Şimdi Ara

CANON İXUS 1000HS NASIL MAKİNADIR.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CANONUN YENİ MODELİ ÇIKTI:İXUS 1000/SD4500 HS. BU MAKİNA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI. FULL HD ÇEKİM ÖZELLİĞİ, ZOM OLAYI EN BÜYÜK ARTILARI.



  • 10X optic zoom, nasi bi makinedir bu yaa, super olacak bu...
  • Tahminimce imaj kalitesi kötü olacaktır. Çünkü 1/2.3" Cmos sensör kullanıp da keskinlik verebilen makine yok sanırım ortada.
    Full hd video kaydı için cmos sensör konulmuş fakat ccd sensörün keskinliğinden taviz veriliyor otomatikman. Sony HX5V ile hemen hemen aynı teknik olarak.
    Bilemiyorum kompakt makinelerde cmos sensör sanki sırf full hd video açısından kullanılıyor gibi, çünkü dslr segmentindeki gibi iso performansına da gözle görülür etkisi yok testlerde.
    CCD sensör + 1/1.6 sensör boyutu + Full hd video + 10 megapixel çözünürlük(fazlası kompakt makineler için abartı, sensör büyüklükleri ortada)
    Bu özelliklerde makine üretilsin gidip almazsam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Tahminimce imaj kalitesi kötü olacaktır. Çünkü 1/2.3" Cmos sensör kullanıp da keskinlik verebilen makine yok sanırım ortada.
    Full hd video kaydı için cmos sensör konulmuş fakat ccd sensörün keskinliğinden taviz veriliyor otomatikman. Sony HX5V ile hemen hemen aynı teknik olarak.
    Bilemiyorum kompakt makinelerde cmos sensör sanki sırf full hd video açısından kullanılıyor gibi, çünkü dslr segmentindeki gibi iso performansına da gözle görülür etkisi yok testlerde.
    CCD sensör + 1/1.6 sensör boyutu + Full hd video + 10 megapixel çözünürlük(fazlası kompakt makineler için abartı, sensör büyüklükleri ortada)
    Bu özelliklerde makine üretilsin gidip almazsam



    dostum bana pazartesi geliyor sd4500is, yani 1000hs...
    ilk fotoları yüklerim...
    cmos sensöre genelde daha iyi diyorlar
    full hd zaten süper bişey
    point shot olarak en iyilerinden...




  • Full hd video benim de çok ilgimi çekiyor, cep boyutu ultra kompakt makinede full hd video kaydına sahip olmak güzel olmalı.
    Fakat bunun için de fotoğraf kalitesinden ödün vermek hoş değil. Bu makineye denk olan sony hx5v epeydir piyasada fakat fotoğraf kaliteleri kötü.
    Test çekimlerini %100 boyutta eklersen satın alacak arkadaşlar açısından faydalı olur.
  • Arkadaşlar foto makinesinde video sizi yanıltmasın asla bir video kamera gibi çekmiyorlar öncelikle çoğu üretici canon sony gibi fotonun yanında video kamerada ürettiğinden video kamera satışları azalmasın diye foto makinlerine gerçek anlamda video çekme kapasitesi eklemiyor en başta video çekilecek süreyi kısıtlıyor 15-29 dakka gibi.Yada böyle bir süre kısıtlaması yapmamış görünüp koyduğu video çekim formatı ile (örneğin mov.) bunu sınırlıyor çünkü bu formatla bir kaç dakikalık görüntü GB lar dolusu yer kaplıyor.Fiilen pratik değil.
    Sonra video modun da iken bulunduğunuz ortamın ışık vb. gibi özelliklerine göre ayar yapamıyorsunuz ayar imkanı son derece kısıtlı oluyur ve olan bir iki ayarda etkili çalışmıyor.
    Ayrıca çoğu foto mak.de video çekiminde zoom yapılamıyor,oysa video da zoom daha önemli, yapabilen az sayıdaki makina ise zoom sırasında objektifin hareket sesini de kayıt ederek video yu rezalet bir hale getiriyor.Çoğu makinede video kameralardaki gibi stereo ve zoom mikrofon yok yani ses çok cılız ve kalitesiz çıkıyor ve örneğin uzaktaki insan hayvanlara ait sesler hiç duyulmuyor oysa video kameralarda zoom yapıp yakınlaştıkça seside yakınlaştırıp güçlendirir.
    Foto makinlerin video modunda bir diğer problemde otomatik odaklama ve sürekli odaklamadır.BUnların odaklama sistemi video kameralardan değişik ve yavaştır onun için foto mak. ile çekilen çoğu görüntüde bulanıklaşıp bulanıklaşıp sonra netleşmeler görürsünüz buda seyrederken insanın sinirlerini bozar.
    Bir tek panasonic makinlarda gerçek video çekimine yakın özellik görürsünüz ama panasonic de bir iki modeli hariç hd çekim yapan (full hd değil) foto makineleri üretir video kameralarda ise full hd çekim yapıp hd çekim yapmaz bir iki model dışında.yani hd yi foto makinleri full hd yide video kameralarında kullandığından panasonic böylece video kamera satışlarını azaltmadan foto makinesi satışlarını artırmanın kendince bir çaresini bulmuş ve satış rakamlarıda bu konuda iyi yaptıklarını gösteriyor.
    Uzun lafın kısası video çekim moduna ve özelliklerine bakarak foto mak.almak pek isabetli bir düşünce değildir.Çoğu kişi zamanla hata yaptığını foto mak.nin foto,, kameranın da video için olduğunu kavramaya başlar bu da insanı bir sürü masrafa yol açan yeni satın almalara götürür forumumuzda da bu tarz maalesef çok insan var.




