Şimdi Ara

Cam filmi yasağında son karar belli oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
11.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine bi FLİMler dönüyor... film serbest vergisini ver. İki gün sonra film yasak cezasını ver. Pardon filmin adı ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
  • Yine ucu acık kanun gibi duruyor

    Niye herşey net ve belli olmaz yapılan bir kanunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son karar bu mu emin misiniz :)
    daha tasarı bu yahu ,yarın ne alacağı bile belli değil

    Yeni tasarının yakın bir zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilip yürürlüğe sokulması bekleniyor. Denetimlerde ışık geçirgenliğinin nasıl ölçüleceği ve daha önce kesilen cezalarla ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu.

    -cam filmi serbest
    -kandırdım yasak herkese ceza kesin

    -yok yok serbest
    -kandırdım sadece % 70 ışık geçirgenliği serbest

    -son karar
    -kandırdım daha taslak bu

    sonraki kandırmayı büyük merakla bekliyoruz
  • Koskoca devlet!?... Senelerdir bir cam filmi mevzusuna karar atayamadı. Koskoca cumhurbaşkanı!?... Onca ülke sorunu varken, onca şehit varken, neredeyse 5 yaşında ki çocuklar bile devletimizi kandırıyorken işi gücü bıraktı cam filmi olayına el attı..!



    Yazıklar olsun...

  • geçen hafta içi benzine indirim geldi ama mazota indirim uygulanmadı hala sanırım mazotu petrolden değilde başka bir kaynaktan üretiyorlar böyle böyle mazotla benzini eşit fiyat yapacaklar sanırım tabi bu fiyatlara değilde cam filmine tepki gecikmedi nasıl bir film dönüyor lan bu memlekette korku film mi gibi...

  • son olarak bu "FİLM" çok tutmaz diyorum ben "%70 e itirazlar" pek yakında

  • Yeni diye gönderilen konu zaten Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Editör dahil kimsenin mevzuattan haberi yok! Yazık vallahi.

    Yorumları boş ver, metin de eksik. Sürücünün yan ve ön tarafında kalan bütün camlar, kelebek camlar dahil en az %70 geçirgenliğe sahip olacak, arkada kalan camlarda geçirgenlik daha düşük, ama ayna gibi yansıtma özelliği sınırlı olacak. Bununla ilgili yüzdelik değerler de mevzuatta var. Cezai müeyyidelerin yürürlükten kalkması da bundan ötürü zaten.

    Okuyan yok. Zaten kanun orada duruyor ama uygulayan, dikkate alan yok.

    Tamamen Patagonya Teksas arası bir şey olduk aq.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meego

    yakıta gelen zamlara bu kadar isyan etmeyen memleketimiz iş cam filmlerine geldiği zaman heryerden isyan ettiler.
    Yazık...
    beyin dll not found

    BEYİN gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda toplum bilincinin en temel bileşenidir.
    4. Dünya ülkesiyiz biz, aksini kanıtlacak olan varsa aşağıdaki cümlemle tepeleyivereyim 2dk da... Ülkede topluca tepki gösterilen şey CAM FİLMİ... evet cam filmi... genel manada MAGANDALARIN (istisnalar elbette var) kullandığı şey, bu cümle aslında kilit cümle, genel kullanıcılar tepki gösterdi ve ülke çalkalandı demekki ülke geneli MAGANDA yada CHOMAR.
    TEPELEME CÜMLESİ: benzin ve mazot aynı para, sodaya ÖTV geldi, dolar 4TL, asgari ücret ile 1 kira ödenebiliyor, araba fiyatları 3 senede 3 kat arttı, elektronik malzemeler korkunç yükseldi, adalet ve yargı ... hastane yol köprü BAYINDIRLIK HİZMETLERİ adı üzerinde o kurum o yüzden var.




  • Cam filmi konusunda bu kadar beceriksizce davranan bir emniyet teşkilatının terörle mücadelede başarı göstereceğine inanamıyorum.

    Ek: %70 olup olmadığı belli olmayan filmdir.

    Cam filmi yasağında son karar belli oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 20 Aralık 2017; 19:30:46 >
  • kudüs daha önemliydi, şu zamanda cam filmiyle uğraşanların ibadetinden şüphe etmek geekir,,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Acil çıkışlara film uygulanması zaten saçmalık. Acil bir durumda o camı kırıp çıkman gerekir. Ama camda film varsa camı kırıp çıkamazsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Kalkan kuruyorum dersem istediğin cevabı almış mı olacaksın güzel kardeşim. istemiyorum millet arabamın içini kessin bu kadar basit.
  • Sanki insanların alnında terörist yazıyor da, aracın içini görsen ne olur görmesen ne olur, panelvanlar nolacak, trasporter,doblo tarzı ticariler ne olacak içinde ne olduğu görülebiliyor mu sanki saçmalık....

