Şimdi Ara

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE | PS4 ANA KONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.100
Cevap
63
Favori
257.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en popüler oyun markası Amerika'lı bir firma tarafından yapılıyorsa oyundaki senaryoya, karakterlere doğal olarak onlar karar verir. Oyun dünyasında bu ilk defa yaşanmıyor.Şu anda oyunda YPG'nin nasıl yansıtıldığı ve kime düşman gösterdikleri belli değil oyunda Türk askerini kötü göstermek bir yana Türkiye'den bahsedileceği bile belli değil ana düşmanı yine Rusya olarak belirleyecekler ve yine Ruslar ile savaştıracaklar gibi duruyor. Gerek Call of Duty gerek Battlefield bu toprakların sınırlarında geçen modern zaman oyunlarını yıllardır yaparken Türkiye'yi asla mevzunun içine katmıyorlar bir nevi görmezden geliyorlar. MW'nin tanıtımındaki konusmalara bakılırsa YPG'li kadın asker rolündeki karakterin küçüklüğünü oynattıkları bölümde yine ana düşman Ruslar.Şayet Türkiye'i çok düşünüyor olsalardı canlı bombaların ve sokağa yansıyan terör olaylarının anlatılacağı oyunda Türkiye'den bahsetmemeleri mümkün olmazdı.

    Eğer imza kampanyaları veya tepki verilecekse Ruslar ne yapsın adamlar otomatikman her oyunda düşman oluyorlar şu anda oyunda Türkler ile ilgili bir bağlantı olduğu bile belli değilken bu tepkinin şimdilik bir manası yok adamlar kendi görüşleri üzerinden senaryo yazmakta özgürler Türk oyuncusunun yapabileceği şey bu olay netleşirse oyunu alıp almama kararıdır.




  • Gameplay'ni en fazla istediğim oyun.

    Şu trailerdaki ciddiyeti, ağırlığı, animasyonu diğer dandik CoD'lar gibi su tabancalı, ışıklı kostümlerle birbirini tokatlama şovuna dönüşmezse Battle 5'ten bıkmışken derhal Pre Order basacağım. Yeni nesile kadar cillop gibi oynanır. Bütün dava gelecek videoya bağlı. Motor değiştiyse motora uygun düzgün animasyon, tepkime basmak zorundalar. Partnerlik anlaşması Sony de olduğu için konferans yapamıyorlar. Stream yerlerinden gameplay ateşlenecekmiş bu hafta. Göreceğiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 10 Haziran 2019; 17:1:55 >
  • Tepkinizi oyunu TÜRKÇE çıkarmaları için verin bence daha mantıklı olur. Dublaj olmasada olur menüler ve altyazı ekleseler çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Esas konu kimin düşman olacağı, kimi öldüreceğimiz değil. BF1 zamanında da çok tepkiler olmuştu ama bana göre o tepkiler yanlıştı. Bu defa olay çok daha farklı ve tehlikeli. Mesela oyunda ABD askeri olup TR askerlerini öldürsek bile beni bu kadar rahatsız etmezdi. Türkiye’nin yillardan beri uluslararası arena da mücadelesini verdiği olayı tek bir oyunla yerle bir edecekler. PKK nin ikiz kardeşi olan YPG terör örgütünü sempatik bir özgürlük savaşçıları grubu gösterecek belli ki oyun. Bu terör örgütü şu anda milli güvenliğimize tehtid oluşturan unsurların basında geliyor.
    Herhangi bir oyun firmasının El kaideyi sempatik gösteren bir savaş oyunu yaptığını düşünün. Yer yerinden oynar kıyamet kopar değil mi? Hem ABD devlet olarak hem de farklı devletlerden milyonlarca oyuncu çok sert tepkiler verir. Bu olayında hiç bir farki yok. El Kaide ABD icin neyse YPG de bizim için o. Ülkemiz topraklarında gözü olan yüzlerce askerimizi şehit etmiş ve ne yazık ki etmeye devam edecek bir terör örgütü bu oyun sayesinde meşruluğa ve dünya kamuoyunda kabul görmeye bir adım daha yaklaşacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu olayın nasıl sonuçları olabilir en basitinden anlatayım.
    Twitter’ı daha çok siyasi olarak kullanan özellikle dış siyaseti takip edenler bilir. Bu terör örgütü ve sempatizanları yaklaşık 4-5 yıldır ülkemiz hakkında kara propaganda yürütüyor. Türkiye ne zaman YPG veya PKK yı vursa bunlar hemen başlıyor yalanlara. “Türkiye sivilleri, masumları katlediyor” demeye. Bunlara çoğu zaman Avrupalı ve ABD li gazetecilerde katılıyor destek veriyor paylaşıyor, RT liyor vs...
    Şimdi bu oyun çıktıktan bir süre sonra Türkiye YPG yi vurdu diyelim. Bu serefsizler yine her zaman ki yalanlarına başvuracak, yine onlara dış basından destek verenler olacak ama bu sefer süreç daha farklı gelişecek. Oyunu oynayan ve YPG yi sempatik bir özgürlük savaşçısı olarak gören ABDli, Avrupalı bilinçsiz yüzbinlerle çocuk ve genç bu hashtaglere destek verecek, TR masum insanları öldürüyor diye düşünecek ve söyleyecekler. Bizim bireysel olarak tepki verip oyunu almamamız çok da önemli değil. Devleti yönetenler bu olayın farkına varsalar diplomatik kriz çıkarmaları lazim. Bu oyunun ülkemiz açısından çok ağır sonuçları olacakmış gibi hissediyorum uzun vadeli süreçte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bf1 ile bu olay cok alakasiz. Bf1de devletler arasi gercek bir olay var. Burada ise bir orgut. Ikisi cok ayri yerdeler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konferansta açıkladıklarına göre yarattıkları "kurgusal" orta-doğu bölgesinde Alex ismindeki CIA tarafından gizli görev için yerleştirilen karakteri yöneteceğiz tartışmalara konu olan kadın karakter "Farrah" ise "direniş gücünün" lideri ve gizli ajan Alex onun komutasında, hikayenin diğer tarafında ise Captain Price'ın bir operasyondan sonra ekibine katılma teklifi sunduğu eski bir İngiliz polisi oynuyoruz.