  • Sn Umutcan Full hd video ilginizi çekiyorsa gözönünde bulundurmanız gereken çok şey var.
    Çünkü Full hd oldukça masraflı bir dünyaya açılan bir kapıdır.
    Öncelikle Full hd çekim yapan bir makinanız olacak (ister video kamera ister bir foto mak.) ortalama 1000 lira civarında.Ve kesinlikle full hd bir tv niz olacak ve enaz 102 ekran olacak çünkü küçük ekranda video nun kalitesi belli olmuyor tıpkı internetten indirdiğimiz bazı dosyaları mesela youtube görüntülerini tam ekran yaptığımız da bozuk görülmeleri gibi.Hd ready televizyonları geçin görüntüleri karşılaştırdığınızda hd ready ile full hd gerçekten çok fark ediyor.
    Buda ortalama 1500-2000 lira civarında.(full hd 102 ekran tv)Seçtiğiniz video kamera markasına göre (kısaca Sanyo hariç hemen hepsi) çektiğiniz görüntüleri tv de izleyebilmeniz için ya makinanın kendisini direk tv ye bağlayacaksınız bunun için de çoğu durumda ayrı satılan 40-50 lira gibi fiyatlı HDMI kablo alacaksınız ki makinayı direk bağlayarak tv de izlemek pek pratik değildir çünkü yedek piliniz yoksa makinadaki pili çekimden sonra tekrar şarz etmeniz gerekecek ve çektiğiniz filmler daha uzun olsa bile bu pilin kapasitesi kadar seyredebileceksiniz bu da ortalama 1 saattir yani çoğu zaman filmin yarısında pil bitecek film yarım kalacak ve tekrar pili şarz edip kaldığınız yerden devam etmeniz gerekecek buda batarya ömrünüzden yiyecektir.Bu yöntenmle tv de izlemek isterseniz yedek pil ve yaklaşık 200 liralık bir masraf demek bu.
    Sanyo hariç çoğu markanın kamerasını ''efendim kartını çıkartır dvd player ımdaki kart okuyucu yuvaya takar ve dvd player aracılığı ile izlerim yada tv de usb girişi, kart girişi var ordan diye düşünürseniz yanılırsınız sanyo hariç diğer markaların çoğu modelinin video kayıt formatını bu söylediğim cihazlar tanımaz çalıştırmaz yani.
    Bu durum da ikinci yöntem media player dediğimiz her türlü formatı tanıyıp çalıştırabilen yada her cihaza bağlanılan aletlerden lazım e tabi onlarda 250 300 den başlayan fiyatlarla.Yada bluray disc player alacaksınız 400-500 den başlıyor.
    Bir diğer durum pc ler için.
    Çok güçlü bir konfigürasyona sahip pc niz olması lazım en az çift çekirdek işlemci 3 gb ram Hd uyumlu ekran kartı vs. gibi ayrıca pc de tam kalite ile izleyebilmek için yine full hd monitör şart bunun da ortlama maliyeti 1200 den başlyor yukarısı Allah kerim.
    Haaaaa pc de izlemek de öyle kolay değil aldığınız ürünle gelen cd deki programları yüklemezseniz çoğu markanın formatını pc bile çalıştıramıyor(sanyo yine hariç) yaygın ve kolay kullanımlı programlar ve playerlar çalıştıramadığı için en basit edit işlemleri bile uğraştırıcı oluyor.Seyahate falan gidip evden ayrıldığınızda da o cd yi yanınızda taşımak zorundasınız gittiğiniz yerdeki pc lerde falan izlemek için.(notebook unuz yok farzediyorum ki zaten yukarda yazdığım konfigürasyondaki bir notebook çokdaha pahalı bununda fiyatını siz ekleyin)

