Şimdi Ara

Canavar geldi: EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 ilk izlenimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i7 7700k varsa elinizde yada benzeri bir işlemci ve elinizde varsa ryzen 1700 yada test örneği hala sizdeyse 1800x ile iki işlemci de OC li OC siz verdiği 1080p 2k 4k performanslarını görebilirsek... yanına tabi birde üst model bir intel işlemci aradaki farkları görmek açısından mükemmel olur
    fiyat bakımından yakın oldukları için ve ekran kartını ileriki bir zaman değiştirmek isteyenler için güzel olur
    amacım ryzen 1700 alıp oc yapıp uzun bi süre kullanmak 1700 ve 1800x özünde aynı olduğu için 1700 ile bikaç yıl yetermi görebiliriz diye düşünüyorum
    i7 7700k 5ghz
    Ryzen 1700 3.9ghz
    oc olabiliyorlar genel olarak bu değerlere yakın bir test yaparsanız çok makbule geçer
    şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 11 Mayıs 2017; 18:41:22 >
  • Video için çok teşekkür ederim.

    Kartı kututdan çıkartırken çalan müzik parçasının adı nedir acaba?

    Bu karlarda coil whine (bobin gürültüsü) var mı? İncelemede değinirmisiniz.

    Msi sıvı soğutmalı modeli ile arasındaki ses farkını değinirmisiniz.

    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Şu kadar fiyata satılan bir kartın kutusunda HB SLI köprüsü olsa ne güzel olurdu.

    Kartın pcbsini merak ediyorum. Ayriyetten soğutma ne derece yol kat etmişler bakalım. Full yükte harcadığı güç ve sıcaklıkları merak konusu. Yapılabilen en stabil ve yüksek hızda OC denemeleri ve OC sırasında yine full yükte harcadığı güç ve sıcaklar. SLI yapıp ayriyetten OC yapıldığında sonuçlar ne olur acaba?

    Bir de Galax 'ın 16 fazlı Galax Gtx 1080 Ti HoF var ise elinizde onun da incelemesi çok güzel olur. Merak edilen bir diğer kart ta o. Kartın üzerinde ayriyetten led ekran var. Bu led ekranda ekran kartının harcadığı güç, gpu frekansları, kullanılan bellek miktarı ve sıcaklık değerleri güncel olarak gözükmekte. Eğer incelemesini yaparsanız da bu kartı Evga FTW3 modeli ile bir de kıyas yaparsanız iyi olur.

    Edit : FTW3 'ü inceleme videosunda elinizde var ise 4K/2K Gsync 144/165Hz gibi monitörler ile test ederseniz sevinirim. 1080p alıp kıyas ta yapılabilir. SLI testinde kullanılan işlemcide önemli rol oynayacak. Varsa i7 5960X ile güzel bir test olabilir :)

    her kutudan köprü çıkarsa sli yaptığında çıkacak 2. köprüyü ne yapacaksın sonuçta bu köprüler ucuz değil bunların hepsi maliyet demek
    çift aldığın zaman köprüsü bedava kampanyası olsa daha uygun olur
  • değişiklik istiyosanız bu kartları daha da zorlayın,
    8K TESTİ YAPIN
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    855$'a 980ti alıp 350$'a satmış biri olarak son cümlenize vereceğim yanıt, hayır almayacağım. Alana niye alıyorsun demiyorum ama, diğer arkadaşlara da almamalarını tavsiye ediyorum şiddetle.
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    Maliyet olabilir. Burada kullanıcı odaklı düşünüyorum ben maalesef yapacak bir şey yok. Bu ekran kartların kutularında bence olması gereken bir şey. 2 adet aldım 2 tane oldu ne yapacağını düşünmek mi kaldı geriye? Bizim 50$ 'a satın alacağımız şey üretici için aslında çok bir şey ifade etmez bence. En azından bu tarz üst segment kartların kutularında olması gerekir. 2 tane aldın 2 tane oldu. Diyelim ki 1 'inde herhangi bir arıza bir algılama sorunu var diğerini kullanırsın. 2 tane sli köprün oldu da geriye ikincisini ne yapacağını düşünmek kaldı zaten :)

    Sizin dediğinizi de şu konu da mantıklı buluyorum; her aynı model ekran kartından 2 adet alınca 1 SLI köprüsü verseler de olur. O zaman da sabit Nvidia verirler. Ben ise marka bazlı ve kutu içeriğinden bahsediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Mayıs 2017; 20:22:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GreyParrot


    quote:

    Orijinalden alıntı: haQQo

    AMD'nin Vega'sı çıktığında da pek güzel olacak.

    Reklamı da şöyle olacaktır;



    "EVGA yeni hız canavarını gururla sunar: EVGA Vega!"





    Evga amd kart üretmiyor yalnız.

    Evga aciklama yapti. Radeon 500 serisinden itibaren kart uretebiliriz dediler. Vega cikinca dediklerini yapip yapmayacagini gorecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Evet açıklama yaptı ve kesinlikle öyle birşey yok dedi.
  • Sizin incelemeleriniz gayet güzel.Ayrıca istediğimiz bir şey yok çok sağolun üstadlar.

