Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (447. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: WaLLoPII Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
14.911
Cevap
452
Favori
2.680.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tutturmuşsunuz bir Candy de Candy !
    Önceki sayfada insan gibi tavsiye istedik! Tecrübelerinizden faydalanalım istedik ama yok..
    Candy Candy Candy....

    Size bol Candy'li günler dilerim.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drmert kullanıcısına yanıt
    Baska marka öneriyoruz, adam ucuza candy varken niye baska öneriyorsunuz pazarlamacisiniz diyor, ki alakam yok kamu gorevlisiyim ben.

    Adamlar icin tek kriter fiyat. Baska birsey onemli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Yoğusturma verimi candy'nin daha yüksek olmasina ragmen nasil electroluxden daha gec kurutuyor hayret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can Doğan Bey EW8H3966IB ve EW8H2966IZ Modelelleri yıllık bakım gerektiriyormuş tıpkı self cleaning olan modeller gibi. Doğru mu bu? Doğruysa elektroluxden vaz geçiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Can Doğan Bey EW8H3966IB ve EW8H2966IZ Modelelleri yıllık bakım gerektiriyormuş tıpkı self cleaning olan modeller gibi. Doğru mu bu? Doğruysa elektroluxden vaz geçiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavi19

    Can Doğan Bey EW8H3966IB ve EW8H2966IZ Modelelleri yıllık bakım gerektiriyormuş tıpkı self cleaning olan modeller gibi. Doğru mu bu? Doğruysa elektroluxden vaz geçiyorum
    En eskisi olarak annem 2013'te aldığım EDH3284PDW'yi 7 yıldır kullanıyor. Çevreme de bu süreçte onlarca kişiye aldırdım. Hiçbirinde böyle bir bakım gerekliliği duymadım. Daha önce de 5 aydır hiç temizlemediğim kondensörün fotoğrafını buraya eklemiştim. Kondensörüne bile toz doldurması 6 ayı geçen bir makinenin bakım gerektireceğini sanmıyorum. Yeter ki her kullanımdan sonra tiftik filtresini temizlemeyi ihmal etmeyin.

    Bakım gerektireceği durum elbette söz konusu olabilir, bu da ancak filtresini her programda temizlemezseniz olur.

    Nasıl filtre bakımlarını yapmadığınız, torbasını değiştirmediğiniz veya haznesini boşaltmadığınız bir elektrikli süpürgenin çekim gücü düşer ve sonunda motoru yanarsa kurutma makinesinde de durum aynıdır.

    Kısacası cihazın bakım gerektirip gerektirmeyeceği durumu sizin cihazın filtresini her programdan sonra temizleyip temizlememenizle alakalı olarak değişkenlik gösterir. Eğer bakımlarını doğru yaparsanız böyle bir durumla karşı karşıya kalacağınızı kesinlikle düşünmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

    Gönderdiğiniz etiket Hoover'ın başka bir ürününe ait.

    Candy'nin etiketini Anıl arkadaşımız paylaşmış.

    Herneyse gerçek ortaya çıkmış oldu.

    Selamlar.
    Gerçek ortaya çıktı derken? Ben yalan mı söylüyorum?

    Burada biribana atıfta bulunarak "bazıları Candy grubu makinelerin 5,5 saatte kuruttuğunu söylüyor, iftira" dedi. Ben de Hoover'in ilgili bir modelinin enerji etiketini ekleyerek durumu kanıtladım.

