Şimdi Ara

cafe açmayı dusunuyorum..bılgısı olanlara sorularım var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
19.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim arkadaşım tekirdağda 2009 yılında 50.000 tl'ye ilk kira dahil orta halli 250 metrekare bir kafe açtı, mutfak için bölme yapıp buzdolabı-derin dondurucu-cappucino makinesi vs. tastamam dizdi. Amortisman olayına dikkat, hem masraflarını hem de dükkana gömdüğün parayı 5 sene içerisinde geri alabilirsen kar edersin, onun dışında zarar edersin.

Bir de sigara yasağını dikkate alman şart, balkonu geniş bir yer avantajdır. Sigara yasağı kafeleri vurdu. Playstation ve Wii ile talep yaratabilirsin. Ayrıca bodrum tarzı bir yerin varsa masa tenisi gibi ekipmanlar 3 ayda kendini amorti eder, mutlaka düşün.
  • arkadaşlar cafeyi bursaya açmayı dusunuyorum....fikir belirten herkese tesekkur ederım.. kesınlıkle lıselılerın gelecegı bır yer olmucak daha cok unıversıte ogrencılerıne hıtap eden bır mekan dusunuyorum ılgınc fıkırler var ama tahmını bir miktar merak etmiştim.. 100 bin den aşağı bencede kaliteli bir yer açmak kolay olmaz..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Benim arkadaşım tekirdağda 2009 yılında 50.000 tl'ye ilk kira dahil orta halli 250 metrekare bir kafe açtı, mutfak için bölme yapıp buzdolabı-derin dondurucu-cappucino makinesi vs. tastamam dizdi. Amortisman olayına dikkat, hem masraflarını hem de dükkana gömdüğün parayı 5 sene içerisinde geri alabilirsen kar edersin, onun dışında zarar edersin.

Bir de sigara yasağını dikkate alman şart, balkonu geniş bir yer avantajdır. Sigara yasağı kafeleri vurdu. Playstation ve Wii ile talep yaratabilirsin. Ayrıca bodrum tarzı bir yerin varsa masa tenisi gibi ekipmanlar 3 ayda kendini amorti eder, mutlaka düşün.

play station vb oyunlar dusunmuyorum.. ama oyle monopoly tabu gıbı oyunlar olucak kesınlıkle... balkonlu bir yer olucak terası falan.. ama aceleye getırmıcem arastırma aşamasındayım şimdilik:)

• bilmiyorum hangi şehirdesin ama eğer istanbuldaysan iyi dinle. İş yapmak için ya bağdat caddesinde veya taksim kadıköy gibi yerlerde olması lazım ve boşuna ali cafe vb. isimlerle açmayı düşünme bile. Bir markayla anlaşıp ismini alman lazım. Ayrıca kiraladığın yerden önce çıkmış kişiler dükkanı harabe şekilde bırakmış olduğu için kaliteli bir şekilde tadilat etmeli ve dekore etmelisin ki eğer franchising yapıyorsan cidden çok ağır şartları var.ani cidden kaliteli bir mekan istiyorsan en az 700-800 bin civarı olur. Ama en az! dediğim gibi.Birde kira olayı var.O dükkan tamirattayken 2-3 ay hiç iş yapmayacak.Açıldıktan sonra kendini absorbe etmesini yılları bulucak.Cidden çok iyi düşün.Nerden biliyorum dersen caddede babam bu işi yaptı. 1.5 milyon euro kadar yatırım yapması gerekti. Kısacası 100-200 binle sokak arasında bakkaldan biraz daha büyük bir yerde iş açabilirsiniz. Tabi köfteci kebabcı vs.'nin yapım maliyetleri daha düşük.

İstanbulda kaliteli bir dükkanın masrafı bu.3-4 sene bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum. Hiç göründüğü gibi kolay değil. Ayrıca ilk 5-6 ay kar bile edeceğini hatta daha bile uzun bir süre sanmıyorum. Tabi benim bahsettiğim yerler bir mado,starbucks,kahve dünyası,gloria jeans gibi yerler.

