Şimdi Ara

Cahil demek kanunen suç mudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Tv karşısında politikacılar birbirlerine şerefsiz haysiyetsiz derken birşey yok ama milyonlar izliyor onları?Paran varsa adalet yanında yoksa ağzını bile açmıcan bu ülkede o kadar.
  • cmpunk01 kullanıcısına yanıt
    Onlarda birbirlerine tazminat davaları açıyorlar.
  • Değildir. Öyle olsa İlber Ortayli şuan aramızda olmazdı.
  • Kullanıldığı yere göre değişebilir, tespit anlamında kullanıldığında ve rencide etmiyorsa ayrı bir hükmü hakaret anlamında kullanılıyorsa ayrı bir hükmü olabilir, dışarıdan bakan biri olarak hakaret sayılıp sayılmaması kararlarından birinin çıkması beni şaşırtmaz gerekçesine bağlı olarak

    Mesajın sadece bir kısmını yazmışsınız yorumun tamamını yayınlasanız belki daha doğru cevaplar alabilirsiniz
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    “Dizel petrol değil mi? Cahil cühela insanlar burada kahvehane ağızı ile ahkam kesiyor.” yazdım sonra savcılığa dilekçe vereceğim dedi.
  • Dostum maçan kesmiyorsa önüne gelene rüzgar yapmayacaksin. Adama gorevini kotuye kullanmak vs diyorsun ama konuya o kadar uzaksinki adam devlet memuru mu?. Bir sey olmaz ama ugrasir durursun artik mahkemelerde
  • Cahil demek kanunen suç mudur?
    15 Ocak 2020 tarihli karar.

    Yargıtay burada ''cezai'' olarak hakaret saymamış. Ancak olayın sadece suç boyutu yok.
    Ceza almayabilirsiniz ama hukuk mahkemeleri tazminat kararı verebilir.

    Yargıtay kararlarına bakabilirsiniz ben ilk bulduğum kararı attım.

    *Yargıtay' ın sadece Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararları mahkemeler için bağlayıcıdır.
    *Ancak Yargıtay' ın emsal karar olarak Resmi Gazete' de yayınladığı ya da Yargıtay dairelerinin sürekli verdiği kararlar aksine karar vermek için de güçlü bir gerekçe gerekir.
    *Şunu da belirtmek gerekir ki cahil kelimesi Yargıtay' ın da kişiler için (Belli konuda yeterli bilgisi olmayan anlamında) kullandığı bir kelime.
    * Bir başka durum ise ilk mahkemeden sonuç alamaman olabilir. Örnek kararda temyizde yani son derece mahkemede bozulmuş karar. Yerel mahkeme aleyhine karar verebilir. Kesin kararda (Yargıtay' da) senin lehine oluşabilir.

    Yani kısacası hakaret suçuna girmez ve tazminat alması çok mümkün değil.
    Ama hukuk bu kadar da basit değil. Somut olayın özelliklerine göre değişir. Yani ön şart olarak her cahil denmesini suç dışı( ya da kişilik haklarına saldırı dışı) saymıyor. Somut olayın özelliklerine bakmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 25 Mart 2020; 13:32:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

    Önünüze gelene hakaret etmeyin
    Sıkışınca ben ne yapacam diyorsunuz
    Böyle böyle işşiz manyaklara koz veriyorsunuz.Seni dava edicem neymiş cahil demişsin.Yok artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Mart 2020; 16:32:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

    Hocam bir anlık öfkeyle kaba saba bir üslup takınmış olabilirim hatalıyım fakat kimseye alenen hakaret etmedim. Dava açacağını söyleyen avukat arkadaş kendinden baya emin konuşunca tedirgin oldum. Hukuk cahiliyim fikir edinmek istedim.
    Suçlu muçlu değilsin arkadaşım,sadece hırsından kuduran her gün x,y gününü göreceksinler eşliğinde ellerini ovuşturup para koparma peşindekilere denk gelme talihsizliğini yaşamışsın gönlün rahat olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Mart 2020; 13:23:21 >
  • Cahil, çirkin gibi kelimeler hakaret değildir.
  • Birincisi bu hukuken ancak hakaret sayılabilir oda beş milyara kadar mı neydi cezası.Ama burada senin yazım biçimine verilecek bakış acısı önemli. Aynı davadan arkadaşım çalışanına cahil dediği icin ceza almadan çıktı. Zaten karşıdaki kişi mal.değilse seni korkutmak için yapıyordur bunu.Kimse bunun için davayla uğraşmaz.
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    Savcılığa dilekçe verecek arkadaşın normal bir insan olduğunu düşünmüyorum. İşsizlikten ona buna tehtitler savuran biri için başım ağrısın istemiyorum.
  • Cahil hakaret olamaz. Ağır eleştiri olur.
  • Hiçbir şey olmaz kasmana gerek yok.Avukat arkadaş biraz seninle uğraşmak istemiş.Her cahil diyene savcı iddianame düzenleseydi adliyelerde kapıdan içeri giremezdik.İyi forumlar
  • Sen benim kim olduğumu biliyor musun avukatım ben avukat! hayatını bitiririm senin süründürürüm.

    Hukuk bilgisi,kanunlar ve avukatlık mesleğini karşısındakine kendini kabul ettirmek güçlü göstermek daha önemli birisi üstün olduğunu kanıtlamak için kullanmaya ne deniyordu acaba.
  • Hocam böyle lüzumsuz davaların açılmasını engelleyen bir sistem yok mu?
  • Hakaret kapsamına gireceğini sanmıyorum, karşındaki şahsın kendinden emin sözlerine bakma. İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün "halkımız cahil" dediği konuşmaları da savunmanda söyle. "Cahil Türk Dil Kurumunda belirli bir konuda bilgi sahibi olmayana denir. Kişinin şerefini zedeleyecek bir şey değildir, ben de bazı konularda cahil olabilirim. Bu ayıp değil." şeklinde bir savunma yaparsan beraat alırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1CCC79344

    Hakaret kapsamına gireceğini sanmıyorum, karşındaki şahsın kendinden emin sözlerine bakma. İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün "halkımız cahil" dediği konuşmaları da savunmanda söyle. "Cahil Türk Dil Kurumunda belirli bir konuda bilgi sahibi olmayana denir. Kişinin şerefini zedeleyecek bir şey değildir, ben de bazı konularda cahil olabilirim. Bu ayıp değil." şeklinde bir savunma yaparsan beraat alırsın.
    Şeref ne kadar kolay zedelenen şeymiş be arkadaş.Şerefsiz olmasınlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.