Şimdi Ara

CANON S2 ciler BURAYA (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.768
Cevap
0
Favori
144.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu makinayıwww.teknolojix.com da da bulabilirsin.geçen haftalarda bi kampanya yaptılar.750 ytl+kdv olarak o zaman kaçırmıştım.ama sürekli kampanyalar dönüyor.tekrardan kampanya yapmaları mümkün.burdan takiple ucuz fiyata edinebilme imkanı olur sanıyorum...
  • S2&S3 temel farklar yazılmamış. pros(avantajlar) ve cons(dezagantajlar) S3'e aittir.
    verdiğim adresten değişik ISO değerlerinde kamera farklılıkları resimlerden anlaşılmaktadır.

    Conclusion
    Pros
    Good resolution
    Good color, good exposure, generally accurate focus
    12x zoom offers excellent 36-432mm range
    Image stabilization works well (and can be used in movie mode)
    Packed with features
    Very quiet
    Solid construction and good handling
    Fast and responsive
    Stunning movie mode with high quality stereo sound
    Impressive continuous (burst) shooting
    'Punchy' results straight out of the camera
    Clean images at lower ISO settings
    Impressively little distortion for such a large lens
    Enjoyable and easy to use
    Swing out tilt 'n' swivel screen
    Optional wide and tele adapters
    PC controlled shooting (via USB)
    Customizable shortcut button, ISO button
    Superb battery life with NiMH cells
    Optional flash and lens add-ons
    Good macro

    Conclusion
    Cons
    Occasional focus hunting at the telephoto end of the zoom in low light
    ISO 800 mode is too noisy to be really useful
    ISO 200 noise reduction too strong
    No rechargeable batteries supplied in the box
    Occasional highlight clipping due to over exposure of contrasty scenes
    Viewfinder and screen can be difficult to see in very bright conditions
    Images slightly soft
    Chromatic aberration and purple fringing
    No RAW mode
    Limit to highest shutter speed usable at wide apertures

    Overall conclusion
    Where the S2 IS offered a huge performance leap over its predecessor, the S3 IS is in reality a minor upgrade, and with good reason; there was a lot less that needed improvement. Aside from the newer sensor, the welcome addition of a direct ISO button, sports mode and marginally bigger screen, the biggest change is the paint job, which has produced a camera that looks a lot less toy-like than the S2 IS.There is a slight improvement in image quality; a bit more resolution and much nicer looking ISO 400 output (though as noted in the review, ISO 400 on the S3 is nowhere near as sensitive as ISO 400 on the S2), but to be honest I think you'd struggle to see any real difference in a normal sized print.

    Comparisons with it predecessor aside, the S3 IS Image quality is very good - certainly on a par with most of its competitors - though the results are still a bit on the soft side, something the fairly high default sharpening doesn't really help. Again, experimenting with the in-camera parameters and a little sympathetic post-processing means that in the right hands it can produce images every bit as good as anything else in its class. The ISO 800 mode is probably too noisy for anything but 'emergency' use, and there are occasional exposure problems, but generally speaking the output is pleasing enough to satisfy the majority of the intended market.

    But ultimately, like the models that came before it, the appeal of the S3 IS goes beyond simple pixel-peeping; it has a class-leading feature set, a very reliable image stabilization system (the benefits of which cannot be overstated) and superb handling. It's well-priced, incredibly versatile and - above all - highly enjoyable to use. Despite the long lens and speedy operation it's not the ideal 'sports' camera (the focus at the long end of the zoom isn't fast enough and does hunt a little), but for sheer shooting pleasure and versatility the PowerShot S3 IS still takes some beating.

    And so to the rating. There was a part of me that felt slightly disappointed that the S3 IS was such a minor upgrade, and that the new high ISO mode added so little. But there are some subtle but important improvements, and the S2 IS was a worthy recipient of its Highly Recommended rating. There are cameras out there that offer slightly better image quality (certainly in terms of sharpness), and I'm pretty convinced that the Panasonic image stabilization system is slightly more effective, but taken as a whole there is nothing out there that offers the feature set, handling and sheer fun factor of the S3 IS, and so it still - just - keeps hold of our top rating.