    Bir diğer sorunlu durum çektiklerinizi saklama yada arşivleme konusunda Full hd görüntüler çok yer kapladıkları için kapasiteleri büyük oluyor 4.7 gblik dvd ler bile uygun değil çoğu durumda.Zaten uygun olsa bile format sorunu nedeniyle dvd yazdırmak da çok kolay değil ve extra masraf ve yine çok zaman kendi cd sin deki kısıtlı programlara mahkumsunuz.
    Eee bu durumda ya bluraydisc writer alacaksınız ki kendileri 700-800 den başlıyor disk fiyatlarıda ayrıca malum. Yada harici disk,yada harici taşınabilir disk,Bunlarda kapasitesine göre sözgelimi 1 tb olanlar 150 den başlıyor üst limit malum ayrıca zamanla bu diskler de dolacak ve yeni yada daha yüksek kapasiteli bir disk almak zorunda kalacaksınız.
    Tabi bu yazdıklarıma çeşitli alternatifr çözüm getirenler olabilir ama yukarda yazdıklarım çoğu kişi için geçerli olanlar.O yüzde n gösteriş meraklısı ve pc kullanma özürlü ve üstelik çoğu gariban yurdum insanı bu durumları bilmeden gider borç harç bir full hd makina alır yukardaki sorunları görüncede çoğu ya kamerayı çok sık kullanmaz yada kullanır çektiği görüntüleri mpeg2 ye dvd kalitesine düşürür ( e o zaman niye bi ton para verip full hd kamera aldın a be yurdum insanı direk sd çözünürlükte kamera alaydın)
    Yada en son çare çoluğun çocuğun boğazından kısarak söylediğim ekipmanları aciliyet ölçüsünde tedarik etmeye ve bilgisayarını geliştirmeye bakar.
    Kısaca full hd işi 3000-4000 tl den başlayan uğraş isteyen bir iştir bu durum göz önünde bulundurula.
    NOT:Sanyo Sanyo dedim belki dikkat çekmiştir diye yazıyorum övmek için değil bu firma hemen her türlü dvd player,pc,mp3-4-5 çalar vesair hemen bilimum elektronik alet tarafından tanınan,çalıştırılan ve nispeten kolay edit-düzenleme yapılan MP4 formatının patent haklarına sahiptir ve ürünlerinde kullanır başka bazı markalarada ücreti mukabilinde kullandırır o nedenle yazdım.Yanlış anlaşılmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    Sn Umutcan Full hd video ilginizi çekiyorsa gözönünde bulundurmanız gereken çok şey var.
    Çünkü Full hd oldukça masraflı bir dünyaya açılan bir kapıdır.
    Öncelikle Full hd çekim yapan bir makinanız olacak (ister video kamera ister bir foto mak.) ortalama 1000 lira civarında.Ve kesinlikle full hd bir tv niz olacak ve enaz 102 ekran olacak çünkü küçük ekranda video nun kalitesi belli olmuyor tıpkı internetten indirdiğimiz bazı dosyaları mesela youtube görüntülerini tam ekran yaptığımız da bozuk görülmeleri gibi.Hd ready televizyonları geçin görüntüleri karşılaştırdığınızda hd ready ile full hd gerçekten çok fark ediyor.
    Buda ortalama 1500-2000 lira civarında.(full hd 102 ekran tv)Seçtiğiniz video kamera markasına göre (kısaca Sanyo hariç hemen hepsi) çektiğiniz görüntüleri tv de izleyebilmeniz için ya makinanın kendisini direk tv ye bağlayacaksınız bunun için de çoğu durumda ayrı satılan 40-50 lira gibi fiyatlı HDMI kablo alacaksınız ki makinayı direk bağlayarak tv de izlemek pek pratik değildir çünkü yedek piliniz yoksa makinadaki pili çekimden sonra tekrar şarz etmeniz gerekecek ve çektiğiniz filmler daha uzun olsa bile bu pilin kapasitesi kadar seyredebileceksiniz bu da ortalama 1 saattir yani çoğu zaman filmin yarısında pil bitecek film yarım kalacak ve tekrar pili şarz edip kaldığınız yerden devam etmeniz gerekecek buda batarya ömrünüzden yiyecektir.Bu yöntenmle tv de izlemek isterseniz yedek pil ve yaklaşık 200 liralık bir masraf demek bu.
    Sanyo hariç çoğu markanın kamerasını ''efendim kartını çıkartır dvd player ımdaki kart okuyucu yuvaya takar ve dvd player aracılığı ile izlerim yada tv de usb girişi, kart girişi var ordan diye düşünürseniz yanılırsınız sanyo hariç diğer markaların çoğu modelinin video kayıt formatını bu söylediğim cihazlar tanımaz çalıştırmaz yani.
    Bu durum da ikinci yöntem media player dediğimiz her türlü formatı tanıyıp çalıştırabilen yada her cihaza bağlanılan aletlerden lazım e tabi onlarda 250 300 den başlayan fiyatlarla.Yada bluray disc player alacaksınız 400-500 den başlıyor.
    Bir diğer durum pc ler için.
    Çok güçlü bir konfigürasyona sahip pc niz olması lazım en az çift çekirdek işlemci 3 gb ram Hd uyumlu ekran kartı vs. gibi ayrıca pc de tam kalite ile izleyebilmek için yine full hd monitör şart bunun da ortlama maliyeti 1200 den başlyor yukarısı Allah kerim.
    Haaaaa pc de izlemek de öyle kolay değil aldığınız ürünle gelen cd deki programları yüklemezseniz çoğu markanın formatını pc bile çalıştıramıyor(sanyo yine hariç) yaygın ve kolay kullanımlı programlar ve playerlar çalıştıramadığı için en basit edit işlemleri bile uğraştırıcı oluyor.Seyahate falan gidip evden ayrıldığınızda da o cd yi yanınızda taşımak zorundasınız gittiğiniz yerdeki pc lerde falan izlemek için.(notebook unuz yok farzediyorum ki zaten yukarda yazdığım konfigürasyondaki bir notebook çokdaha pahalı bununda fiyatını siz ekleyin)

