Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.676
Cevap
20
Favori
240.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu takipteyim. İndirimli fiyata buldum ama makina hakkında çok bilgi yok. Kullanan sayısının az olmasından kaynaklanıyor olsa gerek...
  • arkadaslar bende canon sx130 alacaktim son anda baska makinalari gorunce karasiz kaldim burdan asagi yukari tum makinalari takip ediyorum bir yanim hala canon diyor ama cok kararsizim sizce canon sx130 nasil iyi mi cekip olarak video olarak sizden bu konuda yardim bekliyorum.
  • Kararsız kalan arkadaşlar için grubumu izlemenizi öneririm sadece SX-130 ile çekilmiş fotolar vardır.

    http://www.flickr.com/groups/1611250@N22/
  • arkadaslar bende artik bir canon powershot sx130 kullanicisyim makine 1 hafta icinde elimde INSALLAH iyidir. Sizlere guvenerek aldim koydugunuz fotograflar ve izledigim videolar hosuma gitti hayirlisi artik herkese tesekkurler.
  • Güle güle kullanın hocam.
  • Elinde Türkçe kullanım kılavuzu olan bir arkadaş tarayıp burada paylaşıma sunarsa çok seviniriz...
  • Evet eğer elinizde varsa ve paylaşırsanız tadından yenmez vallahi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    Kullanan kişi sayısı yok denecek kadar az :) Neden böyle acaba.. :) Makinamı yeni sipariş ettim 3-5 güne elime geçer. Foto eklemeyi planlıyorum..

    sebebi
    sensor type : 1/2.3inch
    sensor mp : 12mp

    olduğundan olabilir mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    Güle güle kullanın hocam.

    saolasin hocam valla cok arada kalarak aldim ustat bakalim insallah iyi cikar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bodyguard_26


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    Kullanan kişi sayısı yok denecek kadar az :) Neden böyle acaba.. :) Makinamı yeni sipariş ettim 3-5 güne elime geçer. Foto eklemeyi planlıyorum..

    sebebi
    sensor type : 1/2.3inch
    sensor mp : 12mp

    olduğundan olabilir mi acaba ?


    valla hocam aldim gelmesi yakindir ama simdi aklimi karistirdin kötu mu yani bilemedim yoksa amatorler icin iyi mi. Aydinlatirsan sevinirim.
  • Fazla kullananın olmamasının Sebebi sensör-megapixel yoğunluğu falan değil merak etme..Sebebi henüz cihazın daha yeni piyasaya çıkmış olmasıdır..SX1xx serilerinin satış grafikleri Türkiyede ürünün çıkış tarihinden belli bir süre sonra yükselmeye başlar nedeni de kafalardaki soru işaretleri

    Hala bu ürünle gidip Fujifilm s1800'ü karşılaştıranlar var...S1800 le video kaydedip izleyin daha sonra da SX130 ile...S1800 le bir daha hiç video çekmek istemezsiniz aradaki fark o kadar çok...
  • atalayalper hocama aynen katılıyorum. Video konusunda rakiplerine fark atacak cinste. Youtubedan farkı görebilirsiniz. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    atalayalper hocama aynen katılıyorum. Video konusunda rakiplerine fark atacak cinste. Youtubedan farkı görebilirsiniz. :)

    kesinlikle.. Fujifilm fan'ı olarak Canon makinelerin çektiği videolar çok daha keskin ve net diyebilirim.. sanırım işleme ve sıkıştırma tekniğinden olsa gerek, oysa ikisi de 720p...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 28 Aralık 2010; 20:15:13 >
  • bende okuduğum yorumlar sonucu bu makinayı aldım bugun elime ulaştı.
    ev içi çekimlerden daha fazla sey bekliyordum galiba. fakat gece cekimleri süper :) sırf denemek için değerleri max cıkardım ve tripotla bi-kaç çekim yaptım manuelde. cıplak gözle sadece ışıklarının belli olduğu jandarma kulubesini cektim cok hosuma gitti :) yarın gunduz çekimleride yapacağım simdilik memnunum özellikle manuelde cekim cok zevkli. daha ilk makinem olduğu için kullana kullana öğreniyorum. simdilik bi kusurunu görmedim :)
  • amanın pil 1,5-2 saatte bitti :) iyi bi pil almak lazım önerebileceğiniz bir marka-model varmı arkadaşlar?
  • benimde elime azevvel gecti makina daha henuz tam kurcalayamadim ama iyi bir makinaya benziyor video kaydi cok hosuma gitti. ama bence ogrenmek lazim birde benim gibi amatore gore bence iyi ve yeterli makina yarindan itibaren calismalara basliyom kisa cektigim fotograflara ve video ya göre iyi bir secim yaptigimi dusunuyorum tabii sizlerinde bunde emegi buyuk hepinize tesekkurler.

