Şimdi Ara

c# form aplication proje ödevim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C# Windows Form Application olarak yazılacak. proje ödevim için yardımcı olur musunuz pek birşey bilmiyorum basit şekilde nasıl yapabilirim

    Proje detayları :
    Öğrenci ad, soyad ve numarasını txt dosyasında tutan, bu kayıtlar üzerinde düzenleme, arama, listeleme, silme yapabilen ve txt dosyasına yeni kayıtlar eklenebilen bir program.

    Yeni kayıt ekleme bölümü: Öğrenci ad, soyad ve numarasını kullanıcıdan alınıp, dosyada olan bir numara ile kayıt yapmamak şartı ile alfabetik sıraya göre kayıt yapılacak.

    Silme bölümü: Dosyadaki her kaydın başında ya da sonunda istenilen bir yerde 1 ya da 0 yazılıp, verilerin dosyadan tamamen silinmesinin önüne geçilecek. Silinen kayıtlar 0, ekranda gözükecek (yani var olan, silinmemiş) kayıtlar 1 olarak belirlenmiş olacak. Silinmesi gereken kaydın 1 olan durumu 0 olarak güncellenmiş olacak.

    Listeleme bölümü: Durumu 1 olan yani silinmemiş olan bütün kayıtlar listelenecek.

    Düzenleme bölümü: İstenilen kaydın ad, soyad ve numarası değiştirilebilecek. Ancak burada dikkat edilmesi gereken yer, yeni verilen numara eski numara olabilir, ama dosyada kayıtlı olan başka bir numara olamaz. Ve de yeni verilen ismin farklı olabileceği de düşünülürse düzenlenen kaydın alfabetik sıraya göre kayıt edilmesi gerekecek.

    Arama bölümü: Durumu 1 olan kayıtlar arasında girilen kelimeyi/harfi içeren kayıtlar listelenecek. Ad, soyad ve numaraya göre arama yapılabilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elif.d -- 30 Mart 2017; 21:19:41 >



  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    o ve 1 durumu olarak nasıl yapabilirim ekleme ve silmeyi kafamı karıştırıyor o türde bir örnek arıyorum .teşekkürler yinede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.