Şimdi Ara

Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
27
Favori
63.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tutakbilisim T kullanıcısına yanıt
    Watsapptan arayabilir miyim? Afrikadan arayacağım, normal aramalarda hat kesiliyor sürekli. Bir de lazer yazici sormustum. Eger marka model soylerseniz bugun sizden alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, canon mx535 yazıcımız var. 5B02 hatasından dolayı resetleme yapmak istedik ancak servis moduna bir türlü alamadık. Servis moduna alma işlemi yaptığımızda ekran siyah olmayıp beyaz olarak kalıyor. Bize anakartın değişmesi gerektiğini söylediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Bence gayette yerinde bir yazi olmus. Orda bahsedilen 7000 sayfai tank murekkebinin kapasitesi. Canonlarin iclerinde bide murekkebin aktigi kartuslar ve bunlarin omurleri konusunda gercekten bilgi verilmiyor. (bilmiyorlar demek sacma olur) 3-5 ay sonra omurleri 10 bin yeni kartus almaniz lazim deyip 100 lira fiyat bicerlerse o zaman ne olacak? ayrica vaad edilen baski sayilari epsonda dahil olmak uzere iso standarti baz alinmistir. Hani demessiniz ya 7000 ustune cikar diye imkani yok. %5 doluluk oranina gore 7000 sayfa yani kagidin 3 te 1 i yaklasik olarak ve taslak modda. Kullaniciya gectiginde bu rakam dusecektir. Bence epsonu rakiplerinden ayiran en buyuk ozelligi patenti kendisinin olan baski kafasi. parayi baski kafasina veriyorsunuz ki bence hak ediyor. Canonun epsonla ayni para olan yazicisinda neye veriyoruz peki ben bulamadim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeknoVale T kullanıcısına yanıt
    henüz makinalar yeni ne kadar baskı verecegini bekleyip görücez onun dısında yazılan hersey anlamsız. daha kartus fiyatı ve baskı ömrü belli olmayan birsey hakkında bu kadar emin olmanız sasırtıcı. epson ve canon piyasayı sekillendiren 2 marka ve emin olun yaptıkları hersey aynıdır. birinde kara geciyorum zannedersiniz ama adam mürekkebi kodlu ekleme zorunlulugu getirir mecbur pahalı mürekkep alırsınız. 1000tl yazıcıya ver sonra kartus fiyatına mürekkep al simdi bu ekonomi mi oluyor bende bunu bulamadım..
  • Beklemeye gerek yok canon 6000 siyah 7000 renkli diye. Bunun iso standarti oldugunu herkes bilir ayni zaman da canonun sitesinde de yazmakta. Sayfa verimliligi iso 9001 e goredir diye. Dedigim gibi bu tum yazici marka ve modelleri icin gerekli. Yaptiklari seyler ayni diye de bir sey yok. epsonda baski kafasi var uclari isitmali digerinde kartus var normal kartuslu cihazlarla ayni. Kod ekleme olayi evet olabilir ama suan varsayim bu iki firma icinde. Ama kesin olan seyler belli. Geri kalani bekleyip gorecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeknoVale T kullanıcısına yanıt
    canon şuanki kartuslarına (pg-510 siyah kartus) 250 sayfa diyor sitesinde o halde bu kartuslar 250 sayfa sonra ölmüs mü oluyor? Hayır aksine tank takıldıgında 250 sayfalık kartuş 10bin sayfayı cok rahat geçebiliyor. Kendim bu kartusla 3 tank (300ml) siyah mürekkep bitirdim ve halen sağlam tüm püskürtme delikleri.

    Kartus 50tl + 300ml mürekkep 30tl = 80 tl yapar.
    Epson 300ml mürekkep ise = 128 tl yapar.

    Canon kendi kartus parasını cıkartıyor hatta kara bile geciyorsunuz. İste bu kesin olan bir seydir.




