Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX210 IS (ANA BAŞLIK )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
42.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Canon Powershot SX210 IS makineme kavuştum ve makine ile ilgili ilk izlenimlerimi ve fotoğraflarımı paylaşarak bu konuda henüz açılmamış olan ana başlığı açmak istedim. Ayrıca makineyi almadan önceki araştırma sürecinde internette makina ile ilgili bulduğum bilgileri de burada paylaşacağım.
    Bu makine ile ilgili herkesin bilgi ve fotoğraflarını, videolarını burada paylaşmasını umuyorum..

CANON POWERSHOT SX210 IS  (ANA BAŞLIK )

İLK İZLENİMLERİM:
    - Makine normal kompakt makinelerden biraz daha büyük fakat kesinlikle çok iri bir makine değil. Pantolon cebinde durabilir yani.
    - Malzeme kalitesi çok güzel ve sağlam bir izlenim veriyor. Bütün düğmeler ve görüntü oldukça şık ve kaliteli duruyor. Basit bir görüntü hiç yok.
    - Biraz ağır.
    - 14 X Optik zoom çok iyi, aşağıya örnek fotoğraflar ekleyeceğim.
    - Üstten çıkan flash makineyi her açtığımızda açılıyor. Flash özelliği kapalı olduğunda da kapağın açılması çok tuhaf. Ama çok önemli bir problem değil.
    - Benim cihaz amerikadan geldi, made in japan yazıyor. Kutudan hafıza kartı çıkmıyor. Şarj cihazı, cd, batarya, HDMI ve USB bağlantı kabloları çıktı.
    - LCD ekran netliği güzel, dokunmatik değil.
    - Tuşların kullanımı ve ayarlar v.b çok kolay.
    - Bataryasını çıkartık küçük bir şarj cihazından şarj ediyorsunuz. Yedek batarya olsa fotoğraf makinesini kullanırken de şarj edilebilecek.
    - Kullandıkça buraya yeni izlenimler eklenecek.....

ÖZELLİKLER
    http://www.canon.com.tr 'den alıntı:
    Geniş açılı 14x optik zoom ve Canon optik görüntü sabitleyicinin yanı sıra tam manuel kontrol ve HD filmler ile, kompakt PowerShot SX210 IS güç ve stilin birlikteliğidir.
    14x optik zoom, 28 mm geniş açı
    14,1 MP
    Optik Görüntü Sabitleyici
    7,6 cm (3,0") PureColor II G LCD
    HD filmler. HDMI
    Akıllı Otomatik, Yüz Tespiti
    Akıllı Flaş Pozlama, i-Contrast
    DIGIC 4 & Servo AF/AE
    Manuel Kontrol
    Yaratıcı çekim modları. Akıllı Enstantane
    Son derece kompakt süper zoom

28mm ultra geniş açılı 14x zoom lens
    PowerShot SX210 IS, geniş 28mm Canon lens ile kompaktır, yanınızda her yere taşıyabilirsiniz ve manzara ve grup fotoğrafı çekmek için idealdir. 14x optik zoom uzaktaki nesneleri kadraja yerleştirmenizi sağlarken, 4 kademeli optik Görüntü Sabitleyici, kameranın uzun zoom mesafesinde sarsıldığı durumlarda görüntünün bulanık olmasını engeller.

14,1 Megapiksel
    14,1 MP sensör sayesinde poster boyutunda baskılar elde edebilir veya görüntüleri yaratıcı bir şekilde kırpabilirsiniz.

7,6 cm (3,0") PureColor II G LCD
    Geniş ekran 7,6 cm (3,0”) PureColor II G LCD, HD filmlerin geniş formatlı olarak çekilmesi ve oynatılması için idealdir. Tavlanmış cam katman dayanıklılığı arttırır ve aydınlık ortamlarda çekim sırasında dahi yüksek görünürlük sağlar.

Yüksek Çözünürlüklü Filmler
    Stereo ses içeren göz alıcı HD 720p filmler yaratın ve uyumlu bir HDTV'ye bağlamak için dahili HDMI bağlantı noktasını kullanın. Dinamik Görüntü Sabitleyici, filmlerinizin kameradaki sarsıntılardan etkilenmemesini sağlarken, hedefe yakınlaşmak için optik zoom kullanılabilir. Akıllı Otomatik (Film çekiminde de kullanılabilir) çekim sahneniz için en iyi sonuçları sunar.

