Şimdi Ara

c# Kursu Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
14.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3 sene önce Kadiköy Bilge adam a gittim eğitim kalitesi gerçek anlamda çok iyi 2 sene sürdü ileri seviye dersleri de aldım .. O zamanın parası ile yanlış hatırlamıyorsam 7500 tl civarında bir ücret ödemiştim şuan da yaklaşık bu civardadır fiyatları düşsün zannetmem. Eğitimleri gerçekten kaliteli ama öğretende bitmiyor olay maalesef çalışıp sürekli kurcalaman gerekli kendini geliştirmelisin kursta 5 saat eğitim alırsan eve gelince 10 saat bakmalısın ki iyi yerlere gelebilesin.. Her kursun başında klasik bir cümle vardır. Bu işi yapacaksanız eğer sosyal aktiviteyi,gezmeyi tozmayı, face de dolaşmayı, sinemaya gitmeyi tv izlemeyi vs. vs. vs. hani kısaca hayattan bağını koparacaksın eğitim süreci boyunca ki bu işi yapabilesin üzerine düşmeyip bu işten para kazanın görmedim mi gördüm 1500 tl ye çalışıyorlar vasat oldukları için ne yazık ki...
  • Bob Tabor'dan C# Fundamentals
    Beleş.

    https://channel9.msdn.com/Series/C-Fundamentals-for-Absolute-Beginners

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A High Quality Education Center
  • bu işe başlarken bende kursa gitmeyi düşündüm.ama hep ertelettim :) maltepe de inş. müh. okudum.yarım dönem erken bitirdim.yarım dönem de boş boş gezerim dedim.sonra ismek'in web tasarım kursuna gittim.1 ay geç gitmiştim zaten.kurs bitince de hiçbirşey bilmediğimi fark ettim.biraz ara vermiştim.sonra baştan başladım.html , css ,javascript , jquery , mssql ve c# yaklaşık 10 ay için de ve hep kendim pc başında videolar izleyerek uygulayark yaptım.nefes bile almıyordum.çok çalışıyordum.daha sonraları sıkıcı oldu.2-3 günde bir 1-2 video izliyordum.uygulama yapıyordum.kısacası :) bence kendin öğren.onların öğreteceği ucuz kurs ise temel şeylerdir ki bunları sende çok rahat öğrenirsin.eğer pahalı kurs ise uzun zaman alır o zaman sende uzun zamanını vererek öğrenebilirsin :) değmez bence.c# tan sonra da android veya ios iyi gider :)
  • c derneğinden alıyorum şuan.

    güzel bir kurs, fakat benim motivasyonum düşük.

    biraz yavaş ilerliyoruz ve ben işsiz olduğum için stres seviyem tepede şuan.

    Allah ını seven üzerime motivasyon atsın
  • Ankara'da C# ASP.NET Kursu alabileceğiniz çok yer yok. Ben çok araştırdım, umarım size de faydası olur.

    1. Bilge Adam: Fiyatları gereksiz çok pahalı, bazı arkadaşlarım gitti memnun kalmadı, sürekli hoca değiştiriyorlarmış ve düzen yokmuş, tamamen isim yapmış o yüzden hiç ilgilenmiyorlarmış. Gittim görüştüm ancak sürekli baskı uyguladılar, Eledim.

    2. Infopark: Kurumsal olarak veriyorlarmış eğitimleri ancak çok pahalı, hocaları iyiymiş. Ama çok az saatte eğitim veriyorlar, bu kadar zamanda hiç bişey öğrenilmez. Telefonla aradım bilgi aldım ancak eledim.

    3. Vektörel Bilişim: Fiyatları uygunmuş, Hocaları iyiymiş, disiplinli bir yer diye duydum. Telefonda görüştüm, çok ilgililerdi, güzel bilgi verdiler, Burayla henüz görüşmedim görüşeceğim, düşüncelerimi paylaşırım.

    4. Bilişim Eğitim: Çok fazla sayıda şikayet var burayla ilgili, hatta bi sürü kişi mağdur olmuş sanırım. Gittim görüştüm ve eledim.

