Şimdi Ara

Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
376
Cevap
6
Favori
18.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Geçsinler bu işleri ya. 2 Haftadır oynuyoruz Türk Telekom kullanan sabit arkadaşımla birlikte. Adam 2 haftadır hiç bir oyunda ne lag gördü ne de kopma. Bunun hiç bir açıklaması yada savunması yok. Ben 2 haftadır sadece 2 gece adam gibi oynayabildim.

    Dün de ben annemlere gidip 8mb ttnet te test ettim 4 saat sorunsuz oynadım. Bunlar tesadüf olamaz. Zaten araştırırsanız her yerde Türnet bu lag, packet loss konusunun başını çekiyor.

    Yaşamayan arkadaşlara da mutluluklar diliyorum Türknet ile.Umarım yaşamazsınız.
  • Turknet ile aldığım pingler. Sanırım ben seçilmiş kişiyim..

    Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında


    Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında




  • FurkanKy123 F kullanıcısına yanıt
    Türknet karne

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam zatrn bu şekilde başlayıp, sonrasında sorunlar başlıyor. Benimde ping 58ms den başlayıp 180ms e çıkıyor. Anlamadım olayı. 2 haftadır nerede ise 100 saat oynadık arkadaş ile arkadaşımda hiç bir sorun yokken ben bu saatlerin sadece 5-6 saatinde sorunsuz oynayabildim.

    İnş sorun yaşamazsınız yoksa çözümü yok çünkü. Ben bıktım artık. Şu evde kaldığım zaman daha çok sinir sahibi yaptılar beni kendileri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KenanK89

    Hocam zatrn bu şekilde başlayıp, sonrasında sorunlar başlıyor. Benimde ping 58ms den başlayıp 180ms e çıkıyor. Anlamadım olayı. 2 haftadır nerede ise 100 saat oynadık arkadaş ile arkadaşımda hiç bir sorun yokken ben bu saatlerin sadece 5-6 saatinde sorunsuz oynayabildim.

    İnş sorun yaşamazsınız yoksa çözümü yok çünkü. Ben bıktım artık. Şu evde kaldığım zaman daha çok sinir sahibi yaptılar beni kendileri.
    O da ilginç valla. Ben kaç pingle başladıysam o pingle devam ediyor. Bazen kötü servere giriyoruz herkesde ping, packet loss oluyor çıkıp yeniden aratınca yine pingler düzeliyor. Benim de ortalama 100+ saatim vardır.

    Ayrıca ben 2 yıldır turknet kullanıyorum. PUBG, dota 2, CS:GO hiç bir oyunda ping yaşadığımı hatırlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 10 Nisan 2020; 12:38:58 >
  • Şans sizden yana ozaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bunca insanın yalan söylediğini ya da probleminin Türknet olmadığını mı idda ediyorsunuz ben tam olarak anlayamadım. Sorun yaşamamanıza rağmen gelip bunları göndermenizin amacını açıklar mısınız? Sorunsuz kullanabiliyorsanız ne ala. Hayırlı olsun. Bize bir çözüm yolu sunar mısınız mesela nasıl bu şekilde pocket loss olmadan oyun oynayabileceğimize dair?

    Şimdi Turknet destek gelecek. Size teşekkür edip "sorun çözülmüş bakın oynayanayanlar var, sorun bizden kaynaklı değil" diyecek. Burda aylardır çözüm için uğraşan insanların çabaları boşuna gidecek.

