Şimdi Ara

Camlara siyah film yasak mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
45.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Araçların camlarına film çektirmek 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 32.maddesi gereği yasak olup, bu tip araçlar kontrollerde alınarak gerekli cezaları yazılmakta ve filmler araç sürücüsüne söktürülmekte veya araç trafikten, filmler sökülünceye kadar men edilmektedir."

    gönderen: ankdenetleme@ankaraemniyet.gov.tr Cum 17.07.2009 09:56
  • Arıca ek olarak birde bu bilgi geldi. ankdenetleme@ankaraemniyet.gov.tr den:

  • geçen radara gırdım çevırdıler camlarda cok koyu fılm olmasına ragmen hıc ıgılenmedı bıle şans bıraz polıse bağlı
  • http://www.trafik.gov.tr/ adresinde bilgi edinme bölümne sordum bu konuyu cevap gelince paylaşırım.
  • Arkadaşlar Kaliteli 3m Falan taktıran arkadaşlar , Kore mallarıyla karşılaştırma fırsatı buldumu?, kabarcık veya görüntü vs den değilde görüş kalitesi nasıl ? Farkediyor mu ? Bir arkadaşa Kore malı taktırdık. Dışarının görüntü kalitesi düştü. hafif puslu gibi görünüyor dışarısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allaturcha

    "Araçların camlarına film çektirmek 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 32.maddesi gereği yasak olup, bu tip araçlar kontrollerde alınarak gerekli cezaları yazılmakta ve filmler araç sürücüsüne söktürülmekte veya araç trafikten, filmler sökülünceye kadar men edilmektedir."

    gönderen: ankdenetleme@ankaraemniyet.gov.tr Cum 17.07.2009 09:56



    gayet açık..
  • şu anda camlara koyu film taktırmak hakkında bilgisi olan var mı ?
  • Bir tüketici derneğinin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Cam filminin yasak olmasının altında terör korkusu yattığını hepimiz biliyoruz. Dağdaki teröriste gösterilen müsamaha vergi kölesi araç sahiplerine gösterilmeli. Isısı artan dünyada klima kadar cam filmi de arıtk ihtiyaç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinci

    Bir tüketici derneğinin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Cam filminin yasak olmasının altında terör korkusu yattığını hepimiz biliyoruz. Dağdaki teröriste gösterilen müsamaha vergi kölesi araç sahiplerine gösterilmeli. Isısı artan dünyada klima kadar cam filmi de arıtk ihtiyaç.

    haklısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinci

    Bir tüketici derneğinin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Cam filminin yasak olmasının altında terör korkusu yattığını hepimiz biliyoruz. Dağdaki teröriste gösterilen müsamaha vergi kölesi araç sahiplerine gösterilmeli. Isısı artan dünyada klima kadar cam filmi de arıtk ihtiyaç.

