Şimdi Ara

Canan Mp150 Mp170 İp1600/2200 Kartuş Dolum Anlatımlı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
29.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende mp500 yazıcı var, bir ay falan kullanımdan sonra büyük siyah kartuş alarm vermeye başladı, bende gittim doldurttum. Dolmuş kartuşu taktığımda halen alarm veriyordu, öncelikle bu neden?
    Daha sonra alarm vermesine rağmen 10 tane falan çıktı aldım, ondan sonra da kartuşun doğru takılmadığına dair bi hata veriyor. Doğru takıldığına eminim ama yazıcıyı inandıramadım.
    Sonuç olarak şu an kartuşlarım dolu olmasına rağmen hiç bişey yazamıyorum.
    Bu sorunları nasıl aşabilirim, yardımcı olursanız çok sevinir,m.
  • Neyse ben kendim aradım buldum, benimle aynı dertten muzdarip arkadaşların, Cancel/Stop tuşuna 5sn basmaları yeterli. Ondan sonra kartuşu tanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selokaya -- 21 Ağustos 2007; 3:48:25 >
  • arkadaslar 3 sorum olucak lutfen yardımcı olun


    mp 160 ın kartusu çipli mi çipsiz mi

    bazıları cıplı bazıları cıpsız dıo arada kaldım kullanan veya gercekten bılen bırı yazarsa cok sevınırım

    bıde bu makınanın kartusları kırtasıyelerde satılıo mu muadıllerı ama orjınallerı degıl

    bu makınaların kartusları dolum yapılabılıo mu

    yardımcı olursanız cok sevınırım...
  • Forumlarda okuduğum kadarıyla çipsiz, kartuş doldurulabiliyor, kırtasiyelerde bulamazsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ist_Mail

    Forumlarda okuduğum kadarıyla çipsiz, kartuş doldurulabiliyor, kırtasiyelerde bulamazsın.



    arkadasım bugun butun ızmırı yemın edıorum dolastım 9 saat kartus aradım cankaya bornova alsancak hatay butun kırtasıyelere ve kartus satan yerlere sordum

    CANON MP 160 ICIN YAN MUADIL KARTUS YOKKKKKKKKKKKKKKKK...

    AKSINI IDDIA EDEN VARSA YAZSIN BANA LUTFEN..

    İZMİR İCİN GECERLİ...AMA ISTANBULDA FALAN OTURUP BULAN VARSA YAZSIN GELIP ALICAM BIZZAT...

    SAYGILAR.
  • pek mp180 chplimidir ve bu şırınga ile doldurma olabiliyor mu bu alete?????
  • canon pg 40-50 ve cl 41-51 için muadil bulmak imkansız
    quote:

    Orjinalden alıntı: enico


    quote:

    Orjinalden alıntı: ist_Mail

    Forumlarda okuduğum kadarıyla çipsiz, kartuş doldurulabiliyor, kırtasiyelerde bulamazsın.



    arkadasım bugun butun ızmırı yemın edıorum dolastım 9 saat kartus aradım cankaya bornova alsancak hatay butun kırtasıyelere ve kartus satan yerlere sordum

    CANON MP 160 ICIN YAN MUADIL KARTUS YOKKKKKKKKKKKKKKKK...

    AKSINI IDDIA EDEN VARSA YAZSIN BANA LUTFEN..

    İZMİR İCİN GECERLİ...AMA ISTANBULDA FALAN OTURUP BULAN VARSA YAZSIN GELIP ALICAM BIZZAT...

    SAYGILAR.
  • pg 40 için genişletilen deliği nasıl kapatabiliriz? sıcak silikon dışında? normal bant filan iş görmez herhalde demi? bir de tamamen mi kapatmak lazım yoksa eskisi gibimi?
  • Arkadaşlar canon mp450 kullanıyorum ve bunun renkli kartuşu bitti ve sıcak fırsatlardan satan birisinden dolum seti aldım. Renkli kartuş cl 51 Renkli kartuşu doldurdum ama "the ink cartridge cannot be recognized" şeklinde hata veriyor. Bunun çiplemi alakası var yoksa kartuş tamamen bozulmuşmudur? Bir de siyah kartuşu çıkardığımda renkli kartuşu takılı çalışıyor gösteriyor bu kez siyah aynı hatayı veriyor yani sanırım tek kartuş takılı olduğunda vermesi gereken bir hata, 2 kartuşta takılı değilken 2sinide görmüyor, bir şekilde siyah takılı değilken renkli çalışıyor göründüğüne göre makina halen algılayabiliyor ama işte olayı çözemedim, bana sanki çipler sorun çıkarıyor gibi geldi olabilirmi, çipleri henüz hiç ellemedim. Bunu düzeltmenin bir yolu yokmu, kartuşu resetlesek işe yararmı (nasıl yapılacağınıda bilmiyorum ya neyse). Kartuş hemen bitti zaten eğer kartuşu dolduramayacaksam direk satarım hiç uğraşamam 25 tane resim zor çıkarttı. Bir de kartuş dolum setine para verdik. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 31 Aralık 2007; 21:29:38 >




  • bende mp 150'nin siyah kartuşunu doldurdum bikaç ay önce.önceleri normaldi şimdi tekrar doldurmama rağmen siyah yazılarda ilk basmaya başladığı yeri normal basıyor sayfanın aşağısına doğru silikleşiyor.ne yapmam gerekir arkadaşlar bilgisi olan var mı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gewa

    bende mp 150'nin siyah kartuşunu doldurdum bikaç ay önce.önceleri normaldi şimdi tekrar doldurmama rağmen siyah yazılarda ilk basmaya başladığı yeri normal basıyor sayfanın aşağısına doğru silikleşiyor.ne yapmam gerekir arkadaşlar bilgisi olan var mı.