    SOL altyapısı kullanmadığınıza emin misiniz bu arada?
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt
    Yahu zaten burada ki herkes Türknet in bu kronik sorununun farkında. Ayrıca kendi sitelerinde paket kaybı yazısını yazmasının ne anlamı var ki :D Bir de NOT düşmüşler ağ performansını etkilemez diye. Koskoca internet sağlayıcısı sana paket kayıpların ağ performansını etkilemez diyor. Kesinlikle tesadüf olamaz. Aynı şekilde ben burada aynı santral e bağlı benden abartısız 500 metre uzakta oturan tanıdığım evinde test yaptım. Çocuğun bilgisayarından tut modemine kadar kullandığı DSL kablosun da bile 2 tane ek var düşün yani. Benim herşeyim en üst seviye. Saha dolabım yakın, santral yakın, binadan gelen kablo uzunluğu yeni çekildi, 10 metre, oradan modeme gelen kablo cat6 reçber kaliteli kablo, o da 10 metre. Kullandığım modem üst seviye...Bilgisayar da 2 adet ethernet kartı var. Buna rağmen herşeyi ile kötü olan üstelik bağlantı türü ADSL 16mbps hız olan kişi 0 paket kaybı ve ping değerleri benden -15 daha iyi. Türknet bence bilgisiz değil, dalavereci bir kalite anlayışı var. Reklamları hep 100mbps download hızı baz alınıyor. Bunu kanıtlayabilirler evet bunun aksini ben de söylemiyorum. Ama paket kayıpları özellikle kimse Türknet in eline su dökemez, ping konusuda rezalet. İlk 1 ay 60 ping aldığım oyunda 2. aydan sonra minimum 80 olmaya başladı.




  • "Hatalı Yapılandırma
    Packet loosa son sebep olan neden de hatalı konfigürasyondur. Yani, bir bağlantıdaki iki cihaz arasındaki hız ve çift yönlü uyumsuzluktur. Bir cihaz yarı çift yönlü için yapılandırılmış, diğeri tam çift yönlü için yapılandırılmışsa, muhtemelen bağlantıda packet loss ile sonuçlanacak çarpışma olacaktır.

    Not: Her ağ zaman zaman packet loss gibi sorunlarla karşılaşır. Bu beklenen bir şeydir. Ancak, bu sorunların ağın performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olmaması gerekir."


    Not a gelin...Zaman zamanmış... 1. aydan beridir sürekli devam eden bir sorun bu. Beklenen bir şeymiş bu :))))) Paket kayıpları sorunların ağın performansı üzerinde olumsuz etkisi olmaması gerekiyormuş felan filan yani...

    https://turk.net/blog/internet-hizi/packet-loss-nedir-neden-olur/




  • Düşük ping için yatırım lazım. Yatırım ise bizim türk firmalarının hiç sevmediği bir olaydır. Sadece ISS 'ler değil , genel anlamda hiç bir türk firması geleceğe yatırım yapmayı sevmez. Hepsinin tek amacı , mümkün olan en kısa zaman içerisinde en yüksek rakama ulaşmaktır. Müşteri memnuniyeti falan hiç birinin umurunda değildir. Çünkü onun için belli standartların sağlanmasını zorunlu kılan devlet denetimi gereklidir. Oda bizim bostanda yoktur. Her neyse , mesele Ankara - İstanbul arası mesafeyi otobanla gitmektense , ara yollara , tali yollara saparak süreyi uzatan , fakat otobana para vermeyen ISS 'lerin 3-5 kuruş fazla kazanma hevesidir.

    Genelde serverlar Almanya ve Fransa ülkelerinde oluyor. Nadiren İngiltere olanlarda var. Bizim ISS buralara giderken 150 tane farklı hub'tan dolaşarak gidiyor. O nedenle sizden tracer rotasının sonucunu istiyorlar ki hangi hublarda sorun var görmek için. O nedenle olayı sadece Call Of Duty ile sınırlamayın. Sıkıntı hublar bilinir ve gerekli düzenlemeler yapılırsa , ki hiç sanmıyorum. Bu değişiklikler bütün oyunlara olumlu yansır. Ama dediğim gibi ben hiç sanmıyorum ki bu verilere göre her hangi bir olumlu adım atılsın , masraf yapılsın. Hiç bir türk firması yapmaz öyle bir şeyi.

    Size burada tracer raporlarınızı atın diyen kişi de en fazla 3-5k aylık parayla çalışan bir servis elemanı. Onu falanda kimse ciddiye alıp ta bir adım atmazlar. Kaldı ki ülkede hiyerarşi olmadığı için de o elemanın süpervisor'u halciyken torpille bu işe başlamış birisidir muhtemelen ve tracer yada router kelimeleri onun için bir şey ifade etmez. Müdürler , Genel Müdürler falan hiç konuşmaya gerek yok. Badem yada badem yağını almış birileridir kesinlikle.