Zahmetsiz Çekim
    Akıllı Otomatik ve kolay çekim modları, hedefin parlaklığını, kontrastını, mesafesini ve renk tonunu tespit etmek için Sahne Tespiti Teknolojisini kullanır. Ardından, kamera 22 sahne arasından en uygun olanı seçer ve optimum ayarları uygular. Akıllı Flaş Pozlama flaş gücünü ve kullanımını akıllı bir şekilde kontrol ederek farklı koşullarda doğal sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Yüz Tespiti Teknolojisi
    Yüz Tespiti teknoloji paketi sahnede 35 adete kadar yüzü algılar ve doğal görünümlü sonuçlar için odak, pozlama, flaş ve beyaz ayarı yapar.

Akıllı Enstantane
    Bu çok yönlü çekim modu, göz kırpmayı, gülümsemeyi veya kareye giren bir yüzü algılayarak çekimi uzaktan tetiklemenizi sağlar.

i-Contrast
    i-Contrast çekim veya oynatım sırasında ayrıntıları gölgede bırakarak ve aydınlık alanların aşırı pozlanmasını engelleyerek sahnenin dinamik aralığını ve kontrastını optimize eder.

DIGIC 4
    Yüksek ISO hızlarında çekim yapıyor olsanız bile, DIGIC 4 işlemcisi zengin ayrıntılara sahip net görüntüler sunar. DIGIC 4 aynı zamanda olağanüstü işleme hızları, hassas kullanım ve hareketli hedefleri izleyen, bunların odak içinde kalmasını sağlayan ve bunları doğru pozlayan Servo AF/AE özelliği sunar.

Yaratıcı çekim modları
    Çekim modları Tam manuel, eksiksiz yaratıcı kontrol için Av ve Tv, Düşük Işık ve Minyatür ve Balık Gözü Efekti modlarını içerir.

İNCELEME LİNKLERİ:
    1-- Letsgodigital İncelemesi - Türkçe
    2-- dpreview incelemesi
    3-- photographyblog.com incelemesi
    4-- digitalcamerareview.com incelemesi
    5-- imaging-resource.com incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 2 Haziran 2010; 17:35:07 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Mayıs 2010; 21:52:43 >
    Değiştirildiğini anladım da niye isim bulunamamış anlamadım????

Bu arada oyuncağın hayırlı olsun.
  • hayırlı olsun. güle güle kullan. Bu flaşh kısmı her çıktığında kullanmadığımız zaman elle kapatabiliyor muyuz?

Ayrıca üründe yanlış anlamadıysam manuel ayar da var. Yarı profesyonel yani.
  • ÖRNEK FOTOĞRAFLAR:

Zoom'suz çekilmiş fotoğraf:

Not: Fotoğrafların orjinal boyutu değil, resize edildi, küçültüldü.

Aynı yerden 14 X Optik Zoom ile çekilen fotoğraf:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Mayıs 2010; 23:04:01 >

• Evet tabi flashı kullanmayacaksak elle minik kapağı kapatabiliyoruz ama bu kapak makinanın her açılışında açılıyor. Yalnız şöyle birşey var: Makinayı açarken sol el parmağımız bu kapağın üzerinde durursa (ki normal tutuşta tam da orda duruyor) kapak açılmıyor ve makina normal bi şekilde açılıyor. Bunu canon özellikle mi böyle yapmış bilmiyorum , parmak kapağın üzerinde durunca ve kapak basınçtan dolayı açılmayınca mekanizmaya bir zarar veriyor mu bilmiyorum ama araştıracağım. Gerçi pek zarar vereceğini sanmıyorum çünkü çok zorlanıyor gibi değil, özellikle düşünülmüş de olabilir bu durum...

manuel ayarlar var evet.

Hayırlı olsun diyenlere teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

hayırlı olsun. güle güle kullan. Bu flaşh kısmı her çıktığında kullanmadığımız zaman elle kapatabiliyor muyuz?

Ayrıca üründe yanlış anlamadıysam manuel ayar da var. Yarı profesyonel yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Mayıs 2010; 22:59:12 >

• peki kaça aldın. ve gümüşü yokmuydu.
  • Gümüşü yok, Şu an sadece yukarıdaki fotoğrafta görünen 3 renk var. Amerikadan 610 TL'ye getirttim.
    quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

