Şimdi Ara

C# or Python ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gibi konular sıkça açıldığının farkındayım. Genel olarak cevapta ne istediğine göre yönelmelisin deniyor. Fakat sorun şu ben ne istediğimi bilmiyorum. Daha üniversiteye geçmedim, bilgisayar mühendisliğinde bir nevi meslek içinde meslek seçmek gibi bir durum olduğu için şu anlık sektörde henüz bir tecrübe edinmeden hangi alana yönelmek istediğimi kestiremiyorum. Diğer dilleri eleyerek son ikiye kaldım, ne kadar doğru eledim ondanda emin değilim fakat başlangıç için beni en çok tatmin edecek bu ikisi gibi. İkisinde de web alanında yazılım geliştirmek mümkün(Django, Asp.Net), ikisindede oyun yapmak mümkün(PyGame, Unity3D) vb. C# için daha fazla türkçe kaynak var, fakat pythonda daha sade ve basit olduğu söyleniyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, hangisini tercih etmeliyim veya bu ikisinden biriyle başlamak doğrumudur?

    # Meslek lisesi çıkışlı değilim fakat ilk 3 senem meslek lisesinde geçti ve bu zaman içerisinde(10-11nci sınıfta) c# öğrettiler basitçe bir otomasyon programı yapıp satmışlığım da var. Fakat bilgim başlangıç düzeyinde olduğu için bunun pek + olacağını düşünmüyorum.
    # Düzenleme 1: İngilizceyi seneye hazırlıkta halletmeyi düşünüyorum, algoritma içinde meslek lisesinde yazılıma başlamadan önce 1 dönem anlatılıyor. Bu ikisini şimdilik pas geçiyorum, dil odaklı tavsiye verirseniz memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -TheDifference- -- 23 Şubat 2017; 0:6:35 >







  • Başlangıç için python tavsiye edebilirim,esnek ve basit bir dildir.Ancak dil milliyetçisi olmayın,iki dili de öğrenebilirsiniz.C# kendi kategorisinde bana göre en basiti.Tek sorunu platform takıntısıydı,Microsoft bunu .net core ile atlatma çabasında.Yani tıpkı python,c++,java gibi dillerde yazdığınız programlar gibi c# programlarınızda tüm platformda çalışacak.Tabi ki bu geçiş süreci biraz sürecek.En baştan başlamak ve basit bir dil öğrenmek istiyorsanız ben size python tavsiye ediyorum.Fakat Türkçe kaynak konusunda C# kadar yeterli değildir.Web konusunda ise önemli olan proje ihtiyaçları,sunucu masrafları,proje süresi ve beklenen çalışma hızına göre değişir.
  • ByTecno B kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam, python için önerebileceğiniz kaynak var mı?
  • http://www.istihza.com/ bu adreste python2 ve python3 ile ilgili güzel dökümanlar bulabilirsin..
  • ByTecno B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • bir .net developer olarak ikisi arasında kaldı isen python derim neden? top 10 üniversiteden 9 u ilk dil olarak python öğreniyor cünkü öğrenilmesi daha kolay.
    Lakin benim gözlemlediğim sektörde c# iş bulma olarak avantajlı. Ha su da var daha öğrenme aşamasındasın o yüzden bunu atla derim. zira biraz elin kod tutmaya başlayınca bir yerde junior developer oldugunda gerekirse orası sana c# veya Java veya Go öğretir.

    Ama şimdi acikakademi.com gibi bir içeriği de göz ardı etme derim. çok derli toplu bir eğitim hatta dil bağımsız kısımları var oraları mutlaka öğren derim.

    2.si bir Düz lise girişli meslek yüksek okulu çıkışlı biri olarak programlama öğrenmek için sakın Meslek listesine veya meslek yüksek okuluna bel bağlama. Eğitim çok rezil. Liseden beri geliştirici olmak için uğraşıyorum. Kesinlikle azım ve hevesli olmama rağmen myo gerçekten programlama yapabileceğim bir şeyler vermekten çok uzaktı. Mezun olacağız Delphi 7 ile ui bind ederek kullanmayı gösterdi ama hocam select nasıl yapacağız diyorum. Geçiştirdi. 2 meslek yüksek okulunda birer yıl okudum ve toplam bölümden mezun olmuş kod yazabilen ben dahil 4 kişi var. 3 ü başka eğitimler sayesinde kod yazabilir oldu 4. internetten öğrendi. Kalanlar bambaşka mesleklerde.
    Okuma demiyorum oku ama geliştirme yapmayı öğrenmeyi okula bırakma oradan önce başla.

    Mulaka ingilizceyi hallet. A2 seviyesinde derdini stackoverflow da anlatacak, makale okuyabilecek kadar olsun.

    Dile de çok takılma başla ilerle. ilerde dil değiştirmek o kadar da zor değil. Şimdilerde ruby çalışıyorum misal. Birini bilince gerisi geliyor.




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam, sıkı bir çalışmayla meslek lisesi eksiklerimi kapattığım için meslek yüksek okulu gibi bir şey düşünmüyorum zaten. Pek olası bir durum olmadığı taktirde Allah'ın izniyle bu sene 50 bin içerisinde yer almış olucam. Tekrar teşekkürler
  • Photon ogrenmelisin bende yeni başladım. Kolay gibi duruyor şimdilik önerilen kaynakta güzel. Şimdiden kolay gelsin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nysia N kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam sizede kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.