Şimdi Ara

Canon EOS 600D-550D-Nikon D5100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim 3 makine arasında kaldım. Hemen hemen aynı fiyattalar. Hangisi daha kaliteli ve performanslıdır.
    Önerilerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü
  • Hepsi nerdeyse aynı makineler , hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız ..
    Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • İşte korktuğum cevap buydu. Kime sorsam aynısını söylüyor. opitipiti yapıp alıcam heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ege.

İşte korktuğum cevap buydu. Kime sorsam aynısını söylüyor. opitipiti yapıp alıcam heralde.

Onun yerine girin bir elektronik mağazaya, 3 gövdeyide aynı lensle elinize alın. Hangisi içinize sinerse onda karar kılın. Şahsi fikrim Canon 600D.
  • Güven haklı. Söylediğiniz makinalar aynı segmentteler. 550D ve d5100 modelleri çok övülüyor. 600D'yi bilmiyorum. Gövdeleri elinize alın deneyin. Hangisi elinize daha iyi oturuyorsa onda karar kılın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 300D-350D-400D
    4 yıl önce açıldı
    nikon s9100
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 550d de oynar lcd yok sadeCe ve canonun kendine ozgu, nikonun da kendine ozgu avantajlari var
  • Ucunude inceledim d5100 en kucuk ve en cok oyuncak hissi vereni. 550D ile 600D arasinda imaj kalitesi farki yok ama 600D biraz daha buyuk ve bence oynar lcd avantaj belli durumlarda. Ucu arasinda 600D derim su an USA'da fiyat farki da yok Turkiye'de nasil bilemiyorum tabi. Imaj kalitesi olarak canonlar daha iyi ama 3200 iso uzerinde Nikon daha iyiymis okudugum kadariyla. Ama bende olusan kani su yonde, ben raw cekerim Photoshop'ta kendi zevkime gore islerim derseniz Canon, ama derseniz ki jpeg ciktilari biraz daha canli renki guzel gorunsun ugrasmiyayim o zaman Nikon. Tabi bu kadar para verip makina alinca da raw cekip kendi islemeli insan diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 27 Mayıs 2011; 11:07:56 >
    D750 + Bower 14mm f2.8 + 20mm f2.8d + 35mm f2d + Sigma 50mm f1.4 art + Rokinon 85mm f1.4 + Tamron 90mm f2.8 Macro + 300mm f4d + tc 14 ii + 24-120 f4g Manfrotto 190xprob + Manfrotto 322rc2 + KS-0 Ball Head + Mefoto GlobeTrotter

Nikon fm2n

Lenovo Y50 4k
  • Bende 550D ve 600D arasında kalmıştım ancak 600D'nin oynar LCD ekranı avantajı var ve 600D aldım.çok kullanışlı.600D almanı tavsiye ederim
  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Tabi ki benim istediğim gerçeğe en yakın fotolar. Makina fotoğrafları bana güzel göstermek için işlememeli. Öyle bir işlem yapılacaksa bunu photoshopta kendim yapmalıyım.

• D5100 yeni bir sensör ve işlemci barındırıyor d7000le aynı sensör imaj kalitesi oldukça güzel ekranda gayet kullanışlı .. Body kalitesi ve ele oturuş bakımından d5100 daha iyidir ( kişiden kişiye değişir giriş sınıfından hiç bir canon makina elime oturmuyor oyuncak gibi kalıyor elimde ) elinizde incelerseniz farkedersiniz zaten 550-600d aynı sensörü kullanmalarına rağmen imaj kalitesinde çok azda olsa 600d bir adım önde yeni kitlens eskisine göre daha iyi , kişisel tercihm d5100 olurdu fakat 550d ve 600d de sınıfının iddialı makinaları test fotoğraflarını ve makinaları elinizde inceliyerek en doğru kararı verirsiniz.. iyi akşamlar..

Orijinalden alıntı: NovariX

600D, sırf oynar LCD ekranı için bile alınabilir.

