Şimdi Ara

Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
6
Favori
18.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Call of Duty Modern Warfare oynayan bazı müşterilerimizin oyun oynarken sorun yaşadıklarını öğrendik. Sorun bizden kaynaklanıyorsa kontrol ederek çözümlemeye çalışacağız.


    Bu oyunun sunucuları birden fazla lokasyonda host edildiği için müşterilerin sorun yaşanırken hangi sunucuya bağlandıklarını öğrenmemiz gerekiyor. Buna göre sorun yaşayan müşterilerimizden aşağıdaki bir dizi test yapıp PM üzerinden paylaşmalarını rica ediyoruz.

    1-Oyuna giriş yapıp Battle Royal veya Blood Money modlarından herhangi birine giriş yapmanız gerekiyor. Bu esnada “Görev Yöneticisi” açılarak performans sekmesi açık bir şekilde bırakılması gerekiyor.

    2-Smartsniff uygulaması açarak oyun başladığında sol üst sekmeden yeşil ikona tıklayarak Smartsniff uygulamasını başlatmanız gerekiyor. Bu uygulamayı https://www.nirsoft.net/utils/smsniff-x64.zip sayfasından indirebilirsiniz.

    3-Smartsniff başladığında Packets sekmesine tıklayarak sıralama yapılır. Burada oyundayken haberleştiğimiz sunucuyu görürüz. Protocol=UDP, Local port=3074 ve Service name = xbox olan ve packet sayısı oyunu oynamaya başladığımızda sürekli artan bu sekmedeki “Remote Address” sekmesinden sunucu ip’si tespit edilir.

    4-“Remote Addess” ip’sine cmd ekranı açılarak tracert atmanız gerekiyor.

    Bu işlemler yapıldıktan sonra aşağıdaki paylaştığım görseldeki formatta alarak, müşteri numaranız ve IP bilgisi ile birlikte (https://www.whatsmyip.org/ bu adresten kontrol edebilirsiniz.) PM'den gönderebilirsiniz.

    Call of Duty Modern Warfare Sorunu Hakkında







  • hahaha Aynen benim genel olan paket kaybı konumada beyfendi gelip olayı buraya çekmiş...Rezillik. Uzak durun Türknetten. Birazdan TTnet geçiş işlemlerini yapıyorum. 100mbps hızım var ve TTnet 15TL daha pahalı 35mbps hızı alacağım. Aman aman 100mbps diye heycan yapmayın, haa tüm gün veri indirecekseniz alabilirsiniz, ama online oyun oynamaya çalışırsanız kanser olabilirsiniz.
    Düşük ping için yatırım lazım. Yatırım ise bizim türk firmalarının hiç sevmediği bir olaydır. Sadece ISS 'ler değil , genel anlamda hiç bir türk firması geleceğe yatırım yapmayı sevmez. Hepsinin tek amacı , mümkün olan en kısa zaman içerisinde en yüksek rakama ulaşmaktır. Müşteri memnuniyeti falan hiç birinin umurunda değildir. Çünkü onun için belli standartların sağlanmasını zorunlu kılan devlet denetimi gereklidir. Oda bizim bostanda yoktur. Her neyse , mesele Ankara - İstanbul arası mesafeyi otobanla gitmektense , ara yollara , tali yollara saparak süreyi uzatan , fakat otobana para vermeyen ISS 'lerin 3-5 kuruş fazla kazanma hevesidir.

    Genelde serverlar Almanya ve Fransa ülkelerinde oluyor. Nadiren İngiltere olanlarda var. Bizim ISS buralara giderken 150 tane farklı hub'tan dolaşarak gidiyor. O nedenle sizden tracer rotasının sonucunu istiyorlar ki hangi hublarda sorun var görmek için. O nedenle olayı sadece Call Of Duty ile sınırlamayın. Sıkıntı hublar bilinir ve gerekli düzenlemeler yapılırsa , ki hiç sanmıyorum. Bu değişiklikler bütün oyunlara olumlu yansır. Ama dediğim gibi ben hiç sanmıyorum ki bu verilere göre her hangi bir olumlu adım atılsın , masraf yapılsın. Hiç bir türk firması yapmaz öyle bir şeyi.