    siyah cam ya da araç perdesi serbest. film neden yasak düşündünüz mü hiç??
    herşeyi paranoya tadı vermeye gerek yok. kabak tadı veriyor çünkü.
  • fabrika çıkışlı koyulaştırılmış camlar daha kullanışlı ...hem de yasal...
    tüm firmaların bazı versiyonları böyle üretiliyor...
    opsiyonel olarak bu tip camlar satışa sunulmalı satışı yaygınlaşmalı (park sensörü gibi..).... böylece filme falan gerek kalmaz..
  • ben filmsiz arabaya bindim bugün cok değişik geldi güneşte piştik resmen.ama film büyük kolaylık.bence en açıgına müsade edilmeli.herkesin de içi rahat olur.
  • arkadaşım uyuz bir polise denk gelirsen kaçısın yok bizim arabanın camı orjinal fabrika çıkışı siyahtı ceza yazdı.
  • MERHABA ARKADAŞLAR DAHA BU SİYAH FİLM OLAYI YENİ BAŞIMA GELDİ 19 MART 2011 CUMA GÜNÜ SAAT 11:00 DA YEDİM...
    BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜN ALTINDA DENİZ OKULU ÖNÜNDE ÜSKÜDARDA ORADA HER ZAMAN TRAFİK EKİBİ BEKLİYOR AKLINIZDA BULUNSUN BEN AVRUPA YAKASINDA OTURUYORUM BURADA FİLMLİ ARABALARA PEK BİŞİ DEMİYORLAR AMA ANADOLU YAKASININ POLİSİ AFFETMİYOR.. NEYSE OLAYI ANLATAYIM GİDEN ARKADAŞLAR YOLU BİLİRLER İNİŞ Bİ YOLDUR RAMPA AŞAĞIYA DOĞRU TEK YÖN KAÇIŞTA YOK :) :) ÇEVİRDİ BENİ EHLİYET RUHSAT DEDİ VERDİM ARABAYA BAKTI FİLMLER SONRADAN DEDİ CEZAN VAR BURADAN DEDİ SONRA,PLAKADAKİ MAVİ TR İŞARETİNİ KIRMIZI ETİKET YAPMIŞTIK ONUN CEZASI DİREK BAĞLANMAYA SEBEB OLUYOR AKLINIZDA BULUNSUN UFACIK ETİKET ARABANIZI BAĞLATIR MİLLET DALGA GEÇER BENİ BAĞLAMADI ÇIKAR DEDİ İNSAF ETTİ ONDAN DOLAYI,FARLARIM SİSLERLE BERABER XENONDU ONDANDA CEZAN VAR DEDİ ONUDA KESMEDİ,ARABAYA MODİFİYE YAPTIM EKLEM TAMPOM KAPUTA ETİKET FELAN ARABAN RUHSATTA TEK RENK DEDİ SEN SİYAH ETİKET YAPMIŞSIN DEDİ BURADANDA CEZAN VAR DEDİ ONUDA KESMEDİ , ARABADA MODİFİYE YAPAN YERİN ETİKETİ VARDI REKLAMA GİRİYOR BU RUHSATTA VAR MI BUNA AİT Bİ YAZI DEDİ YOK DEDİM BUDA Bİ CEZA DEDİ ONUDA KESMEDİ , ARABADA SES TESİSATI VARDI AÇIK DEĞİLDİ AÇ DEDİ AÇTIM SESİNİDE AÇTI BAKTI NORMALİN ÜSTÜNDE DEDİ BUDA CEZA DEDİ ONUDA KESMEDİ HEPSİNİ SAYDI SAYDI KESMEDİ SEVİNDİM... SONRA DEDİ DİĞERLERİNİ TAMAM KESMİYORUM AMA FİLMDEN KESECEM DEDİ TEK CEZA DEDİ 140 TL KESTİ HEMEN ÖDEDİM 105 TL ÖDEDİM SONRA SADECE CEZAYI ÖDEMEKLE BİTMİYOR AMA CEZA KESİYOR MUAYNENİ İPTAL EDİYOR CEZA KESTİĞİ GÜNDEN SONRA 1 HAFTAN VAR = FİLMLER SÖKÜLECEK SONRA MUAYNE İSTASYONUNA GİDİLECEK YENİDE MUAYNE GİRERCESİNE HARCINI YATIRACAN MUAYNEDEN GEÇECEK CAMLARDA FİLM YOKTUR YAZISI OLACAK MUAYNEDE GEÇİNCE. TRAFİK DENETLEMENİN A,B,C,D BÖLGESİ VAR ORADAN BİRİNE GİDİP ARABANI GÖSTERECEN FİLMSİZDİR SÖKTÜRDÜM MUAYNE OLDU DİYECEN RESMİNİ ÇEKECEKLER ARABANIN DOSYASINA EKLENECEK SONRADA ARABANIN ÜZERİNDE BULUNAN TRAFİKTEN MEN YAZISINI SİSTEMDEN KALDIRACAKLAR SONRA İŞLEM BİTİYOR... AMA CEZA YEDİKTEN SONRA ÇEVİRMEYE GİRERSENİZ EĞER SAKIN ARABANIN PLAKASINI SORGULAMA YAPTIRMAYIN YAPARLARSA BAĞLAMAK ZORUNDA KALIYORLAR YANİ ARABINIZI ALIRLAR BİDE ÇEKİCİ PARASI OTOPARK PARASI FELAN UĞRAŞMAYIN...... ŞİMDİ BUNLARI ANLATTIM BAZILARI CEZAYI YİYİYOR ÖDÜYOR MUAYNEYİ YAPTIRIYOR İŞİNİ HALLEDİYOR BİDA FİLM ÇEKTİRİYOR BİDA YAKALANIYOR AYNI İŞLEMLER GEÇERLİ OLUYOR TEKRARINDA BİR ARABANIN BU ŞEKİLDE 3 YADA 4 HAKKI OLMASI LAZIM FİLM OLAYINDAN DOLAYI SONRADA SEN BANA İNAT YAPIP FİLM YAPARSAN BENDE ARABANI KOMPLE PELTE ALIRIM DİYOR VE ARABANIZA ELVEDA EDİYORSUNUZ...