  • Kutuyu kaldırdıktan sonra o bölgedeki green screen maskesi kalmış, gözden kaçmış galiba.

  • Kartın 2 slot kaplaması iyi valla, benim kart 2,5 kaplıyor, diğer 16lığa veda sebebi:)
    Uzun zamandır incelemelerinizi takip edemiyorum, yapılıyor mu bilgim yok ama; kartları açıp da iç bileşenlerin incelemesini yapıyor musunuz?
  • ZOTAC GTX 1080 Ti AMP EXTREME ile kıyaslayıp bu karta intel işlemcili kasa toplarmısınız

  • Gamers Nexus kanalının yaptığı incelemeye göre kartın PCB ve backplate kısımlarına ACX'ten başına gelen olaylardan sonra ICX ile over-engineering uygulanmış. Soğuması gerekmeyen (diğer bir değişle neredeyse hiç ısınmayan) parçaların denk geldiği yerlere bile Thermal Pad koyulmuş durumda. Soğutucu blok yaprak tasarımı iyileştirilmiş ve sıcaklıklar ciddi derecede düşük gözüküyor. Bu arada kartı Amazon'dan satın aldım, gelince sıcaklık incelemesini sizinle paylaşırım.

    https://www.youtube.com/watch?v=4UURdOEMrCA&t=289s
  • Mesut Bey kartın incelemesinde istediğiniz şeyleri yazın diye belirtti. Ona istinaden istediklerimi belirtmek isterim : D

    Öncelikle kartı yeni çıkan superposition benchmark testinde uzun süre açık bırakıp maksimum kaç dereceye çıktığını gözlemleyelim. Bu test ekran kartını ciddi manada zorluyor. Bu testi yaparken de istediğim bazı kriterler var.
    1. kartın fan ayarlarını manuelde duyulmayacak kadar çalıştırsınlar ve max kaç dereceye çıktığını gözlemlesinler.
    2. kartın fan ayarlarını manuelde hafif duyulabilecek ama rahatsız etmeyecek şekilde bıraksınlar ve max kaç dereceye çıktığını gözlemlesinler.
    3. son olarak da biraz rahatsız edici seviyede kaç dereceye çıktığını gözlemlesinler.

    Sonra aynı testleri kartı overclock yapıp, voltaj kısmını da sona çekerek tekrarlasınlar. Bu şekilde çıktığı sıcaklıklara bakalım.

    Yine bu testte ekran kartının zamana bağlı frekans değerlerini de gözlemleyelim. hangi sıcaklıkta ne kadar süre ile hangi frekansta çalışıyor kart bunları gösterelim.

    örneğin superposition testinde hafif duyulabilecek fan ayarında bir saat sonunda maksimum sıcaklığa erişildiğinde ekran kartı frekansı kaç mhz'de tutunabiliyor buna bakalım.

    ekran kartı testlerinden sonra ekran kartının içi açılsın. adım adım ekran kartındaki mühendislik harikaları anlatılsın. üzerinde çok çalışılmış bir kart olduğu için en ince detayına kadar anlatılsın bize.

    istediklerim bunlar : D böyle bir inceleme olsa muhteşem olur. saygılar şimdiden : D
  • Kraken G10 ile sıvı soğutma bağlayıp ısınma ve ses seviyesi karşılaştırması mantıklı olur diye düşünüyorum

  • 1070 ve 1080'nin çıkışındaki EVGA felaketinden sonra bir daha asla.

    2 defa RMA, milletin evine "biz yapamadık alın size soğutucu blok birde termal macun" diyerek malzeme göndermeler, 3 revizyon, 2 bios update ve bütün bunlara rağmen termal sıkıntıları çözememiş, bir türlü overclock olamayan kartlar. Ki milletin bu kartlara ekstra paraları ne için verdiği belli iken...

    Erdi ve Mesut'un kendi forumları da dahil olmak üzere bu kadar net vuku bulmuş bir sıkıntı selinden de bahsetmelerini beklerdim açıkçası.

    Düzeltmişlerdir bilemem, ama orada Zotac gibi bir şampiyon varken, zor ! Aralarında 11-12 dereceleri bulan sıcaklık farkları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 12 Mayıs 2017; 12:26:15 >
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Termal pad olayını çözmemeleri büyük hata olurdu, hayırlı olsun.
  • Fanı çıkarın, oyun açın. :D

  • Mesut bey acaba bu kartı biz Türk oyuncuların ulaşabileceği [Z170-6700k veya Z270-7700k]gibi bir sistemde test edebilirmisiniz acaba.Veya her iki farkl platforumda X99-Z270 de bu kartın performansı nasıl oluyor.En çok merak ettiğim konulardan biride budur.Oyun için hangi platforum iyi.X99 mu yoksa Z-270 mi.

  • Keşke benim olsa :(
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.