Şimdi Ara

Çalışarak zengin olunsa köleler zengin olurdu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli olan az çalışıp çok kazanacağın bi bulabilmekte. Beyaz yakalılıkta da böyle. Operasyonel işler yapanlar çok çalışıp az alıyor ama karar mekanizmasında çalışanlar az çalışıp çok kazanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zengin olanlar genelde legal yollardan zengin olmazlar.

İllegal şeyler legalleştirecek şeyler veya yollar bulurlar.

Mesela çoğu telefon veya elektronik üreticisi Çinde çocuk işçi çalıştırıyor.

Gıda şirketlerinin bazıları hayatları boyunca çikolata yememiş afrikalıları 1 dolardan az paraya çikolata çekirdeği toplatıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cehapeli şirket de aslında etik olmayan yollarla kuruldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Man In The Wılderness M kullanıcısına yanıt

• Diş hekimi ol iyi para dönüyor. Herkes diş macunu kullanıyor zaten. Diş macunları da dişleri çürütüyor doğruca dişçiye.

• maaş ile olmuyo. al-sat yapmak lazım. istersen bakkal aç, istersen ufak bi ürünün distribitör'lüğünü alıp parekende satışını yap. para "aracı" denen kişilerde. alacan satacan. hiçbir şey üretmeye gerek yok.

adama soruyosun, yazılım işi yapıyom diyo. hangi dilde yazıyosun diyosun. ben yazılım yazamam diyo. yazılımcı değilim diyo. meğerse eleman yurt dışından yazılımı alıp burda pazarlıyomuş şirketlere. güzel iş valla. yazılımın pazarlamacısı olmuş adam. yazılım al-sat'çısı olmuş.

biz de keriz gibi yazılım yazıyoz 3 kuruş maaşa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

O yüzden hep söylerim.

Bir mühendisin, teknikerin veya teknisyenin bir boya ustasından bir farkı yok başkasına çalıştığı sürece. Önemli olan üretim yapabiliyorsan bunun pazarlamasını ve satışını sen yapabiliyor musun?

Yapamıyorsan wage slaverye devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayatta en kötü şey, bir şeyi üretip pazarlayamamak.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Mesela galericiler neden parayı kırar? Bu adamlar üretmez ama sadece kâr marjı üzerinden fiyat biçerler ve parayı realize ederler yani cebe indirirler.

Senden ucuza alır başkasına yüksekten satar.

Bu keza hizmet pazarlayan çoğu şirket için geçerlidir. Kendileri pastanın büyük kısmını yer ama işi yapanlara ufacık kısmını verirler.

• dünyada 3 temel zengin olma yöntemi var:

1- köle çalıştırmak: üretim yapıp satacaksın ama üretim için sen çalışmayacaksın maaşlı köle alacaksın (işletme sahibi olmak yani)

2- al-sat işi: Doğuş Oto ile mahalle bakkalının bi farkı yok. ikisi de al-sat yapıyo. hatta arsa rantı da buna dahil. çünkü onda da ucuza alıp pahalıya satıyosun.

3- yukarıdaki iki yöntem yasal idi, bu üçüncü yöntem yasal değil ama tüm dünyada yapılıyor: rüşvet. tüm dünyada geri kalmış ülkelerde siyasiler zenginleşir. memurlar rüşvet alır.

maaşlı çalışmanın kölelik olduğunu Aziz Sancar bile söyledi. adam isyan etti, Nobel kazandım ama her gün karanlık labuvatuara gidip çalışıyom yoksa geçinemem dedi. bu kadar emek vereceğime en başta akademisyen olmayıp şirket açsaydım şimdiye milyoner olurdum dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Mayıs 2025; 11:15:45 >
  • Zengin olmanın yolu akıllıca çok çalışmak dünyada her yerde para dönüyor bi yerden tutmak lazım

• haruun5541 H kullanıcısına yanıt
    @kırmizişortlee

• Cirkinkurubaga kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 8 Mayıs 2025; 14:20:13 >
  • Kırmızı şortli ile neden hep atisiyosunuz

Kendisinde utanma vs yok :)

Kendisi yetersiz sabah akşam millete nefret kusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 8 Mayıs 2025; 15:11:36 >
    Sen nie benim mesajimi etiketledin

• Ama tıp okuyo bide 185 nası yetersiz hocam

Kendisi devletin verdiği bursu dolandırıcılara kaptıran, discorddan kadınlara uygunsuz fotolar gönderen, sevgilisi olan kişileri aşırı derecede kıskanan birisi.

Kimse bana bahmii diye sabah akşam ağıt yakar. Bağımlılık yapıcı maddeler kullanıyor.

15 saat uyuyor.

Bunlar kendi itirafları hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 8 Mayıs 2025; 19:12:7 >
  • Trol deil demi

Ciddiyim. Bu devletin verdiği bursu gidip paralı şeyler için kaptırdı dolandırıcılar dolandırdı bunu.

Sırf münasebet yaşamak için paralı olarak yksye girip derece yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 8 Mayıs 2025; 19:17:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.