Şimdi Ara

Canon ELAN 7E için Lens Önerisi (zoom, non L, non EF-S)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir ELAN (EOS 30) makine var. Bu makine için elimde sadece 50mm f/1.8 ii lens bulunmakta.

Dolayısıyla, L serisi olmayan ve yine EF-S mount olmayan bir zoom lens arıyorum.

Canon'un 28-135 IS, 28-105 II ve 24-85 gibi seçenekleri olduğunu biliyorum. Bunlardan biri yahut bir başka lens (Canon modeli yahut başka bir marka) önerebilir misiniz?

28-105'in 135'e göre bir miktar daha keskin olduğunu söyleyenler olsa da, EF ve L olmayan bir Canon zoom lenste çıkabileceğim maksimum model 28-135 ve türevleri midir?

Teşekkür ederim.

aynı makineden bende de var. "Elan 7e" bende sigma'nın ex serisi lenslerini kullanıyorum. 105 mm makro, 24-70 ex dg ve 70-200 ex dg lensler var. hepsi f:2.8..ayrıca m42-canon dönüştürücüsü ile helios 58 mm, industar 50 mm kullanıyorum.

kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

L olmadan en üst zoomlar zaten saydıklarınız.
    L olabilir ise de 24-105 is ve 24-70 (hatta yeni 24-70) devreye girer. ama tabi fiyat L olmayan o aralıktaki zoomlara göre 3 e 5 e katlanıyor malesef

Evet maalesef fiyatlar birden katlandığı için L olmayan bir lens arayisindayim.

Ornegin @feraser arkadasımızın bahsettigi Sigma 24-70 de 800-1000 liralık bir lens sanırım. İkinci el bile olsa 500-600 civarı bir seyler arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür bir gövde için yine o döneme ait lenslerden öneririm, eğer bulabilirseniz günümüz lenslerine oranla daha uygun fiyata alabilirsiniz. Saydığınız lenslerden 28-135 IS en yeni model sayılır ve bildiğim kadarıyla halen üretimi devam ediyor. 400-450TL civarına temiz bir ikinci eli şahsen ilk tercihim olurdu. Onun dışında 28-70mm f/3.5-4.5 II de oldukça iyi bir lens, daha uygun fiyata bulunabilir.

Bir de ilk kez bu gövdeyi kullanan birine denk gelmişken sorayım; Eye Controlled Focus'u denediniz mi? Kağıt üzerinde göründüğü kadar iyi çalışıyor mu?

Xperia Go
  • Bendede eos 33 var sigma 24-135 lensle birlikte kullanıyordum bu lensi onerebilirim. Hayyam pasajında ihtiyacınıza uygun ikinci el yada sıfır cihazlar bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: atillakececi

merhaba arkadaşlar bende elan 7E makine almak istiyorum hiç bulamadım. nerelere bakmalıyım. hayyamda var mıdır. yada internette bakabileceğim siteler nerelerdir. teşekkürler

Hocam bu nostaljik makineyi ne amaçla arıyorsunuz :)

Xperia Go
  • Tabi zevkler tartışılmaz demişlar ama artık film geliştirilmiyor ve az sayıda üretiliyor, yarın baskı yaptırmak bile mümkün olmayabilir. Zamanında aldık keyifle kullandık ama şimdi helede eos 5 almak bence ölü bir yatırım olur. Çok pahalı bir makineydi yine güncel iyi bir digital parasından aşağı fiyat istenmez. Canon A-1 deseniz yada başka bir manuel makine nostalji olsun diye alınırda, bence bu modeller gereksiz. Alırsanızda güle güle kullanın derim.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 6 Eylül 2012; 11:31:40 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.