    12x optic zoom'e ait kameralarla S3 karşılaştımaları ve fotoğraflı sonuçlar....
    http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/

    S2 almak daha avantajlı gözüküyor.
    Sony H2 rakiplerinden önde olduğu sonucunu da belirtmek lazım.
    ama kullanıcı şikayetlerinide gözönüne alırsak piyasanın kendi kategorisinde lideri
    CANON S2 IS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta7 -- 18 Temmuz 2006; 18:12:33 >




  •  CANON S2 ciler BURAYA

     CANON S2 ciler BURAYA
  • sonunda beni de kendinize benzettiniz S2ciler ,

    günlerce canon S2 forumlarını okudum , fotoları inceledim, beni cezbetti ve dayanamadım tüm imkanlarımı zorlayıp bir S2 aldım. Henüz kargoda , beklemek çok zor , kargocuyu kapıda karşılıycam nerdeyse

    umarım kısa zamanda çektiğim fotolarla aranıza katılırım...kadrajınız düzgün olsun , selamlar...



    "ilim bir kıylu kal imiş ancak! "




     CANON S2 ciler BURAYA




  • Makinen hayırlı olsun muzay , güzel fotolarını görmek isteriz en yakın zamanda. Işığın bol olsun
  • Arkadişlerim merhaba,

    Canon S2 de gökyüzü fotoğraflarını Actual size a getirince yani gerçek boyutunda baktığımızda gök yüzündeki mavilik noktalı noktalı. (iso 50 de)Birde optik zoomlu 3x yada 5 x ile insan fotoğraflarına bakın ama actual size da vücudta surat yada kol üzerindeki deri yüzeyinde kırmızımsı grimsi kötü görüntüler mevcut . Bununla alakalı bir bilgisi olan varmı . Yani ben belki 10.000 e yakın foto çekmişimdir bu olayı çözemedim. Birde Başka fotoğrafla mesela arkadaşımın Kodakla çekilmiş fotolarına bakıyorum actual size da benim canonun çektiği fotolardaki kumlanma yok ve büyütüncede daha temiz görüntüler alabiliyorsunuz.
    Birde tüm alanı net çekebilmek için hangi options üzerinde oynamak gerekiyor. Yani sadece odaklandığı yer net değilde her yer net olacak.

    Yani satmayı bile düşünüyorum bu özelliğinden dolayı. Benin düşüncem ışığın az olduğu ortamlarda oda içi mekan dahil canon S2 başarısız. Birde fog effect mi ne varmış ne lazımsa fotoların önüne sis perdesi koyuyor.

    Düşüncelerinizi alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 23 Temmuz 2006; 18:56:42 >




  • selolims merhaba,

    Canon S2 de 1/2.5 CCD 5mp çözünürlük ve 12x optik zoom var. Arkadaşının kodak makinesinin teknik özellikleri nedir bilmiyorum ama. Canon S2 nin sensör ve mp boyutlarına baktığımızda Noise dediğimiz o kirliğin oluşması normaldir. Heleki bu kirlilik gece fotoğraflarında daha da belli olur. Bu durum sadece Canon S2 için geçerli değildir. Pansonicler de de aynıdır, Sony lerde de . (Aynı boyuta sahip sensör ve mp için geçerli)

    Alan derinliğini belirlemeye diyafram yarar. Diyafrarım ne kadar açarsak, makinenin içine ışık daha fazla girer ve lana derinliği artar. yani arka planı flu ön planı net çıkarma ihtimali daha fazladır. Fotoğrafın tamamının net çıkması için Diyaframı sonuna kadar kısmak gerekir. yani 8 gibi değerlere getirmek gerekir. SLR maknelerde bu değer daha yukarlara çıkıyor. Diyayramı 8 e getirdiğimizde fotoğrafın karanlık çıkmaması için enstanteneyi de aynı oranda açmak gerekir.




  • Peki daha düşük çözünürlüke çekim yapsak görüntüdeki kirlenem düzelirmi? Şimdi keşe daha büyük sensöre sahip makine niye almadım diye düşünüyorum. Mesela geçen ay sirkte çektiğim fotolarda flas yetmedi ve aslanalara bakasanız karanlık ve hareketli cisimler çok kötü çıkıyor. Flash alsak nekadar masraf yapmalıyız.
    Tşk.
  •  CANON S2 ciler BURAYA
  • Bu fotoda da sensorden kaynaklanan noise bariz gözükmete.Işık çok yeterli hava açık tüm şartlar okey ama gökyüzü gördüğünüz gibi kirli. Bunu yenmenin bir yolunu bilen varmı arkadaşlar. Bu göküzünü bu şekilde göstermeyecek makine mesela hangisini örenk verebilirsiniz.
    Tşk.
     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolim -- 24 Temmuz 2006; 1:59:35 >
  • Arkadaşlar bende Canon S2 var ve son bir kaç gündür bir arıza yaşıyorum. Makinenin ekranına görüntü gelmiyor. Problem lcd de değil, çünkü hafızadaki resimleri gösteriyor, bütün işaretleri de gösteriyor ama fotoğraf çekme modunda ortamın görüntüsü lcd ye yansımıyor. Bu problemle fotoğraf çektiğimde de bunu gösteremiyor yani anladığım kadarıyla görüntü makineye girmiyor, ne yapabilirim böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Yoksa hemen bir teknik servise mi gitmeliyim? Ve son olarak hangi teknik servisi tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Peki daha düşük çözünürlüke çekim yapsak görüntüdeki kirlenem düzelirmi? Şimdi keşe daha büyük sensöre sahip makine niye almadım diye düşünüyorum. Mesela geçen ay sirkte çektiğim fotolarda flas yetmedi ve aslanalara bakasanız karanlık ve hareketli cisimler çok kötü çıkıyor. Flash alsak nekadar masraf yapmalıyız.
    Tşk.