peki kaça aldın. ve gümüşü yokmuydu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım gule gule kullan makınenı.bende yaza almanyadan gelecek olan akrabama sıparıs verdım.290 euro.600 tl ye gelıyor.1 aydır arastırıyorum makıneyı harıka bırsey.umarım bıan once benımde elıme gecerde burada bırseyler paylasırız.cektıgın fotolar super cıkmıs.makıne kendını gosterıyor.yazdıgın yorumlara eklemek ıstedıgın bırsey warmı su yok bu yok gıbısınden?herturlu tavsıye edermısın?bıde benım kafama takılan bu makınenın bataryası bıttıgı zaman bulabılırmıyız acaba yenısını??
  • Makinayla ilgili her tür bilgimi ve yeni gelişmeleri öğrendikçe buraya ekleyeceğim. Eksik yönlerini hissedersem onları da yazarım.
    Batarya konusuna gelince hiç problem olmaz. Zaten emin değilim ama bu makinanın bataryası diğer bir çok canon modelinde de kullanılan bir bataryaymış o yüzden heryerde bulabilirsin.
  • Makina sizede hayırlı olsun. Bende Çin'den getirtmiştim. 525 TL'ye orjinal Japon malı. (Zaten bildiğim kadarıyla sx210 başka bir yerde üretilmiyor). Alette 3 renk var, Siyah,mor ve altın sarısı.
    Kapağın açılmasıyla ilgili bilgi vereyim. Bunuda Çindeki Canon bayisi alan kuzenime söylemiş " açılma sırasında kapağın açılmasını engellemeyin, flaş açıldıktan sonra isterseniz elle kapatabilirsiniz ya da daha sonra tekrar açabilirsiniz" demiş. Buda benden bir bilgi olsun. Bende elimden gelen bilgiler olursa burda paylaşacağım sizlerle. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 27 Mayıs 2010; 13:24:32 >
  • Max ne kadar büyüklükte hafıza kartı takabiliyoruz? Ve kesintisiz kaç dakika video kaydı yapmak mümkün?
  • Ek bir iki şey söylemek istiyorum Canon SX210 ile ilgili olarak;
    1. Alet gerçekten çok şık. Bu sınıftaki süper zoom compact makinalar içerisinde dizayn olarak en şık olanı. (Göreceli bir kavram ama bana göre böyle, sonrada bence Fujifilm F80 geliyor.)
    2. Aletin full manuel olması gerçekten çok çok iyi bir özellik. Sırf bu sayede dün gece karanlığında gündüz gibi fotolar çektim.
    3. Alet bi önceki nesil sx200'e göre gerçekten baya inceltilmiş ve güzelleştirilmiş. Zira bir öncekinde özellikle sağ taraftaki hafif kıvrım aleti baya büyük bir makine haline getiriyordu.
    4. 14X optik zoom olması diğer bir artı özellik. Bu sınıfta sadece samsung wb6** serisi 15X zoom imkanı tanıyor onun dışındakilerden daha iyi zoom kapasitesi var.
    5. Video çekiminde optik zoom imkanı vermesi iyi bir özellik. Bir önceki versiyon bu imkanı optik zoom olarak vermiyordu malesef ama bundan çok rahat bir şekilde optik zoomdan faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca Video çekiminde yapılan bu zoom işlemi sırasında sesin videoda çıkmamasıda en çok dikatimi çeken özellik oldu. Artık nasıl geliştirdiler bilmiyorum ama dün çektiğim 4-5 videoda da daha önceden bu konuda deneyim sahibi olduğum için iyice dinledim ama merceğin zoomlama sesi ile zoom tuşundan gelen ses yoktu. (Çünkü rakiplerinin bazılarında ya zoom sesi ya da zoom yapmak için kullandığımız tuştan gelen ses video kayıtlarına giriyordu.)
    6. Kullanımı çok kolay. Nereden alırsanız alın içinde Türkçe menü direk yüklü olduğu için alır almaz çok rahat bir şekilde aleti kullanmaya başlıyabiliyorsunuz. Menüler arası geçiş ve bazı tuşlara ve özelliklere ulaşma çok kolay. Manuel kullanımda bile çok fazla zorlanmıyorsunuz. O kadar ki makineyi aldığım günden beri ingilizce olan kullanma kılavuzunu kullanmak zorunda kalmadım. Hiç açmadım bile. Her bir fonksiyon için fonksiyonu seçtikten sonra alt tarafta o fonksiyonun ne işe yaradığını anlatır bir bilgi barını bulmak mümkün.
    7. Fotoğraf kalitesi olarak çektiğim kadarıyla söyleyebileceğim sınıfına göre oldukça canlı fotoğraf çekimleri yapıyor. Ama tavsiyem mod olarak auto mod çok fazla kullanmayın. Zira en basitinden açık ve güneşli bir alanda foto çekmiyorsanız hemen ISO miktarını yükselterek fotoğraf çekmeye çalışıyor. Buda fotoğraflarda noise oluşmasına neden oluyor. Boyutu çok büyütmeyince anlaşılmıyor ama boyut büyütünce görünüyor herşey. Tavsiyem Auto modu sadece hızlı bir şekilde ve açık alanda çekim yapacaksanız kullanın. Onun dışında eğer manuel kullanma imkanınız yoksa şu döner düğmedeki diğer modları bulunduğunuz yere göre seçip kullanmanız.
    8. Zoom esnasında sarsıntı önleyici gayet iyi işlem yapıyor. 14X zoom yapmış halde bile titreşim pek bulunmuyor.
    9. Bataryası neredeyse her Canon modelinde kullanılan NB 5L bataryası. Bu nedenle yedek batarya konusunda herhangi bir sıkıntı vermiyor.

