Şimdi Ara

C# kodlari yardim UNİTY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkakadaslar unity 3d programi hakkinda bir soru soracagim izledigim egitimlerde bir takim kodlar gordum ben c# kullanacagim ve onun egitim setini ve kitabini edinden baslayacagim ama oncelikle bir sorum var internette izledigim videolarda mesela debug.log yada this.transfrom.partition dogrumu yazdim bilmiyorum vektor 3 gibi komutlar var bunlar c# in kodlarimi yani ben c# i ogrenirken bu kodlarida ogrenecekmiyi. Yoksa bunlar unitynin kodlarimi unitynin kodlariysa nereden ne islere yaradiklarini bulabilirim not: ingilizcem yoktur tr kaynak onerirseniz sevinirim yada c# insa hepsi klasik egitim setlerinde ve kitablardada bu kodlara deyinirlermi yad bu kodlarin c# da ne ise yaradigini anlatan tr bir kaynak varmi migrosoft sitesinde filan birde daha oncede bir konumda yazmistim bunlar unitynin classlari filanmi oyleyse bu classlarin ici olmali yani bunlari yapmak icin kodlar yazmislar onlara nasil ulasabilirim yada nasil yaziyorar icini yada c# i ogrendigimde ben. Bu classlara ihtiyac duymadan kendim class yazabilirmiyim tam olarak aciklarsaniz seviniri. Temel programlama bilgim var degiskenler fonksiyonlar if else filan. Orta seviyeden anlatabilirsiniz isterseniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: nexo

Merhaba arkakadaslar unity 3d programi hakkinda bir soru soracagim izledigim egitimlerde bir takim kodlar gordum ben c# kullanacagim ve onun egitim setini ve kitabini edinden baslayacagim ama oncelikle bir sorum var internette izledigim videolarda mesela debug.log yada this.transfrom.partition dogrumu yazdim bilmiyorum vektor 3 gibi komutlar var bunlar c# in kodlarimi yani ben c# i ogrenirken bu kodlarida ogrenecekmiyi. Yoksa bunlar unitynin kodlarimi unitynin kodlariysa nereden ne islere yaradiklarini bulabilirim not: ingilizcem yoktur tr kaynak onerirseniz sevinirim yada c# insa hepsi klasik egitim setlerinde ve kitablardada bu kodlara deyinirlermi yad bu kodlarin c# da ne ise yaradigini anlatan tr bir kaynak varmi migrosoft sitesinde filan birde daha oncede bir konumda yazmistim bunlar unitynin classlari filanmi oyleyse bu classlarin ici olmali yani bunlari yapmak icin kodlar yazmislar onlara nasil ulasabilirim yada nasil yaziyorar icini yada c# i ogrendigimde ben. Bu classlara ihtiyac duymadan kendim class yazabilirmiyim tam olarak aciklarsaniz seviniri. Temel programlama bilgim var degiskenler fonksiyonlar if else filan. Orta seviyeden anlatabilirsiniz isterseniz

Bu sınıfların, metodların C# programlama derslerinde öğretileceğini sanmıyorum veya kitaplarında. Unity eğitim setinde öğrenirsin ama, hepsini olmasa da bir kısmını.
    Bu sınıfların bir kısmını yazabilirsin öğrendikten sonra kolay bir şekilde. Ama bu sınıfları yazman gereksiz, çünkü oyun motoru kullanmanın mantığı zaten işleri kolaylaştırmaktır, oradaki herşeyi kendin yazacaksan Unity'e gerek kalmaz zaten. Kolay gelsin

• unity nin egitimimi var hocam birde bu classlarinin oldugu sitede varmi bunlar anlatiliyormu

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Merhaba arkakadaslar unity 3d programi hakkinda bir soru soracagim izledigim egitimlerde bir takim kodlar gordum ben c# kullanacagim ve onun egitim setini ve kitabini edinden baslayacagim ama oncelikle bir sorum var internette izledigim videolarda mesela debug.log yada this.transfrom.partition dogrumu yazdim bilmiyorum vektor 3 gibi komutlar var bunlar c# in kodlarimi yani ben c# i ogrenirken bu kodlarida ogrenecekmiyi. Yoksa bunlar unitynin kodlarimi unitynin kodlariysa nereden ne islere yaradiklarini bulabilirim not: ingilizcem yoktur tr kaynak onerirseniz sevinirim yada c# insa hepsi klasik egitim setlerinde ve kitablardada bu kodlara deyinirlermi yad bu kodlarin c# da ne ise yaradigini anlatan tr bir kaynak varmi migrosoft sitesinde filan birde daha oncede bir konumda yazmistim bunlar unitynin classlari filanmi oyleyse bu classlarin ici olmali yani bunlari yapmak icin kodlar yazmislar onlara nasil ulasabilirim yada nasil yaziyorar icini yada c# i ogrendigimde ben. Bu classlara ihtiyac duymadan kendim class yazabilirmiyim tam olarak aciklarsaniz seviniri. Temel programlama bilgim var degiskenler fonksiyonlar if else filan. Orta seviyeden anlatabilirsiniz isterseniz