    5. Diğerleri zaten girişten anlaşılıyor, profesyonel değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duygusoy -- 11 Nisan 2018; 11:53:25 >




  • Senin yerinde olsam 5-6 ay nette kasar biraz birşeyler öğrenirdim 0 bilgi ile kursa başlama diye herzaman az temel olması iyidir.

    o 6 ay içinde bir işte çalışır ve normal bir kurs parasını toplardım:

    Ardından da paşa paşa kursuma gider ve kursta gördüklerimi evde de örnekler ile pekiştirirdim.

    Eğer ki bu işi hakkıyla yapmak ve gerçekten 3-5 değilde para kazanmak istiyorsan haliyle bunun içinde hem vakit hem de para vermek zorundasın.

    Kurs tavsiyesine gelince kurs seçme hoca seç. Bunu da en iyi kurslardaki öğrenciler ve aynı şekilde netteki yorumlara göre değerlendir.

    Alabileceğin en iyi nasihat ve yardım bu olsa gerek.

    Bol şans ve iyi araştırmalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 12 Nisan 2018; 16:53:53 >
  • Yardımınız için teşekkür ederim, internette baktım hatta kitaplarda aldım biraz bişeyler yapıyorum ama iş başvurularında ileri konular isteniyor MVC mesela o yüzden araştırma içine girdim dün vektörel bilişim'e gittim. Halil hoca diye biriyle görüştüm genel olarak yazılımdan bahsetti MVC'den bahsetti hoca çok ilgiliydi beğendim ve dün kayıt oldum, inşallah öğrenirim. bu hafta sonu başlıyorum.

    Kursa başladıktan sonra düşüncelerimi yazarım buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duygusoy

    Yardımınız için teşekkür ederim, internette baktım hatta kitaplarda aldım biraz bişeyler yapıyorum ama iş başvurularında ileri konular isteniyor MVC mesela o yüzden araştırma içine girdim dün vektörel bilişim'e gittim. Halil hoca diye biriyle görüştüm genel olarak yazılımdan bahsetti MVC'den bahsetti hoca çok ilgiliydi beğendim ve dün kayıt oldum, inşallah öğrenirim. bu hafta sonu başlıyorum.

    Kursa başladıktan sonra düşüncelerimi yazarım buraya.
    Öncelikle yardım edebildiysem yönlendirme babında ne mutlu bana genç arkadaşım.

    Şimdi konuya gelirsek ilk etapta bırakın web programlamayı ve mvc mimarilerini

    Önceliğiniz şunlar olsun.

    1- Console uygulamalarında fonksiyonlar operatorler, değişkenler, if-else switch case koşulları, diziler ve döngüleri kullanarak birşeyler yapabilmeniz ( baska yerden ezbere degil )

    2- Aynılarını Winformlarda da yapabiliyor olmanız lazım

    3- Class yapılarını öğrenmeniz ve kendi classlarınızı yazmayı öğremeniz

    4- Access veri tabanını öğrenmeniz ve winform + access veri tabanı ile üye girişleri , crud işlemleri yapabilmeniz

    5- Sql veri tabanı öğrenmeniz ( sorguları ile ) sonra winform + sql veri tabanı kullanarak yukarıdaki işlemleri yapmanız.

    6- html +css+ js de öğrenmen lazım 7. maddeden once neden diye sorarsan webin temeli onlar. .

    7- Daha sonra Webforma gecmeniz ve 5. ve 6. maddeleri + webe özel işlemleri yapmanız.

    8- Bundan sonra MVC mimarisine geçip öğrenmeniz

    9- Ve webservis api vs lere bakıp öğrenmeniz.

    Yukarıdakileri yapabiliyorsanız sıkıntı olacağını zannetmem bilmiyorsanız da o sıra ile gitmeniz ancak temelinizi sağlam oluşturmuş ve ilerleyebiliri olursunuz.

    EKSİĞİN VARSA KESİNLİKLE KURSTA ÖNCELİĞİN SAÇMA SAPAN MVC MİMARİLERİ WEB PROGRAMLAMA OLMASIN CÜNKÜ HEPSİNİN BAŞI CONSOLE VE O YAZDIĞIM SIRA.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 13 Nisan 2018; 17:25:44 >




  • BilgeAdam kurslarından birinde ders anlatırken aynı anda video olarak çekip youtube de paylaşan bir öğreticinin videoları takip etmenizi öneririm en azından kısmen BilgiAdam kursuna gitmiş gibi öğrenebilirsiniz.