    Bana eğer model söylenseydi ilgili modelin enerji etiketini eklerdim. İnsanları ne ile suçladığınıza dikkat edin. Yalan söyleyecek halimiz yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anıl72

    Candoğan Bey daha büyük şöyle 14-15 kg kapasiteli falan varsa onun bilgilerini de buraya koyabilirsiniz bu koyduğunuz foto 11kg ya ait!
    Candy 9kg A++ ın değerleri 260dk olarak tam yükte olarak bildirilmiş.Daha önceden beri takip ediyorum konuyu Grundig önermiştiniz diye hatırlıyorum? onun değerlerine de baktım 9kg a++ olan modeli 209 dakika. candy 1700tl , gundig 3000tl varsın tam yükte 50 dakika fark olsun ki çoğu zaman yarım yük gibi doluluk olduğunu düşünürsek bu fark 25 dakika civarı.buda yaklaşık 0,5 kw kurutma başına gibi bir şey olur. Bu konunun duayeni olan birisisiniz bu şekilde yanlış bilgi vermeniz hoş olmadı diye düşünüyorum.
    Benim yanlış bilgi verdiğim yok. Süreden bahsettiniz, ben de dediğim süreyi kanıtladım.

    Model sorsaydınız ilgili modelin görselini koyardım. Yani farazi olarak süreden bahsedip benim de o süreyi kanıtlayan bir modelin etiketini eklemem yalancılık olmuyor.

    9 kg çamaşırı A++ performansla 185 dakikada kurutan bir model kullanan biri olarak 200 üzerini bile fazla bulurken bana göre 260 dakika aşırı uzun bir süre ve cihazın performansının yerlerde süründüğünün göstergesi. Ben şahsen 260 dakikada kurutma yapan bir kurutma makinesini tercih etmem.

    Benim için kurutma hızının yanında giysileri yıpratmaması da önemli. Sizin için ekstra 75 veya 50 dakika bir sorun olmayabilir, ancak başkası için olabilir.

    Ben ilgili işlemi % 40 daha uzun sürede yapacak olan bir makineyi tercih etmem. Bu giysilerin de % 40 daha erken yıpranıp çöpe gitmesi demek. Makineyi ucuza getireyim derken giysilerinizi daha erken çöpe atmaya ve daha uzun süre bekleyerek hayat kalitenizden ödün vermeye razı iseniz sözüm yok. Bu bir tercih meselesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS

    Arkadaşlar bu süre olayını bende merak ettim,alırken de araştırma yapmıştım ama bir gariplik olduğunu düşünüp kesin bir iş çevirmişlerdir diye ciddiye almadım.Bugün biraz daha bakınca cidden bir gariplik var.

    Öncelikle 3 modeli örnek alacağım.2 tanesi klasik motor bir tanesi inverter ve son sayfalarda konuşulan makineler.



    Durum bu,evet biraz detaylı bakarsanız baya bir gariplik var.
    - Öncelikle yoğuşma çevrimi ile çalışılıyor bu makineler;yani harcadığı enerji ve yoğuşma verimi doğrudan önemli.
    -3 makine birebir aynı elektrik tüketim değerlerinde olmasına rağmen nedense süreler çok farklı.Hadi 10-15 dk sapar anlarım ama baya baya farklı.

    -Malumunuz ki bir ürün daha hızlı kurutmak için birkaç yol var,nemin evaporatörün temas yüzeyine hızlandırılması, fin sayısının değiştirilmesi, daha yüksek sıcaklıklara çıkılması gibi..

    Ben aynı enerji seviyesi tükettiği için düz mantık ile (ki doğru olmayabilir) ısıyı bir miktar artırdığını tahmin ediyorum.
    Bu ısı yüksekliği ise süreyi kısaltacağını düşünüyorum.Süre kısalınca da aynı güç ile daha hızlı kurutabilir.
    Eğer ki tüketim daha düşük veya farklı olsaydı diğer ek yöntemler olabilir diye düşünürdüm. Örneğin fin sayısının artırılması doğrudan elektrik tüketimini etkiliyor ve hem elektrik tüketimi düşüyor hemde süre kısalıyor.

    -Bazılarınız diyebilir daha verimli çalışıyor olamaz mı.Evet burada da bir gariplik var,şöyleki en hızlı kurutma yapan Elektrolux en verimsiz yoğuşma yapan makine..Yani diğerlerine göre daha fazla dışarı ısı ve nem kaçırıyor.
    Yoğuşma verimi artmalı ki süre kısalsın.