Eksi olarak birşeyler söylersek;
    1. Herkesin söylediği gibi pop up flash ama flashın pop up olması bence güzel bir özellik. Zaten aleti diğer makinelere göre daha şık yapanda bence bu özellik ancak, bu flashı merceğin üzerine doğru yapmış olsalarmış daha iyi olacakmış. Eski fotoğraf makineleri kullanmaya alışan insan için ilk başta biraz sıkıntı verebiliyor köşede olması itibariyle.
    2. LCD ekranı parlak cam kirlenme hızı çok yüksek. Herhangi bir şekilde dokunduğunuzda hemen leke bırakıyor. Gerçi ben bu konuda hassasım bazılarına çok etki etmeyebilir bu durum.
    3. LCD ekran 3' olmasına rağmen fotoğraf görüntülemede 2.5' gibi bir bölümü kullanılabiliyor. Zira köşelerde bilgi barları bırakılmış (Aslında kendi içinde çok güzel bir özellik ama ekranı küçültüyor, yoksa bence olması gereken bir özellik) bu nedenle fotoğrafı çekim sırasında 3' boyutunda göremiyorsunuz. (Bu özellik sadece fotoğraf çekiminde böyle. Eğer 720p video çekerseniz LCD'nin her bir bölümünden yararlanabiliyorsunuz.)

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha eklemek istediklerim olursa paylaşırım. Sağlıcakla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Max ne kadar büyüklükte hafıza kartı takabiliyoruz? Ve kesintisiz kaç dakika video kaydı yapmak mümkün?

Video konusunda bir sınırlama yok bildiğim. Tamamen hafıza kartı kapasitesine bağlı.
    Hafıza kartı büyüklüğü olarak SDXC kartlarıda desteklediği için teoride 2TB bellekleri bile destekleme durumu var (Bkz. letsgodigital sitesi canon sx210 incelemesi). Bu anlamda piyasadaki birçok makineden daha ilerde. Bu nedenle SDHC'nin en yüksek kapasitesini bile destekliyeceğini söylemek yanlış olmaz. (32-64 gb artık neyse)
  • Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
    14 optik zoom bu aletin neresine sığmış. Bu makineleri kalem pilli yapmadıkları sürece maalesef almayı düşünmeyeceğim.
  • hayrılı olsun bol bol resim bekliyoruz. bende muhtemelen bu makinadan alacağım.videoda eklerseniz sevinirim.
  • Niye kalem pilli olsun ki? Bu pille de dünya kadar foto çekiyor herkese yeter, hadi yetmiyecek olsa bile bi tane yedek bil alır yanında taşırsın, bu problem olmaz. Pili zaten fotoğraf makinasından çıkartıp ufak şarj cihazına takılarak şarj ediliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
    14 optik zoom bu aletin neresine sığmış. Bu makineleri kalem pilli yapmadıkları sürece maalesef almayı düşünmeyeceğim.
  • arkadaslar verdıgınız bılgler ıcın cok tesekkurler 1 ay sonra gelıyor benım makıne.yaz fotolarını paylasırım burdan...
  • Arkadaşlar bunun balık gözü ve minyatür çekim efektleri nerede, bulamadım :)
  • Ben de yaklaşık bir hafta önce bir canon sx210 aldım. Ürünün bence en büyük eksisi Macro modu. 250 tl lik canon a480 bile daha iyi macro çekim yapıyor (1 cm). Böyle bir makineye 5 cm lik bir macro özellik bence çok basit olmuş. Daha önce canon s2 kullanmıştım. Macro modu "0" cm idi. Harika fotoğraflar çekilebiliyordu. Bu makineyi alırken de bu kadar özellik ve fiyat koyduklarına göre macro da güzeldir dedim ama beni tam bir hayal kırıklığına uğrattı. Malesef....
  • Diyafram F3,1-5,9 , keşke F2,8 den başlayabilseydi
    14mp Çok fazla , küçücük sensöre
    zaten 50mp/c.metrekare yoğunluk. çok şık ama foto kalitesi muamma ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Mayıs 2010; 6:26:01 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.