Şimdi Ara

Cafelerin aylık 500.000 lira kâr etmesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
3
Favori
18.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    arkadaş çevreniz gidelim deyince gidiliyo ne yazık ki, önüne geçmek zor. arkadaşlarla dışarı çıkıyosan gidip nereye oturacan.

tek kurtuluş, bisiklet gibi şeylerle dışarı çıkmak. o şekilde çıkınca illa cafeye oturmak gerekmiyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-430D04FC4

arkadaş çevreniz gidelim deyince gidiliyo ne yazık ki, önüne geçmek zor. arkadaşlarla dışarı çıkıyosan gidip nereye oturacan.

tek kurtuluş, bisiklet gibi şeylerle dışarı çıkmak. o şekilde çıkınca illa cafeye oturmak gerekmiyo.
    Eee, ben de aynısını diyorum. Hacı bizde genç olduk hoş hala genciz, illaki kafede takılmak şart değil. Gece klübüne giderim ama yine de bu godoşlara para kazandırmam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    benim arkadaş çevrem cafe diye deliriyolar. böyle olunca beni de sürekli davet ediyolar. uzun süre boyun eğdim, sonra gitmemeye başladım, şimdi ayda bir takılıyom artık. hele bi arkadaşım var, adam istisnasız hergün cafelerde takılıyo. yanında biri olmasına gerek yok, tek gidip takılıyo. ben ise cafelerden tiksinen biriyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Usta bu dönemde bunu yapabilmek biraz zor. Cafelerin aylık 500.000 lira kâr etmesi Kızların çoğunluğu takılcak erkek arıyor, kendisi bile ödeyecek olsa o tip mekanlara gidiyorlar. Ben onu diyip de hanzo gibi gözükmek istemem, çok şükür gücüm de var sorun yaşamıyorum kafelere giderken.

Kaldı ki ucuz diyebileceğin bir yer de yok yani. Tek tek kafelerin kahve fiyatlarına bakacak değilim sonuçta.

Sanırım işin sırrı şurda: 2008'de asgari, ücretle çalışan sayısı çok azdı. Çoğunluğun maaşı asgari ücretin hayli üzerindeydi. 2024 yılı itibarıyla sanırım çalışanların %60'a yakını asgari ücret alıyor, kalanları da asgari ücretin biraz üzerinde. Eskiden memur maaşı düşüktü. Şimdi memurlar herkesten yüksek alıyor.

Bir de bu hesabı yaparken McDonalds indeksine de bakmak lazım. O zaman asgari ücretle kaç hamgurger alınıyormuş, şimdi kaç hamburger alınıyor. Çok sağlam bir metrik değil ama fikir verir en azından çünkü McDonalds fiyatları bütün dünyada hemen hemen aynı seviyede oluyordu.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • bir dişçi muayenehanesi açsanız en az 6milyon masrafınız olur, ayda ancak 200bin ciro yaparsınız, elinize 50bin net kar zor kalır. Ben boşuna mı zamanında okulu bıraktım sanıyorsunuz? Aynen öyle cafe açsanız daha karlı, yazılım işi ile yurtdışına iş satarak para kazandım, şimdi de kafe açıyorum, tadilatı bitmek üzere, öyle 2.5milyon da tutmuyor masrafı, 1 milyona bölgenin en lüks kafelerinden biri oluyor, elemanlar çalışırken ben köşe masamda hem sosyal ortam yağacağım hem de yine bilgisayar başına yurtdışına 3-5 bişey yazarım arada.

• Bu fiyatlar istanbulda ortalama bahcesi olan bir kafe. Tum herseyi gectim kola fiyatina dikkatinizi cekerim. Migrostan alsaniz 25 tl olan kola burada nerdeyse 7 katina satiliyor. Kolanin formulunu bulan adam bu kadar kazanmiyor. Bi dusunun bunu.

Baslikta yazan aylik 500.000 tl ciro bu tarz menusu olan yerler icin imkansiz degil. Piyasada enayiden bol bisey yok. İnsanlar ev araba alamadigi icin kolaya 150 lira vererek kendilerini zengin hissediyor olay bundan ibaret.

Cafelerin aylık 500.000 lira kâr etmesi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Türk milletinin kültür seviyesi bu hale geldi.

Sosyalleşmek demek artık Cafelerde 1 liralık ürünü 10 liraya düdüklenerek sağlanıyor.

Aslında alan razı veren razı. Bu konuda söz söylemek düşmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam BigMac endeksi de dediğiniz gibi çok sağlam bir metrik değil. Çünkü hamburgerin boyutu ve kalitesi de işin içine girebiliyor. Bir de bir gezgin Youtuber (Mert Öztürk) Starbucks fiyatlarının BigMac endeksinden daha doğru olduğunu iddia etmişti. Veya buna bir alternatif olduğunu söylemiş de olabilir, net hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Nisan 2024; 14:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Olabiliri Strabucks da benzer işlevi görebilir ama orada da aynı problem gündeme gelebilir çünkü bardakların hacimleri zamanla değişebilir. Değişiyor demiyorum, hiç ilginemedim bu konuyla ama mesela kriz nedeniyle Türkiye'de daha küçük bardak kullanıyor olabilirler. Yine de az çok bir fikir verir diye düşünüyorum. Haklısın o yüzden.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.