    FİLM HER ARABAYA YAKIŞIYOR AMA YASAK RUHSATA İŞLENME OLAYIDA KALKTI YASAKLANDI BEN UĞRAŞTIM OLMADI YAPMADILAR....




  • ufffff. Çin işkencesi hafif kalır anlattıklarının yanında... Tamda filme heveslenmişken...
  • Bir tüketici derneğinin dava açmasıyla bu iş çözülür.
  • vayy be kac yillik konu :)

    anilarim deplestiiii hehe
  • Bir keresinde otobüsle kızılaya gidiyordum ankarada oturuyorum neyse sol tarafıma bi baktım jeep grand chaoroke ler var polis indirmiş sahibini sahibi kendi elleriyle cam filmini söküyordu...Ben 1 yıl kullandım cam filmi + abarth egzoz hiç polis çevirmedi ankarada o kadar çok ki cam filmli arabalar nerdeyse 100 araçtan 45 50 sinde var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __SaDRaZaM__

    yasal olarak camlar %70 geçirgenliğe sahip olmak zorundalar. ve kendi rengi dışında bir renk taşıyamazlar. yani film yasal olarak yasak. ama yasaklar da deliniyor. polis de önce arabaya, sonra plakasına ve en son içinde kim olduğuna bakarak davranıyor. yiğidin biri çıksın da çizsin bakayım filmimi.. o film rulosu .... çok kaygan oluyor, kaçıveriyor, dikkat etmek lazım.

    çizemez ama bağlayabilir ya da benim kendimin sökmeden yola bırakmayacağını söyleyebilir. aslında bu yasal değil ama hani yasal olmayan durum ortadan kalkarsa seni bırakırım gibi bir insiyatif kullanmak bu. araca ceza yazıp bağlaması gerekiyor bildiğim kadarıyla.. uygulamada ise denildiği gibi ya çiziliyor ya da sürücüye söktürülüyor, bunu belirleyen de o anki şartlar... (yer, zaman, ünvan, kılık kıyafet, prezentasyon, konuşma tarzı vs vs vs)

    yasal olmasını istediğinde kendinden renkli cam takabilirsin ama bunu da ruhsata işletmek gerekiyor. böyle bir durumda bırak trafik polisini, emniyet müdürü bile birşey diyemiyor.

    güzel söylemişsin aynen durum bu aracın mueyenesini iptal edip git 7 gün içerisinde filmsiz muayeneden geç diyor ama şu konuda yalnış biliyorsun cam filmi yada renkli cam ruhsata işlenmez renkli cam serbesttir film yasak ruhsata işletemezsin hiçbir şeklide benim aracım cam tavan ve orjinal renkli ona bişey diyemez ama camlarım filmi beni durudurursa hemen sökerim




  • arkadaslar bende 2004 hundaı accent admıre vardı beyaz arka camlara cok güzel gidiyo,aldıgımda vardı film arka camlarda ama bıkere cevırme vardı kütahya/domaniçte durdurdular polisler tarıh ise 19.01.2012 cezayı geçirdiler affetmedıler 154 tl :(( bidaha yakalanırsan aracın baglanır dedıler ama cıkartmadm duruyo öle tınlayan kim.aracımı bağlarlar ise yazarım....hehehe xD
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.