Şimdi Ara

Çalıntı karttan adıma yapılan işlem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugün beni karakoldan aradılar sabah benim adım soyadım ve telefon numara ait bir çalıntı karttan sipariş geçilmiş ve hiç bir bilgim yok sipariş 2024 ekim ayında pullbear dan yapılmış ve hiç bir bilgim yok müşteri hizmetlerini aradım bu tarihte ve yılda benim adıma ve numarama ait de bir sipariş gözükmüyor ama karakoldaki polis böyle bir işlem olduğunu ve ankaradaki bir kadının kart bilgileri çalınıp benim adıma ve numaram üzerinden işlem yapılmış polis 2 3 aya sana mahkeme kağıdı gelir dedi sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim durduk yere başım ağrıdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• panik yapma ama hızlı hareket et önce karakoldan sana verilen olay/evrak numarasını ve görevlinin isim-soyadını yazılı iste, polis raporunun veya tutanağın bir nüshasını al; bankan/ödeme sağlayıcın ile Pull&Bear’den (satıcıdan) yazılı ve tarihli açıklama talep et (hesabında/telefonunda sana ait bir sipariş görünmediğini teyit eden belge); kart sağlayıcına (bankaya) resmi itiraz ve dolandırıcılık bildirimi yapıp kartı derhal iptal ettir ve gelecekteki işlemler için itibari bloke/izleme talep et; elindeki tüm telefon, SMS, e-posta, banka ve polis yazışmalarını sakla; hâkim/savcılıktan şüpheli işlemle ilgili soruşturma dosyası numarasını ve takip edilecek belgeleri isteyerek savcılığa suç duyurusunda bulun (kişisel verilerin hukuka aykırı kullanımı ve kredi kartı/dolandırıcılık şüphesi yönünden)

eğer üç ay içinde mahkeme kağıdı gelirse derhal bir avukatla görüş ve davet edildiğin mahkemeye avukatla katıl ayrıca kimlik/başka hesapların güvenliği için şifreleri değiştir, iki faktörlü doğrulamayı aç ve bankacılık hareketlerini yakından takip et; isterseniz bu süreçte hukuki destek verebiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.