    güle güle kullanin.
  • Geçen günlerde sony pil aldım şarj aleti ile 2500 amper. 40-50 ye yakın flaşlı çekim. 90 100 tanede normal çekim yaptım henüz şarjda bir sıkıntı yok.

    Ayrıca fotoğrafçı arkadaşlardan istediğim birkaç bilgi var. Auto focus ayarlarında sürekli AF servo AF AF nokta zoom gibi seçenekler var bunları pek anlayamadım. Bilen birisi aydınlatırsa çok güzel olur.

    İyi akşamlar.
  • Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım Cemre_Gümüş arkadaşım.

    Sürekli Af= Örneğin uçan bir kuşu çekiyorsunuz diyelim. Normal af de makine tek yere focus yapar, ancak kuş hareketli olduğu için sizin focusladığınız alandan çıkmış olur. Bu nedenle çekim yaptığınızda kuşu bulanık çekmiş olduğunuzu görürsünüz. Oysa Auto Focusu Sürekli Af ye alırsanız görüntüdeki bir çok noktaya sürekli focus yapar makine ve kuş bir focus alanından diğerine geçtiğinde tekrar netlenmiş olur. Dolayısıyla net bir fotoğraf elde edersiniz. Sonuç olarak bu modda harektli olan konu sürekli olarak takip edilip netlenir.

    Servo Af= Bu focus türünü ise portre ve manzara gibi hareket etmeyen konuların çekiminde kullanmak gerekiyor. Odak öncelikli moddur bu. Makinenin deklanşörüne yarım basarsınız odaklanmayı yapar ve çekime izin verir. Bu modda dediğim gibi hareketsiz konularda iyi sonuçlar elde ediliyor özelliklede portrede. Bu modda da makine yeniden focus yapar. Ama harekti takip şeklinde değil buna dikkat.

    Af Nokta Zoom= Bu modda ise bir nesneye zoom yaptığınızda nesne ekranda büyüteç gibi büyütülerek daha net görmeniz ve daha net bir odaklanma yapmanız sağlanır. Bildiğim kadarıyla Canonlarda bu mf nokta zoom diye geçiyor. Yani manuel focus ta bu özellik var diye biliyorum.

    Birde sx130 Is almış olan arkadaşlar makinelerinden hiç şüphe etmesinler. Oldukça iyi bir makine. Yakında birtanede ben edineceğim. Yeni bir makine olduğu için henüz yaygınlaşmış değil. Ama bir süre sonra kullanıcısının çok olacağını düşünüyorum. Ve şuanda kullanmakta olan arkadaşlardanda ricam bol bol çektikleri fotoğraflardan eklemeleri Hem sayfa şenlenir, ilgi çeker hemde makinenin kabileyetleri daha iyi tanınmış olur. Tabiki sizlerinde




  • Çok teşekkür ederim Balun arkadaşım.

    Yeni fotoğraflar geliyor. Fotoğrafçılık hobisinde çok ama çok yeniyim resimlerimide yorumlamanızı isterim :)))))))))










    Resimlerin boyutunu ayarlayamadım kusura bakmayın..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Fotoğraflarının hepsi bir birinden şahane arkadaşım Flickrdaki fotoğraflarını da takip ettim, çok güzel kareler yakalamışsın. Yolun başındayken bu denli güzel işler çıkarmak geleceğine dair önemli bir ipucudur Paylaşıma devam etmeni diliyorum.
    İlk resminde çekim yaparken vivid renk seçeneğini mi kullandın arkadaşım yoksa proğramlamı bu rengi kazandırdın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.