Şimdi Ara

BYD Türkiye CEO'su açıkladı: Otomobiller ne zaman ucuzlayacak? Üretim ne zaman başlayacak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çinli otomobil üreticisi BYD, 1 milyar dolar yatırımla Türkiye'ye yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kurmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile anlaşma imzaladı.

BYD Türkiye CEO’su İsmail Ergun, Türkiye yatırımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fabrikanın nereye kurulacağı, üretimin ne zaman başlayacağı ve araç fiyatlarının ne zaman ucuzlayacağını açıkladı.

Ayrıca Bkz.Çinli BYD'den Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım: 150 bin araç kapasiteli fabrika kuruluyor

BYD Türkiye fabrikası Manisa'ya kurulacak

Fabrikanın Manisa’ya kurulacağını ve fabrikanın genişlemeye müsait olduğunu belirten BYD Türkiye CEO’su İsmail Ergun, “BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak. Manisa’da tesisin inşa edileceği ilgili alanın ziyaret ettik ve başlangıçta 150 bin araç kapasitesiyle yapılacak tesisin arsası genişleme müsait olarak planlandı. Buradaki tesiste, elektrikli ve plug-in hibrit modellerinin üretimi gerçekleştirilecek.” dedi.

BYD ne zaman uygun fiyatlı otomobil satışına başlayacak?

Otomobil fiyatlarının ne zaman ucuzlayacağı hakkında açıklama yapan BYD Türkiye CEO’su İsmal Ergun, şunları söyledi:

“Yatırım teşvik belgesi, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra Kasım-Aralık aylarında araçlarımızı daha ulaşılabilir bir şekilde sunmaya başlayacağız. Bu da BYD’nin 2024 yılını 10 bin adetler civarında tamamlamasını sağlayacak. Sonraki yıl ise bunun en az 3 katını satacak kadar potansiyele sahip olacağız. Model sayılarımız da hızla artacak. Aynı zamanda üretim planlamalarına bağlı olarak yıl sonunda ATTO 3 ve SEAL U DM-i modeline ek olarak elektrikli bir modeli daha sunmayı planlıyoruz. Agresif büyümeyle birlikte markamız 3 yıl içerisinde binek otomobil pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 3 marka arasında yer alacak”

Üretim ne zaman başlayacak?

Sözleşmeye göre fabrikanın 2026 yılının sonunda üretime geçeceği ancak bu sürenin daha erkene çekilmesi için çalışmaların yapıldığını vurgulayan BYD Türkiye CEO’su Ergun, “BYD'nin Türkiye'de daha erken üretime geçebileceğini de kaydeden Ergun, "BYD, 2026 yılının sonuna kadar üretim yatırımını tamamlamak üzere bir sözleşme imzaladı. Bununla birlikte BYD bu üretimi çok daha erken bir süreçte başlatmak üzere çalışmalar yapıyor. Mevcut pazar dengelerinin değiştiği bir dönemde Türk tüketicisine uygun modelleri satışa sunacağız." ifadelerini kullandı. 

Türkiye’ye Çin’den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanıyor. Türkiye’de yatırım yapan markalara yüzde 40 gümrük vergisinden muafiyet sağlanacak. Bu da Türkiye’de üretime geçen firmaların ülkemizde daha uygun fiyata otomobil satmasına imkan tanıyacak. Ergun'un açıklamalarına göre BYD, daha üretime başlamadan yüzde 40 gümrük vergisinden muaf olacak.

Kaynak:https://www.haberturk.com/byd-turkiye-genel-muduru-tarih-verdi-ulasilabilir-olacak-3701890-ekonomi

• Bu ülkede bütün yatırımların Bursa, Manisa, Kocaeli şehirlerinde yapılması tiksindirmeye başladı. Diğer şehirler üvey evlat, diğer vatandaşlar hamam böceği görülüyor herhalde. Herşeyi bu şehirlere yığın tamam mı diğer şehirlerimiz ve vatandaşlarımız insan değil size göre.
    "BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak"

Benim anlamadığım burada "Avrupa" siyasi mi coğrafi mi? Coğrafi ise sorun yok... Diğer türlü; Çin'e özel vergi çıkaran Avrupa, Türkiye'de üretildi diye özel vergi çıkarmayacak mı sanılıyor? O anlamda büyüme hedefleri tutmayabilir.

