Bildirim
Canon EF 16-35 Kullanan Var mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam lensle ilgili tam olarak ne soruyorsunuz?
Canon tarafından buna muadil 35mm uyumlu başka lens yok. 17*40 biraz yavaş ve geride kalıyor. Ama 17-40 f/p olarak iyi bir lens ancak 16-35 in gerisinde bir lenstir. Genelde foto-muhabirlerinde sıklıkla görebileceğin bir lenstir 16-35 II.
Fred Miranda sitesinde kullanıcı görüşleri var ingilizcen varsa göz atabilirsin...
Genel olarak çok iyi diyenler de var. Ancak normal bir geniş açı lenste olduğu gibi distorsiyon yapan bir lens. Kimisi 30-35mm aralığında zayıf olduğundan kimisi açık diyaframda soft olduğundan bahsetmiş ama hiç eksik yanını görmeyenler de var yani olay biraz da senin ihtiyaçlarınla ilgili.
http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=313
Alternatif olarak Tokina 16-28 2.8 var._____________________________ Canon EOS 5D Mark IV, EOS 6D
EF 17-40 f/4L USM, EF 70-200 f/2.8 USM L IS II, Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro
-
Hocam bu lensi geniş açı manzara çekimlerinde kullanmayı düşünüyorum. Bununla çekilen resimler çok hoşuma gitti ancak pahalı bir lens.. Genel yorumları okuduğumda dediğiniz gibi beğenende var beğenmeyende.. Bu yüzden kararsız kaldım. Bunun parasına Tamron 17-50 ve 18-270 alınabilir.. Birde merak ettiğim bu 16-35 ile düğün dernek resimleri çekilebilir mi ?
Canon 16-35 ile çekilen resim örnekleri
http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=27_____________________________ -
Bence buradaki fotoğraflara çok fazla güvenme çünkü hepsinde iyi photoshop var.
17-50 ve 18*270 gibi lenslerle bunu karşılaştırma derim.
Düğün fotoğrafları da çekilir aslında lens ayrımı pek yok bence fotoğrafçıya kalmış bir durum bence bu.
Ancak benim tavsiyem hiç duymamışsındır ama manzara yoğunlukta çekiyorsan ve 35mm ff sensör kullanıyorsan canon 20mm 2.8 usm lensi var bunu al derim yorumlara vs hiç bir şeye bakma çünkü bu lens eski de olsa İFC denilen bir özellik var özellikle köşelerde güncel L serilerinin önüne geçebiliyormuş
http://kenrockwell.com/canon/lenses/20mm.htm_____________________________ Canon EOS 5D Mark IV, EOS 6D
EF 17-40 f/4L USM, EF 70-200 f/2.8 USM L IS II, Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro
-
17-50 ve 18-270 ile kıyasladığınıza göre crop sensör kullanıyorsunuz. 16-35 aslında full frame ler için üretilmiş ultra geniş açı bir lenstir. Cropta da kullanılır elbet ama asıl olayı olan ultra geniş açıdan yararlanamazsınız.
16-35 dehşet bir lenstir orası ayrı konu, ama fullframe kullanıyorsanız.
Crop sensör için ultra geniş açıda canon 10-22 , tokina 11-16 gibi lenslere bakabilirsiniz.
@Mokok0
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 18 Mart 2014; 23:01:57 >_____________________________ -
Makinam EOS 70D.. Lensler çok pahalı hata yapmak istemiyorum.. _____________________________ -
benim bildiğim üzere croplu makinalar için geniş açı sayılmıyor pek o lens. zaten bu lensler ff makinalarda verdiği görüntü kalitesini croplular da da pek vermiyor bu yüzden fiyatına göre gereksiz bir objektif olur sizin için. geniş açı istiyorsanız canon 10-22 ya da sigma 10-20 ye yönelin derim ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fen0men0 -- 19 Mart 2014; 17:34:35 >_____________________________ -
Tamron 17-50 f2.8 Vc olanı almaya karar verdim. İnşallah pişman olmam :) Artan parayla da Tamron 18-270 alacağım.. _____________________________ -
Tamron 17-50 guzel lens kabul, 18-270 niye?
Onun yerine tele zoom ihtiyacı için tamron 70-300 vc alın bence (dikkat 400 liralık olandan değil, vc olanından)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Daha önce de yazdığım gibi zaten 18-55 ve 55-250 lenslerim var.. Düğün-dernek işleri ve 2.8 geniş açı için 17-50..
55-250 nin açısı dar geliyordu.. 18-270i de bu yüzden alacağım. Tak gez amaçlı.._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Mokok0
Daha önce de yazdığım gibi zaten 18-55 ve 55-250 lenslerim var.. Düğün-dernek işleri ve 2.8 geniş açı için 17-50..
55-250 nin açısı dar geliyordu.. 18-270i de bu yüzden alacağım. Tak gez amaçlı..
17-50 yi kullandıktan sonra 18-270 in yüzüne bakmazsın (kalite anlamında) , para ve tercih senin tabiki._____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı