Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (237. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.986
Cevap
101
Favori
514.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet yenilenende de yok. Eski aracimda vardi ama ozellikle kapali otopark girislerinde hep problem oluyordu, ayrica yol duz degilse acma/kapama duzgun olmayabiliyordu. Avantajlari da tabiki var ama elzem bir aksesuar degil sahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safety sense sonradan gelmesi üzdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine zam gelmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^Biotech^

    Yine zam gelmis

    Bir örnek:

    Eskisi- Toyota C-HR 1.2 Turbo Diamond 4x2 Multidrive S 137,990 123,400
    Yenileneni- Toyota C-HR 1.2 Turbo Diamond 4x2 Multidrive S 142,250 135,850

    Arada 12.450 TL fark var. Sanıyorum yenisi vergi dilimine takılmış.
    Buna rağmen bayilerde ciddi indirim yapılacağını düşünüyorum.

    Fiyatlar birçok markanın hala çok gerisinde. Oysa onlardan geri kalır yanı yok!
    Bana göre muadillerinden 20-30 bin TL daha ucuz.
  • Evet gorunen o, dogru demissiniz.

    Bazi markalarda da ayni donanim ve modelin sedani vergi dilimine girmis HB girmemis, aradaki fark 700 TLden 12500e cikmis.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Aracın ilk sahiplerinden biriyim Allah nasip ederse 24 Kasım'da 1. yılı dolduracağım (19.000 km). Uzun süredir foruma yazmadım ama yazmama nedenim sıkılmam değil yazacak birşey bulamamamdan dolayı. Dönüp dolaşıp vay be araba çok güzel yazmak istemiyorum. Sorun yaşasam onu yazacağım o da yok.

    Biliyorum birçok arkadaş forumdan ziyade Facebook'ta grup oluşturdu orada yazıyor ama 1. yılın anısına bence herkesin özellikle de uzun süredir aracı kullananların kısa bir değerlendirme yapmalarının vatana millete faydalı olacağını düşünüyorum o yüzden bunun ilk adımı olarak 1. yıl değerlendirmeme başlıyorum

    Evet dediğim gibi aracı alalı tam 1 yıl oldu ve inanın beni rahatsız eden en küçük bir sorun yaşamadım. Evet başta ilk üretilen araçlarda oluşan ve bir kısım araçların kelebek camından gelen ıslık sesi hepimizin canını sıktı ama çok kısa sürede kimimizin kelebek camı değişerek benim gibi bazı kullanıcılara ise başka yöntemlerle çare bulundu. Koskoca yıl yaşadığım sadece buydu ve bu da sorun bile sayılmaz şeytan kulağına kurşun. Araçta lastiklerden gelen ses duyuluyor ve 120 üzeri hafif rüzgar sesi var ama bunlar kronik sorun değil C sınıfı bir araçta bunlar oluyor ki QQ ile karşılaştırırsam onun yanında bu araça kuzuların sessizliğini oynar:-))

    Hiçbir aracı kötülemek hedefim değil ama baştan beri 3008 forumunu takip ediyorum. Daha önce aldığım ve önemli sorunlar yaşadığımız (ağabeyim ve ben) 307 ve 308'den sonra Peugeot hakkında önemli negatif ön yargılarım var ve çok objektif olamıyorum ama genel yapısı itibariyle 3008'i beğeniyorum (ben asla almam ama olsun:-))) O yüzden örneğimi oradan veriyorum yoksa 3008 kötü araç falan demiyorum kullanmadığım bir araç için yorum yapmam doğru olmaz. 3008 forumu bize göre çok aktif yaklaşık 850 sayfa devirdiler ve çok yazıldığımı için bilmem ama irili ufaklı epey sorun yaşıyorlar. Direksiyon, far ve koltuk titremesi, abs beyni değişen var, bazı iç aksamda minik soyulmalar, ilk başta elektronik aksamda donmalar vb. Neyse asıl olay o değil olay şu bizde benim yaşamadığım ama sizlerin yaşadığı neler var???

    Şöyle arka sayfalara baktım tartıştığımız konular neden safety pack yok (olsa iyi olurdu ve evet toyota ilk alıcılara kazık attı ama bu sorundan sayılmaz Toyota Türkiye'nin sevimsizliği olabilir) ya da yakıt tüketimi konusu. Bazı arkadaşlar ilk başta aracın gereğinden fazla yaktığını söylemişti ama benim kriterlerimde araç fazla yakmıyor. Yaz-kış ortalamam 1 yıl sonunda çoğunluğu şehiriçi 7.5 lt (Bazı arkadaşlar 6.5 civarı bazıları ise 9 civarı yaktıklarını söylüyorlardı yani benim tüketim değerim aslında bir orta çizgi gibi oldu:-)). Evet bizim araçta dizel yok o yüzden 5.5 lt civarını göremiyoruz ama bir dizel araca başlangıçta yaklaşık 12-15 bin TL fazla para veriyorsunuz ve ben hala bu dizel işinin çoğu kişi için züğürt tesellisi olduğunu düşünüyorum. 2 lt fark her 100 km'de 10 TL 20 bin km'de 2000 TL yapıyor. Aradaki farkı 7 yılda alıyorsunuz (Bunu 3008 benzinli ve dizel fiyatına bakarak yapıyorum) Başta verdiğiniz 15.000 TL farkı bir kenara koysanız dolara yatırsanız inanın daha çok kar edersiniz. Bakımı verdiğiniz ekstra para ve her ne kadar sessiz oldu dense de benzinliye göre hala gürültülü olan dizelin motor sesi cabası:-))