Ekleme: AB Gümrük Birliği sırf bu yüzden tehlikeye girebilir. Çünkü elektrikli araç yüzünden tüm dünyada beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. Hatta 3. Dünya Savaşı sebeplerinden biri olarak tarihe geçebilir. (Umarım hepsi talihsiz/isabetsiz tespit olarak kalır, o ayrı.)
    Teşvik vereceksen Konya Karapınardaki çölü bedavaya dağıtacaksın şirketlere. 8 li demiryolunu da döşeyeceksin Mersin limanına bağlayacaksın. Betonlaştıracaksan ot bitmeyen çölümüzü betonlaştırın. Ülkeyi düşünen bu şekil hareket eder. Verimsiz arazileri değerlendirir. Manisa da fabrikayı kuracakları yerler verimli araziler. Bırakın tarım alanı olarak kalsın, orman olarak kalsın.

Ayrıca Karapınar çölünde deprem riski sıfır.
    Manisa’nın limanı yok ama Manisa İzmir’in merkezine İzmir’in kendi ilçelerinden daha yakın bir konumda. Bu iki il merkezi dip dibe. Ve Manisa İzmir’e göre daha ucuz. Lojistik olarak daha mantıklı o yüzden Ege bölgesinde ilk akla gelen yerlerden biri Manisa. Dediğiniz gibi perde arkasında oyunlar dönüyordur dönmüyordur ama objektif bakınca görünen de bu
  • Bana plug-in hybrid araçlar elektriklilerden daha mantıklı geliyor. benzin+plug-in hybrid bir c segment suv almak isterim.

• Şu hükümet güldürmeye devam ediyor.

• "BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak"

Benim anlamadığım burada "Avrupa" siyasi mi coğrafi mi? Coğrafi ise sorun yok... Diğer türlü; Çin'e özel vergi çıkaran Avrupa, Türkiye'de üretildi diye özel vergi çıkarmayacak mı sanılıyor? O anlamda büyüme hedefleri tutmayabilir.

Ekleme: AB Gümrük Birliği sırf bu yüzden tehlikeye girebilir. Çünkü elektrikli araç yüzünden tüm dünyada beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. Hatta 3. Dünya Savaşı sebeplerinden biri olarak tarihe geçebilir. (Umarım hepsi talihsiz/isabetsiz tespit olarak kalır, o ayrı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 11 Temmuz 2024; 08:37:58 >
  • Deniyor ki Çinlilerin bu kadar başarılı olmasının sebebi Almanlardan teknoloji çalmaları.

Wolksvagen Manisa da fabrika kurmaktan vazgeçmişti. Almanlar fizibilite çalışması yaptı, Çinliler hayata mı geçiriyor?

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

gümrük birliği anlaşmamız var. yapamaz.

atto 3, 1 m olursa alırım. şu an ki gibi fahiş kar ile satmaya kalkarlarsa kaybederler.

Adamlar otomotivde istedikleri yerde değildi, ortaklıklarla ve bazı markaları satın alarak otomotivde de söz sahibi olmak istediler ve şuan ki tabloya bakılırsa istediklerini de başardılar gibi görünüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Plug in hibritler iki ayri sistemi barındırdığı için karmaşık sistemler. Arıza oranının elektriklilerden de düz benzinlilerden de daha yüksek olduğunu okumuştum bir yerde. İlk yıllar sorunsuz kullanılsa da uzun vadede arıza cikarma ihtimali yüksek araçlar.Elektrikliler bakım istemezken ( gerçi Tesla hariç çoğu firma garanti için bakıma mecbur bırakıyor) plug in ler periyodik bakım isteyen araçlar benzinliler gibi. Geçen hafta 700.000 km de 2016 model tesla model s videosu izledim, sıfır bakım, pil değişimi yapılmamış, motor değişmemiş. Rüya gibi birşey yemin ediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede bütün yatırımların Bursa, Manisa, Kocaeli şehirlerinde yapılması tiksindirmeye başladı. Diğer şehirler üvey evlat, diğer vatandaşlar hamam böceği görülüyor herhalde. Herşeyi bu şehirlere yığın tamam mı diğer şehirlerimiz ve vatandaşlarımız insan değil size göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Üretilen araçlar limanlardan diğer ülkelere sevk edilecek. Tutupta doğuya mı fabrika yapsın bu adamlar?!