    Multiplayer modundan 2 adet ekran görüntüsü yayınlandı, "üzerinde çalıştımız şey kusursuz olmadan göstermek istemiyoruz" diyerek multiplayerın neden geç tanıtılacağını açıkladılar eğer bu özenle devam ederlerse tartışmalar bir yana muazzam bir oyun geliyor.Konferansa bakılırsa başta Joel Emslie olmak üzere Infinity Ward'a dahil olan eski yapımcılar oldukça hırslı. CoD4, MW2 ve Titanfall'un baş tasarımcısı Joel 2017'de devasa robotlar ve inanılmaz bir hıza sahip oyunları tasarlamak artık yorucu geliyordu ve bir sohbet sırasında Infinity Ward'un yeniden Modern Warfare oyunu yapacağını öğrendiğimde ben ve Respawn'dan bazı eski yapımcılar geri döndük ve Modern Warfare'in olabileceği en iyi şekilde yansıtmak istiyoruz diyor.

    CALL OF DUTY: MODERN WARFARE | PS4 ANA KONU
    CALL OF DUTY: MODERN WARFARE | PS4 ANA KONU




  • Oyunun xbox sürümünü geçen hafta 346tl ödeyerek ön sipariş verdim.Kalıcı kardeşlik yaptığım bir arkadaşım var, kişi başına 173tl gibi bir rakam ödemiş olduk. Oyunu sabırsızlıkla bekliyorum.

    MW2 sonrası ben en çok heyecanlandıran COD oyunu oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 12 Haziran 2019; 8:48:40 >
  • Traileri 10 kere falan izledim.Yillardir gercek manada beni heyecanlandiran ilk CoD oyunu bu oldu.Ama koskoca bir ama var ki,o da Activision.Joel ve ekibine gerekli serbestligi ne kadar verdiler mechul. Bo4 de oyun ici red dotu sadece red dotu 1 2 dolara satacak kadar gozu donen bir yayincinin elinde ne kadar iyi ve kullanici dostu oyun cikar tereddutteyim.Black ops serisini ne hale getirdikleri ortada.Bu oyunda da ayni seyi yapabilriler.Mikro odemeden bezdirebilirler.

