Şimdi Ara

Canon EOS M3 çocukların hızına yetişemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. İki bebeğimizin fotograf ve videolarını çekmek için tavsiye üzerine Canon EOS M3 fotograf makinesi aldım. Lakin makine odaklanıp fotograf çekene kadar kareyi kaçırıyorum. ben otomatik moddda çok hızlı bir şekilde birden fazla fotografı arka arkaya çekebilecek bir makine arıyorum. Canon olursa daha iyi ama olmazsa alternatifleride değerlendirebilirim. Elimdekini satıp değiştirmek istiyorum. tavsiyelerinizi beklerim. Bütçem 2 ila 3 bin TL arası.



  • İkinci el düşünürseniz Samsung NX300 ve 30mm lens öneririm. Saniyede 8 kare çekebiliyor. Burst modunu açarsanız fotoğraf çözünürlüğünü düşürerek saniyede 30 kare çekebiliyor. Lens ve makineyi 900-1200 TL arasında bulabilirsiniz.
    Fikriniz olması açısından yazın NX300 ile 8 fps hızında çektiğim karelerden oluşturulan gif dosyası





  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Samsung hiç bilmediğim bir marka ama fiyatı ve yorumları çok iyi. Dahili flaş olmadığını fark ettim. gerekli mi? Bilgi vermek açısından bizim fotograflarımızın çoğu ev ortamında akşam veya gece çekimi. özellikle ev ışıklarını sarı ve beyaz ışığı otomatik olarak algılayıp ayar yapabilen bir makine ideal olurdu. En çok yaşadığım sorunlardan bir tanesi 2700K sarı ışık altında fotografların çok sarı çıkması. Gerekirse bütçeyi 3500 e kadar çıkarabilirim.

    Ayrıca hızlı odaklanma konusuna değinmemişsiniz. Bebekleri pozda yakalamak için şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallardo101 -- 19 Şubat 2019; 14:27:4 >
  • gallardo101 kullanıcısına yanıt
    Dahili flaşı yok evet. Dahili flaşa benzeyen yapıda harici takılan flaşı var. Bu flaş normalde NX300 ile birlikte geliyor ama ikinci el satışında ayrıca satabilirler makine ile birlikte de verebilirler. Flaş hareketi dondurur ama genelde tek çekim için uygundur, seri çekimde pek sağlıklı olmaz.

    Ev ortamı için 30mm lens dar kalır. Daha geniş açılı bir lens gerekir 18-55mm ya da 16-50 gibi.

    Genelde çoğu makine beyaz dengesi otomatikte iken sarı ışık altında sarımsı fotoğraflar verir. Sarı ışık altında fotoğrafın çok sarı çıkmaması için beyaz dengesi ayarından kelvini düşürebilirsiniz. Ya da hazır beyaz dengesi ayarlarından uygun olanı seçersiniz. NX300 ün fiyatına göre odaklaması fena değil. Ama çok düşük ışıkta çoğu makine gibi odaklamada sıkıntı olabilir. Bir de lensin minimum odak mesafesinden daha yakından çekim yapmaya kalkarsanız makine odaklama yapamaz.

    Bence önce elinizdeki makineye bir şans verin. Birden çok kareyi arka arkaya çekmek isterseniz makinenizin seri çekim modu varsa o modda çekim yapın. Çekimleri çok yakından değil özel bir durum yoksa en yakın boydan yapın. Hazır beyaz denge modları ile sarı ışıktan kaynaklanan sarı renk sorununu giderin.




  • Öncelikle makinenin kullanım kılavuzunu bir okuyun derim. Servo otofokus odaklama moduna alın ve seri çekimi açın.

    Şurda nasıl olduğu anlatılmış.https://www.canon.com.tr/get-inspired/come-and-see/showcase/camera-autofocus-photography/

    Eğer hala başaramazsanız yine bizlere yazın yardımcı olmaya çalışalım.
  • Veya daha kolayı makineyi ön yüklü olan spor moduna ayarlayın ve öyle çekim yapmayı deneyin.
  • Ben hem m hem m3 kullandım...bir de m i kullansanız:) m3 uçak onun yanında ama canonun emekleme dönemi makineleridir bunlar ki şu an en hızlı netleme canona geçti aynasız kısmında da...yukarda arkadaşın dediği gibi spor modunda deneyiniz...1200d 1300d gibi hem ufak hem hızlı slr alınabilir...aynalı makinelerde o tip bir sorun olmaz depar da atsa çocuğunuzu rahatça çekebilirsiniz...
  • manuel focus ile kullanın en hızlısı o...
  • Manuel focus ile koşan çocuğu en hızlı şekilde netleyebilecek diyorsunuz yani !.. Vay vaay ! ! ! Ne dehalar var arkadaş. Teşekkür ederim, 10 sene boşuna makina taşımışız.
  • makineyi satıp üst model almaya kara verdim. sıfır ayarındadır. taliplisi varsa görüşelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.