    Zaten benzinden şikayet edenler için hibrit inanılmaz bir seçenek oldu. Performanstan biraz feragat ederek benzin tüketimini dizel seviyesine getirmek mümkün ki şu anda satışlar sanıyorum 2 aydır hibrit lehine döndü (Baldızımda Ankara'da yaşadığı için bu kervana benim de yönlendirmelerimle 2 gün önce katıldı:-))

    Bir de ilk başta arka tarafın klostrofobik olması muhabbeti vardı o da sorun değil bir beğeni durumu. Beğenen alır beğenmeyen almaz bu kadar basit. Ben 2 çocuğumla gayet mutluyum merak edenler için tekrar yazayım biri 13 diğer 7 yaşında 1 yıldır hiç kusmadılar (Bu muhabbeti ilk günlerden herkes hatırlar:-)))

    Neyse aslında gerçekten eksiklikleri yazmak isterim ama inanın yok. Mükemmel yol tutuşu, inanılmaz konforlu süspansiyonlar, verdiği güven ve onlarcası benim hafızamda kalanlar. Türkiye şartlarında 1.2'nin düşük vergisi de cabası. Yeni alacaklar için TSP'de geldi artık keyfinden geçilmez:-)))

    Evet ben yazdım sıra diğer arkadaşlarda. Lütfen daha önceki muhabbetleri unutup buraya katkıda bulunun. Facebook'ta olmak sizler için güzel olabilir ama benim gibi uzak durmayı seven arkadaşlar için burası da güzel bir paylaşım alanı.

    Yazarken eğer gerçekten yaşadığınız sorunlar varsa ve onları paylaşırsanız herkese katkı sağlamış olursunuz (Mesela ön takımlarda, direksiyonda ya da özellikle motorda sorun yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz vb.)

    Herkese kolay gelsin keyifli sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliece -- 11 Kasım 2017; 12:26:42 >




  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, guzel yazmissiniz. Bende forumlarin daha kolay ulasilabilir oldugunu dusundugum icin buraya yazmayi tercih ediyorum.



    Yol tutus ve suspansiyon ile arka tarafin secim meselesi olduguna katiliyorum.



    Benim aracta gordugum bazi plastiklerin biraz kalitesiz olmasi (guneslikler ve on camin ordaki plastik kisim gibi) ve dokunmatik ekranin fonksiyonelliginin az olmasi.



    Bir de arada motor calistirmadan hemen once anlik olarak eletronik park freni ikaz yazisi cikiyor, aninda sonuyor ve yolda hic yanmiyor, bunu yasayan ve cozumu olan var mi?



    Yurtdisi forumunda da yasayanlar varmis ama bir cevap gelmemis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ^Biotech^ ^ kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.

    Sizin tespitlerinize ben de katılıyorum özellikle ortada duran ve fonksiyonelliği ve dokunmatiği kötü ekran aracın bence de büyük eksisi. Hani yaşadığım bir sorun yok ama daha iyi ve fonksiyonel bir ekranı bu araç hak ediyordu. Umarım aracın sonraki versiyonlarında bahsettiğiniz problemleri çözerler. Bu arada ben araç içi ışıklandırmaları en başta değiştirdim sonuçta 100 TL ilk iş ama bence bu araca sarı değil beyaz ledler çok yakışıyor bunu da bir eksiklik olarak yazalım:-))

    Sizin dediğiniz sorunu ben hiç yaşamadım. Öyle bir yazı çıkmadı ama arkadaşımın birinde Scenic vardı ona benzer bir yazı çıkardı ama 10 yıl boyunca o şekilde kullandı bir sorun çıkmadı. Servise sordunuz mu? Bu konularda oldukça ilgililer devamlı olan bir sorunsa mutlaka çözümünü bulurlar.

    Bakalım başka arkadaşlardan da katkı gelecek mi:-))) İyi akşamlar




  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    Aliece'ye sonuna kadar katılıyorum. Arabada hala kronik bir arıza çıkmadı. Toyota çok ciddiye almış C-HR'yi.