    Degistirip,gelistirmeleri gereken cok sey var.Eslestirme sistemi,server bazli lag,silahlar arasi denge,butun mac bicakla dolanan adami hasta eden tiplerin azaltilmasi,kamp yapanlarin azaltilmasi,p2w yapinin gitmesi,head glichin azaltilmasi,bayginlik veren 3 yol yapisindaki harita tasarimlarinin degistirilmesi/gelistirilmesi, Mw2 deki arcade tadin geri donmesi,ilk gun iceriginin zengin olmasi vs gibi.Oyun cikmadan hicbir beklenti icinde degilim acikcasi.Activision varken her turlu kotu sonuc olasi cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • season passı kaldırmışlar. bf1 efsanesinin sonu bf5 de season pasın kaldırılması ile gelmişti. umarım codun başına gelmez. yoksa paralar çöpe gidecek
  • Cod için 11-13 haziran diyordu e3te.Acaba daha trailer gelir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bero 20 kullanıcısına yanıt
    Bende bekliyorum. Gelmezse ayip ederler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tacsizkral05

    season passı kaldırmışlar. bf1 efsanesinin sonu bf5 de season pasın kaldırılması ile gelmişti. umarım codun başına gelmez. yoksa paralar çöpe gidecek
    güzel yaklaşım , keşke sezon pass kalsa dedirtecek cinsten hemde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Dark Poison-

    Traileri 10 kere falan izledim.Yillardir gercek manada beni heyecanlandiran ilk CoD oyunu bu oldu.Ama koskoca bir ama var ki,o da Activision.Joel ve ekibine gerekli serbestligi ne kadar verdiler mechul. Bo4 de oyun ici red dotu sadece red dotu 1 2 dolara satacak kadar gozu donen bir yayincinin elinde ne kadar iyi ve kullanici dostu oyun cikar tereddutteyim.Black ops serisini ne hale getirdikleri ortada.Bu oyunda da ayni seyi yapabilriler.Mikro odemeden bezdirebilirler.

    Degistirip,gelistirmeleri gereken cok sey var.Eslestirme sistemi,server bazli lag,silahlar arasi denge,butun mac bicakla dolanan adami hasta eden tiplerin azaltilmasi,kamp yapanlarin azaltilmasi,p2w yapinin gitmesi,head glichin azaltilmasi,bayginlik veren 3 yol yapisindaki harita tasarimlarinin degistirilmesi/gelistirilmesi, Mw2 deki arcade tadin geri donmesi,ilk gun iceriginin zengin olmasi vs gibi.Oyun cikmadan hicbir beklenti icinde degilim acikcasi.Activision varken her turlu kotu sonuc olasi cunku.
    aynen katiliyorum kardesim eskiden beri codun baglatisi cok kotu heleki bizim gibi turk oyunculari icin iskence daha silahi kaldirmadan oluyorsun malesef suan cod oyununda asiri derecede mause kilavye kullanan bir oyuncu kitlesi var oyunu iskenceye ceviriyor kollan oynayan oyuncuyu black opst 4ü bu yuzden birakmak zorunda kaldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg3 -- 12 Haziran 2019; 18:56:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Mw2 haritalarıda olacakmı yeni mw de acaba? Öyle bir bilgi varmı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tyler999 kullanıcısına yanıt
    Mw2 remastered çıkacak bu sene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Nerde yaziyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    Konferansta açıkladıklarına göre yarattıkları "kurgusal" orta-doğu bölgesinde Alex ismindeki CIA tarafından gizli görev için yerleştirilen karakteri yöneteceğiz tartışmalara konu olan kadın karakter "Farrah" ise "direniş gücünün" lideri ve gizli ajan Alex onun komutasında, hikayenin diğer tarafında ise Captain Price'ın bir operasyondan sonra ekibine katılma teklifi sunduğu eski bir İngiliz polisi oynuyoruz.

    Multiplayer modundan 2 adet ekran görüntüsü yayınlandı, "üzerinde çalıştımız şey kusursuz olmadan göstermek istemiyoruz" diyerek multiplayerın neden geç tanıtılacağını açıkladılar eğer bu özenle devam ederlerse tartışmalar bir yana muazzam bir oyun geliyor.Konferansa bakılırsa başta Joel Emslie olmak üzere Infinity Ward'a dahil olan eski yapımcılar oldukça hırslı. CoD4, MW2 ve Titanfall'un baş tasarımcısı Joel 2017'de devasa robotlar ve inanılmaz bir hıza sahip oyunları tasarlamak artık yorucu geliyordu ve bir sohbet sırasında Infinity Ward'un yeniden Modern Warfare oyunu yapacağını öğrendiğimde ben ve Respawn'dan bazı eski yapımcılar geri döndük ve Modern Warfare'in olabileceği en iyi şekilde yansıtmak istiyoruz diyor.


