iş? tecrübe eden var mı. tüm bölümlerden aldığı için soruyorum galiba 4 yıl okutur, ortak ders falan umursamıyor.

• himezp2 H kullanıcısına yanıt
    Sizin normal bölüm kredileriniz + çap kimya kredileri gelecek. 4 senede bitmesi için çap ders programının uyumlu olması, sizin normal dersleriniz ile çakışmaması gerek. Aksi halde çok başarılı olsanız bile 4 sene teknik olarak mümkün değil. Çapta alınabilecek dersler belli olması lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

4 sene gözden çıkardım zaten hocam, önce kendi diplomamı bitirsem mezun olsam çapa devam edebilir miyim peki yoksa illa ikisini aynı anda mı almak lazım fikriniz var mıdır.

şunu biliyorum ana bölümün diploması olmadan çapı zaten alamıyoruz. ama ana bölümü 4 senede bitirip diplomayı alıp kalan çap kredilerini ileriki yıllarda bitirip onun diplomayı da sonra alabilir miyim acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Diplomayı alırsanız muhtemelen çap yapamazsınız. Diploma alırsanız ilişik kesilir diye biliyorum. Diplomayı aldıktan sonra kimya bölümü normal programa tekrar başvuru yapmanız lazım. Normal programa başvurduğunuzda saydıramadıpınız zorunlu + seçmeli dersleri komple almanız gerek.

Çap için her okulun farklı başvuru süreleri ve farklı senato kararları olabilir. Normalde yaygın olan, belirli bir ortalamanın üstündeki öğrencilerin 3. Veya 4. Yarıyıl sonunda başvurup, fark dersleri kendi programından arta kalan sürede yaz okulu ile birlikte alması. Normal süreye ek fark ders kredisine göre fazladan 3 veya 4 yarıyıl sürebilir. Kritik konu ders programlarının çakışmaması ve ders kontenjanlarının yeterli olması.

Danışmanınız atandı mı? Öğrenci işlerinden ve danışmanınızdan daha detaylı bilgi almanızda fayda var. Farklı okullarda senato farklı kararlar alabiliyor. En doğru kararı öğrenci işleri ve danışmanınız ile birlikte alırsınız.

• onatba O kullanıcısına yanıt

doğru hocam ben üniversitemdeki sorumlulara sorayım danışmana falan, çok teşekkür ederim.

Ben şimdi farkettim, siz +4 yıl daha mı diye sormuşsunuz sanırım. +4 yıl değil, çap program kredisi kadar. Ortak ve havuz derslerini, aynı zamanda saydırabileceğiniz seçmeli dersleri çıkardığınızda, program uyumuna ve biraz şansa bağlı ek 1-3 sene gerekir. Seçmeli dersleri program dahilinde ise aksi belirtilmediği sürece saydırabiliyor olmanız gerek fakat her okulun farklı senato kararı olabilir.

Çap yapılabilen bölümler arası çap programlarının önceden hazırlanmış ve kararlaştırılmış olması lazım. Zorunlu ve seçmeli dersler bellidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Nisan 2025; 18:25:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    ÇAP Problemler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.