    Öyle ki, maymun iştahlı birisiyim ben şimdiye kadar elli kere satmıştım. Valla kıyamıyorum. Çünkü bu fiyata bu kadar güzel bir araba yok!
  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    Evet bende beyaz led taktim, cidden ici aydinlandi aracin



    Servise goturemedim, oldugum yerde yok cunku suanda. Ama telefonla sordum bir problem yok dediler, yine de olmasa daha iyi olurdu kendi adima

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facebook sayfası çok aktif oldu, o yüzden burası cansız kaldı. "burada kimse yazmıyor araba pek tutulmadı galiba" diye düşünmesinler çok kaliteli bir facebook sayfasına sahip.
  • araç cok tuttu, bu sene 5000 adet satıldı.
  • 1.8 hibritten almayı düşünüyorum



    Yalnız şunu anlayamadım diomand paket işe dynamic paket arasında ne farkı var 1.000 TL fark var ama inşallah gidip test sürüşü yapıp fiyat alacağım inşallah iyi bi fiyat verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nyagiz N kullanıcısına yanıt
    Umarım gönlünüzdeki arabayı alırsınız.

    Fark için toyotanın web sitesindeki broşüre bakmanızı tavsiye ederim.https://www.toyota.com.tr/articles/e-brosur.json Ama bildiğim kadarıyla temel farklılıkları anlatayım. Aslında üç aşağı beş yukarı ikisi aynı araçlar ama toyota enteresan bir şekilde bazı şeyleri ayırmış. Örneğin bende dynamic var peki neden aldım çünkü diamond da çift renk seçeceği yoktu ve diamond daki 10 kollu jantları sevmedim. Ayrıca yine zevk meselesi ben şimşek mavi aldım arabayı ve dynamic içindeki mavi çizgiler benim çok hoşuma ve çok uyumluydu onun için tercih ettim.

    Peki diamondda artılar neler öncelikle yarı deri koltuklar. Buna ek olarak nano klima sistemi park asistanı ve park sensörleri standart. Çift renk seçeceği yok ama siz belki de tek rengi seçersiniz onu bilemem.

    İstediğiniz fiyatı alır mısınız bilmiyorum ama yakın zamanda aileye yeni bir hybrid advance geldi (Safety pack yani güvenlik paketi yok 2017 model). Liste fiyatı 123000 TL'ydi. Lansman rengi için Ankara'da 117000 TL beyazı içinse 115500 fiyat verdiler biz griyi tercih ettik baldızım için. Samsun'da 118.000 TL fiyat aldım mavi ya da gri renk için. Diamond ya da Dynamic içinde 2017 model SP olmayan modeller için en az 5000 TL indirim alırsınız diye düşünüyorum.

    Kolay gelsin




  • nyagiz N kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum o fazlalık Diamond'da metalik farka ait.

    Test sürüşü yapmadan sıfır araba almamak lazım zaten.

    Fikrim kısaca şöyle: Çift renk ve mavili iç ambiyans seviyorsanız dynamic, bana göre daha elegant ve daha donanımlı olanı ise diamond.

    Hayırlısı olsun sizin için.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Bence güzel iş yapıldı Facebook sevenler için elinize sağlık ama buraya katkıda bulunmaktada sakınca yoktur sanırım. Sonuçta facebook sayfası aracı zaten almış olanlar için iyi bir paylaşım alanı ama aracı almayı düşünen kişiler öncelikle forum sayfalarına bakıyor. Bence burayla irtibatı kesmeden facebookta yazışmaya devam edilebilir. Arada oradan bir özet geçerseniz iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta ben zaten arabayı almışım keyifle biniyorum ve sorunumda yok ama insanlar hala merak ediyorlar bazı konuları bu sayfanın bu kadar ölmesi bu güzel araba için dezavantaj bence. Herkese iyi forumlar.
  • umutsen U kullanıcısına yanıt
    Merhaba Umutsen.

    Fiyat farkı Metalikten dolayı olamaz Umutsen çünkü dynamiclerde metalik geliyor ama saydığım opsiyonlar bir şekilde iki model arasındaki farkı açıyor. Bu arada diamond'ın daha elegant olduğuna katılmıyorum havalı bir dynamic sahibi olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliece -- 13 Kasım 2017; 23:10:30 >
  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Fark metalikten kaynaklı diye biliyorum. Önceden ikisinin de fiyatları aynıydı listede ama alt bilgi olarak/opsiyonlarda diamond için metalik farkı ilk çıktığında 650 tl, sonra 900 tl idi. Şimdi metalik farkını kaldırmış direk fiyata 1000 tl yansıtmışlar. Ben diaomd aldım, sizden fazla ödedim, sebebi buydu.
  • Arkadaşlar mrb.. bu araç içine gelen rüzgar sesi için siz neler yaptınız_? benim aracımın sadece şoför tarafındaki kelebek camın söküp ses izolasyonu yapmışlar diğerinde yok.
  • umutsen U kullanıcısına yanıt
    Umutsen Merhaba,

    Kusura bakmayın ben sizin söyledikleriniz biraz farklı yorumladım. Siz metalik boya farkı deyince ben Dynamic'lerde metalik boya yok o yüzden 1000 TL ucuz diyorsunuz diye düşündüm ama siz başka bir durumdan bahsediyormuşsunuz. Neyse kusura bakmayın hata bende dediğiniz şekilde fiyat farkı bu nedenden kaynaklanıyor olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.