Şimdi Ara

Çalışan emekli tazminat hakkı? ve Şirketim bana bunları yaptırabilir mi? 2SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başka bir forumda da sordum bakim hangisi daha çok yardımcı olacak :D neyse şaka bir yana sinirlerimi bozan bir konu

Annem memur emeklisi , şimdi ise bir devlet hastanesinde özel şirkete bağlı temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Annemi işten çıkarırlarsa herhangi bir tazminat verme zorunlulukları var mıdır? Yaklaşık 7 senedir temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Tabi bu dönemde de bir çok şirket değişti. Emeklilikten sonra çalışan biri olarak hakları nelerdir?

İkinci bende metro gişesinde çalışıyorum . Şirketimizin bir çok şehirde faaliyetleri var.Birçok çalışanı var yani. Sigortalı olarak çalışıyorum. 616 lira net maaş, 41tl kasa tazminatı ve 59tl asgari geçim indirimi alıyorum. Normalde tren seferleri saat 6 da başlar ama biz çeyrek kala en geç orada hazır oluruz. Öğlen 3 te mesaimiz biter.Gün içinde toplam 1 saat mola hakkımız var. Akşamcı arkadaşlar 3 te başlarlar , istasyon 00:45 te son treni alır (orta istasyonlar daha erken (12:20 gibi) kapanır ama sonuçta servisler kalkmak için bütün hattın işi bitmesi beklenir. ve yavaştan kapanır. Gece ve sabah servisi var.Öğlen yok.Metroyu ücretsiz kullanıyoruz. Ramazanda oruç tutana yemek parasını iade etmezler vs vs birçok dandiklikleri var.Neyse bu çalışma saatlerine göre 616 tl alıyor olmamız normal midir? Değilse en az kaç olmalıdır. Bozuk para gişelerde sorun hep.Madeni paralar yani... Neyse ben yolcuları vermem kavga etmekten bıktım.Avuçla verirler , iki tane almak istemezler . Kasada biriktiriyorum. Vardiya amirimizde kızıp paraları bütünletmek için beni merkez bankasına gönderiyor.uyuzluk etmemek adına gidiyorum.Mesai saati içinde gönderiyor ama asıl onların işi o. Bizim işimiz sadece gişe..Böyle bir hakları varmı? SOn son olarak da 6 gün çalışıp 2 gün izin yapıyoruz.Eleman az olunca mesaiye çağırıyorlar bir günü mesai oluyor ya da mesai bitiminde bi süre kalmamızı istiyorlar. Ne kadar süre beni mesaiye çağırabilir? En ufak açıklarını bulsam vallahi vericem mahkemeye...
    Herkese çok tşk ediyorum. Lütfen sıkılmadan okuyun ve fikrinizi söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 5 Aralık 2011; 20:48:18 >

• Ali Tezel' e sor hocam :)
  • sallamaz artık o bizi. millet vekili olmadı mı :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.