  • meco M kullanıcısına yanıt
    Ben kartuslarin omru hemen bitiyor gibi bir cumle kullanmadim sadece bilmiyoruz dedim. Ayrica varsayimlarla konusmayalim diyorsunuz siz varsayim uzerinden gidiyorsunuz. Pg-510 kartus ayri bisi icine koydugunuz murekkep ayri. Tankli serilerin icindeki kartus farkli murekkebi farkli. Ki siz orjinal olmayan 300 ml boya ile epsonun ya da canonun orjinal boyalarini karsilastiriyorsunuz ki bu da yanlis. Canon kotu demedik bilinmezlik var dedik. Epson da iyi demedik eksigini fazlasini biliyoruz dedik. Siz zaten yazici almayacaksiniz o yuzden kulaktan dolma bilgilerle insanlarin kafalarini karistirmayalim.
    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeknoVale T kullanıcısına yanıt
    Ben kullandıgım pg-510 kartusu ve maliyetini yazdım bu bir varsayım degil,
    canonun sayfasında bu kartus icin 250 sayfa yazmakta ama gercekte 10bini devirmekte buda bir varsayım degil,
    birde kulaktan dolma bilgilerle insanların kafalarını karistirmayalım demissiniz! iyi güzel ama kulakdan dolma bir yazıyı savunan sizsiniz.
    Birde siyah mürekkep 4 renk yazıcılarda belge mürekkebidir o sebeple düz a4 kagıt icin orjinal mürekkebe bir dünya para vermek mantıklı degil ama epson buna mecbur bırakıyor. Suan icin Canon her zaman daha ekonomik olmakta.
  • hala orijinal kartus ile kendi doldurdugunu?kartusu bir tutuyorsunuz.. Gidip teknoloji marketinden alinan sifir kartus 250 sayfa basar cunku icinde 4.5 ml murekkep vardir. Ve daha fazlasinida alabilir ama markalar o kadar koymus. Siz gidip buna 15 ml murekkep koyarsaniz tabi ki de daha fazla baski alirsiniz. :) ben o yaziyi savunmadim. Sadece bilinmezlikler konusunda hakli dedim. Ayrica orjinal murekkebe bir dunya para vermek demissiniz. Epsonda 110 tl murekkep alip 10500 sayfa baski aliyorsunuz ve cok mu bu? Canonda 140 tl verip 12000 sayfa baski aliyorsunuz. Ki orjinal olmayan murekkepler cihaza zarar verdigi aşikar.epson buna mecbur birakiyor diye yine bir varsayim yapmissiniz ki oyle bir mecburiyet yok bir cok pastaci gida boyasi koyarak bu cihazlari kullanabiliyorlar. Demem o ki Kaçak mazotu arabaya koyarsaniz yine gider. Ama hic biri islenmisinin yerini tutmaz. O yuzden yine diyorum insanlara kaçak mazotu reva gormeyin, ovmeyin diye.. 50 tl daha ucuz diye kimse arabanin moturunu eline almak istemez. Adamlar milyonlarca para dokup arge yapmislar. En azindan emege saygi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TeknoVale T kullanıcısına yanıt
    Burada su noktaları elestirebilirim. Bu yazıcılar belge ve döküman yazıcıları yani işin büyük kısmını düz a4 kagıdına yapıyor o halde bu düz kagıt icin bu kadar yüksek fiyatlı mürekkep bize niye reva görülüyor? düz a4 kagıt icin orjinal yada yan sanayi mürekkep farketmiyor ki bu sebeple ben yan sanayi kullanıyorum maliyet yarı yarıya düsüyor. Fotograf yazıcıları olsa neyse. Bu iş ucuza olabiliyorsa ki oluyor bizi bu sekilde yolmalarını tasvip etmiyorum.
  • selamlar elimde epson l110 model makina var sürekli kullanıyorum mürekkep pedi doldu uyarısı vermişti programla resetledim ama makina arka kısımdan atık mürekkep akıtıyor bu parçayı nerden bulabilirim ?
  • bmc307 B kullanıcısına yanıt
    zannedersem sadece servisler de bulunuyor bu tip parçalar. konu sahibi tutak bilişim yetkili servis parça konusunda yardımcı olacaktır.
  • Merhaba Aylık 1000-1200 max cikti/fotokopi alacağımız yazıcı önerisi verir misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 10 Mart 2016; 18:43:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oberyn