• Saydığınız bütün iller hem deniz kenarında hem de byd’nin hedeflediği, en büyük pazarlardan birine en yakın konumdaki, otomotiv sektörünün altyapısına sahipler. Yani kimse art niyetle bu illeri seçmiyor. Fayda zarar gözetilerek yapılan tercihler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Karmaşıklık ve bakım konularında haklısınız. Ben benzinli araç seven birisiyim ve şu an ki aracımda benzinli. Bana litresi ~50TL olmuşken daha ekonomik sürüş sağlayacağı için düşünüyordum plug-in hybrid araçları. Elektrikli araç şarjı için uygun ortamım yok. Her seferinde şarj istasyonuna gidip ~1 saat beklemek istemem. Plug-in hybrid olanların şarj işi daha çabuk biter gibime geliyor.

• Bir Bursa'lı ve Bursa'da yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki: Ulaşımın kolaylığı ve varolan OSBler'deki otomotiv yan sanayinin büyüklüğü açısından Bursa çok güzel bir tercih olurdu. Bursa'da ki en büyük eksik sanayi kentinde tren yollarının olmaması. Adamlar Avrupada fabrikanın içinden demir yolu ağı geçiriyor, biz koca şehre demir yolu kuramıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 11 Temmuz 2024; 0:9:3 >
  • Manisa’nın limanı yok ama Manisa İzmir’in merkezine İzmir’in kendi ilçelerinden daha yakın bir konumda. Bu iki il merkezi dip dibe. Ve Manisa İzmir’e göre daha ucuz. Lojistik olarak daha mantıklı o yüzden Ege bölgesinde ilk akla gelen yerlerden biri Manisa. Dediğiniz gibi perde arkasında oyunlar dönüyordur dönmüyordur ama objektif bakınca görünen de bu

Almanlar geçmişteki başarıları ve o başarının sağladığı prestijlerinin meyvesini yiyorlar. Nerdeyse bir jenerasyon geçeli Almanların bilişim, teknoloji alanında yeni bir öncülüğü yok. Aynısı Amerika için de geçerli. Rekabet edemiyor, beceremiyor ve beceriksizliklerini de şantaj, yaptırım, yasaklama, ithal ürünlere yüksek vergilerle telafi etmeye çalışıyorlar. Bunun sonu da belli. Çin daha çok güçlenirken Batı sürekli geriye düşecek. 300 yıldır ilerlemiş, dünyanın finansal ve teknolojik hamiliğini üstlenmiş, bunun üzerinden dünyayı yönetmeye alışmış bir Batı'nın uzun süredir ilk kez geriye düşmesi büyük sosyolojik ve politik travmalar yaratacaktır.

Çinlilerin sadece teknoloji hırsızlığı ile bugüne geldiğini düşünmek de çok sığ bir yaklaşım. Oyle diyenleri cidiye almayın. Çinliler çalışkan bir toplum. Progresif ideolojilerle ilgilenmek, LGBTQFZX üzerinden her gün birbirlerini yemek, dünyanın geri kalmış ülkelerine savaş açmak yerine teknolojiye yatırım yapıyor, Çin toplumunun refahını nasıl artırırız diye kafa patlatıyorlar. Aslında çok kolay bir formül değil mi?

Ama garip işte, ülkeler de insanlar gibi. Rahata ve hazıra alışınca bir haller oluyor, akıl sağlıkları bozulup her şeyi yanlış yapmaya başlıyorlar. Batı yaklaşık 10 yıldır akıl sağlığını bozacak şekilde davranıyor. Şu son birkaç yıl itibariyle de histeri ataklarını görüyoruz ve bir süre histeri ataklarının frekansı ve şiddetini artırdığını izleyeceğiz. Kendisine zarar vereceği kesin gibi. Dilerim kendisiyle beraber yakınındakilere de zarar vermez.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.