    Size burada tracer raporlarınızı atın diyen kişi de en fazla 3-5k aylık parayla çalışan bir servis elemanı. Onu falanda kimse ciddiye alıp ta bir adım atmazlar. Kaldı ki ülkede hiyerarşi olmadığı için de o elemanın süpervisor'u halciyken torpille bu işe başlamış birisidir muhtemelen ve tracer yada router kelimeleri onun için bir şey ifade etmez. Müdürler , Genel Müdürler falan hiç konuşmaya gerek yok. Badem yada badem yağını almış birileridir kesinlikle.

    Uzun lafın kısası . Bırakın pingi falan. Türkiye'de internete bağlısınız beyler. Ülkeye baktığınız zaman nasıl bir lüks içindesiniz farkında mısınız ? Siz öyle düşünmeseniz bile bu şekilde düşünen 20 milyon badem ve kıl var bu ülkede.

    Hadi kalın sağlıcakla...
    Arkadaşlar hatayı alanların değil, almayanların sayısı bir elin parmakları kadardır.3 arkadaş denemiştik hiçbirimiz bağlanamıyordu.Şimdi 2 arkadaşa daha denettirdim onlarda aynı problemle karşılaştı.Neye göre şurda 50 kişi problem yaşayıp herkes yaşıyormuş gibi davranıyorsunuz dediğinizi ben anlayamadım pek.Siz neye göre 50 kişide olduğunu düşündüğünüzü açıklarsanız bizi de aydınlatmış olursunuz.Kimse gelipte forumda uğraşmak istemiyor şu sorunla ki öyle olanlardan biri bendim 60 sayfadır diğer konuyu takip ediyorum.Sonunda dayanamayıp hesap açtım.Çok övesiniz varsa gidip konu açıp orda türkneti göklere çıkartabilirsiniz.Şahsen bende bu zamana kadar sorun yaşamadım, fakat sorun yaşadığım zaman çözümünü talep etmek en doğal hakkım.Burda kimse gelip boğonmoyorsonoz boşko oss kollonon diyemez.Herkes kendi işine baksın bir zahmet.Sende açılıyorsa git oyununu oyna.En kötü açın ayrı konuyu sorun yaşamayıp ben gayet giriyorum diyenlerde oraya yüklenir.Gelip burda sorunumuzu çözmeye çalıştığımız konuda mesaj kirliliğine sebep olmamış olursunuz.
    Ben dahil birçok kişi bu problemi yaşıyor ve gelip buraya sürekli yazmıyoruz.

    Ayrıca problem yaşayan insanların bir çoğu problemin TürkNet kaynaklı olduğunun farkında bile değil. Problem yaşadığını söyleyen kişiye "TürkNet mi kullanıyorsun" diye sorduğunda büyük oranda "evet" cevabını alıyorsun.

    İnsanlar bir hizmete para ödüyorlar, az veya çok. Ve haklı olarak satın aldıkları hizmetten karşılık bekliyor. Ben şahsen %95 oranında oyuna giriş bile yapamıyorum, loading ekranında kilitlenip kalıyor, paket kaybı göstergesi %500'lere çıkıyor. Ama telefonumun internetini PC ile paylaşınca oyuna direkt sorunsuz girebiliyorum. Tesadüf falan değil bu.

    Kimileri sosyal medya için kullanır, kimisi dizi film izler, kimisi oyun oynar, vs... Bunlar internetin temel kullanım alanlarıdır ve bunlardan herhangi birinde problem yaşayan biri verdiği paranın karşılığını almak ister. TürkNet mesela açık açık problem yaşayan müşterilerine "biz size oyun konusunda artık destek sağlayamıyoruz, şu kadar gün de kaybınız var, o kadar gün için ücret iadesi yapıyoruz" derse o zaman müşteri de gidip başka ISS'lere bakabilir. Ama böyle bir şey olmayacağı için müşteri de problemin çözülmesini haklı olarak bekliyor.

