Şimdi Ara

C# oracle conn. string ilginç bir sorun!

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Projeler >> C# oracle conn. string ilginç bir sorun!
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    56 Mesaj
    C# da veritabanı oracle olan bir yazılım geliştiriyorum.Sanırım aşağıda ki conn. stringde bir sorun var.Bu şekilde projeyi yazdığım pc de sorunsuz bağlantı yapabiliyorum fakat exeyi alıp başka pcye atıyorum çift tıklıyorum hiç bir tepki yok hata da yok program da açılmıyor.

    Boş bir proje oluşturdum VS' de hiç kodlamadan attım diğer pc ye sorunsuz açıldı.Frameworkde fln sıkıntı olduğunu da sanmıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

    using System.Data.OleDb;

    public static string baglanti = ("Provider=MSDAORA;Data Source=db;User Id=xxxxx;Password=xxxxx;");



    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2165 Mesaj
    Connection stringteki server adresi uzak bir sunucuyu mu işaret ediyor? Ya da aynı server adı başka pc deki server adıyla aynı mı ve diğer pcde bu veritabanı ve tabloları birebir aynı mı? Cevaplar hayırsa connection string hatalı çünkü veritabanında işaret edilen sunucuya bağlanamıyor. Oracle veritabanı hiç kullanmadım fakat mantık olarak uzak sunucudaki sql servera bağlanmıyorsan diğer pc lerden erişemezsin.

    Bunu şey gibi düşün benim bilgisayarımda C:/Users/alpmirza/Resimler/araba.jpg adresini gösterip bir resim gösteriyorum. Diğer bilgisayarda bu adresi gösterince resim gözüküyor mu? Ama internette imgur daki bir resmi göstersen her bilgisayardan erişebileceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 2 Ekim 2017; 13:15:15 >
    |
    |
    _____________________________
  • Çavuş
    56 Mesaj
    Hocam ilgin için teşekkürler,

    Şöyle bir şey bir sorun var ; form üzerinde devexpressin xtragrid nesnesi var fakat projeyi build edince bu nesnenin dll dosyasını bin klasörüne atmadığını farkettim.Bu dll dosyalarını nasıl attırabilirim sizce ?
    _____________________________
  • Yarbay
    3694 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: sheva_7

    Hocam ilgin için teşekkürler,

    Şöyle bir şey bir sorun var ; form üzerinde devexpressin xtragrid nesnesi var fakat projeyi build edince bu nesnenin dll dosyasını bin klasörüne atmadığını farkettim.Bu dll dosyalarını nasıl attırabilirim sizce ?


    local copy true diye birşey olması lazım
    |
    |
    _____________________________
    Senin de XAMLına korum Senin de XAMLına korum
    https://github.com/goksenpasli
  • Çavuş
    56 Mesaj
    Tamam hocam oldu çok saol.
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
Bey Azura
Canlı Tv izle
bankalar.org
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,237
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.