Şimdi Ara

Canon ve Fujifilm arasında git gel yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler kolay gelsin,
    Hali hazırda 12 yıldır Canon kullanıcısıyım. Şu anda da elimde Canon eos 760d var. Ancak artık yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Aynı zamanda basın mensubu olduğum için hem işlerimde hem de hobi amaçlı fotoğraf makinesi kullanıyorum. Bu nedenle yaptığım araştırmalar sonrası iki makine arasında kararsız kaldım. Bütçem durumunda ya fullframe Canon eos 6D Mark II alacağım ya da 2020 yılında çıkan crop sensor ancak kendine özgü güzellikleri olan Fujifilm X-T4 alacağım. ikisinin de kendine özgü güzel yanları var ancak feci durumda kararsız kaldım. Bana yardımcı olacak var mı?

    - Neden Fujifilm X-T4?
    - Neden Canon eos 6D Mark II?

    Şimdiden teşekkür ederim...



  • merhaba,
    Hangimiz Canon kullanmadık ki... bir neslin içinden geçmiştir herhalde Canon :)
    bana göre artılar:

    Canon

    • Endüstri standardının üzerinde netleyen ultrasonik objektifler.
    • Objektif çeşitliliği
    • Optik vizör
    • Canon'un mekatronik tecrübesi, daha uzun batarya ömrü


    Fujifilm

    • Endüstri standardının üzerinde renk kalitesi.
    • Sıra dışı netlikte veya aydınlık bir kaç objektif
    • Yeterince köşesi var, kullanırken kas hafızası geliştirebiliyorum, +hafiflik
    • Piyasadan pay kapmaya çalışan dinamik firma, detayda kalan özellikler
  • Eyvallah hocam çok teşekkürler Fujifilm X-t4'e doğru gönlüm kayıyor bakalım. Özellikle de retro tasarımı ve sunduklarıyla...
  • bence lenslere de bakın. bir de xt4'de ibis de mevcut, onu da göz önüne alabilirsiniz. video çekmeyecekseniz ibisden feda ederek daha ucuza xt3 de alabilirsiniz, xt4'teki asıl geliştirmeler video üzerine.
  • merhabalar,

    Ben de hobi amaçlı başlamayı düşünen biriyim. Pek fazla bir bilgim yok ama Youtube da koray birandın x-t4 videosu var izlemişsinizdir muhtemelen ama izlemediyseniz tavsiye ederim. Artık kendisi reklam çekimlerinde bile yardımcı kamera olarak kullanıyormuş.
  • Canon eos rp alın hocam.

  • Aslında daha çok fotoğrafçıyım ve fotoğraf ağırlıklı çalışıyorum. Benim için en öne çıkan özellikler fotoğrafçılık yönünde. Ben de bu minvalde araştırmamı yapıyorum. Ve sanırım xt4'te karar kıldım.

  • aykuty45 A kullanıcısına yanıt
    Sadece fotoğraf çekecekseniz XT4 almanızın pek anlamı olduğunu düşünmüyorum, hele ki XT3 ile birebir aynı sensörü varken.
  • O halde senin mantıkla giderse xt3' e de gerek yok! Aynı sensör ve işlemci olduktan sonra xt30 a baksın!
    Zaten ibis de bir tek viedo için gerekli değil mi ? Yalnızca gülüyorum :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 3 Ocak 2021; 13:40:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt

    Herhalde X-T4 alıp sırf fotoğraf çekiyorsunuz, başka neden böyle bir ağrı yaşarsınız bilemiyorum. Ben fikrimi belirttim, siz de belirtebilirsiniz. Fuji'nin sitesinde X-T3 kitlerinin ikisinde de optik sabitlemeli lens var, fotoğrafta OIS ve IBIS ne kadar fark ediyor bilmiyorum (telede OIS biraz daha iyiydi sanırım ama başka?) eğer bir kaynak gösterebilirseniz ben de öğrenebilirim. Fotoğrafa etki eden en büyük faktör sensör, X-T4 ve T3 sensörleri aynı, sadece fotoğraf çeken birisi neden X-T4 almalı o zaman, mantıklı bir açıklamanız varsa hem ben hem de konuyu açan arkadaş öğrenelim, siz de yalnızca gülmekten daha faydalı olmuş olursunuz.

  • "Fotoğrafa etki eden en önemli unsur sensördür" diyorsunuz ve ben de "o halde neden xt3 öneriyorsunuz, sizin mantıkla giderse xt30 alsın o halde" diyorum çünkü Fuji, xt30' da da aynı sensör ve görüntü işlemcisini kullanıyor ve ona takacağınjz lenslerdede ois bulunuyor (aaa, aynı lensleri de kullanıyorlardı doğru ya..)
    Ois ile ibis arasındaki farklar için sizi tatmin etmek adına ne diye kaynak araştırıp duracağım! İşim mi yok!! Buralara yazabiliyorsanız internet elinizin altında demektir ve araştırıp bulun bir zahmet.
    Ha bu arada ois'i ibise alternatif olarak sunmanıza tekrar güldüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt

    Sizin mantığınıza göre forum diye bir şeyin hiç olmaması lazım, zaten google diye bir araç var herkes ordan baksın, konuyu açan arkadaş da boşuna zaman kaybetmesin. Benim tatmin olmaya ihtiyacım yok, IBIS ve OIS farkı ilgimi çekse zaten gider araştırırım ama sizin galiba stres atmaya falan ihtiyacınız var, forumu öyle bir amaçla kullanıyorsanız konu dışında takılmanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum zira


    Dikkat ederseniz arkadaş 3 ay önce sormuş, ben de ertesi gün bilgimi aktarmışım lakin sizin şuana kadar konuya katkınız sıfır, sadece benim dediklerimi yalanlıyorsunuz ama tersini kanıtlama özeni bile göstermiyorsunuz (işim mi yok deyip foruma böyle mesajlar atmak da ironik değil mi biraz?). Bol kahkaha attığınız günler dilerim.

  • Kullanılacak lense göre tercih yapılabilir bence bu durumda çok farklı makinalar, İyi bir lensle desteklenirse FF sensör bazı konularda avantajlı olacaktır ama buda ekstra olarak ağırlık ve büyüklük demek.

  • eğer bütçe sizin için önemliyse bende xt-3 ü tavsiye edeceğim, zaten fotoğraf önceliğinizse xt3 ün lcd ekranı daha çok işinize gelir.


    aradaki farklar,


    xt4 ün pili 2 kat daha çok gidiyor,bu bence en önemli artısı

    xt4 ün ekranı dönebiliyor, xt3 de tilt screen var

    xt4 de ibis görüntü sabitleme var, ama lensdeki ois teknik sebeplerden dolayı daha önemlidir(youtube da bir çok video var bakabilirsiniz)

    xt4 de daha fazla film simulation var, örnek eterna bleach bypass,

    xt4 de daha farklı ve dayanıklı bir shutter mekanizması var

    xt4 240 fps 1080p kayıt yapabiliyor.

    xt4 menu dizilimi farklı daha iyi.


    bayada fark varmış hani  iki makinede mükemmel, bütçeniz doğrultusunda karar verin derim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.