  • herhalde polislere ,bu yüzde 70 ışık ölçecek cihaz verecekler.
    gece farklı ayarla gündüz farklı ayarda ölçüm yapabilecek.
    eğer var ise böyle bir cihaz , sıkıntı yok.eğer yok ise yine polsin kanaatine kalmış
    iş.yani boş yere vatandaş oyalanıyor.filmin adını koy, numarası beli olsun.
    net olacaksın NET..VATANDAŞIN KAFASI KARIŞMASIN.

  • Cam filmi yasağı da kalktığına göre dünya liderliğimizin keyfini sürebiliriz. Zaten enflasyon ekside, işsizlik bitti yurtdışından işçi getiriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhan54xx kullanıcısına yanıt
    Ön cama hiçbir şekilde film takılamaz. Ayrıca ön camın üstten bir bölümünü(bazıları güneşliği indirmeye üşendiği için böyle yapar.) film vs. ile karartmak da muayenede ağır kusur sayılacaktır. Eskiden hafif kusur yazıyorlardı, yeni listede ağır kusur. Bu yönetmelik çıkarsa, yonetmeliğe aykırı olanlar yine ağır kusur olacaktır. Orjinali o şekil olanlar müstesna. Sadece sürücü ve yolcu kapısının camlarına %70 şeffaflıkta film takılabilir. Taslağa göre böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Aralık 2017; 13:59:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • markadan markaya farklılık gösterse de 1 numara film %50, 2 numara film %35 ışık geçirgenliğine sahip filmlerdir. +%75 ışık geçirgenliğine sahip filmler ise bildiğiniz şeffaf filmlerdir. Bu şarta uyan çok bilinen markaların ürünlerini kullanırsanız Hem içeri giren ışık miktarı yüksek olur hem de güneşin o kavurucu etkisini büyük oranda düşürürsünüz ama bunlar pahalı ürünlerdir. Tanınmamış cam filmi taktırırsanız gerekli ışık geçirgenlik şartına uyarsınız fakat bu güneşin sizi kavurmasına engel olamazsınız.

    Bu tasarı iptal olur diye umut ediyorum aksi halde ya paraya kıyıp sağlam bir markanın ürünü kullanacaksınız yada cam filmi takmayacaksınız. Bİr de R43 camları olan kişiler cam filmi kullanabilecek mi kullanamayacak mı orasıda belli değil.

  • Dördüncü hatta beşinci sınıf bir ülke ve vatandaşının en büyük sıkıntısı cam filmi...Diğer sorunların hepsi çözüldü...
    Yeminle söylüyorum (ben de dahil) aldığımız havaya yazık...
  • Aynen haberlerde yani okuduğum internet habrrlerinde R43 ibareli camlardaki filmlere ceza kesilmeyecek diyor benim bütün camlarda R43 ibaresi var mesela ön cam da dahil ön cam da light night var şimdi gidip söksem sökerim ama yanlardaki camlarım nolcak 2 numara yaptırdım arka standartla aynı olsun diye hatta biraz daha açık baktığım zaman e bide diyolar R43 olanlar ceza yemeyecek la benim bütün camlarda R43 ibaresi var şimdi söksen bi dert sökmesen bi dert çevirecem geçen bi polis arabasını soracam en son ne oldu filim işi diye



    Birde öte yandan arkadaşlar internetten baktım ama bulamadım hangi polis yada jandarmalar bu cezayı yazma yetkisinde bilen varmı yani şehirler arası yada yolda ki çevirmeler mi çarsıda gezerken park halindeki araca ceza yazanlarmı jandarmalarmı kim yazacak bu cezaları ve neye göre yazacaklarki polis aman sunun tipini beğenmedim yazayım deyim yazacak demekki %70 i nerden bilcek adam saçmalığa bak net bişy yok söksen mi taksanmı insanın kafası karısıyor



    Öte yandan harbidende bu ötv kdv alaryakıta isyan etmiyo kimse cam filimine isyan ediyo aslında olay da şöyle oluyo

    Adam diyoki kendi kendine bende dahil lan şunlara bak kat kat vergi ödüyoruz bide arabamızdaki aksesuarlara karısıyolar karışmayın kardeşim zaten milleti dolandırıyosunuz aksesuarlara karısmayın saçma sapan hükümetin milletle kafa geçme taktikleri 100 lira maaşa zam verirler sonra 500 lira herşeye zam yaparlar adaletmi şimdi bu yazık güzelim ülkemizin geldiği yere bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.