    Uzun lafın kısası . Bırakın pingi falan. Türkiye'de internete bağlısınız beyler. Ülkeye baktığınız zaman nasıl bir lüks içindesiniz farkında mısınız ? Siz öyle düşünmeseniz bile bu şekilde düşünen 20 milyon badem ve kıl var bu ülkede.

    Hadi kalın sağlıcakla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Hocam bunca insanın yalan söylediğini ya da probleminin Türknet olmadığını mı idda ediyorsunuz ben tam olarak anlayamadım. Sorun yaşamamanıza rağmen gelip bunları göndermenizin amacını açıklar mısınız? Sorunsuz kullanabiliyorsanız ne ala. Hayırlı olsun. Bize bir çözüm yolu sunar mısınız mesela nasıl bu şekilde pocket loss olmadan oyun oynayabileceğimize dair?

    Şimdi Turknet destek gelecek. Size teşekkür edip "sorun çözülmüş bakın oynayanayanlar var, sorun bizden kaynaklı değil" diyecek. Burda aylardır çözüm için uğraşan insanların çabaları boşuna gidecek.

    SOL altyapısı kullanmadığınıza emin misiniz bu arada?
    SOL altyapı? sol altyapısı diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. 75/4 VDSL var bende.

    Sorun yaşamadığım halde bunları atmamın amacı turknet kullanıyor olmam olabilir mi? burada toplasan sorun yaşayan 50 kişi yoksunuz. Benim gibi sorunsuz turknet kullanan kimse gelip yorum yapmadığı için de tüm turknet abonelerinin sorun yaşadığını falan sanıyorsunuz ama tam tersi siz 50 kişi sorun yaşıyorsanız binlerce insan da sorunsuz kullanıyor ve dediğim gibi kimse de gelip ben sorunsuz kullanıyorum demediği için koskoca firma baştan aşağı sorunluymuş, herkes bir sorun yaşıyormuş gibi algılanıyor.

    Sorunun neyden kimden kaynaklandığını bilmiyorum. Ben izmir de sıfır sorun kullanıyorum demek ki her şey firma ile alakalı değilmiş. Komple sorun turknet de olsa ben neden yıllardır 60 ping sıfır packet loss oyun oynuyorum? sorun sizden kaynaklı da demiyorum belki oturduğunuz bölge de turknet kullanmamanız gerekiyordur bu kadar basit.

    300-400 bin abonesi olan bir şirkette %100 müşteri memnuniyeti olamaz zaten illa ki birileri sorun yaşayacak. TTnet dediğiniz firmayı da görüyoruz




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ben de İzmir'de yaşıyorum ve ben de VAE altyapısını kullanıyorum. Santrale uzaklığım 800m, dağıtım kutusuna uzaklığım 30-35m. Kutuya kada fiber alt yapısı var. Bunlara rağmen sorun yaşıyorum.

    Sorun yaşamayanlar bir elin parmağını geçmeyecek kişiler asıl. Tüm bu yukarıda yazdıklarınız sorun yaşamayanlar için geçerli aslında :)) Ne güzel de anlatmışsınız.

    TTnet dediğimiz firmayı görüyoruz evet. Pocket loss sorunu yok, yaşanmıyor bu firmada. Pingler 1 ila 8 ms arası. Ne deniyorsa o hız geliyor.