    Ne mutlu ki problem yaşamıyormuşsunuz. Açıkçası ben de 3 senedir kullanıyorum ve Call of Duty dışında çok nadir problem yaşadım, genel olarak memnundum. Ama bu memnuniyet bile yaşanan problemi yok sayamaz.

    Umarım en kısa sürede çözülür.
    Hocam yazdıklarıniza katılmıyorum. Ben bu sorunu yaşamayan kişilerin olduğunu biliyorum fakat sorunu yaşayan da bircok kişi var. Siz de sorun yok diye bu sorunun bize has olduğu yorumunu yapmanız yanlıs. Emin olun sorunu yaşayan insanların birçoğu farkında değil. Çünkü cod, pubg vs oynamiyorlar. Her sorun yaşayan da forum donanıma gelip yazmiyor. Misal benim arkadaşım packet loss sorunu yaşıyor ama "amaan uğraşamam" dedi sildi oyunu. Sorun turknet den kaynaklı olmasa iss değiştirdikten sonra sorunu çözülenler için ne yorum yapacaksınız? Turknet sorunun çözümü için çalışıyor. Çünkü burdan sesimizi duyurabildik. Tam 1 aydır uğraşıyoruz burada. Gidin konuya bakın kac sayfa oldu konu. Yarın öbür gün siz de farklı bir sorunla karşılaştığınızda o zaman anlarsınız belki.
    Sonuç olarak bu zamana kadar memnundum sorunsuz İnternet kullandım "ayni sizin gibi" şu anda ise beklemedeyiz. Umarım düzelir demekten başka bir şey yapamıyoruz
    Bi ekrana bakıp bir de sonuçlara bakıyorlar sonra "allah allah böyle olmaması gerek" diyip baştan bakıyorlar :) Ne çözüm için birşey yaptıkları var ne de bunun için bir çabaları.Sorun yaşayıp dile getiren kişilerin bıkıp başka iss'ye geçiş yapmasını bekliyorlar. Bu şekilde daha az zarar edecekler.
  • merhabalar bu konu ile alakali diger konuya yazdim ama tekrar yaziyim blood money ve battle royale modlarinda problem var
    giris yapilamiyor 3-4 kere kapatmak gerekiyor ve packet loss bu modlarda oluyor

    warzoneda hafa sonu eventi vardi farkli modlar vardi o modlarda hic bir sorun yasamadik arkadaslarla ne oyuna giriste ne de oyunda packet loss felan yoktu.

    ama bu mod bitince battle royale ve blood moneye girmiyor yukleme ekraninda kaliyor. packet loss haricinde bu sorunda var.Testleride bi saat icinde pm atmis olurum.Tabi oyuna girebilirsem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 7 Nisan 2020; 17:41:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden işi CoD'a çektiniz sadece yahu ben 8 aydır Fortnite'da bu sorunu yaşadığımı yazıyorum. Ayıp artık yaptığınız... Birşey yapacaksanız tüm sorun yaşayanlara yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Neden işi CoD'a çektiniz sadece yahu ben 8 aydır Fortnite'da bu sorunu yaşadığımı yazıyorum. Ayıp artık yaptığınız... Birşey yapacaksanız tüm sorun yaşayanlara yapın.
    Sıkışınca topu ilk önce Türk Telekom'a atarlar sonra onlar sıkıştırıncada Ankastreniz bozuk diyenlerden, topu Battle.net'e atması gayet yakın. Daha sonra Netflix ve sonra Steam'e atarlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Neden işi CoD'a çektiniz sadece yahu ben 8 aydır Fortnite'da bu sorunu yaşadığımı yazıyorum. Ayıp artık yaptığınız... Birşey yapacaksanız tüm sorun yaşayanlara yapın.
    hahaha Aynen benim genel olan paket kaybı konumada beyfendi gelip olayı buraya çekmiş...Rezillik. Uzak durun Türknetten. Birazdan TTnet geçiş işlemlerini yapıyorum. 100mbps hızım var ve TTnet 15TL daha pahalı 35mbps hızı alacağım. Aman aman 100mbps diye heycan yapmayın, haa tüm gün veri indirecekseniz alabilirsiniz, ama online oyun oynamaya çalışırsanız kanser olabilirsiniz.
  • Call of Duty Modern Warzone hemde
    PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS oyununun ayrı ayrı tracert leri istediginiz gibi pm den attım.@TurkNetDestek
  • PS4 için bakabileceğim bir yöntem varsa bakayım. PC ile PS4 severları farklı bu arada oyunda.

