Şimdi Ara

C3 arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

116.00 km de C3 SX 1.4 HDI 16V aracım var.Yaklaşık 10 gün önce araç park halindeyken sağ ön lastiğin bulunduğu yerde az bir miktar yağ kaçağı olduğunu farkettim ve aracı çalıştığımda aynı bölgeden bir tıkırtı sesi gelmeye başladı.Ancak bu ses ertesi gün kesildi ve 1 hafta hiç çıkmadı geçen gün tekrar tekrar park yerinde baktığımda yine yağ kaçağı vardı ve aracı çalıştırdığımda yine çalışma esnasında bu tıkırtı sesi gelmeye artı olarakta gaza bastığımda bir tınlama sesi gelmeye başladı.
    Ancak araç ısınınca ses kesildi.Fakat araç soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda ses gelmeye devam ediyor.Servise götürdüm bilgisayara bağladılar egr valf sorunu çıktı(ki aracı aldığımdan bu yana var bildiğim kadarıyla klasik bir c3 sorunu)oradaki ustalar enjektörlerden olabileceğini lokal yağ kaçakları olduğunu enjektör pulları ve keçelerinin değişmesi gerektiğini ayrıca motorun açılıp bakılması gerektiğini söylediler ve bu işlemlerin yaklaşık 3000-4000 tl yi bulacağını ilettiler.Bu arada aracın bakımı yaklaşık 7500 KM önce yapıldı ve araç ne hararet yaptı ne de yağ eksiltti kontrol ettiğimde yağ çubuğunun ortasında yağ seviyesi arabanın çekişinde bir problem yok.Aracın değeri zaten 15-16 bin tl civarında bu kadar yüksek bir ücret açıkçası ödemek istemiyorum.Bu konuda yorumu yada hesaplı bir usta önerisi olan olabilir mi yardımlarınızı bekliyorum.Bostancı sanayide hesaplı ve iyi bir usta tanıdığı olan varsa çok iyi olur:)

Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

• Aynı aracın 2004 modeli var bende. Araım 136.000km'de. Ümraniye sanayi sitesinde özel citroen servisi var. Ordaki Selman usta sorununu çözecektir. Kendisi uzun yullar Citroen Türkiye resmi distribitörü Ersanlı Oto'da çalışmış iyi bir usta, ben aracımı sürekli ona götürüyorum. Umarım sana da yardımcı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C3 Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.