    Düşük çözünürlükte çekim yapsan kirlenme düzelmez, neden. Çözünürlüğü düşürdüğünmde makine sensörün tamamını değilde daha ufak kısmını kullanmır. Bu durumda değişen birşey olmaz. ama aynı boyutta sensöre sahip 3 mp lik bir makine daha iyi görüntü verir. Çünkü sensörün tamamamını kullanır.

    Nikon D1H diye bir DSLr makine var. Eski bir model, 2,7 mp. Bugün birçok gazeteci hala bu makineyi kullanmakta. Gayet iyi soonuçlar veriyor. Nedeni ise Büyük bir sensörünün olması. Böylece piksel başına daha fazla alan düşüyor. Geniş allanda çok sıkışmayan pikseller ışığı daha iyi algılıyor ve kirlenme çok daha az oluyor.

    Kirliliği etikileyen ikinci bir faktör de objektiftir. Eğer bir makinede optik zoom oranı ne kadar fazla olursa. Geniş açı ile tele mesafesi arasındaki açı arttıkça, objektiften sensöre düşen ışığın kalitesi azalacaktır, sonuçta fotoğrafın kalitesini etkileyecektir.

    Bu anlattıklarım sadece S2 için geçerli değil. SLR like tarzı diğer maqkineler içinde geçerli. Çok daha kötüleri bile var.

    Peki bundan sonra senin ne yapman gerekir. Bence makinene yatırım yapma, Flaş ve diğer aksesuarlar gibi. Neden? Gördüğüm kadarıyla sen fotoğrafçılığa çok heveslisin ve güzelde gotoğraflar çekiyorsun. En son gördüğüm martı fotoğrafında kadrajını çok iyi ayarlamışsın. Şu an elindeki makinenle manuel çekim yaparak kendini biraz daha geliştirmeye devam et. Daha sonrada bunu satıp birtane DSLR makine al. Bundan sonra seni SLR Like makine kurtarmaz. DSLR makineler çok hızlı focuslama yaparlar ve çok az kirlenme oluşur ve onlarla fotoğraf çekmek ayrı bir keyiftir.




  • XTOLGA teşekür ederim. Bu makineyi satsam en fazla 800 e 900 e satarım ve DSLRM bir makine içinde üzerine enaz herhalde 1 küsür milyar daha vermeliyim. Ben en iyisi şu mkineyi en güzel kullanırım onu öğreneyim

    Sizlerden çekimlerinizi yaparken nelere dikat ettiğinizi öğrenmek istiyorum. Mesela Hangi modda ki çekimlerde daha iyi sonuçlar alıyorsunuz. Ben genelde P modunda çekim yapıyorum. İso herzaman 50 de. canlı gibi özellikler kullanıyorum . Manuel de kullanıyorum ama bazen bu manueli niye yapmışlar diyede düşünüyorum kendi kendime .Yani daha başarılı olmak adına manuel çakimler diğer modlardaki çekimlerden dahamı gerekli? Bana manuel de çekim yapmanın nedeni biriniz anlatabilirmi. Birde arkadaşlar internette araştırmalarıma göre şuanda 2 ,3 baba foto yarışması var hemde basıları 5000 ytl ödüllü. Konu at ve sokak. Sizlerle bu konuda bilgi paylaşıma yapmak istiyorun . Bu tip yarışmalarda şansımız olabilirmi sizce. Şansımız varsa nasıl fotolar çekmeliyiz. Mesela At ile alakalı nasıl bir foto çekilmeli? At koşarkenmi , su içerkenmi? yatarkenmi ...? bu konularda yazşabilirmiyiz. Hadi bye. He bir de Sokak nasıl çekilmeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 25 Temmuz 2006; 10:29:10 >




