Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (294. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.985
Cevap
101
Favori
514.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi

    Cıngardan kasıt bayide bağır çağır kavga çıkarmak değil elbet.   Aracı satın alırken akünün ayrı garantisi var demedikleri için aracın garantisi sürüyorsa akü de garantilidir. Aküyü benim bozma ihtimali de olmadığına göre garantiden değiştirmek zorundalar. Dediğim gibi her bakıma oraya da gittiğime göre beni kaybetmemek ve sonradan değerlendirmede benden yüksek puan almak istiyorsa aküyü değiştirmesi servisin hayrına olur.


    Yeri gelmişken ben de konuyla ilgili bir anımı anlatayım. Arabayı satın almadan önce bayiden katalog almıştım. Donanımı ne bi bakayım diye. Özellikle araba konusunda hem dolusunu almayı hem de tüm özelliklerine hakim olmayı severim. O ansiklopedi gibi kullanım kılavuzunu okuyan nadir insanlardan biriyimdir. Neyse, arabayı teslim aldık eve geldik ertesi gün masanın üstünde katalog gözüme ilişti. Sayfaları karıştırırken katalogdaki aracın tampon ve kapı altlarındaki açık renk parçalar gözüme ilişti. Baktım benim arabada yok. Donanım listesine baktım listede var. Siteye baktım orada da görünüyor. Ayrıten alsan o zamanın parasıyla 4-5 bin TL ödemek lazım. Hemen bizimle ilgilenen elemana mesaj attım durumu anlattım takamayız dedi. Ben de Toyota Türkiye'yi arıyorum. Ayrıca Facebook grubunda ve donanımhaberde de rezil edeceğim dedim kapattım. 10 dk sonra aradı insiyatif kullanıp takacağım dedi. Lahavle çekip neyse dedim. Servise gittim bu orada o görevli de geldi aslında yok ama ben taktırıyorum vb. Minnet edince orada müşterilerin önünde açtım ağzımı yumdum gözümü. Sen bana hakkım olanı minnet ederek sadaka gibi mi vereceksin? Diye Hemen başka bi görevli geldi isterseniz içeride konuşalım dedi. Yüksek sesle söylene söylene girdim o görevliyi gönderdiler bir bayan geldi özür diledi ve o parçalar hakkınız takacağız kusura bakmayın dedi. 1 ay sonra 1000 km bakımına gittiğimde o görevliyi işten çıkarmışlardı. Daha sonradan Facebook grubunda bu şekilde bu parçalar takılmadan teslimat yapılmış pekçok kişinin de taktırmasına vesile oldum. Velhasılkelam haklıysam durumu öylece kabul etmem.

    Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Toyota servis ve müşteri memnuniyeti konusunda benim için rakipsizdir. Kapıda karşılar, kapıda uğurlar. Her zaman müşteri odaklıdır.


    O kadar uzun yazınca sorunun cevabını unuttum. 

    45 amperlik akü yerine 60-70 amperin sıkıntı çıkaracağını zannetmem. Bildiğim kadarıyla asıl önemli olan voltaj o da oto aküsünde standart 12v.



    Alıntıları Göster

    Hocam kendi ağzınla söylemişsin işte ilk aldığın gün cıngar çıkarmışsın bayinin ortasındaC-HR Toyota Ana Konu  adamı işinden etmişsin. Şaka bir yana o konularda hakkımı ararım ama sıkıntı şu arabanın garantisi 3 yıl ondan sonraki garanti toyota garantisi değil bir firmadan satın alınmış ilave garanti hizmeti yani bir nevi sigorta gibi düşün servisteki arkadaşta söyledi bu ilave garanti herşeyi onaylamıyormuş ve servis elemanları müşteriye karçı mahçup oluyorlarmış. Yeni alınan araçlarda bu paketi satmamak için detaylı şekilde garanti içeriği hakkında açıklama yapıyorlarmış. Kısaca servis te mağdur bu işten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kartel1 K kullanıcısına yanıt

    Haklısın biraz öyle olmuş.C-HR Toyota Ana Konu  görevliyi başka şikayetler de olduğu için çıkarmışlar. Sadece benim için değil.