    Farah dedikleri kişi PKK/YPG'nin kadınlardan oluşan taburu YPJ'de görevli Farah Karim çok büyük ihtimal. Oyunda bir kahraman olarak lanse edilecekler buna karşı imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz arkadaşlar.
    https://www.change.org/p/infinty-ward-call-of-duty-modern-warfare-dan-ypg-%C3%A7%C4%B1kart%C4%B1ls%C4%B1n




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepImpact.

    Mw2 remastered çıkacak bu sene
    MW2 Remastered kesin değil ayrıca çıkması durumunda da multiplayer modu bulunmayacak.




    Oyunda eski Modern Warfare oyunundan tanıdık haritaların olması bekleniyor ayrıca CoD4 ve MW2'nin baş harita tasarımcıları Respawn'dan Infinity Ward'a transfer oldu.

    @tyler999
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    Dünyanın en popüler oyun markası Amerika'lı bir firma tarafından yapılıyorsa oyundaki senaryoya, karakterlere doğal olarak onlar karar verir. Oyun dünyasında bu ilk defa yaşanmıyor.Şu anda oyunda YPG'nin nasıl yansıtıldığı ve kime düşman gösterdikleri belli değil oyunda Türk askerini kötü göstermek bir yana Türkiye'den bahsedileceği bile belli değil ana düşmanı yine Rusya olarak belirleyecekler ve yine Ruslar ile savaştıracaklar gibi duruyor. Gerek Call of Duty gerek Battlefield bu toprakların sınırlarında geçen modern zaman oyunlarını yıllardır yaparken Türkiye'yi asla mevzunun içine katmıyorlar bir nevi görmezden geliyorlar. MW'nin tanıtımındaki konusmalara bakılırsa YPG'li kadın asker rolündeki karakterin küçüklüğünü oynattıkları bölümde yine ana düşman Ruslar.Şayet Türkiye'i çok düşünüyor olsalardı canlı bombaların ve sokağa yansıyan terör olaylarının anlatılacağı oyunda Türkiye'den bahsetmemeleri mümkün olmazdı.

    Eğer imza kampanyaları veya tepki verilecekse Ruslar ne yapsın adamlar otomatikman her oyunda düşman oluyorlar şu anda oyunda Türkler ile ilgili bir bağlantı olduğu bile belli değilken bu tepkinin şimdilik bir manası yok adamlar kendi görüşleri üzerinden senaryo yazmakta özgürler Türk oyuncusunun yapabileceği şey bu olay netleşirse oyunu alıp almama kararıdır.
    Çok alakasız karşılaştırmalar kusura bakma dostum, evet oyunu ABD yapıyor ona lafım yok ama müttefikin dediğin ülke Türkiye var karşında Türkiye bağımsız bir devlet bir örgüt vs. değil sen PKK denen örgütü terör örgütü olarak tanıyorsun ABD olarak, Türkiye YPG için PKK'nın Suriye uzantısı diyor ve haklıda. Oyunun hikayesinde Türkiye olsun olmasın o örgütün orada var olması ve YPG'nin özgürlük/barış adı altında savaşması ve oyunda bunu anlatması ülkemizi fazlasıyla ilgilendiriyor. Suriye iç savaşta olan bir ülke ve geleceği belirsiz. Irak'ın kuzeyinde de böyle bir oluşum olduğunu unutmayın. Ruslarla durumumuz hiçbir alakası yok Rusların şuanda ülkesinde yaşadığı bir savaş yada terör sorunu yok Türkiye gibi. Türkiye içinde böyle birşey yapılsa sorun olmazdı eğer gerçekten bir terör sorunu olmasaydı. Bu örgütlerin amaçları belli hedefleri belli o yüzden ülkemiz için çok önemli bir konu. Bugün Usame Bin Ladin yakalanmasaydı ve bir oyunda bu adamı özgürlük/barış için savaştığını gösteren bu derece büyük bütçeli bir oyun yapılsaydı sizce ABD'nin tepkisi ne olurdu bir düşünelim? O yüzden herkesi mantıklı olmaya çağırıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.