  •  CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 25 Temmuz 2006; 2:01:46 >
  • Selolims yazdıklarını bende yaşıyorum S2 den artık nefret edecek duruma geldim bende makinada netlik bir yeri algılıyor ve tam fotografa bakınca diğer yerler net değil satacağım makinayı d70s almayı düşünüyorum.. ama lensler korkutuyor beni.. çok pahalı ve değişik lensler var.. biraz zaman gerekli maddi açıdan.. onuda çektiğim resimler birtürlü güzel çıkmıyor özellikle doğa resimleri gıcık etmeye başladı beni makinanın birtek zoomu güzel diğer özellikleri boş gelmeye başladı tabi videosuna lafım yok en iyi diyecemde oda çok yer kapladığından dedirmiyor ama gerçekten video görüntüsü mükemmel.. neyse fotografcılığımı biraz daha geliştireyim yinede yeri benim için önemli manuel ayarları en iyi kullandığım makina nede olsa. arkadaşlar siz sorunları yazdıkca bende kendim yaşadıklarımla karşılaştırıp daha iyi sonuçlar alıyorum teşekkürler .

    ışığınız hiç eksilmesin..




  • senturk041
    , D70s almayı düşünüyorum diyorsun, D70s Nikon un nerdeyse efsanelene bir modeli oldu. Çok iyi bir makien bence. hem tasarımı hem kalitesiyle. Lesnler gözünü çokda korkutmasın. Kaliteli fotoğraf için çok pahalı lensler almaya gerek yok. DSLR makinelerin üzerlerindeki basit kit lensleri bile şu an S2 de kullandığınız lensten çok daha iyidir. Kaldiki D70s le gelen 18-70 lens iyi bir lens tir.
  • Noise konusunda katılmamak elde değil fakat DSLR makinalarda pahalı geliyor :( Bakalım zaman ne gösterecek bana. Ancak Canon'dan vazgeçmeyi düşünmüyorum pek. Nedenini bilmiyorum ama canonu ayrı seviyorum :) Belki Conan'ı sevdiğimdendir

    Bu arada xtolga noise konusunda açıklaman için teşekkürler ;) Çok yararlı bir bilgi.

    Birde ufakcık bir iki sorum var size. Diyelim ki arkadan güneş vuruyor. Bu durumda nasıl çekmek gerekir? Ben flaş patlatmayı yeğliyorum ama?
    Bir diğeri konserde fotoğraf çekmek istesem ne yapmam gerekiyor? Gece ve adam zıp zıp zıplıyor(bu cuma Haluk Levent konseri vardıda).

    300 tane fotoğraf çektim sanırım ve düzgün çıkan 20-30'u geçmez.

     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AjanHaKaN -- 25 Temmuz 2006; 14:44:15 >




  • DSLR ye geçişte, Nİkona tavsiye etmemin en büyük nedenin de Nikonlar göresellik olarak beni çok cezbediyor, aynı şekilde Canon un DSLR makineleri de çok başarılıdır. ayrıca Canon DSLR makinelr Noise konusunda Nikon a göre daha başarılıdır.

    Gündüz hangi durumlarda flaş kullanmak gerekir.

    1-Güneş karşıdan direk üzerinize geliyorsa, objenizde güneşe karşı durduğu zaman, güneşin vermiş olduğu aşırı ışıktan dolayı objeniz karanlık çıkacaktır. Güneşin etkisini azaltmak için güneşe karşı flaş patlatılabilir. Böylece arka planda net çıkacak, obejnizde aydınlık olacak.

    2- Bir evin balkonundasınız, balkon gölgede kaldığı için karanlık, arkada da çok güzel ama aydınlık manzara var. ölçümünüzü balkondaki objeden yaptığınızda arka plan patlıyor ve çok aydınlık çıkıyor. Arka plandaki manzaradan ölçüm yaptığınızda bu sefer balkondaki kişi karanlık çıkıyor. Her ikisini de aydınlık çıkarabilmek için. Yumuşak flaş patlatıp Balkondaki kişiyi aydınlık çıkarıp arka planında gözükmesini sağlayyabiliriz

    3-Güneş arkadan vurduğu zaman, böyle durumlarda flaş olmasada olur. ama Arkadan vuran sert güneş ışığı objemizin yüz hatlarında istenmeyen gölgeler oluşmasına sebeb olur. Bu gölgelenmelerei engellemek için yumuşak flaş patlatılabilir.




  • Verdiğin bilgiler için teşekkürler xtolga ;)
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.