    Edit: @TurkNetDestek'den "arisaka" ve "Nuroxy" adlı kullanıcıların veri yolunun incelenmesini ve neden, nasıl sorunu yaşamadığını bulunmasını istiyorum. Burdan yola çıkarak bizim sorunlarımız da çözülecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 10 Nisan 2020; 14:17:18 >




  • Hocam yazdıklarıniza katılmıyorum. Ben bu sorunu yaşamayan kişilerin olduğunu biliyorum fakat sorunu yaşayan da bircok kişi var. Siz de sorun yok diye bu sorunun bize has olduğu yorumunu yapmanız yanlıs. Emin olun sorunu yaşayan insanların birçoğu farkında değil. Çünkü cod, pubg vs oynamiyorlar. Her sorun yaşayan da forum donanıma gelip yazmiyor. Misal benim arkadaşım packet loss sorunu yaşıyor ama "amaan uğraşamam" dedi sildi oyunu. Sorun turknet den kaynaklı olmasa iss değiştirdikten sonra sorunu çözülenler için ne yorum yapacaksınız? Turknet sorunun çözümü için çalışıyor. Çünkü burdan sesimizi duyurabildik. Tam 1 aydır uğraşıyoruz burada. Gidin konuya bakın kac sayfa oldu konu. Yarın öbür gün siz de farklı bir sorunla karşılaştığınızda o zaman anlarsınız belki.
    Sonuç olarak bu zamana kadar memnundum sorunsuz İnternet kullandım "ayni sizin gibi" şu anda ise beklemedeyiz. Umarım düzelir demekten başka bir şey yapamıyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Ben de İzmir'de yaşıyorum ve ben de VAE altyapısını kullanıyorum. Santrale uzaklığım 800m, dağıtım kutusuna uzaklığım 30-35m. Kutuya kada fiber alt yapısı var. Bunlara rağmen sorun yaşıyorum.

    Sorun yaşamayanlar bir elin parmağını geçmeyecek kişiler asıl. Tüm bu yukarıda yazdıklarınız sorun yaşamayanlar için geçerli aslında :)) Ne güzel de anlatmışsınız.

    TTnet dediğimiz firmayı görüyoruz evet. Pocket loss sorunu yok, yaşanmıyor bu firmada. Pingler 1 ila 8 ms arası. Ne deniyorsa o hız geliyor.


    Edit: @TurkNetDestek'den "arisaka" ve "Nuroxy" adlı kullanıcıların veri yolunun incelenmesini ve neden, nasıl sorunu yaşamadığını bulunmasını istiyorum. Burdan yola çıkarak bizim sorunlarımız da çözülecektir.
    Geç o zaman ortada taahhüt yok, sözleşme yok. Bu kadar kasmanıza ne gerek var? geç sende kurtul firma da.




  • Sizden bizden geldiğimiz seviyeye bak. Yazık. Bu firmanın verdiği tahhütler var ve parasını verdiğim hizmetin bana verilmesini talep ediyorum. Nerede, nasıl, hangi iss'yi kullanacağımı size soracak değilim. Had bilin biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 10 Nisan 2020; 15:1:45 >
  • konudaki testi yapıp resim çekip atar mısınız hocam bu arada csgo oynamıyordum deniyim onda durum ne diye ondada packet loss var. Oynanmıyor yürürken geri atıyor vs. Lol oynuyorum onda sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 10 Nisan 2020; 15:20:10 >
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Tuhaf bir şey var smartsniff ile oyun içinden aldım IP'yi fakat tracert atmak istediğimde bitmiyor tracert.

    Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında

    Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında




  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Belli bir noktadan sonra koruması var hocam herkesde böyle oluyor.

    @TurkNetDestek sorun yaşamayan kullanıcınızdan tracert gelmiş bunu da ekibinize iletir misiniz karşılaştırma açısından?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 10 Nisan 2020; 16:18:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Sizden bizden geldiğimiz seviyeye bak. Yazık. Bu firmanın verdiği tahhütler var ve parasını verdiğim hizmetin bana verilmesini talep ediyorum. Nerede, nasıl, hangi iss'yi kullanacağımı size soracak değilim. Had bilin biraz.
    Boş yapma. Sana laf anlatmaya ugrasamicam. Begenmiyorsan begendigin iss e gec diyoruz adam had bilmekten bahsediyoruz. Duyariniz batsin sen kimsin de sana akil vericem? Umurumda misin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Verme o zaman canım kardeşim. Yapıp da niye yapayım demen de çok komik cidden :D
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.