    Benim tahminimce anladığım 2 seçenek var,aynı elektrik tüketimi ile farklı sürelerde kurutmak için:
    1- Biraz daha yüksek sıcaklık verip süreyi kısaltmak.
    2- Daha düşük sıcaklık ile daha uzun süre kurutmak.

    Benim baktığım 9 kg A++ aynı elektrik tüketimi olan neredeyse çoğu makine pamuklu standart 230-240 dk seviyesinde.

    Belki biliyorsunuzdur neredeyse tüm beyaz eşyaların ekspress kurutma-yıkama vs programları normal programlara göre daha hızlı yapar ama daha fazla elektrik tüketir.

    Tercih sizin.Ben şahsen sonucun çok da degişdiğini düşünmüyorum.

    Son olarak unutmayın ki hangi makineyi alırsanız alın belirtilen süreden önce veya sonra biteceği sizin attığınız çamaşır miktarı/türü ve sıktırma hızınız ile değişecek,hepsi sensörlü makineler.

    Tamamen amatörce düşüncelerim arkadaşlar,varsa bir bilginiz anlatırsanız sevinirim.Hem doğruyu da bulmuş oluruz,bende düzeltirim.

    Derseniz ki "bu firmalar 6000+ liraya satıyor vardır bir über teknolojisi ondan kısa sürede kurutuyor" anlarım ama inanın hiç sanmıyorum.Neredeyse tüm makinaların iç teknolojileri aynı,diğer dış kalite unsurları devreye giriyor fiyatta.Ha birde insanlar hızı seviyor zaman artık hızlı akıyor,herşey hemen olsun istiyorlar.Onlarda çözüm üretiyor.

    Not: Firmaların tebliğ edilen değerleri doğru varsaydım, testlerde aynı test standartlarında,yoksa zaten karşılaştırmanın anlamı olmazdı.
    En hızlı kurutan 2. makineyle en uzun kurutan makineleri yan yana koyunca böyle dikkat çeken bir durum oluşmuş. Ancak gariplik Electrolux'te değil, daha çok Hoover'de.

    Diğer markalarla da kıyaslama yaparsanız 9 kg A++ kurutma makinelerinin ortalama 240-210 dakika arasında kurutma yaptığını görebilirsiniz.

    Electrolux'ün böylesine hızlı olmasının ana sebebi Optiflow isimli özel bir hava akış sistemi kullanması. Bu durum sıcak havanın giysilere daha iyi dağılmasını sağlıyor ve süreyi de kısaltıyor. Yani konu sıcaklığı artırması da değil bana göre. Zira bu özelliği olmayan modelleri 200 dk civarında kurutuyor.

    Hatta EW8H3966IB modelini tercih etmemdeki ana sebep olan Karışık XL programı da bu durumu kanıtlıyor. Pamuklu-sentetik ayırt etmeden 6 kg çamaşırı karışık olarak atıyorsunuz ve 1,5 saatten kısa sürede çok az kırışıklıkla hepsini eşit kurutuyor. Kalın-ince her parça eşit kuruyor ve ince olanlar fazla kuruyup kırışmıyor. Bu da hava akışını iyi yöneten bir makine olması ile alakalı.

    Kısacası çamaşır makinelerinde de vurguladığım gibi konu yine yazılımın daha gelişmiş olmasına gidiyor.

    Bir de Hoover ile Electrolux uzaktan yakında kıyaslanacak makine değiller. Arada uçurum seviyesinde kalite farkı var. İki cihazı yan yana görseniz siz de muhtemelen hak verirsiniz. İnanın Hoover'e 2000 TL bile verilmez bu kadar düşük malzeme kalitesi ile. İlk kriteriniz fiyat ise en azından üzerine az ekleyip Grundig alın derim.