Eğer başka bir şehirde yapıcaksan maliyetler daha düşük olabilir tahminen ama nasıl biyer istediğine bağlı.Ama çoğu şehirde kaliteli bir yer için 70bin hiçbir şey değil. İyi düşün derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: berksus

bilmiyorum hangi şehirdesin ama eğer istanbuldaysan iyi dinle. İş yapmak için ya bağdat caddesinde veya taksim kadıköy gibi yerlerde olması lazım ve boşuna ali cafe vb. isimlerle açmayı düşünme bile. Bir markayla anlaşıp ismini alman lazım. Ayrıca kiraladığın yerden önce çıkmış kişiler dükkanı harabe şekilde bırakmış olduğu için kaliteli bir şekilde tadilat etmeli ve dekore etmelisin ki eğer franchising yapıyorsan cidden çok ağır şartları var.ani cidden kaliteli bir mekan istiyorsan en az 700-800 bin civarı olur. Ama en az! dediğim gibi.Birde kira olayı var.O dükkan tamirattayken 2-3 ay hiç iş yapmayacak.Açıldıktan sonra kendini absorbe etmesini yılları bulucak.Cidden çok iyi düşün.Nerden biliyorum dersen caddede babam bu işi yaptı. 1.5 milyon euro kadar yatırım yapması gerekti. Kısacası 100-200 binle sokak arasında bakkaldan biraz daha büyük bir yerde iş açabilirsiniz. Tabi köfteci kebabcı vs.'nin yapım maliyetleri daha düşük.

İstanbulda kaliteli bir dükkanın masrafı bu.3-4 sene bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum. Hiç göründüğü gibi kolay değil. Ayrıca ilk 5-6 ay kar bile edeceğini hatta daha bile uzun bir süre sanmıyorum. Tabi benim bahsettiğim yerler bir mado,starbucks,kahve dünyası,gloria jeans gibi yerler.

Eğer başka bir şehirde yapıcaksan maliyetler daha düşük olabilir tahminen ama nasıl biyer istediğine bağlı.Ama çoğu şehirde kaliteli bir yer için 70bin hiçbir şey değil. İyi düşün derim...

İşi bilen biriyse gerçekten fiyatlar güzelmiş.Taksimde sokak arası nargile kafeler açılır 100-200 bine orta kalite olur.Cadde zaten pahalı bir yer.Taksime sokak arası 4 liraya 50cc lik bira satılırken caddede 8-10 lara kadar çıkar.Hatta bazı kafelerde 10 liraya 33'lük bile satıldığı var.Bir markayla anlaşacaksan ciddi fiyatlara çıkıyor onu biliyorum.Ama kendi yerini kendi adınla açacaksan 500 bin civarı olur diye düşünüyordum.İlerde duruma göre bizde arkadaşla bu işe girebiliriz.Kendi koyacağın isim ile yani bir markayla anlaşmadan Caddebostan taraflarında ne kadar tutar tahmini(Bütün herşey dahil dükkan kiralık olacak)?

• Kaç lira tutar bir fikrim yok ama mekanın yeri büyüklüğü şıklığından çok mekanın reklamı önemli.Hiç boş yer olmayan bulması bile zor küçücük salaş gibi görünen mekanlar var.Aynı şekilde sokağın ortasında kocamaan lüx olan ama tek tük müşteri gelen yerlerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkDevil_

quote:

bilmiyorum hangi şehirdesin ama eğer istanbuldaysan iyi dinle. İş yapmak için ya bağdat caddesinde veya taksim kadıköy gibi yerlerde olması lazım ve boşuna ali cafe vb. isimlerle açmayı düşünme bile. Bir markayla anlaşıp ismini alman lazım. Ayrıca kiraladığın yerden önce çıkmış kişiler dükkanı harabe şekilde bırakmış olduğu için kaliteli bir şekilde tadilat etmeli ve dekore etmelisin ki eğer franchising yapıyorsan cidden çok ağır şartları var.ani cidden kaliteli bir mekan istiyorsan en az 700-800 bin civarı olur. Ama en az! dediğim gibi.Birde kira olayı var.O dükkan tamirattayken 2-3 ay hiç iş yapmayacak.Açıldıktan sonra kendini absorbe etmesini yılları bulucak.Cidden çok iyi düşün.Nerden biliyorum dersen caddede babam bu işi yaptı. 1.5 milyon euro kadar yatırım yapması gerekti. Kısacası 100-200 binle sokak arasında bakkaldan biraz daha büyük bir yerde iş açabilirsiniz. Tabi köfteci kebabcı vs.'nin yapım maliyetleri daha düşük.

İşi bilen biriyse gerçekten fiyatlar güzelmiş.Taksimde sokak arası nargile kafeler açılır 100-200 bine orta kalite olur.Cadde zaten pahalı bir yer.Taksime sokak arası 4 liraya 50cc lik bira satılırken caddede 8-10 lara kadar çıkar.Hatta bazı kafelerde 10 liraya 33'lük bile satıldığı var.Bir markayla anlaşacaksan ciddi fiyatlara çıkıyor onu biliyorum.Ama kendi yerini kendi adınla açacaksan 500 bin civarı olur diye düşünüyordum.İlerde duruma göre bizde arkadaşla bu işe girebiliriz.Kendi koyacağın isim ile yani bir markayla anlaşmadan Caddebostan taraflarında ne kadar tutar tahmini(Bütün herşey dahil dükkan kiralık olacak)?

Dostum bizimde caddebostandan sonraki ışıklardaydı. 2 katdı ama alt katı tuvalet ve mutfaktı. 20-30 bin lira arası değişiyordu aylık kira. Biz de franchising almadık ilk başta ve 1.5 milyon euro harcadık. 6 ay tadilat yapıldı. 6 ay kar yok her ay 25 bin zarar. Birde işçiler malzemeler vs içinde bir sürü zarar. Ayrıca açılınca da uzun süre kar edemezsiniz.500 bin ile bu işe girmek bana kalırsa akıl karı değil. Yani dükkanı açtın diyelim ama 1-1.5 sene karsız işleticek gücün de olmalı bana kalırsa. Ayrıca yatırımını 4-5 senede anca geri alabilirsin ki o bile zor. Ayrıca yemekler için özel fırınlar,özel aletler,buzdolapları çok aşırı fiyatlarda. Tabi kalitelisi. Eğer başka bir sermayen yoksa bu işe girmeni önermem.1-2 yıla batarsın çoğu şirket gibi birsürü borçla. Ayrıca müşteri bulmak da kolay olmuyor. Çok dikkat çekici bir yer yapmalısın. İnsan önünden geçerken kesinlikle dönüp bakacağı bir yer olmalı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkDevil_

quote:

Dostum bizimde caddebostandan sonraki ışıklardaydı. 2 katdı ama alt katı tuvalet ve mutfaktı. 20-30 bin lira arası değişiyordu aylık kira. Biz de franchising almadık ilk başta ve 1.5 milyon euro harcadık. 6 ay tadilat yapıldı. 6 ay kar yok her ay 25 bin zarar. Birde işçiler malzemeler vs içinde bir sürü zarar. Ayrıca açılınca da uzun süre kar edemezsiniz.500 bin ile bu işe girmek bana kalırsa akıl karı değil. Yani dükkanı açtın diyelim ama 1-1.5 sene karsız işleticek gücün de olmalı bana kalırsa. Ayrıca yatırımını 4-5 senede anca geri alabilirsin ki o bile zor. Ayrıca yemekler için özel fırınlar,özel aletler,buzdolapları çok aşırı fiyatlarda. Tabi kalitelisi. Eğer başka bir sermayen yoksa bu işe girmeni önermem.1-2 yıla batarsın çoğu şirket gibi birsürü borçla. Ayrıca müşteri bulmak da kolay olmuyor. Çok dikkat çekici bir yer yapmalısın. İnsan önünden geçerken kesinlikle dönüp bakacağı bir yer olmalı :)

