Şimdi Ara

Canon Eos 1100D Aliyorum Sorularim Var (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kulak_kiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    quote:

    Orijinalden alıntı: kulak_kiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    50.000 kareyi günde 100 kare den hesaplasan en az 500 gün eder ki, 365 günde bu rakama her gün ulaşman pek mümkün değil. Zaten ulaşırsan da bir sene sonra shutter değil makine problemim var diyebilirisin. Ç0ünkü acemiliği çoktan atmış olur body sana yetmez olur.

    Lens konuları gerçekten tam bir felaket.
    Lenslerden alacağın performansı denemek için http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ şu similatörü mutlak dene. DX formatında ve D3100 ü seçip, bir lens ile eşleştirdiğinde sol taraftan mm olarak değiştirince neyi çekip neyi çekemeyeceğin konusunda fikir sahibi olursun.

    Lenslerde kalite arttıkça fiyat hali ile artıyor.
    Fotoğraf çekmekte ne çekeceğini bilerek yola çıkarsan yani ben manzara çekeceğim diyerek yola çıkmak ile, makineyi boynuna asıp, her an bir şey çekebilme durumu farklı şeyler(miş) !.

    Örneğin 10 - 20 bir lens takılı ve sen manzara çekeceksin, tam o sırada yerde bir böcek gördün ne kadar güzel şunu bir çekeyim dersen, arkadaşın bahsettiği gibi makro lens takana kadar belki böcek uçar gider.

    Yok, farklı düşünürsen, yani 18 - 200 bir lens takar hem manzara çekeyim denk gelirse bir de böcek çekerim dersen, bu kezde lensin kalitesine göre ve harcadığın paraya göre bir fotoğraf ortaya çıkar. 30.000 TL ye lensler var : )) Gerisini sen hesap et...


    Amatör olarak uğraşacağım dersen, 18-55 ile hele bir başla. Biraz bir şeyler çek sonra, sevdiğin türleri çekmek için ekipmanlarını detaylandırmış olursun. Zaten ya bu işi seversin, devam edersin belki de makineyi bir kenara atar bırakırsın. Belkide SX150 ile devam edeyim dersin.

    hocam üstte bahsettiğin konu beni anlatıyor yanımda çantamda dursun güzel bi kare yakalarsam manzara çekerim yada ulen dere boyunda yusufçuklar çiftleşiyor bunu makro çekeyim. çalıların arasından bi yılan kafasını çıkardı saf saf bana bakıyor yaklaşmadan uzaktan çekeyim. ve bunun için dslr beni aşar mı ? lens ti şuydu buydu ? şu aralar aklımda dslr olarak 1100d ve dslr like olarak sx500 var. bana ne önerirsiniz 1100d yi mi sx500 mü ?

    Marka ve model önermek haddim değil henüz. Çünkü forumda bu konuda benden çok çok daha tecrübeli insanlar var şu anda. Ustalar varken çıraklara söz söylemek düşmez, düşerse zaten konuşulan meslek ileriye gitmez geriye gider.

    Ama yol yöntem olarak elbet tavsiye niteliğinde söyleyeceklerim var.

    DSLR lerin 2 tür kullanım amacı var diyebilirim. Yada benim ayırdığım 2 farklı yol var. Birisi tak gez lensler. Yani atıyorum, 18 - 105 bir lens takıp her an karşına çıkabilecek şeyleri çekmek için kullanabilirsin. Bir diğer amaç ise, amaca yönelik fotoğraf çekmek. Örneğin portre çekmek istiyorsan ona göre ekipman seçmek lazım. Veya manzara veya makro. Yani bir nevi makro çekim yapacaksan manzarayı kısa bir süre olsa da askıya almak lazım. Veya sırf şimşek çekmek için saatlerce bekleyenleri okudum. Oturup saatlerce tripodun yanında o anı gelmesini beklemen lazım. Ama yakaladığın zaman ( doğru şekilde ) başka bir cihazdan aynı keyifi alabileceğini zannetmiyorum.

    Elbette fotoğrafta önemli unsur ışık. Gerçekten güzel resimler çekmek isteyenler için özellikle portre, iç mekan ve özellikle ürün çekimleri için cihazdan belki de daha önemli unsur ışıklandırma sistemleri. Işığı yumuşatmak belki yumuşatarak farklı renk tonları da vermek gerekebilir. Veya reflektör kullanmak...

    DSLR lerin en büyük avantajı diyafram ve enstantene değerleri ile mesela akan bir suyu tanecikler halinde çekme imkanınız varken aynı suyu değişik değerlerde tül gibi akıyormuş gibi de çekebilirsiniz. Değişik diyafram / enstantene ayarları için lensin kalitesi önemli. Yani DSLR pahalı bir oyuncak değil, zaman ister emek ister, ilgi alaka ister. İstediğini verirsen sana çok güzel şekilde geri döner.

    Diğerleri pek öyle değil. Resim ve objektif kalitesine yani parasına göre fotoğraf verir. Uğraşmam diyorsan bas-çek tarzı bir şey al. Hobi veya amatör belki pro uğraşmak istersen elbet bunun yolu bir DSLR den geçiyor.

    Cihaz modeli dersen dediğim gibi. O henüz beni aşan şeyler.

    çok tşk ederim hocam baya bi aydınlandım ve şuna kanaat getirdim ki makinayı almadan önce daha çok okuyup öğrenmem gerekiyor sonra bunları makinayı alarak pratiğe dökmem gerekiyor yoksa ölü yatırım olacak

    Hocam bence almadan once manuel bir makine alin. Canon SX150 pratikte isini gorecektir. 4-5 ay onunla fotograf cek ondan sonra isi kavramis olursun DSLR alirsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.