  • Eski modeller için sorun yok. Yeni modellerde şikayet var. Sırf bu yüzden eski modeli alayım dedim ama satılmıyormuş artık. Yeni modelleri almaktan da Korkuyorum. Her yıl Hem 250 TL ücret hem de bakım için makinenin servise gidip gelmesi gerekeceği fikri korkutuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Eski modeller için sorun yok. Yeni modellerde şikayet var. Sırf bu yüzden eski modeli alayım dedim ama satılmıyormuş artık. Yeni modelleri almaktan da Korkuyorum. Her yıl Hem 250 TL ücret hem de bakım için makinenin servise gidip gelmesi gerekeceği fikri korkutuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi19 -- 30 Mayıs 2020; 19:45:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, bebek geliyor bir kurutma makinesi almamız gerekiyor. Camasir makinamiz bosch series 6, bosch kurutma makineleri hem cok pahalı hem de bakım gerektiriyor diye okudum burada. O nedenle bize 3 bin TL +-500 civarına önerebileceğiniz bir makine var mı?
  • denden22 D kullanıcısına yanıt
    Pazarlamacı değilim😊 Koc grubu düşünürseniz Arçelik 3886, Beko d86 3500 bandında.1 tık aşağısı Grundig 2500 bandında.Ben 1 ay önce sizinle aynı sebepten Beko d86 aldım memnunum tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Birincisi ben kimseye yalancı demedim. O cümleden onu anlıyorsanız yapacak birşeyim yok.

    İkincisi Candy hakkında konuşuyoruz. Türkiye'de kurutma makinesi olarak satılan iki modeli var zaten. Isı pompalı olan ise tek.

    Size Candy ısı pompalı olarak defalarca soruldu önceki sayfalarda, sürekli bilmemenize rağmen, ürünün yeni ürün olmasına rağmen yanlış bilgilendirdiniz.

    Ürünü kullandığımı ve öyle olmadığını sizi alıntılıyarak belirtmeme, düzeltmenizi istememe rağmen cevap vermediniz.

    Hoover'ın belirli modeli için belirttiğiniz süre doğru olabilir bilmiyorum. Bu işin meraklısı değilim, ilgi alanıma da girmiyor ancak Candy için verdiğiniz süre yanlış!

    Kullanıcısı olarak tekrar söylüyorum. 2 - 2.5 saatte görevini tamamlıyor.
  • astro79 A kullanıcısına yanıt
    tesekkurler, sanirim bu iki makine de 8 kilo, 8 vs 9 farkediyor mu? Bir de arcelikde wool bilmmene teknolojisi varmis, beko da durumlar nasil? siz neden bekoyu tercih ettiniz?
  • denden22 D kullanıcısına yanıt
    Beko d86 ile Arçelik 3886 aynı makine , yani bekoda da var Woolmark v.s.Ben 2 sinden birini alacaktım kampanya vs uygun fiyat Beko denk geldiği için onu aldım.8 vs 9 bence çok farketmez diye düşündüğüm için takilmadim fazla.A+++ vs A++ konusu daha önemli olduğu için Grundig tercih etmedim.Tamamen tercih meselesi.Kurutma makinesinde ki önemli konular tambur hacmi , kondenser onu filtre ve hav filtresi.Tabii ki bazı markalar gibi yıllık servise gitme ihtiyacının olmaması da önemli.Forumda iyi okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.Kolay gelsem n

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denden22

    tesekkurler, sanirim bu iki makine de 8 kilo, 8 vs 9 farkediyor mu? Bir de arcelikde wool bilmmene teknolojisi varmis, beko da durumlar nasil? siz neden bekoyu tercih ettiniz?
    Aynı sertifika Beko'
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayada da var. Arçelik 3886'da mavi etiket, Beko d86 da baskı şeklinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arçelik 3886 KT kullanıyorum, iki sene olmuştur sanırım , bilgi olması amaçlı , şuan çalışıyor ve ses seviyesini ölçmek istedim. Ortalama 60 db sesi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grundig gdh 92 2 günlüğüne hb sitesinde 2750. Artık 2500 lere almak imkansız . Boşuna beklememek lazım. Almak isteyen degerlendirebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.