    Merhaba Aylık 1000-1200 max cikti/fotokopi alacağımız yazıcı önerisi verir misiniz

    Yeni canonlar olabilir g2400 veya g3400 yukarda ki yazılarda fiyatlar var yüksek çıktı oranına sahip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Ofisimizde aylık 1.000 siyah/beyaz çıktı aldığımız canon MF4100 diye bir yazıcıyı yaklaşık olarak 6 yıldır kullanıyoruz. Ufak tefek sıkışmalar oluyor (haftada 3-5), ayrıca tarama özelliğinin de kalitesi görünür derecede düştü. Bu yüzden yakın zamanda yeni yazıcılarla ilgilenmeye başladım.

    Uzun vadede kullanabileceğimiz sorunsuz bir yazıcı arıyorum. Garanti vs olması tabi ki önemli ama kısa bir süre de olsa yazıcısız kalmamızdan daha önemli değildir. Bize bu doğrultuda samimi ve efendi bir yazıcı önerebilir misiniz?

    Teşekkürler.
  • Selamlar,
    Genelde makale ve kitap chapterları çıktısı alan bir kullanıcıyım. Bugüne kadar bu ihtiyacımı fotokopicilerde hallettim ama açıkçası maliyetini çıkaracaksa bir yazıcı almayı düşünüyorum. Fotokopi ve wifi şimdilik gözüken ihitiyaçlarım gibi ama wifi şart değil. Önümüzdeki 6 ay için 3000 sayfa baskı öngörüyorum(%98i S/B,Renkliler vazgeçilebilir duruma göre).yani 6 ay çok sorun çıkarmadan parasını genel manada çıkarsa bana yetecek en kötü senaryoyla. Daha uzun giderse de işime gelir tabi. O yüzden 350 liraya kadar bu dediğim senaryoya uygun bir all-in-one yazıcı var mıdır yoksa fotokopiciye devam mı etmeliyim? . Yardımcı olan herkese simdiden teşekkürler.




  • Tutakbilisim T kullanıcısına yanıt
    hocam renk yönetimi ile ilgili video çekecektiniz tekrar hatıratayım dedim sıkıştırmak gibi olmasın ama kusura bakmayın
    Şimdilik renk yönetimini elle yapıp kırmızı ve sarıya doğru yükleniyorum, daha iyi sonuç alıyorum ama yine de daha iyisi için tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Merhabalar, teknosa'dan indirimli canon pixma mx475 marka yazici almistim. Gecen ay falan kartusu bitti bugun de oyle mecidiyekoyde bir yerde doldurttum. İlk 1-2 sayfa duzgun cikti Ancak daha sonra kartusun bittigi gunku Gibi silik silik cikartmaya basladi. İsterseniz whatsapp uzerinden deneme sayfalarinin resmini atabilirim. İyi gunler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekko33 -- 21 Mart 2016; 19:08:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba;
    6 kişilik ofis için 1 haftadır arayışlardayız hala bir cihaz bulamadık.

    kısaca istediğimiz

    renkli çok fonksiyonlu lazer yazıcı olacak.
    toneri 3000-6000 arası sayfa yazdırabilecek.
    wifi ile iphone ve samsung cihazları bağlanabilecek.
    ağ bağlantısı ile tüm bilgisayarlar bağlanacak.
    Var ise Toner ve drum ünitesi birlikte değişen.
    Canon veya Xerox tercihen.
    tonerleri uygun fiyatlı ve sorunsuz.

    istediğimiz tam olarak böyle bir şey. yardımcı olursanız çok iyi olur hocam.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.