    [DHTUBE=https://www.youtube.com/channel/UC06Q0ZtwUCd2uY4-2KUpUIg/playlists]
  • hocam Türkiye de eğitimi isim yapmış üniversitelerden birinden aldım, şu an Avrupada yine adı bilinen bir otomobil firmasında otonom araçlar üzerinde gömülü sistem yazılımcısı olarak çalışıyorum.

    acı gerçekleri söyleyeyim. bilge adam kazık. öğrenciyken bana fiyat olarak 4-5 bin demişlerdi kaç sene önce. şu an eğer 7.5 bin istiyorlarsa haftada en az 40 saat eğitim vermeliler sınıf da 10 kişiyi geçmemeli.

    benim yazılımı nasıl öğrendiğime gelirsek;

    1- öncelikle ingilizce öğrenmelisin.

    2- kitap veya videolardan çalışmalısın. benim zamanımda bu kadar video yoktu, kitap vardı sadece dolayısıyla kitaptan çalışmaya alışığım ve meyilliyim. kitapta ilerleme hızın okuma-anlama hızınla orantılı, videoda adamın konuşma hızı da etkili oluyor, video bana göre yavaş kalıyor. totalde 30 saatlik video eğitimi için en az 90 saati gözden çıkarman lazım, bir de kitaplar daha sistemli ve düzenli oluyor. video sevenler de var, kişisel bir durum kendine uygun olanını seç.

    bu işin denklemi: amazondan kitap bak, iyi oy alan kitapları seç, bu kitapları internetten edinmeyi öğren, otur çalış. 400 sayfa civarı bir kitap 1-2 ayda bitiyor, 800-1200 sayfa kitap 3-4 ayı bulabiliyor buna göre ayarla işte kendini. motivasyon yüksekse daha kısa sürer.

    video için udemy de ucuz ve kaliteli eğitimler bulabilirsin (25-35 TL arasına düşüyor bazı eğitimler, indirimleri takip et 300-400 TL ödeme). spring eğitimi fena değil mesela, zenci bir adamın dersi var ama ingilizcesi anlaşılıyor. Udemy'i zaten Türkler Amerika'da yapmış, Türkiye'ye acayip kıyak geçiyorlar fiyat konusunda.

    4- webforms un devri geçti, hala kurslarda öğretiyorlarsa kazıklıyorlar demektir. direk MVC çalış.

    5- kurumsal firmalar java ve C#, startuplar yeni şirketler python ruby javascript groovy tabanlı projeler yapar.

    6- MVC öğreneceksen direk MVC tabanlı ve herşeyi MVC ye göre yapan bir framework çalış önce. böylece tasarımı ve mantığını anlarsın ve bir framework öğrenmiş olursun sonra daha serbest bir frameworke geçersin.

    tavsiyem: python django frameworkü ile başlamandır. ahanda kitap (internetten beleş bulursun):
    https://www.amazon.com/Django-Beginners-Build-websites-Python-ebook/dp/B079ZZLRRL/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1546725587&sr=8-1-spons&keywords=django+python&psc=1

    çünkü python dil olarak java ve C#'a yakın. burda MVC mantığını kap, pythonu da göre göre öğreneceğinden diğerleri için ön hazırlık olur. sonra C# (.net core) ve Java'ya (spring MVC) atlarsın. C# frameworklerini öğrenmek daha kolaydır. hele artık visual studio da beleş oldu, visual code da geldi. C# öğrenmek acayip kolay ve öğrenimi rahat. ama çok java projesi olduğundan java frameworklerini de öğrenmen iyi olabilir. java ortamı yapboz gibi. birşey kullanacaksan başka yerden alıp projene monte etme olayı çok oluyor. C# ve pythonda ortamı bir kez kurunca çok plugin derdi fln yok, önce MVC mantığını öğreniyorsun; advanced kısmında biraz var, onları da internetten tutorial bulup yaparsın.

