Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk öncelikle hepinize iyi günler dilerim arkadaşlar.

[Beko BK 9101 EY] çamaşır makinemiz, özellikle sıkma modunda aşırı takırtı sesi yapmaya başlamıştı. Kazanı sağa sola çevirdiğimde hiçbir takılma vs. yok. Kazanı aşağı yukarı bastırdığımda da hiçbir ses yok. Sadece kazanı ileri geri hareket ettirdiğimde aynı takırtı sesinin olduğunu fark ettim.
    Bu yüzden makinenin üst kapağını söktüm ve durum bu şekilde. (Makinenin üstündeki ağırlık parçasını daha iyi görebilmek için ben söktüm; ancak ağırlık parçası takılıyken de aynı sallantı oluyor.)
    Bu sorun neden kaynaklı olabilir? Ben amortisörlerden şüphelendim ancak kararsız kaldım. Bu yüzden sizede sormak istedim.
    Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
    Selamlar ve saygılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cihazı kaç senedir kullanıyorsunuz? Fazla dolu veya ağır şeyler attıysanız muhtemelen amortisör görevini tamamlamıştır. En muhtemel sebep amortisör elbette ama yine de değiştirmeden önce vidaları gevşemiş olabilir vidalarını tekrar sıkmayı dene. Çözülmezse benim düşüncem amortisör.

Yaklaşık 5 senedir kullanıyoruz hocam. Dün detaylı bakıp gevşek parça kontrolü yaptım ama bulamadım. Evet, en mantıklısı amortisör değiştirmek. Servisten alıp değiştireyim. Sonucu buraya atayım, başka birinin başına gelirse faydalansın. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Değiştirip sorunu çözseniz bile makinayı fazla doldurmayın hocam amartisörlere ekstra yük biniyor ömrü kısalıyor. Zaten ıslanınca ağırlığı ekstra artıyor bu yüzden hep az camasırla calıstırmak faydalı.

Eğer aynı sorun başına gelen arkadaşlar olursa, amortisör değişimi yaptıktan sonra sorunum çözüldü. Şimdiden dikkat etmeniz gerekenler: Alacağınız amortisörün Newton değeri, üstünden çıkan eski parça ile aynı değerde olmasına dikkat edin ve amortisörü tek değil de takım halinde değiştirirseniz daha iyi olur. 26 Mart 2026 tarihinde ben takımını 450 ₺’ye aldım (serviste orijinalinin sipariş ile geleceği söylendi, bu yüzden yan sanayi aldım). Amortisörlerle beraber perno, yani amortisörü tutan sekmanları da alırsanız daha iyi olur , sıkı geçme plastik olduğu için kırılmaya çok müsait.

Günümüz piyasasına göre amortisör yan sanayi de olsa fazla ucuz geldi   Piyasa algımız çok karışık, her neyse sorunun çözülmesine sevindim hocam.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.