    Sorunun sizden olmama lüksü yok. PS4 de kablolu bağlantıda bu sorun yaşanıyorken üstelik. PC de yine windowstur carttır curttur bir çok etken daha var da. PS4 de böyle bir şey yok. Direk bağlıyız çünkü.

    Anlaşılmayacak birşey de yok. Aynı takımda olduğum arkadaşlarım sorun yaşamıyorken, aynı server a bağlıyız. Onlar oyunu tamamlıyorken. Ben tamamlayamıyorum yada lag a düşüp vuruluyorum. Tek fark ise iss ler farklı.

    Aynı takım, aynı server, aynı cihaz, aynı oyun, aynı ilçe. Sorun bizde kardeşim işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 7 Nisan 2020; 20:30:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ORGANIKHOSAF kullanıcısına yanıt
    PS4 de bütün modlarda aynı sorunu yaşadım ben oynarken maalesef. Açılmama veya bağlanamama durumu hiç olmadı. Pingler 80 den başlayıp 150 ye kadar çıkıyor. 2-3 oyunda da direk kopma oldu bende. Gerisi zaten lag, lug.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 7 Nisan 2020; 18:53:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ps4 sahipleri olarak biz ne yapalım?
  • Konsol oyuncularından nasıl test alacaksınız hocam? Ps4, xbox vb.
  • Birşey yapıyorlar da işte. Ne olduğunu onlarda bilmiyor. Zaten nereye adım attığımızı biliyorlar hala test, hala test.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece CoD'u çözmeye odaklanmanızı geçtim bu sadece oyun server ip'sini bulup tracert atmayı gösteren/öneren bir yöntem. Tekrar tekrar soruyorum tracert/anlık ping görerek nasıl packet loss sorununu bulmayı ve çözmeyi planlıyorsunuz?

    Performans sekmesini istemeniz ise müşterilerinize güvensizliğinizin adeta bir imzası. Bu kadar kişinin donanımı oyunu kaldırmayacak kadar kötü olamaz herhalde. Bir de herkes kablolu bağlanıyorum diyip wifi abanmıyor emin olun. Bir laf vardır kişi kendinden bilir işi. Sanırım siz bizi sürekli kandırdığınız için müşterilerinizin de böyle yapacağını düşünüyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 7 Nisan 2020; 22:25:5 >
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Sorunu yaşayan sadece PC kullanıcıları değil ki. Bende bunu anlamadım. Serverlar dan donanıma kadar herşey farklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam. Yine oyalamaya yönelik hareketler. Eskiden "oyun serverına tracert atın" diyorlardı. Ordan birşey okuyamayınca "bunlar yalan söylüyor sanırım" diyip böyle kanıtlamalı bir yola girmişler. Aylardır yaptıkları/istedikleri şeyden farklı birşey yok ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Konsol oyuncularından nasıl test alacaksınız hocam? Ps4, xbox vb.
    O araç ağı sniff ediyor olabilir. Wireshark gibi ama daha basit işlere yarıyor.

    İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 7 Nisan 2020; 22:30:53 >
  • Eğer bu uygulama ağa bağlı PlayStation nın bağlı ip leri bulacak ise bakalım bizde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım ama konsol üzerinden nasıl olur sizce? Veya konsoldan değil pc den yapılsa net sonuç olur mu? Sağlıklı olur mu? Merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Nisan 2020; 22:49:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Tabii olur hocam. Ama kablolu bağlantı olması önemli. Oyunun sunucusuna ait IP bulunduktan sonra modemden de traceroute yapabilirler.
  • Anladım, çok teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.