Bu sınıfların, metodların C# programlama derslerinde öğretileceğini sanmıyorum veya kitaplarında. Unity eğitim setinde öğrenirsin ama, hepsini olmasa da bir kısmını.
    Bu sınıfların bir kısmını yazabilirsin öğrendikten sonra kolay bir şekilde. Ama bu sınıfları yazman gereksiz, çünkü oyun motoru kullanmanın mantığı zaten işleri kolaylaştırmaktır, oradaki herşeyi kendin yazacaksan Unity'e gerek kalmaz zaten. Kolay gelsin

birde hocam unity de yapmaya calismamim asil sebebi sizede soylemistim c# objective-c zor bir dil ve kaynak sikintisi var ama unityde c# kullanildigindan ve cok platfromu desteklediginden onu kullanmaya calisiyorum

• quote:

quote:

quote:

birde hocam unity de yapmaya calismamim asil sebebi sizede soylemistim c# objective-c zor bir dil ve kaynak sikintisi var ama unityde c# kullanildigindan ve cok platfromu desteklediginden onu kullanmaya calisiyorum

Abicim sen normal bir unity eğitim seti bul, o sınıfların, metodların hepsini öğrenmen gerekmiyor, yeri geldiğinde öğrenirsin, zaten tutoriallar, eğitim setleri, senin kullanacağın sınıfları sana öğretir. Fazlasına gerek yok.

• Hocam ben bulamadim tr egitim setimi var unitynin birde diyorumki javascript ogrensem ardindan zaten temelini biliyorum js nin ilerletirim ardindan unitynin runtime classeslerini yani classlarini tr ye cevirtsem ogrensem istedigimi yazabilirmiyim

Hocam ben bulamadim tr egitim setimi var unitynin birde diyorumki javascript ogrensem ardindan zaten temelini biliyorum js nin ilerletirim ardindan unitynin runtime classeslerini yani classlarini tr ye cevirtsem ogrensem istedigimi yazabilirmiyim

Şu türkçeye çevirme işini bir unutup, işe öyle girişsen çok çabuk yol alırsın, hem ilerde ingilizce lazım olacak zaten. Her öğrendiğin sınıfın ismini ve içeriğini türkçe yapmaya kalkarsan ömür boyu en fazla 2 3 tane dili, o da hepsinden sadece birkaç ufak teknolojiyi öğrenebilirsin. Bir sınıfı, metodu, fonksiyonu kullanmak için illa onun ingilizcesinin türkçe karşılığını bilmen gerekmez. Ne işe yaradığını bilmen yeterlidir. Kullanımını öğrenmek için ise GOOGLE'yi YOUTUBE'u kullanabilirsin.

Javascript öğren, Türkçe kaynağı kesin vardır, .pdf uzantılı e-kitap veya .txt uzantılı da olabilir, hatta bir takım türkçe programlama görsel eğitimi veren siteler var, webteders gibi onlardan da öğrenebilirsin. Kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam ben bulamadim tr egitim setimi var unitynin birde diyorumki javascript ogrensem ardindan zaten temelini biliyorum js nin ilerletirim ardindan unitynin runtime classeslerini yani classlarini tr ye cevirtsem ogrensem istedigimi yazabilirmiyim

Şu türkçeye çevirme işini bir unutup, işe öyle girişsen çok çabuk yol alırsın, hem ilerde ingilizce lazım olacak zaten. Her öğrendiğin sınıfın ismini ve içeriğini türkçe yapmaya kalkarsan ömür boyu en fazla 2 3 tane dili, o da hepsinden sadece birkaç ufak teknolojiyi öğrenebilirsin. Bir sınıfı, metodu, fonksiyonu kullanmak için illa onun ingilizcesinin türkçe karşılığını bilmen gerekmez. Ne işe yaradığını bilmen yeterlidir. Kullanımını öğrenmek için ise GOOGLE'yi YOUTUBE'u kullanabilirsin.

