Şimdi Ara

Çalışma Bakanı Bilgin: 8 saat mesai fazla 6 saat aşağısı düşünüyoruz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • redoracle R kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey Türkiye'de olmaz, hadi oldu diyelim, insanların kalan zamanını neşe içinde dinlenerek, gezerek, aileleriyle birlikte ya da hobileriyle uğraşarak geçireceğini mi sanıyorsunuz? İnsanlar halihazırda zaten tam zamanalı çalışarak geçinemezken mesai saatleri kısalırsa olacak olan herkesin bir ikinci hatta üçüncü işe başlamasıdır. Belki kazanç artar ama bu sefer de ABD'nin çalışan fakirleri gibi günde 16 saat çalışırlar.

  • 9-22 mesai ne? Her gün gece yarısına kadar mesai yaptığımız kısa bir süre oldu, ama öyle her hafta bir gün böyle çalışılmaz.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    öyle hocam firma ayda 4 gün yani


    haftada 1 gün 9-22 çalıştırıyor mesai ücreti hiçbir koşulda yok ödemiyor firmaya bedava çalışıyorsun



    ben zaten toplam çalıştığım süreyi hesap ettim resmen sigorta parasını kendim çalışarak ödüyorum


    üstüne sigorta benden sigorta katkı payı kesiyor


    üstüne depodan mal çekmek için malı personel ile beraber yük asansöründe taşıyorlardı asıl sıkıntı buydu


    bir kaza olsa yüzüne bakmaz kimse adam işe alırken kağıda yük asönsörüne binmeyecem diye farkındayım diye imza attırıyorlardı


    işten ayrıldım bu sebepten iş güvenliği olmayan yerde çalışmayın arkadaş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 23 Temmuz 2022; 11:22:42 >
  • Bu tarz şeylerlerdden memurlar hariç kimseye yararlanamaz Türkiye'de kimse boş martaval okumasın. Pandemi surecinde Memurlar evde otururken ve tam maaş alırken özel sektörün çektiği rezilliği bilen bilir, tam çalıştırıp ödenek yararlanmak için milleti kısa çalışma ödeneği de gösterdiler sgklar 18 gun yattı. Ya çoğu kişiyi kco de maaş verip çalıştırdılar ya da işten çıkardılar. Dışarı çıkmak yasakken sahte yazı çıkarıp zorla ise getirdiler vs. Bide pandemide batan firmalar var ki oralarda çalışanlar hicbirseyden yararlanamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 20 Temmuz 2022; 19:15:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkıyede nestle fabrıkası geçmış bıle cuma ogleye kadar calısıyor sonrakı ıkı bucuk gun tatıl. 4 bucuk gun 8 saat calısma. Gercekten mantıklı.
    Zaten cogu sektörde gercek çalışma 2-3 saat dıger 6saat sohbet çay falan zaman gecırme. Hıc degılse saat azalırsa calısma verımı daha cok olur. Boş kalan zamanı evınde veya aktıvetende gecırırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Ah oo özel sektör yokmu insan nin sırtından derisini alir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özel sektör şartlarının kötülüğünden dolayı gençler 30 yaşına kadar okumaya ve kpss'ye girmeye başladı. Özel sektörün şartlarını kanunlar ile iyileştirmeniz gerekirken kamunun çalışma saatlerini daha da düşürürseniz artık insanlar ölene kadar kpss çalışır. Özel sektör de, çalışacak eleman bulmak için mültecilere muhtaç kalacak ve piyasada çok az bulunan nitelikli eleman sayısı dibi görecek.

  • iflas eder o zmn firmalar :D ekonomı bitti zaten 12 saat yapsan ne olur

  • Farketmez zaten işsizlik var suriyelilerde 12 saat kayıt dısı asgarı ucretın yarısına çalışıyor. Sen önce şu zengınlerın surıyelı somurusunu çöz ondan sonra 6 saat muhabbetı yaparsın

  • Kardes hala anlamayanlar varsa kamuda calisma saatini dusurup her kurumda elektrikten isinmaya kadar maliyetlerden tasarruf edip calisanlardan da optimum performans beklemek sacmaliktir . Laf olsun berusi gelsin ki insanlar da heyecanlansin .
    Bir allahin kulu bu bakanin lafindan sonra konuyu tartip bir kac kurum gezdismi acaba . Misal Maliye de 8 kisinin isi gorulen kadariyla en fazla 3 kisiye yigilmis . Adam daha rutin islerini butiremitor 6 saat mesai yapsa nasil bitirecek . Sacmalik bence bisey degil . Once ulke refahini alim gucunu istikrari yakalatsin sonra belirlenen maliyetlerde iyilestirme tasarruf yapatsin . Zart diye 8 saatten 6 saate dusurulurse ulke tepetaklak olur . Bunun sirf plani bile yillar alir tum kurumlarda gecerli olacak standardizyon icin . Once ulke bir rayina oturtulmali . Bugunlerde boyle bir beyan ancak komik kacar . Burasi modernligin baskenti almanya isvec falan degil . Su sartlarda komik kacar ki gundem degistirme baska sey degil ..insanlari ne kadar bos vaadlerle heyecanlandirirsan sana o kadar muptela olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    bizim kurumda 10 kişiyiz şu an bizden 20-25 kişilik iş yapmamızı bekliyorlar ve önümüzdeki en az bir iki ay cumartesi-pazar dahil çalışılacak diye talimat gönderdiler. ben de isterim elbette 6 saat çalışmayı ama iş yetişmiyor böyle bile.  kurban bayramında bile herkes 9 gün tatil yaparken bizi çalıştırttılar. kamuda bile böyle sıkıntılar varken bu ülkede az çalışma falan olmaz. sonuçta biz insanların temel hakkı olan dinlenme hakkına bile saygı gösterilmeyen bir ortadoğu ülkesiyiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemalkemal12 K kullanıcısına yanıt

    Suç özel sektörde değil , suç hükümette-devlette , özel sektörde rekabet var.Düzenlemeyi devlet yapmalı ve denetlemeli.

    Bizde ne var bazıları serbest , diğerleri batmamak için daha fazla çalışıyor vs vs.

  • Ben kendi işletmemi kurabilirsem eğer, çalışma saatlerini haftada 4 gün yada 5 iş günü haftalık 32 saat olarak planlıyorum. uzun çalışma saati, verimlilik değildir.

  • Kamu için ballı kaymak olur. Misss.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten gelirse sadece kamuya gelir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Almanya’da 4 saat çalışıp tam ücret alan da var. Adam gidiyor sabah temizliğini yapıp iş yerini açıyorlar. Sonra eve gidiyorlar. Öğlen ekip olarak geri gidip temizliğini yapıyorlar ve yine eve gidiyorlar. Ardından akşam gelip temizliyorlar. Verimli çalışma modeli diyorlar buna. Yani gün içinde işi 3-4 saat olan bir personeli 9 saat boşu boşuna tutmak yerine personelin çalıştığı saatleri daha verimli ve efektif kullanıyorlar. İlgili personel bu sayede çoluğu çocuğuyla da iş günlerinde de ilgilenebiliyor, kendine vakit ayırabiliyor ve kısa sürede tükenmişlik sendromu yaşamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı olan bu çalışma saatini düşürüp verimliliği artırmak .

    Hem işverenler kayıp yaşamaz hem de işçiler maddi ve manevi kazanç sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Partılerın yenı vaadi oy alabılmek ıcın çalısma saatını 6 saate dusurmek olacakmış. Bunu yapan partı oy alır mı sızce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Bir zahmet. Memur asildir. İşçi ile bir tutulamaz.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o 6 çıkar 16'ya.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.