Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
39.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux)

     Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux)




  • Kullanım ömrü ile ilgili bir araştırma merkezi çalışma yapmıştı, CAPITAL dergisi de yayınlamıştı ancak 3-4 sene oldu. Dergiyi arıyorum bulamıyorum, bulabilirsem mutaka tarayıp göndermek isterim.

    O zamanlar Türkiye'de yapılan araştırmaya göre evlerde bulunan çamaşır makinesi yaş ortalaması 6 yıl'dı, toplamda ise 10-12 milyon çamaşır makinesi olduğu yazıyordu.
    Kullanım ömrü(diğer bir deyişle değiştirme ömrü) ise 8-10 yıl olarak gösteriliyordu. Bu veriler (markyı yanlış hatırlıyor olabilirim) galiba Ariston'un Türkiye pazarını gözden geçirmesi amacı ile yapılmıştı. Hatırlayabildiklerim bunlar. Bu veriler istatistiksel veriler, kullanım kılavuzunda yer alan bölümdeki Tüketici Kanununda yırtmak için değil, bir firmanın bir ülke pazarına yönelmesi için hazırlanmış.




  • mediamark çamaşır makinelerinde kampanya yapmıştı. electolüx ile bir samsung modeli uygun fiyat vardı üzerinde. onu bir düşün derim
  • Electrolux EWW 14791 W modeli kurutmalı çamaşır makinesi derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    yalnız birşey var...
    electroluxun kireç önleyicisini bana 80 e sattılar...
    bayisinde bile 55 lira...
    burdan servisteki çıkarcıları kınıyorum ...





    şimdi bir şey söyleyecegim daha çok üzülüleceksiniz, ben elektolux kireç önleyiciyi izmirden 30 tl aldım.
  • Dünyada beyaz eşya konusunda dev markalardan biri elektolux dür öyle macera markalara bakmayın, siemens markası bile eski popülerligini yitirdi eski kalitesi yok artık, 1-2 model dışında.
  • Hala çamaşır makinesi aramaktayım, kurutmalılar evdeki kurutma yeri probleminden cazip geldi, hem de anneme ve bana çok kolaylık olur; fakat makinenin ömrünün azalmasını da istemem, bu konuda kafam karıstı. Normal modellerde de Bosch' un bir kaç modeli cazip geldi mesela Bosch WAS28762TR ve Bosch WAS24762TR, aynı zamanda WAS28792.
    Kurutmalı makineler ve yazdığım bosch modelleri hakkında fikir belirtirseniz çok sevinirim ve Bosch un yukarıdaki modellerine alternatif ne olabilir?
    Teşekkürler şimdiden.
  • çamaşır makinesi ömrü olayına çokta katılmıyorum işleyen demir ışıldar... ancak hor kullanmak diye bir şey vardır... samsungun bu ürünleri kireç tutmadığından dolayı kireç yüzünden bir problem oluşamıcak ve 5 yıl garanti olacağı için kafadan 5 yıl kullanırım...

    annem şuana sıkmada probem olduğnu çok su aldığını fealn söylüyor ama bende bi bakıcam...
    biz samsungun beyaz eşyalarından memnunuz açıkcası diğerlerini kullanmadığımız için bişi diyemem ... ama ömür konusunda kaliteli üretilmiş bir makineyi kaliteli kullanırsan uzun yıllar gider gitmiyorsa şanstır :)
  • Merhabalar,

    Ben de kurutma özellikli çamaşır makinesi bakmaktayım. Seçimimi EWW 14791W ve 8704DJF olmak üzere 2 ye indirdim. Araştırmalarım esnasında karşılaştığım bir durum var. Samsung 8704DJF 7 kilo yıkarken 5 kilo ütü kuruluğunda (tam kuru değil, nemli), 3,5 kilo dolap kuruluğunda kurutabiliyormuş. Kapağını açınca içinde 3,5 yazmasının nedeni de oymuş. Bir alt modeli olan 7704 den farkı, yıkama ve kurutma verimi olarak ortaya çıkıyor bu bilgiye göre.

    Seçiminizi yapmanızda yardımcı olabileceğini düşündüm.

    İyi akşamlar dilerim.
  • Bende Hoover VH W964DP-37S ve samsung 8704DJF arasındayım. Mevcutta electrolux çamaşır makinem var ve 10 yaşında, eşim electrolux istemediği için EWW 14791W'e bakmadım. Ürünün sessiz olmasıda benim için önemli bu yüzden hooveri düşünüyorum. Tavsiyeniz ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adıuzunabdal

    quote:


    Hesaplanalarınız neye göre anlamadım,mesela biz en az senede 26 0 defa makineyti çalıştırırız vet en az,çamaşır makinesinde bir sürü program var ve hepsi ayrı ayrı yıkamak gerekiyor,
    yünlü,
    narin,
    renkli,
    hassas renkli,
    beyazlar,
    gömlekler,
    kot pantalonlar,
    çarşaflar,
    battaniyeler,
    yorganlar,
    bluzlar,
    perdeler (bunlarda kendi aralarında bizde 3 ayrılıyor),
    evimizde kullandıgımız çeşitli örtüler,
    yer bezleri,
    vb gibi onlarca çeşit çamaşır ayrı ayrı yıkarız hafta içi en az 2 kez cuma,cumartersi ise 5 ker kez makine açılır,
    ayrıca kaliteli bir beyaz eşyanın ömrü en az 20 senedir (burada arçelikten,vestelden bahsetmiyoruz)10 sene sadece firmanın parça bulundurma garantisini kapsar.
    kurutma makineleri 3000 devir demişsiniz ne bu anlamadık 3000 devirdeki sıkıyor çamaşırı,

    yukarda anlattıgım şekilde 2100 siemens patentli arçelik çamaşır makinemi tam 20 sene kullandım.



    Söz konusu olan eski beyaz eşyalar olmadığını bildirmem gerekiyordu sanırım. Bende de 1990 model Bosch V468 var, ve sadece üzerinde yer alan Siemens 304 7563 AA3 motorunda 5 gün önce rulman dağıldı, onun haricinde hiç bir sorun yaşamadım.
    Ancak bahsettiğimiz yeni nesil ev elektroniği cihazlarının 20 yıl ömrü olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki geçen yıl almış olduğum Whirlpool buzdolabında bile bu 10 yıl ömür uyarısı bulunuyor.

    Kurutma fonksiyonu bulunan EWW 14791 modelinin yüksek devirlerde sıkarak işlem yaptığını, bir AEG-Electrolux bayii + mediamarkt görevlisi söyledi, ancak yazınızdan sonra ben de bununla ilgili tam bir kaynak bulamadım. Fakat burada vurgulamak istediğm konu şu, her elektronik cihazın bir kullanım ömrü oluyor, ve combo cihazlar ile normalin en az 2 veya 3 katı süre ile kullanım yapmış oluyoruz. Bu da yıl bazında daha az sene kullanım demek oluyor.


    dostum benim de aynı makineden var ve rulmanları dağıldı kime yaptırdın




  • Bence Hoover de Samsung da yanlış tercih olur. İkisi de tavsiyem değil. Kurutmalı makine istiyorsanız ikisini ayrı ayrı almanızı öneririm. Böylece büyük tasarruf sağlarsınız. Hoover'i sessiz diye hiç dşünmeyin, zira helikopter gibi ses çıkaran bir makine. Motorun sessiz olması bir şey ifade etmiyor darbe emici sistem iyi tasarlanmamış olduğu sürece.
  • HOOVER WVH 964 modelini tavsiye ederim. motoru trifaze yani kömürden kaynaklanan gürültü yok. helikopter gibi ses geliyorsa ayak ayarı yanlış yapılmış olabilir.

    az kirli 3-4 gömlek yıkamak için 1 saatlik yıkama-durulama-kurutma yapan programı mevcut.

    HOOVER ürünleri ile ilgili bilgi isteyenler için: 0800 341 48 00(sabit) veya 444 0398 (cep)
  • "Zanussi ZWG3125S" modeli var, netten arastırdım baya,kurutma sınıfı B yazıyor,gercekten yazdıkları doğruysa hemen al derim
  • 6 kg yıkama da kurutması nedir zanussi nin ? ayrıca samsung elektrik kullanımıda düşüktü... hepside A sınıfıydı sanırsam...

    samsung çok daha geniş çaplı bir ürün. ürün 1 kere alınır diyorsanız kullandığımızdan dolayı öneririz... samsungun buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinesi var en ufak bir sorun yaşamadık... beyaz eşyda made in korea ibresi bulunuyor..
  • slm daewoo nun ürünleri gelmiş bir incele derim "http://www.netteenucuz.com/kategori/camasir-makinesi.aspx?brnd=Daewoo"




  • evt arkadaşlar bu sitede daha ilginç bisey daha buldum kendi ülkemizde üretilen beko çamaşır makineleri dışarıda daha ucuza satılıyor işte buyrun linkler

    http://www.beko.com/TR/TR/Products/ProductDetail.htm?CS_ProductID=7101020200&CS_Category=10001200RPM_(107)&CS_Catalog=BEKO_TR_2010_7_5WHITEGOOD

    http://www.marksandspencer-appliances.com/Product_Information.aspx?ProductID=11060&ProductCode=WME8227B_BK&cm_mmc=AffiliateWindow-_-FS%20washing%20machines-_-Beko-_-WME8227B_BK&cm_mmc=AffiliateWindow-_-58728-_-TextLink-_-na&ProdColourID=19905

    ülkemde 1200 ve daha kötü olan bir modeli hadi pazarlık yaptın 1000 tl olsun:), yurtdışında daha üst modeli 360 sterlin yani,865 tl arkadaşlar, yerli malını herkes kullanmak ister ama yurtdısındaki fiyatlarla




  • bence samsung her konuda size yardımcı olabilirim arkadaşlar beyazeşyamerkezi.com kendi internet sitemdir girin bakın beyenin her konuda yardımcı oluruz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.