    tavsiye => python django -> sonra C# .net core -> spring MVC -> grails (bu sıra kolaydan zora doğru)

    grails'i Türkiye'de isteyen görmedim. grails 2 deyken groovy dilini öğrenip yapıyordun, sonra grails 3 de spring in üstüne inşa edildi. spring bilsen bile groovy öğrenmen lazım. kısacası o kadar kasma. python -> C# -> java yolunu seç, bu bile çoğu kişiye yeter. hatta C#'da kalsan bile yeter.

    ruby on rails de aslında MVC için çok güzel ama önce ruby dilini öğrenmen lazım, sentaksı java ve C#'a göre biraz daha farklı. dolayısıyla senin için ek iş demek. python dan diğerlerine geçmek daha kolay.

    sonradan gelen edit: arkadaşlar bu dediklerim internet programcılığı için. mobil içinse java (android) ve swift (ios) dilleri var; C# ile pyhon yok.

    gömülü sistem yazılımcıları da genelde C ve C++ kullanır. duruma göre matlab ve python da bilimsel olarak kullanılmaya başlandı ama daha çok sistemi görselleştirmek için bunlar. gerçek zamanda çalışan sistem C ve C++ ile yazılıyor. Bunun için de Türkiye'de genel olarak teknik üniversiteleri tercih etmelisiniz. (odtü veya itü. bilkent bile değil dikkat bilkent java'dan başlıyor. C ve C++ standart olarak gösterilmiyor belki isteyenler için ders açıyorlardır bilmiyorum ama ben TR'de çalışırken bilkentliler C++ bilmiyordu.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 20 Ocak 2019; 13:12:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamukazem

    c# ile ilgili eğitim almak isteyenlere aşağıdaki kurumları tanıtmak istedim. Ben yazılım eğitmeniyim piyasada bu kurumların çoğunda eğitim verdim.

    1. Bilge Adam
    2. Bilişim Eğitim
    3. Vektörel Bilişim
    4. BT Akademi
    5. Infopark (Kurumsal)
    6. Meridyen
    7. Global Kariyer
    8. Tütev
    9. Indigo

    Şimdi sırasıyla yazılım eğitimlerinde kurumların özelliklerine bakalım.

    1. Bilge Adam: 12.000 TL ile başlarlar 6.000 TL'ye kayıt alırlar. Ankara şubesindeki eğitmenler yeni mezun oldukları için tecrübesizdir. Bilge Adamın Kadıköy şubesindeki eğitmenler benim de arkadaşlarım o şube çok iyidir. Ama Ankara şubesini tavsiye etmem. İş Garantisi verdiklerini söylerler, kariyer eğitimi verdiklerini söylerler inanmayın. Satışı yapmak için her yolu denerler. Son 1 kişilik yerimiz kaldı gibi. Randevusuz görüşmeye almazlar. Çok yoğunuz izlenimi vermek için. Klasik Para tuzağı olan bir yer. Kaptırmayın derim. Kitap olarak sadece microsoft'un dokümanlarını pdf olarak verir. İngilzce

    2. Bilişim Eğitim: Bilge Adamı taklit etmeye çalışan bir kurum. sürekli eğitmen ilanları kariyer nette dolaşır. Eğitmenlerine ücretlerini vermemekle ünlüdür. Kariyer kart olayı bilge adamdan çalmadır. fiyatları da bilge adama yakındır. Kitap olarak sadece microsoft'un dokümanlarını pdf olarak verir. İngilzce. Bilişim'in dışında ingilzce eğitimleri de vermeye çalışır. Dolayısıyla tek bir alanda uzman değiller. Bu da onları eksiye götüren etmenlerdendir.

    3. Vektörel Bilişim: Ciddi bir eğitim anlayışları var. Samimi bir ortamları var. Ticarethane gibi çalışmaz. Öğrenci başarısı odaklıdır. Çok disiplin uygular. Butik olduğu için her öğrencisini sürekli takip eder. Fiyatları orta düzeydir. Ne çok pahalı, ne çok ucuz. Uzaktan Eğitimi destek amaçlı olarak kullanırlar. Bu da 7/24 eğitim demektir. Tüm dersleri video kaydına alırlar. Öğrencilere verirler. Kitap olarak piyasada tutunan Türkçe Kaynak kitapları ücretsiz verir ayrıca Microsoft dokumanlarını pdf olarak verir. Ankara'da bilişim eğitimleri alabileceğiniz en iyi kurumlardan biridir. Kesinlikle tavsiye ederim.