İşte biz bir arkadaşla girmeyi düşünüyorduk ileride çok fazla para riske atmaya aslında gerek yok.Her şeyi satmaktansa elinde olan paraların birleşimi ile veya en kötü sahip ikimizde olduğumuz evlerden(daha doğrusu ailemizin sahip olduğu) birini satarak girerdik yaklaşık 500 bin civarı para çıkardı.2-3 sene sonrası için böyle planımız vardı.Gideriz,gezeriz oraya zaten arkadaş o taraflarda oturuyordu ama pek böyle maliyetleri hakkında bir fikrimiz yoktu.O taraflarda da bir mekan tuttu mu o mekan batmaz artık.Ama tutması sorun.Çok güzel mekanlar var o taraflarda.En iyi gidip eğlenmek açıp işletmek zor.Başka bir şekilde para kazanmak lazım.

• DOSTUM İNCELE BANA DUA EDECEKSİNhttp://www.ozsut.com.tr/bayilik.php

yer çok önemli izmir bucada olan arkadaşlar ne kadar iş yaptığını söylesin özsütün yazın akşamları full + eve servis + gel al servis kışın bile insanlar gidio tatlıcı deyip geçme tasarım dizayn 1. sınıf cafeden çok daha fazla akıyo para dediğim gibi yer çok önemli mutlaka değerlendir gerçekten dua edersin korkma ticaret risktir ne kadar risk o kadar para eğer yerinn güzel olursa yetmez başka şubeler de açarsın
  • İstanbul maltepeye gel nargile kafe aç,ortamımı yığarım oraya.
  • mekan açmadan önce bence mekanı açmaya düşündüğün yere yakın bir cafede işe gir çalış 5-6 ay önce çevre yap orada sonrada işin gidişatını öğren

eğer tecrüben yoksa girme direk derim hiç bi iş uzaktan görüldüğü gibi değil maliyet hesabını iyi yapman lazım
    eleman
    kira
    elektrik-su
    vergi vs

mekan çok önemli istanbul maltepede açarsan gelir nargileni içeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

mekan açmadan önce bence mekanı açmaya düşündüğün yere yakın bir cafede işe gir çalış 5-6 ay önce çevre yap orada sonrada işin gidişatını öğren

eğer tecrüben yoksa girme direk derim hiç bi iş uzaktan görüldüğü gibi değil maliyet hesabını iyi yapman lazım
    eleman
    kira
    elektrik-su
    vergi vs

mekan çok önemli istanbul maltepede açarsan gelir nargileni içeriz

Hocam buyrun gelin idealtepe sahilde Aşki Cafe , eski Saloon Cafe

• Bizde arkadasla ortak biseyler yapmak istiyoruz kendi isimizi kuralim diyoruz.Oto yikama isini suan dusunuyoruz ama baska alternatiflerde ariyoruz.Bu islerle tecrubesi ve bilgisi olan arkadaslar varsa onerilerini yazabilirler.konu fena hort olmus bu arada yeni farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasret62 -- 25 Nisan 2016; 22:46:38 >
  • Endoplazmik Retikulum E kullanıcısına yanıt
    20 bine anca kahve acarsın hocam o da zor.

boyası badanası cart curt malzeme falan çok iş 20 bin az
  • Kitap cafe yaparsanız çok hoş bir yer olur.
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    Aşki cafe eskiden maltepe merkez caminin altındaydı aynı işletmeciyemi ait idealtepe de

(yorumu yaparken üniversiteydim nargileyi içmeyi bıraktım artık )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 30 Nisan 2016; 15:57:18 >
  • açtınız mı kafeyi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, kafenizin müzik kısmıyla ilgilenebilirim. Ücret istemem. Yer neresi?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

Aşki cafe eskiden maltepe merkez caminin altındaydı aynı işletmeciyemi ait idealtepe de

(yorumu yaparken üniversiteydim nargileyi içmeyi bıraktım artık )

Orayı taşıdık işte

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.