    Ek garanti işi hep şüpheli gelmiştir bana zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esatgelmedi -- 2 Ocak 2021; 12:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni araçlarda artık 60 amperlik akü takmaya başlamışlar. 2019 model 1.2 t aracımda o şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. bu araca uzun zamandır hayranlıkla bakıyorum. sonunda alma kararı aldım ama piyasa malum fiyatlar uçuk. sarı sitede 1.2 benzin 2017 full versiyon 220k civarlarında bide 2020 boş paket 250k civarlarında. Asıl sorum 2017 ile 2020 arasında paketler dışında bir fark varmı acaba araç kalitesi, parça kalitesi gibi yani farka değicek birşey yapıldımı araçta ?

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten

  • kelleco2 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Araç 2019 yılında makyajlandi.
    Makyajlı kasa ile beraber baya bı değişiklik var.
    Apple carplay android auto desteği
    Daha iyi izolasyon
    Tasarım farklılığı vs.

    Bu yüzden 2017 almanızı tavsiye etmem.
    Kısa bir araştırma yaparsanız makyajla gelen değişiklikleri kolaylıkla bulursunuz.
  • 250 k iyi fiyatmı peki boşu için, çünkü 220k ya full paket varken boşuna 250k ? yani 3 yıl çokta fark yok ama 2 si arasında çok kararsız kaldım. 2021 hiç karıştırmıyorum zaten onlar uçtu çoktan

  • kelleco2 K kullanıcısına yanıt

    Ben yinede yeni makyajli kasa tercih ederdim. Gercekten yalitim

    ve bazi donanimlar fark ediyor. 2021ler ne yazikki aldi basini gitti haklisiniz. Zaten o fiyatlarla toyota ne kadar satar bilmiyorum. Hybrid zaten ihracata gittigi icin dert etmiyorlar. Bunun farkindayim ama yinede cok yuksek fiyatlar. C-HR Toyota Ana Konu  simdiden hayirli olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bu fiyat şuanki piyasa için iyimi, biraz daha beklesek düşüş olurmu. bu araç hakkındada teknik bilgiye sahip değilim genel olarak araç bilgim pek yoktur. açık söylemek gerekirse ilk aracım olucak alırsam severek binicem gibi ama beni üzermi acaba diyede şüphe oluyor ister istemez. yeterli olurmu acaba 1.2 motor. araca sahip iseniz tecrübelerinizden faydalanmak isterim

  • kelleco2 K kullanıcısına yanıt

    Fiyat konusunda tek sknti su. Evet bekleyebilirsiniz. Dusebilir mi? Kesinlikle. Ancak ben artik arabanin fiyati duser mi artar mi ? Diye bakmiyorum. Cunku son kullanici olarak araci alacaksaniz onlara bakmayin derim. Yarin yine bir otv duzenlemesi gelir 50k artar. Yada otv duser daha duser arac. O yuzden Bence bugunku piyasa sartlarinda iyi bir fiyat. Cunku c segment bir araci hemde dusuk vergili dilimde almis oluyorsunuz. Ayrica forumda 1.2 motor hakkinda cok yorum yapildi. İnsanlar memnundu.. Bizde 1.8 hybrid olani var.onun hakkinda bolcana yazabilirim :). 1.2 icin forumdaki arkadaslarin yorumlarini okumanizi tavsiye ederim. Uzun donem kullanimla alakali cok paylasim vardi. Ayrica dedigim gibi bence makyajli kasadaki en buyuk + yalitim. Bir onceki kasaya gore cok farkli. Ayrica apple carplay vs cok yardimci oluyor. C-HR Toyota Ana Konu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 7 Şubat 2021; 11:34:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHR ilk çıktığından itibaren teknik olarak pek birşey değişmedi. Tüm kasalarda mekanik ve alt yapı aynı. Yalıtım, android auto vs kozmetik değişikliler. Olsa iyi olur ama aracın karakterini tamamen değiştirmiyor. Bu da tercih meselesi yine, alıcı için önemlidir değildir kendisi karar verecek.