    Bir diğer sorunlu durum çektiklerinizi saklama yada arşivleme konusunda Full hd görüntüler çok yer kapladıkları için kapasiteleri büyük oluyor 4.7 gblik dvd ler bile uygun değil çoğu durumda.Zaten uygun olsa bile format sorunu nedeniyle dvd yazdırmak da çok kolay değil ve extra masraf ve yine çok zaman kendi cd sin deki kısıtlı programlara mahkumsunuz.
    Eee bu durumda ya bluraydisc writer alacaksınız ki kendileri 700-800 den başlıyor disk fiyatlarıda ayrıca malum. Yada harici disk,yada harici taşınabilir disk,Bunlarda kapasitesine göre sözgelimi 1 tb olanlar 150 den başlıyor üst limit malum ayrıca zamanla bu diskler de dolacak ve yeni yada daha yüksek kapasiteli bir disk almak zorunda kalacaksınız.
    Tabi bu yazdıklarıma çeşitli alternatifr çözüm getirenler olabilir ama yukarda yazdıklarım çoğu kişi için geçerli olanlar.O yüzde n gösteriş meraklısı ve pc kullanma özürlü ve üstelik çoğu gariban yurdum insanı bu durumları bilmeden gider borç harç bir full hd makina alır yukardaki sorunları görüncede çoğu ya kamerayı çok sık kullanmaz yada kullanır çektiği görüntüleri mpeg2 ye dvd kalitesine düşürür ( e o zaman niye bi ton para verip full hd kamera aldın a be yurdum insanı direk sd çözünürlükte kamera alaydın)
    Yada en son çare çoluğun çocuğun boğazından kısarak söylediğim ekipmanları aciliyet ölçüsünde tedarik etmeye ve bilgisayarını geliştirmeye bakar.
    Kısaca full hd işi 3000-4000 tl den başlayan uğraş isteyen bir iştir bu durum göz önünde bulundurula.
    NOT:Sanyo Sanyo dedim belki dikkat çekmiştir diye yazıyorum övmek için değil bu firma hemen her türlü dvd player,pc,mp3-4-5 çalar vesair hemen bilimum elektronik alet tarafından tanınan,çalıştırılan ve nispeten kolay edit-düzenleme yapılan MP4 formatının patent haklarına sahiptir ve ürünlerinde kullanır başka bazı markalarada ücreti mukabilinde kullandırır o nedenle yazdım.Yanlış anlaşılmasın.