    aynı sorun bende de var ya.ilk kez dolduruyorum.1 hafta falan oldu,kartuşu dolduralı.Bazı yerler silik silik çıkıyor.Renklide ise sadece sarı çıkıyor,diğerleri yok gibi birşey.ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar?henüz fazla araştırmadım ama bu aralar sebebini iyice araştıracağım.İlk olarak buraya yazayım dedim.Ben ucunu temizlemek için verilen sıvıyı hiç kullanmadım.Kullanmam gerekiyormuydu?Buhara falan tuttum biraz ama değişen bir şey olmadı.gene silik çıkıyor.nasıl düzeltebilirim?
  • Arkadaşlar bende de canon mp 150 var. Kartuşları 2 defa doldurttum. Siyah kartuşta problem yok ama renkliyi taktığım halde makina kartuş boş uyarısı veriyor. ayrıca renkli çıktıda sadece sarı renk basıyor. bakım kısmındaki bütün temizlik işlemlerini yaptım olmadı ayrıca kartuşu biraz buhara tuttum yine olmadı başka neler deneyebilirim veya problem nerdedir
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • aynı sorun bende var, sarı renk çıkartıyor. sorun galiba canon orjinal kartuş almakla çözülüyor. öyle bişeyki 1-2 hafta dayanıyor, kartuşları doldurduğunda yeterli verim alamıyorsun. canon mp serisi zaten oldukça sıradışı performanslar veriyor.

    orjinal kartuş alacağım. son çare o. o da olmazsa. hp serisine geçebilirim.
  • Arkadaşlar sorun galiba doldururken mürekkebin kartuşa tam gitmemesinden kaynaklanıyor.ben tekrar kartuşları çıkarttım ve mürekkepleri koyduğumuz deliklerden çok az hava bastım.böylece kartuşun önünden 2-3 damla mürekkep aktı.Daha sonra delikleri gene kapattım ve sorun düzeldi.Şuan hem renkli hemde siyah kartuş ile gayet düzgün çıktı alıyorum.yani sorun düzeldi.

    dikkat edin,kartuşun ağzı ile selpağa basınca tüm renkler düzgün çıkmalı.kartuş sorunlu iken siyah mürekkepten selpağa hiç birşey gelimiyordu.renklide ise sadece sarı geliyordu.Dediğim gibi hepsine çok az hava basınca(yani ağzından mürekkep damlamasını sağladım),mürekkepler selpağa gayet net gelmeye başladı.Yalnız normalde vakum aleti ile mürekkep doldurun,içinde hava kalmasın diyorlar.O yüzden dikkat edin,belki benim yaptığım yöntem yanlış olabilir.Bu sorunun çözümünü iyi bilen birisi cevaplarsa daha iyi olur...




  • Evet dostum dediğin doğru renkleri basmamasının sebebi düzelerdeki mürekkep kanallarında mürekkep olmaması. Sorunu gidermek için en iyi yol vakum aparatına kartuşu takıp 1 ml kadar mürekkebi geri çekmek. Bu şekilde kartuşa doldurulmuş olan mürekkep düzelere ulaşabiliyor. En fazla tavsiye edilen, kartuş tamamen bitmeden dolum yapmak. Aksi takdirde düzelerde mürekkep kalmayacak, buna rağmen ısınmaya devam eden düzeler, ısıtacak mürekkep bulamadığı için yanacaktır, bazı yazıların kesikli çıkmasının sebebi budur. Eğer elinizde vakum aparatı yoksa kartuşun üstündeki delikten içeriye bi miktar hava basın düzelerden mürekkebin çıkmasını sağlayın. Sorun büyük oranda düzelecektir ve yazıcınızı boş bırakmayın belli periyotlarla mutlaka baskı alın ve dolum yaptığınız mürekkebin kaliteli olmasına dikkat edin.

    Edit:imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmaralıterbiyeci -- 25 Ocak 2008; 20:58:56 >
  • aslında vakum aparatı vardı ama onu kullanmama rağmen düzelmemişti.yani vakum aparatı sorunu düzeltmemişti.Bilgileriniz için çok sağolun hocam,teşekkürler...
  • Arkadaşlar kartuşu doldurduktan sonra hala kartuş göstergem bitmek üzere gibi gösteriyor. Yazarken sorun yok ama bu kafamı karıştırdı acaba reset attıktan sonrada bu şekilde uyarı alıyormusunuz?


    Yazmada sorun yok diyordum ama artık yazmıyor. Yokmu bu kartuşların reset yolu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 6 Şubat 2008; 19:49:28 >
  • Arkadaşlar Elektronik devlereri delmek için kullanılan dc motorlu matkap bu iş için ideal Ankara konya sokakta 3-5ytl ye rahatça bulabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AEK68 -- 13 Mart 2008; 22:59:04 >
  • stop düğmesine basılı tut 5-6 saniye kadar. canon ip1800 ve mp210 nedir bunlardan çektiğim. içindeki mürekkep bitmeden mürekkep boş diyor ve yazdırmıyor. Ve sonunda stop düğmesiyle sorunun halledildiğini buldum sonunda. Ben olsam hp den başka yazıcı almam şahsen.
  • yaw beni yazıcının adı canon mp210 renklı kartusun bırı bıtınce hıc bır sey yamıyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.