    2017 yıl sonundan itibaren TSS güvenlik paketi geldi. Ön çarpışma önleyici, şerit takip, adaptif hız sabitleyici vs vs. Tabi yine olsa iyi olur ama bütçeyi göz önüne alırsak olmazsa olmaz mı değil. Yine bu da alıcıya göre çok önemli olabilir veya olmayabilir.


    Gelelim donanımlara, makyaj öncesi Advance, Dinamik, Diamond bir de bunların paketlisi versiyonları var Diamond Premium ve Dinamik Tekno var. Diamond Premium JBL hariç en dolu versiyonu idi en belirgin özelliği ön ve park sensörleri,deri koltuk ve hemen hemen bütün aydınlatmalar LED ( LED olayı Dinamik Tekno'da da vardı sanırım). Neyse forumda veya internette var bu donanımlar tek tek bakarsınız. Ama özeti şu, Advance'te çok boş donanımlı değil özellikle de TSS'ye sahip ise, araçların donanımları genelde kozmetik unsurlar üzerine kurulu ( elektronik park freni,otomatik klima,hız sabitleyici,sis farı vs birçok özellik standart geliyor).


    F/P anlamında hangisini alayım derseniz. Öncelikle hasar takıntınız yoksa çıtır diyebileceğimiz hasarlı araçlara bakın. 40-50 bin TL gözünüzü korkutmasın, bu araçların en ufak önden darbesinin hasarlı 20-25 bin TL tutar. LED far varsa zaten sadece farlar 15-20 bin TL. Aşağıdaki gibi ilanlara da mutlaka bakın derim.


    Onun haricinde internetten donanımları indirin ve tek tek bakın. Birçok donanım belki size birşey ifade etmeyecek, dediğim gibi Advance bomboş Diamond aşırı dolu olarak düşünmeyin, aradaki farklar bazı kişiler için hiç önemli bile değil.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-toyota-2017-toyota-c-hr-1.2-turbo-advance-tss-li-serit-takp-geri-gors-893605972/detay


    @kelleco2





  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    2020 1.2 flame alıcam sanırım. kazalı aracada girersem önden kazalı bakmam yani o araba çok sıkıntı yaşatır kullanırkende,satarkende. diyelimki bunu aldık bu araca sigorta kasko ne kadar ödemiştiniz siz. ilk araba olduğu için herşeyi tam olsunda eksiği olmasın. fiyatlarıda bileyimde süpriz olmasın :)

  • kelleco2 K kullanıcısına yanıt

    Kazali vs sakin bakmayin. hemde ilk arabaniz olacak. hic gerek yok boyle seylere. İlk araciniz olacaksa hasarsizlik indirimi olmayacagi icin biraz ilk teklifler yuksek olabilir. Kasko teklifi alirken 2-3 ayri firmadan fiyat alinki karsilastirma yapmis olursunuz. Simdiden hayirli olsun C-HR Toyota Ana Konu  umarim memnun kalirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Cok guzel anlatmissiniz elinize saglik valla C-HR Toyota Ana Konu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım ve cevaplarınız için teşekkür ederim :)

    2020 1.2 kullanan varmı acaba sormak istediğim bir kaç şey vardı

  • 2021'de neden 1.2 yok?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.h.met kullanıcısına yanıt
    Firma politikası gereği sadece hibrite döndüler bence yanlış yaptılar
  • kelleco2 K kullanıcısına yanıt
    Sorabilirsiniz 2020 Eylül'de aldım.
  • Toplam emisyon değerlerini tutturabilmek için. Çoğu motorun 2021 yılında ya ara hibrit motor takıldı ya da gücü düşürüldü diğer firmalarda da ayrıca.


    @A.h.met

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Geçici bir durum mu? Sadece 2021 için mi geçerli?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.