Şimdi Ara

Canon’dan Samsung’a salvo: Ucuz QD-OLED ekranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon’dan Samsung’a salvo: Ucuz QD-OLED ekranlar
    Çok daha verimli ve performanslı olan OLED ekranlar bugün halen yüksek maliyetli ve herkese ulaşacak seviyelere inemedi. Ayrıca bazı dezavantajları da ortaya çıktı. Bunun üzerine üreticiler alternatif bir teknoloji olarak QD-OLED ekranlara yönelmişti.



    Canon’dan ucuz QD-OLED ekranlar



    OLED paneller kendi ışığını üretebilirken ekranlar büyüdükçe parlaklık konusunda sıkıntı yaşamaya başlıyor. Yeşil ve kırmızı kuantum nokta filtreleri ile mavi renkli OLED’leri öne çıkaran QD-OLED böylece renk bozulmasının önüne geçebiliyor ve parlaklığı en yüksek seviyeye çıkarıyordu.



    Ayrıca Bkz.LG’den salvo: Samsung QD OLED ekran yanığına daha yatkın



    Sektörün önemli bir oyuncusu olmasa da Canon yavaş yavaş iddialı hale gelme çabasında. Firmanın geliştirdiği yeni bir QD-OLED teknolojisi, üretim esnasında nadir metaller yerine kurşun metali kullanıyor. Böylece üretim maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlanıyor.



    Kurşun materyali hem geri dönüşüm açısından avantajlı hem de nadir metallerin sunduğu dayanıklılığı verebiliyor. Bu sayede daha uygun fiyatlı QD-OLED ekranların da önü açılmış oluyor. Bununla birlikte Canon en erken 2 yıl sonra bu teknolojisini ticarileştirmiş olacak.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/05/31/canon-qd-oled-display-material/







  • Kurşun içeriyor diye bazı pazatlara sokmayabilirler.

  • interwap kullanıcısına yanıt

    Hocam valla ucuz olacaksa radyum bile kullanmalarına razıyım ben. Zaten bu ülkede yaşamak bir kanser televizyonun radyoaktivitesi bizi gıdıklar anca.

  • wolwes kullanıcısına yanıt

    İnsaların aldığı gıda kanser yapar Türkiye böyle bir ülke oldu meyvesi meyve değil, sebzesi sebze değil, peyniri peynir değil, sütü süt değil, çikolatası çikolata değil, baklavası baklava değil, kahvesi kahve değil, deterjanı deterjan değil, eti et değil ... sonra çıkmışlar tv de kurşun var diye sağlık dersi verirler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 2 Haziran 2023; 23:36:22 >
  • Başlıkları ve içerikleri düzeltin sayın editör. Yanıltıcı başlıkar kullanmaya utanmıyormusunuz? İnsanlar kaç defa uyardılar sizi. Hala ısrarla aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam salvo

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.