    Dostum uzun yazın için teşekkür ediyorum Full hd video kamera dışında diğer tüm donanımlarım var. (52" full hd tv, popcorn vs.)
    Benim ilgimi çeken şey sadece bu tarz ultra kompakt makinelerde bu full hd video desteğinin olmasıydı. Fakat bu sensör boyutları ile düşünmem mümkün değil malesef.
    Ben de bir canon ixus fotoğraf makinesi kullanıcısıyım, biraz eski üst modellerinden ixus 700(1/1.8" sensör, 7.1mp) kullanıyorum hala da piyasada bu makineyi değiştirmeme değecek makine yok malesef.
    Eğer büyük ccd sensör + Full hd video desteği sunabilen bir kompakt makine geliştirilirse elbet satın almak isterim ileride. Ha şu da var, şu anki makinemin yanına bir full hd video kamera da almam mümkün
    ama o zaman da taşımak dert oluyor. Zamanında dslr-like sınıfı makineler de kullandım fakat taşınabilirliğin yerini hiçbirşey tutmuyor, yani makineyi çanta ile değil de cepte taşımak ayrı bir keyif.
    Sony hx5v modelini de çok incelemiştim, bu işi yapan ilk kompakt makinedir. Çektiği videolar gerçekten mükemmel(AVCHD lite 1080 @30-60 fps) fakat 1/2.4" cmos sensör kullanılmış ve fotoğraf kalitesine baktığınızda ne bir keskinlik var, ne de detay. Yani fotoğraf makinesinde sanki fotoğraf 2. plandaymış gibi olmuş. O yüzden cmos sensörün küçük boyutlarda kullanımı sanki iyi sonuç vermiyormuş gibi geldi bana. APS-C boyutlarındaki
    performansı tabi ki tartışılmaz.

    Bir video örneğini ekliyorum, bence kompakt boyuttaki bir cihaz için mükemmel.

    http://www.youtube.com/watch?v=hpFvVziI1Kk&fmt=37
    http://www.youtube.com/watch?v=Hqo5XcmaJEo&fmt=37



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 18 Ekim 2010; 13:47:13 >




  • o kadar kötü mü foto çeker ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih206

    o kadar kötü mü foto çeker ya?