Javascript öğren, Türkçe kaynağı kesin vardır, .pdf uzantılı e-kitap veya .txt uzantılı da olabilir, hatta bir takım türkçe programlama görsel eğitimi veren siteler var, webteders gibi onlardan da öğrenebilirsin. Kolay gelsin

iste hocam dediginiz gibi classlarin ne ise yaradigini ogrenmeye calisiyorum ve ordaki tum classlarin youtubede videosu olacagini zannetmiyorum zaten daha oncede bir classin videosunu izledim pek bir sey anlamadim yazili olarak yada tr olarak direk anlatmayinca ne ise yaradigini anlamasi zor oluyor ondan ben turkceye cevirteyimmi dedim ama tabiki usta sissiniz youtubedekilere filan bak ordan ogren cevirttirme derseniz oyle yaparim birde javascript in var kaynaklarida acaba html ile iligili yani web tabanli alatiyor bu javascript ile unity dekullanilanin arasinda fark yok degilmi

• quote:

quote:

quote:

iste hocam dediginiz gibi classlarin ne ise yaradigini ogrenmeye calisiyorum ve ordaki tum classlarin youtubede videosu olacagini zannetmiyorum zaten daha oncede bir classin videosunu izledim pek bir sey anlamadim yazili olarak yada tr olarak direk anlatmayinca ne ise yaradigini anlamasi zor oluyor ondan ben turkceye cevirteyimmi dedim ama tabiki usta sissiniz youtubedekilere filan bak ordan ogren cevirttirme derseniz oyle yaparim birde javascript in var kaynaklarida acaba html ile iligili yani web tabanli alatiyor bu javascript ile unity dekullanilanin arasinda fark yok degilmi

Javascirpt'e daha önce hiç bakmadım. Ama Unity'nin Javascript dediği şey her ne ise, normal javayla aynı benim gördüğüm kadarıyla, Normal java öğrenirsen, işin hallolur sanırım.

Class işine gelince;

Sen javayı bir öğren, oradaki sınıfların bazılarını da öğren, istiyorsan sana türkçe e-kitap da yollarım. Sonra Unity'e geçersin. Sınıfların hepsini öğrenmeyeceksin. Sadece işine yarayacak olanları öğreneceksin. Bunları öğrenmek için önce programlamayı öğrenmen gerekiyor, daha sonra dersleri izleyerek o sınıfların ne olduğunu öğrenebilirsin.

• hocam yanlismi anladim java ile javascript imi karastirdiniz javascript web tabanli yoksabenmi yanlis anladim birde java ile ordaki classlarin ne alakasi varki bir arkadas bakti onlara onlarin bazilarinikendin yazabilirsin bazilarida unity nin classlari ona ozel neise yaradiklarini bilmen gerekli dedi
    birde hocam gecenlerde bir kitap buldum daha once almisim flash cs 6 ac3 ile iligili sizin ac3 ile ilgili biliginiz varmiicinde mobil programlamada vardida sadece ozet gecmis detay vermemis internette genis anlatimida yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexo -- 4 Eylül 2012; 19:37:30 >

hocam yanlismi anladim java ile javascript imi karastirdiniz javascript web tabanli yoksabenmi yanlis anladim birde java ile ordaki classlarin ne alakasi varki bir arkadas bakti onlara onlarin bazilarinikendin yazabilirsin bazilarida unity nin classlari ona ozel neise yaradiklarini bilmen gerekli dedi
    birde hocam gecenlerde bir kitap buldum daha once almisim flash cs 6 ac3 ile iligili sizin ac3 ile ilgili biliginiz varmiicinde mobil programlamada vardida sadece ozet gecmis detay vermemis internette genis anlatimida yok

http://www.java.com/tr/download/faq/java_javascript.xml

http://www.unity3dstudent.com/

Bu sitedeki videolar ile Unity öğrenebilirsin. Anladığım kadarıyla (Çok araştırmadım), Unity javascript kullanıyormuş, sitesinde de öyle yazıyor.

• quote:

hocam yanlismi anladim java ile javascript imi karastirdiniz javascript web tabanli yoksabenmi yanlis anladim birde java ile ordaki classlarin ne alakasi varki bir arkadas bakti onlara onlarin bazilarinikendin yazabilirsin bazilarida unity nin classlari ona ozel neise yaradiklarini bilmen gerekli dedi

unity kullandığı javascritle pek alakası yoktur araşatırma yaparsanız görebilirsiniz!!
    untiy kullandığı unityscript tir senin piyasada bulabileceğin en iyi eğitim seti ;

http://www.walkerboystudio.com/html/unity_training___free__.html

budur bunu baştan sona dikkatli bir şekilde kafanı vererek izlerek sonunu getir çok iyi bir nokta da olursun çeviri işiyle uğraşma görsel setlerde birçok şeyi öğretebilir ama önce hangi şekilde öğreneceğine karar ver 2-3 ayda oyun yapamazsın 2-3 yılda belki birşeyler yapabilirsin!!acele etmeden sindire sindire öğren!!

türkçe olarak ta yasirkula unity diye google da arama yap bu kardeş çok kaliteli eğitimler veriyor birçok türkçe çevirileri de var unity ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udede -- 4 Eylül 2012; 20:50:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.