    4. BT Akademi: Eğitmenleri çok sağlamdır. Küçük spesifik eğitimler verir. Gerçekten işi bilen uzmanlardan oluşur eğitmenleri. Fiyatları makuldur. Sürekli güncel teknolojilerin eğitimlerini verirler. Ücretsiz seminerleri olur. Bilgi Teknolojileri dışında eğitim vermezler bu da onları uzmanlaştırır. Kurumsal bir firmadır. Sınıf ortamları düzgün ve elit bir yapıya sahiptir.

    5. Infopark: Bireysel eğtiim vermez. Sadece kurumsal eğitim verir. Bilge Adam'ın bir numaralı rakibidir. Kadrolu eğitmenleri mevcut.

    6. Meridyen: Bilgisayar, ingilizce, KPSS, vs tüm alanlarda eğitim verir. dolayısıyla uzmanlaşmış bir alanı yok. Herşeyi yaparız derler. Şu ara sanırım kurum kapanıyor.

    7. Global Kariyer: İzmir Merkezli firma Ankara'da şube açtı. Görüntüsü makyajı iyi ama içi boş. Eğitmenleri yok. kayıt yaptırsanız bile grup oluşturamadıkları için ve eğitmen bulamadıkları için sınıf açamıyorlar. Yeni ve Ankara'da tecrübesiz bir kurum. Tavsiye etmem. kendinizi yeni açılmış daha oturmamış bir kuruma emanet etmeyin. Yazılım uzmanlığı eğtiimi de veremiyorlar zaten.

    8. Tütev. Bir vakıf. Beltek türü bir yer. Verdikleri eğitim beltek düzeyinde. Her alanda eğitim vermeyi amaçlıyorlar. İş sağlığı güvenliği, diksiyon, yabancı dil, bilgisayar, bunların yanında da yazılım. Tabi bu da meridyen gibi, bilişim eğitim gibi uzmanlaşamamalarını sağlıyor. tavsiye etmem.

    9. Indigo: Bilge Adam'dan ayrılan bir kişinin kurduğu bir yer. Kurumsal kimliği yok. Amatörce eğitim vermeye çalışıyor. 1,2 kişi bulunca bu kişilere eğitim veriyor. Ya da verdiğini zannediyor.

    Özetle arkadaşlar. Bunlar benim bu sektörden edindiğim bilgiler. Sizler de kendi araştırmalarınızı yapın kurumlarla yüzyüze mutlaka görüşün. Çünkü hem zamanınızı vereceksiniz hem de paranızı. O yüzden nokta atışı yapmalısınız.

    Aşağıda kurumlara ilişkin puanlar veriyorum.

    1. Bilge Adam: 60 (İstanbul Şubesi: 90, Ankara 60)
    2. Bilişim Eğitim: 50 (İstanbul, Ankara)
    3. Vektörel Bilişim: 80 (Ankara)
    4. BT Akademi: 90 (İstanbul)
    5. Infopark: 80 (Ankara- Kurumsal)
    6. Meridyen: 40 (Ankara)
    7. Global Kariyer: 40 (İzmir, Ankara)
    8. Tütev: 30 (Ankara)
    9. Indigo: 20 (Ankara)
    Hepsi leş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @realexile @kamukazem süper özetlemişsiniz. ben de çok araştırmıştım ama özellikle bilişim eğitim merkezinin eğitmenlerinin maaşlarını veremediğini duyunca uzak durdum. Listede infotech academy yok. ben de bu kursu tavsiye ederim, gerçekten paradan çok öğretmeye ve bir işe yerleştirme adına çabalıyorlar ellerinden gelse benim CV'imi de kendileri hazırlayacaklar, hocalar da saha tecrübesi olan kişiler. bol bol uygulama yaptırıyorlar.
  • "microsoft yetkili eğitim merkezleri" tamamen para tuzağıdır.ederinin 5 6 katı fiyat çıkarır hepsi.ve eğitimleri çok yüzeysel ve kısıtlıdır.
  • Bence kursa gidip öğrenmek yerine udemy den kadir murat başeren in ya da murat yücedağ ın c# kurslarından biri alın, youtube dan da bulabileceğiniz uygulamalar var. Geliştire geliştire öğrenin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.