    Durum beklentine bağlı aslında, ortada pek bir test falan da yok aslında o yüzden bu makine için tahmini konuşuyorum sadece.
    Canon ve Sony'nin önceki ufak cmos sensörlü makinelerinin(sx1, hx5v vs.) fotoğraf kalitelerine dayanarak. Yanlız video kalitesinin canon'da
    çok daha iyi olacağından şüphem yok lens keskinliği sebebiyle. Aynı sebepten dolayı fotoğrafların da hx5v'den biraz daha keskin olma ihtimali de var.
    %100 boyuttaki ve sıkıştırılmamış halde fotoğraflarını bekliyoruz senden
  • Youtube'da ixus 1000 ile çekilmiş bir video buldum. Gerçekten tahmin ettiğim gibi lens keskinliği çok daha iyi.

    http://www.youtube.com/watch?v=9tV0yuSDdHc&fmt=37
  • sn umutcan
    ufak gibi görünen çok önemli bir ayrıtıyı atlamışsınız.Sensör sensör demişsinizde

    Piyasadaki en küçük sensörlü foto makinesinin bile sensörü (1/2,5 inch) piyasadaki full hd dahil video kameraların %95 inden büyüktür.(1/4,1inch,1/6 hatta 1/8 inch).
    bu durumda foto makinelerinin düz mantıkla çok daha iyi video çekmesi gerekir ama işte iş başkadır.Bu sensörün yapısının foto öncelikli olması odaklam sisteminden çekim hızına kadar herşeyin foto için düzenlenmiş olması ve firmaların video moduna kimi yerde mecburen koydukları kısıtlamalar nedeniyle foto makinleri video kamerlar kadar iyi çekemez.

    Aps-C sensör lüde olsa şimdilik Dslr makinalr da da öncelik foto çekimindedir bu durum yavaş yavai değişiyor olsada hala video kamera video için foto mak.foto içindir.
  • Dostum benim sensör büyüklüğünden yakındığım şey zaten video kalitesi değil, fotoğraf kalitesindeki düşüş.
    Sensör küçüldükçe dynamic range düşüyor, iso performansı düşüyor, kumlanma artıyor.

    Video kameralarda(özellikle mini el kameralarında) küçük sensör kullanılmasının tek sebebi kolay yoldan daha fazla
    optik zoom elde edilmesidir.(40x civarı) Çünkü cihaz boyutu kısıtlı, optik tertibatın ise kaplayacağı yer belli, o yüzden gerekli fokal uzunluğa erişmesi için
    sensörü küçülterek çarpanı artırıyorlar. Dikkat ettiyseniz kompakt fotoğraf makinelerinde de ultra zoom segmentinde 18x ve üzeri makinelerde sensör 1/2.3"-1/2.5" boyutlarındadır.
    3000-5000tl'lik kameralarda farklı olarak daha büyük sensörler kullanılıyor tabi ki, gece performansının artması açısından.
    Şu da istisna olarak var, Eos 5D mark 2 full frame sensör ile çoğu üst seviye video kameranın bile anahtarlarını alıyor şu anda. (Gece performansı açısından)
    Bu arada video kameralardaki sensör soğutma tertibatı ve sensörün yapısı biraz daha farklı, bu da uzun süreli video kaydına olanak sağlıyor.


    Sonuç olarak ana konuya dönecek olursam, bence Ixus 1000HS full hd video açısından kullanıcısını üzmeyecektir. Ama avchd desteği de olsaymış iyi olurmuş,
    çünkü bu boyuttaki video'ları sıkıştırmadan kaydetmesi bir dezavantaj. Fotoğraf kalitesi ile ilgili piyasada pek bir örnek yok, ama lx3 yada g11 kalitesi bekleyemeyeceğimiz kesin.




  • makinam geldi yarın sabah alıyorum :)
  • hava bulanık
    içerde florasan
    flaşsız
    :P
    şartlar iğrenç yani...
  • arkadaşlar makina şarzda....
    isteyen varsa geliş fiyatına verebilirim,
    slr alacağım ben...
    8 foto 1 video çekildi :)
    4gb kart da var...
  • konuyu hortlatayım :) var mı bu makine ile ilgili gelişme? ben de youtube'dan falan izledim 1080p video kalitesi gayet iyi. iyi video çeken ve orta düzey fotoğraf çekebilen bir alet midir?
  • Güncel...
  • bu makineden alan yok mu. örnek resimleri görsek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih206

    arkadaşlar makina şarzda....
    isteyen varsa geliş fiyatına verebilirim,
    slr alacağım ben...
    8 foto 1 video çekildi :)
    4gb kart da var...

    anlamadım, ürünü alır almaz neden satmaya karar verdiniz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.