+1
  • +1....İlaveten, D5100 ile verilen 18-55 mm VR lens yerine 18-105 mm VR lensle alındığı takdirde D5100' ün görüntü kalitesini hissedersiniz. Renk doyumu bir miktar daha iyi Canon' lara göre. Diğer taraftan Canon' un bu modelle ilk defa verilen II. nesil 18-55 mm kit lensi benimde kullandığım ilk IS' kit lensden de hissedilir ölçüde iyi. Diğer taraftan 50-60D den daha küçük ama 550D den hem büyük ele iyi oturan bir ara model gibi 600D. Şahsen benim küçük elime çok iyi oturdu. Nikon' un benzer 90D gövdesi de çok çok iyiydi, neden D5100 bu kadar ufak açıkçası ben de anlayamadım. Sadece Capon kardeşler için mi yaptılar dersiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

600D, sırf oynar LCD ekranı için bile alınabilir.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Mayıs 2011; 19:02:47 >

• Önceleri Canon küçük, Nikon nüyük makineler yapardı, şimdi ise durum tam tersi halini almış gibi.

Öncelikle konuyu açan arkadaşımızın affına sığınarak ben de tavsiye almak istiyorum.

Ben de 1-2 senedir gövde almak istiyordum, yakın zamanda maddi durumlar el verirse güncel makinelerden birini alacağım inşallah. Hep istemiştim, video çekimi olsun, hareketli LCD olsun diye. Artık çok güzel özelliklerde makineler çıkarmaya başladılar. Biliyorum bu işin sonu yok, her gün yeni modeller çıkarıyorlar. Benim 400D'de en sıkıntı çektiğim konu hareketli LCD ve canlı önizleme olmayışı. Full HD video çekimi de olursa mükemmel olur. Hız arayan biri değilim, ben de bir çok kişi gibi amatörüm.

Sizce F/P ürünü makineler hangileri acaba?

550D alırsam lense para kalır ama hareketsiz LCD beni kimi zaman zorlayabilir.

600D ise çok yeni ve hareketli LCD özelliği süper bence. Yerden ya da boy mesafesinden yüksekte çekim yaparken çok avantajı var.

D3100'e şu sıralar sıcak bakarken bir de karşıma D5100 çıktı ve çok tavsiye edilen bir model olduğunu okudum.

Şimdiden teşekkürler...
    Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 / AMD Ryzen 5 7600X / Asus Prime B650M-R / GSkill Ripjaws S5 2x16 GB DDR5 6000 MHz / Samsung 990 PRO 1 TB SSD / Asus Prime LC 360 ARGB / FSP Vita GM 850W Gold / Asus A21 Plus / Samsung Odyssey G5 27" 165 Hz 1440P / Windows 11 Home

• D5100 deki ve 600d deki lcd ekran birbirine benzemiyor mu arkadaşlar bi farklılık mı var acaba ? Ekran çözünürlükleride bir birine yakın önemli bir farkı var mı aralarında ?

Çünkü yere yatıp,yerlerde sürünüp çekim yapmak,her yerinin toz toprak olması beni bu hobiye daha çok bağlıyor . .

Bu arada fazla ikilemde kalmanı önermem , git ve gönlüne yatan makineyi al . Bu kadar basit .
    Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • Snapsort sitesine göre Nikon D5100'ün puanları hem Eos 550D'den, hem de Eos 600D'den daha iyi:

Snapsort
    Compare the Canon EOS 600D vs the Nikon D5100
    http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D5100

Snapsort
    Compare the Canon EOS 550D vs the Nikon D5100
    http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Nikon-D5100

Snapsort
    Compare the Canon EOS 600D vs the Canon EOS 550D
    http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon_EOS_550D

Özellikle image quality'deki üstünlüğü dikkate değer. Tabi nasıl puanlamışlar incelemek lazım.

• snapsort'a pek güvenemiyorum artık, özellikle puanlamaları çok saçma oluyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.